Ako riešiť sex bez ochrany?
Ako riešite sex keď už detičky mate a už nechcete , týka sa to najmä tých mamičiek ktoré neuznávajú akúkoľvek ochranu z kresťanského hľadiska
Jednoducho. Hádam vieš kedy más ovuláciu nie? Tak keď ju nemáš. Vtedy sexujte. A muž môže vyvrcholit mimo. To snáď hriech nie je. Keďže už kondom a antika ano. Toto je prirodzene. Boh nám dal rozum. Keďže finančné si to nemôžete dovoliť tak jediné to že manžel vyvrcholí mimo a viac nebudete Sexovat. Samozrejmosťou je dva dni pred ovuláciu a dva dni po nej sex byť nesmie. Čiže odporúčam sex hneď po menzesr. Vtedy si neplodna alebo ku blížiacej sa menštruácii jedenn týždeň pred ňou vtedy si tiežneplodna. Ostatné dni sú rizikové. Ale uprimnr to poviem tak. S manželom sexujeme mesto 8 rokov každý deň prakticky alebo každý druhý a vždy riešime iba metotu prerusovanej súlože a nikdy som nebola tehotná. Pretože dieťa zatiaľ nechceme. Ešte chceme pocestovať a kariéru trosku. A zatiaľ klop klop ide to.
@anonym_fe1bcd dva dni pred? Ty si chlap či čo? Vies o tom, že spermie v pohode prežijú 5 dni? Výnimočne aj viac. Ja mám dieťa zo sexu 6 dni pred ovulaciu. Plánované. A viem to presne, lebo v ten mesiac som bola chorá jak pes, tak sex bol 2x.
@miska098 kresťanstvo ťa má urobiť lepšou a slobodnou. Čoho, alebo koho sa bojíš, keď si vezmeš kondóm? Uvažuj rozumom a srdcom a nie dogmami, ktoré vymysleli ľudia. Oficiálna Cirkev sú farizeji. Keď čítam v Písme o Farizejoch, to ako keby som čítal o našej biskupskej konferencii. Vychádzaj zo svätého Písma. Nemáš brániť počatiu, trvalo sa pośkodiť, odmietať dieťa ako také. Ak nepoužívaš poškodzujúce metódy antikoncepcie, ak máš v pláne otehotnieť ihneď ako to bude pre vás priaznivé, alebo ak už máš tri deti a viac nechceš, ja by som použil antikoncepciu a nerobil si žiadne výčitky. Stále si veriaca a kresťanka. Nie dokonalá že prijmeš desať detí kedykoľvek, nie svätá, ale slobodná. Cirkev ničí životy a psychiku ľudí už celé tisícročia strašením, odsudzovaním, ovláda ľudí podmienečným spôsobom odpúšťania a vyberá si vyvolených rozhodovať o ľudskom živote aj po smrti. Slnko svieti na všetkých, Zem je tu pre všetkých, prečo by Nebo malo patriť vyvoleným. Ľudský výmysel, uvažuj logicky.
@miska098 kresťanstvo ťa má urobiť lepšou a slobodnou. Čoho, alebo koho sa bojíš, keď si vezmeš kondóm? Uvažuj rozumom a srdcom a nie dogmami, ktoré vymysleli ľudia. Oficiálna Cirkev sú farizeji. Keď čítam v Písme o Farizejoch, to ako keby som čítal o našej biskupskej konferencii. Vychádzaj zo svätého Písma. Nemáš brániť počatiu, trvalo sa pośkodiť, odmietať dieťa ako také. Ak nepoužívaš poškodzujúce metódy antikoncepcie, ak máš v pláne otehotnieť ihneď ako to bude pre vás priaznivé, alebo ak už máš tri deti a viac nechceš, ja by som použil antikoncepciu a nerobil si žiadne výčitky. Stále si veriaca a kresťanka. Nie dokonalá že prijmeš desať detí kedykoľvek, nie svätá, ale slobodná. Cirkev ničí životy a psychiku ľudí už celé tisícročia strašením, odsudzovaním, ovláda ľudí podmienečným spôsobom odpúšťania a vyberá si vyvolených rozhodovať o ľudskom živote aj po smrti. Slnko svieti na všetkých, Zem je tu pre všetkých, prečo by Nebo malo patriť vyvoleným. Ľudský výmysel, uvažuj logicky.
@anonym_2a49b2 Pod to sa ako ateista aj podpisem. Ma to byt radostne posolstvo lasky, nie strasenie pravidlami a zeny kazdy mesiac v obavach, ci mat sex. K tomu nadrzany manzel a citove vydieranie z jeho strany.
@miska098 som kresťanka, keď som nechcela otehotnieť používali sme kondom. Nevidím na tom nič hriešne keď si manželia chcú prejaviť telesne lásku ale vedia, že ďalšie dieťa by neuživili. To je zodpovednosť, nie hriech.
@anonym_834a0e a nie je nahodou kondom hriech? Ved aj kondom je forma antikoncepcie, vedome sa branis otehotneniu.
@anonym_834a0e a nie je nahodou kondom hriech? Ved aj kondom je forma antikoncepcie, vedome sa branis otehotneniu.
