icon

Ako riešiť sex bez ochrany?

miska098
Dnes o 07:07

Ako riešite sex keď už detičky mate a už nechcete , týka sa to najmä tých mamičiek ktoré neuznávajú akúkoľvek ochranu z kresťanského hľadiska

anonym_fd8f9c
Dnes o 08:27

@miska098 Ja s mužom nie sme kresťania, no okrem plánovaných detí sme nikdy "nehodu" nemali. Prevádzkujeme len prerušovanú súlož, ale to záleží od muža ako má pod kontrolou svojho šaška. Nikdy som si nesledovala ovuláciu.
A pre Vás kresťanov sú predsa deti požehnanie nie? Aj takáto forma ochrany je podľa mňa pre Vás hriech? Či.

anonym_834a0e
Dnes o 08:28
@anonym_fd8f9c

@miska098 Ja s mužom nie sme kresťania, no okrem plánovaných detí sme nikdy "nehodu" nemali. Prevádzkujeme len prerušovanú súlož, ale to záleží od muža ako má pod kontrolou svojho šaška. Nikdy som si nesledovala ovuláciu.
A pre Vás kresťanov sú predsa deti požehnanie nie? Aj takáto forma ochrany je podľa mňa pre Vás hriech? Či.

@anonym_fd8f9c prerušovaná je spoľahlivá asi ako hod mincou, poznám tri ženy čo majú vďaka tomuto deti.

anonym_9a1b02
Dnes o 08:30
@anonym_583ca9

Z krestanskeho hladiska nemas co rozhodovat ci chces alebo nechces, musis prijat, co ti pan nadeli. Milujte sa a mnozte sa, na to ste v manzelskom zvazku.

@anonym_583ca9 a deti budú živiť z čoho? Vzduchu? Potom budú mať 12 deti zanedbaných. Pri dnešných cenách jedla, oblečenia sú už aj 2 deti veľa. Bože to je taká hlúposť toto.

anonym_f965e2
Dnes o 08:31

@miska098 mala si napísať do skupinky Veriace mamičky, keď píšeš verejne, nahrnú sa tu väčšinou iba tí, ktorí všetko vysmejú zosmiešnia, hlavne že sa to pýtaš veriacich. To ako keby si práve medzi sliepky hodila jednu húsenicu, vrhli sa na tvoju tému, lebo je to pre nich lákavé a vzrušujúce zosmiešňovať niečo, do čoho sa prd rozumejú.
Ja ti napíšem do IP, lebo nemám chuť míňať si tu energiu

hviezdicka002
Dnes o 08:33

Ja toto nechápem, keď nechcem ďalšie deti tak používam ochranu ak nemôžem u Vašeho hľadiska tak nesexuj hotovo. Keď ste tak presvedčený tak odopri si ten svoj hriech.

anonym_2d83ce
Dnes o 08:36

tak v manželstve aj nesexovanie je hriech či nie? podľa RKC
ľudia používajte rozum a slobodnú vôľu čo ste dostali!!! či chcete mať proti svojej vôli doma 10 detí

anonym_962dff
Dnes o 08:37
@anonym_ea1ed3

@anonym_962dff je rozdiel ako sa s tým vysporiada zamestnávateľ
učiteľ, lekár, animátor je postavený pred súd a potrestaný, obeti je poskytovaná pomoc

keď s o zneužívaní kňazom dozvedia predstavený, kňaz je v tichosti presunutý na inú faru kde môže pokračovať v zvrátenom konaní a zneužívanie je tutlané, obeť je obviňovaná farníkmi
tu má "zamestnávateľ" spoluvinu na tomto hriechu

@anonym_ea1ed3 Aha, takže všetci ostatní viníci (okrem kňazov) boli potrestaní :D :D :D :D ty kde žiješ, v akej Utópii? :D reálne to tutlú všetci, lebo pre školu, tábor a ďalšie inštitúcie to znamená koniec. Veď len pri táboroch povychádzali po rokoch na povrch také veci, že koniec. A páchatelia? Na Slovensku tak max podmienka.

anonym_f965e2
Dnes o 08:38
@anonym_257b28

@pr85 tomuto fakt nerozumiem - ved aj tu sa snazis zabranit rodicovstvu. Nie je to pokrytecke? Navyse, Boh dal ludom rozum, tak mi pride nornalne ho pouzivat, ked uz deti nechcem a branit sa pocatiu efektivne.

@anonym_834a0e
@anonym_257b28
Je rozdiel nemat sex cez plodné dni a je rozdiel akokoľvek zasahovať do pohlavného styku. Keď už ten styk máš, tak nemá byť zneplodnený

anonym_f965e2
Dnes o 08:40

Ja jedno nechápem, prečo vás to tak trápi, veď si žite ako chcete, súložte ako chcete, a tých, čo chcú žiť inak, nechajte žiť

elz1920
Dnes o 08:45
@anonym_fd8f9c

@anonym_fd8f9c presne tak aj ja s mužom. Keď to chlap naozaj vie, nie je problém.

anonym_583ca9
Dnes o 08:50
@anonym_962dff

@anonym_583ca9 pýtala sa kresťanov a nie ateistov 🙂

@anonym_962dff neviem ako si na to prisiel, podla mna sa pytala vsetkych, citujem "týka sa to najmä tých" neznamená IBA

xeonela
Dnes o 08:50

@anonym_834a0e Ano, ja tiez. Dvom kamaratkam sa takto podarilo otehotniet a popravde nechapem, ked si niekto v dnesnej dobe este stale moze mysliet, ze je to spolahliva metoda.

anonym_a65d8e
Dnes o 08:51
@anonym_f965e2

@anonym_834a0e
@anonym_257b28
Je rozdiel nemat sex cez plodné dni a je rozdiel akokoľvek zasahovať do pohlavného styku. Keď už ten styk máš, tak nemá byť zneplodnený

@anonym_f965e2 nie, nie je v tom ziaden rozdiel. Ci pouzivas antikoncepciu, je uplne jedno aku alebo sexujes len v dni, kedy je pravdepodobnost pocatia nizka robis to za rovnakym ucelom. Zabranit nezelanemu pocatiu, teda NEZELAS si dieta, branis oplodneniu. Ak si myslis, ze to je inac, tak bud si pokrytec alebo si nepochopila podstatu, lebo aj ta tolko ospevovana metoda kde sa vraj prirodzenym sposobom zabranuje pocatiu je len jedna z antikoncepcnych metod, teda metod, ktore brania pocatiu. Nesulozis vedome, zo svojho rozhodnutia, vedome a zo svojho rozhodnutia nesulozis s umyslom nemat dieta.

anonym_6079b5
Dnes o 08:51
@anonym_2d83ce

@anonym_583ca9 hlúposť, dostali sme dar slobodnej vôle a to platí aj pri otázke detí, normálny veriaci vie, že má mať toľko detí koľko uživí

@anonym_2d83ce bohuzial ten kkoment, na kt. si reagovala, je to pravda, tak su krestania vedení...☹

anonym_834a0e
Dnes o 08:52
@elz1920

@anonym_fd8f9c presne tak aj ja s mužom. Keď to chlap naozaj vie, nie je problém.

@elz1920 prerušovaná je tiež hriech, vedomé bránenie počatiu, ale pokiaľ to robíte len v neplodné dni je to ok podľa všetkého.

anonym_834a0e
Dnes o 08:54
@anonym_9a1b02

@anonym_583ca9 a deti budú živiť z čoho? Vzduchu? Potom budú mať 12 deti zanedbaných. Pri dnešných cenách jedla, oblečenia sú už aj 2 deti veľa. Bože to je taká hlúposť toto.

@anonym_9a1b02 niektorí sú zaslepení tým čo sa píše a vlastný rozum odložili do šuplíku.

anonym_f965e2
Dnes o 08:57
@anonym_583ca9

@anonym_962dff neviem ako si na to prisiel, podla mna sa pytala vsetkych, citujem "týka sa to najmä tých" neznamená IBA

@anonym_583ca9 trochu sebareflexie by nezaškodilo
Ako jej akože radíte vy, keďže odmieta antikoncepciu? Prišli ste iba rýpať

ewwe
Dnes o 08:58
@anonym_a65d8e

@anonym_f965e2 nie, nie je v tom ziaden rozdiel. Ci pouzivas antikoncepciu, je uplne jedno aku alebo sexujes len v dni, kedy je pravdepodobnost pocatia nizka robis to za rovnakym ucelom. Zabranit nezelanemu pocatiu, teda NEZELAS si dieta, branis oplodneniu. Ak si myslis, ze to je inac, tak bud si pokrytec alebo si nepochopila podstatu, lebo aj ta tolko ospevovana metoda kde sa vraj prirodzenym sposobom zabranuje pocatiu je len jedna z antikoncepcnych metod, teda metod, ktore brania pocatiu. Nesulozis vedome, zo svojho rozhodnutia, vedome a zo svojho rozhodnutia nesulozis s umyslom nemat dieta.

@anonym_a65d8e presne a pravdivo napisane

anonym_583ca9
@anonym_9a1b02

@anonym_9a1b02 to bola ironia, ak si nepochopil z mojich dalsich prispevkov

anonym_f965e2
@anonym_a65d8e

@anonym_a65d8e ale nechapes ze nie je hriech to, ze nechces dalsie dieta? Ale hriech je to, ze zneplodnujes styk. Styk ma byt otvoreny zivotu.

anonym_cc5f30
Dnes o 08:59

Náš nebohý farár mal už v socíku dve deti so svojou gazdinou. Aj tak bol.knazom aj po 80ke.

Čo je vacsi hriech guma či farár čo má deti so slobodou. Bola by som zvedavá akú ochranu používala aby nemali ďalšie deti, a čo na to cirkev

anonym_bc63b8
Dnes o 09:00

mas tu niekolko vela takychto diskusii. Myslis, ze medzitym cirkev vymyslela nieco prevratne?

anonym_bc63b8
Dnes o 09:02
@anonym_cc5f30

Náš nebohý farár mal už v socíku dve deti so svojou gazdinou. Aj tak bol.knazom aj po 80ke.

Čo je vacsi hriech guma či farár čo má deti so slobodou. Bola by som zvedavá akú ochranu používala aby nemali ďalšie deti, a čo na to cirkev

@anonym_cc5f30 plno fararov ma deti,prznia chlapcov. Deti ma aj Sokol.

anonym_6079b5
Dnes o 09:03
@anonym_cc5f30

@anonym_cc5f30 no vidis, farar zrejme praktikoval sex podla nariadeni cirkvi, cize milujte sa mnozte sa bez antikoncepcie

anonym_a1d5de
Dnes o 09:04

Jasne. Boh diktoval, co sa ma robit a farari zapisovali. 🙂 Nejdem spochybnovat, nech kazdy veri, v co chce. Ale boh urcite bibliu nepisal, ale nejaki mnisi, co sa nudili v klastore ... A slepo tomu verit ... ?

anonym_834a0e
Dnes o 09:05
@anonym_cc5f30

@anonym_cc5f30 my nemáme čo porovnávať, to už je na Bohu aby rozhodol po smrti čo ten kňaz s dvomi deťmi. My sa budeme zodpovedať z toho, čo sme my robili, nijaké "ale henten..." nám zoči voči Bohu nepomôže.

anonym_834a0e
Dnes o 09:07
@anonym_f965e2

@anonym_a65d8e ale nechapes ze nie je hriech to, ze nechces dalsie dieta? Ale hriech je to, ze zneplodnujes styk. Styk ma byt otvoreny zivotu.

@anonym_f965e2 ale styk v neplodné dni nie je otvorený životu, veď to je vedome počítané aby to bolo vtedy, kedy je počatie nemožné.

anonym_962dff
Dnes o 09:08
@anonym_cc5f30

@anonym_cc5f30 Jooj a keby si vedel, čo spravil henten ateista z Hornej dolnej ... strašné čosi .... ach jaaaj, tieto kecy. Prečo nepoukážeš na väčšinu farárov, ktorí žijú usporiadane. Prečo nepoukážeš na tých, ktorí sú v rómskych osadách a snažia sa spraviť niečo pre ľudí, ktorých už odpísali aj politici, prečo nepoukážeš na tých, ktorí pomáhajú bezdomovcom. Potom už zrazu nevyzeráš tak bez viny či?

anonym_8b9338
Dnes o 09:09

využívať plodné a neplodné dni, co je vsak nespolahliva metoda a nie som si ista, ci je krestanstvom povolena, v krestanstve len celibat na oboch stranach

anonym_53f972
Dnes o 09:09

@miska098 Deti máš tak čo riešiš ešte, už sa len modli pri tom určite neotehotnieš🤣