@mimachicha Z hladiska oficialnej definicie je.
miestami táto debata pripomína príbeh, ktorý nám rozprával katechét: na mori stroskotal námorník a modlil sa - Bože zachráň ma. Prišla loď, volali ho poď - vezmeme Ťa k sebe, ale námorník vraví - nie, Boh ma zachráni. Prišiel rybár s člnom, ponúkol mu pomoc, ale námorník nie - Boh ma zachráni. A potom sa námorník utopil, príde k nebeskej bráne a pýta sa Boha, prečo ho nezachránil - a Boh mu hovorí - poslal som Ti predsa dvakrát pomoc a Ty si ju odmietol. Naozaj je fajn okrem viery používať aj rozum a slobodnú vôľu 🙂
@mimachicha áno bránim, pretože síce vyznávam učenie cirkvi ale predovšetkým používam rozum a svedomie a tie mi vravia, že si s manželom urobíme romantickú chvíľu a zároveň sa nebudeme snažiť o bábätko keď som chorá, alebo beriem závažnú liečbu alebo nemám financie na potreby pre dieťa. To neznamená, že by som dieťa odmietla ak by kondom zlyhal.
Neuznávam antikoncepčné prostriedky, ktoré ťa zbavia plodu. Tie nepoužívam.
@anonym_583ca9 hlúposť, dostali sme dar slobodnej vôle a to platí aj pri otázke detí, normálny veriaci vie, že má mať toľko detí koľko uživí
@anonym_2d83ce tak potom musí vedieť aj to,ako sa nerozmnožovať
@anonym_f965e2 nie, nie je v tom ziaden rozdiel. Ci pouzivas antikoncepciu, je uplne jedno aku alebo sexujes len v dni, kedy je pravdepodobnost pocatia nizka robis to za rovnakym ucelom. Zabranit nezelanemu pocatiu, teda NEZELAS si dieta, branis oplodneniu. Ak si myslis, ze to je inac, tak bud si pokrytec alebo si nepochopila podstatu, lebo aj ta tolko ospevovana metoda kde sa vraj prirodzenym sposobom zabranuje pocatiu je len jedna z antikoncepcnych metod, teda metod, ktore brania pocatiu. Nesulozis vedome, zo svojho rozhodnutia, vedome a zo svojho rozhodnutia nesulozis s umyslom nemat dieta.
@anonym_a65d8e hriech nie je nemat dieta. Hriech je zasahovat akymkolvek sposobom do prebiehajuceho styku. Pomoooooooc
@anonym_fe1bcd dva dni pred? Ty si chlap či čo? Vies o tom, že spermie v pohode prežijú 5 dni? Výnimočne aj viac. Ja mám dieťa zo sexu 6 dni pred ovulaciu. Plánované. A viem to presne, lebo v ten mesiac som bola chorá jak pes, tak sex bol 2x.
@anonym_f2f2b5 piate dieta cakam zo sexu 6-7 dni pred ovulaciou. Aj termin porodu mi vyratali na skor. 2 dni pred - to mam tretie dieta a stvrte bolo zo sexu 4-5 dni pred ovulaciou.
@pr85 lebo hysterektomia fakt tu zenu neohrozuje, ze? Ale vazektomia muza strasne strasidelne! Preco by si mala zena dat vybrat maternicu, ak nie je medicinsky dovod, ako endometrioza, cysty, myomy, polypy, len ma napriklad tenku jazvu po predoslej sekcii? Vysvetli mi to. Pokles celkoveho panvoveho dna, inkontinencia, a dalsie nasledky. Vacsinou uz s maternicou vyberaju aj vajecniky, co je hned dalsi zasah - predcasna menopauza a problemy s tym suvisiace, ako osteoporoza, vysoky krvny tlak, atd, nastuduj si. A samozrejme, pokles libida, suchost, takze sex nebude chciet uz mozno tak ci tak,...Len Ty sa bojis o svoje spermijky, ze? Lebo mi netvrd, ze sterilizacia a vybratie maternice je mensi a jednoduchsi zakrok ako vazektomia u muza. Sme jedno telo, tak sa tak spravajme. Zena obetuje castokrat svoje zdravie, ked vynosi, porodi a odkoji 2-3-4-5 deti, ale ist na maly zakrok chlap, tak sa brani zubami nechtami a radsej zenu posle zas do celkovej narkozy, no a co...hlavne, ze jemu na gulky nikto nesiahne. A zena pri porodoch rozparana, pozasivana je ok...niekolkokrat. strasny si, fakt!
@anonym_aec877 Hysterektómia som uviedol ako príklad, lebo pri nej dochádza k strate plodnosti. Samozrejme žiadna pricetna žena, ktorá má zdravú maternicu, by to nepodstúpila. Hysterektómia sa ani nerobí z antikoncepčných dôvodov. Je to podobné, ako keby si muž dal odstrániť zdravú prostatu.
@anonym_aec877 Hysterektómia som uviedol ako príklad, lebo pri nej dochádza k strate plodnosti. Samozrejme žiadna pricetna žena, ktorá má zdravú maternicu, by to nepodstúpila. Hysterektómia sa ani nerobí z antikoncepčných dôvodov. Je to podobné, ako keby si muž dal odstrániť zdravú prostatu.
@pr85 ale Ty si to tu tak napisal, akoby to bolo riesenie. Si citaj po sebe.
@anonym_a65d8e hriech nie je nemat dieta. Hriech je zasahovat akymkolvek sposobom do prebiehajuceho styku. Pomoooooooc
@anonym_f965e2 vidim, ze zdovodnenie sa vzdy najde.
Ono je to asi tak, ze jedneho dna sa stretlo par v celibate zijucich cirkevnych hodnostarov, ktori potrebovali urychlene vyriesit to, ze veda, technika medicina pokrocili tak, ze ludia uz dokazu planovat to kedy deti splodia a kedy nie. Tak posedeli, podumali, vymysleli alibisticke riesenie, ze nesmie sa zasahovat do prebiehajuceho styku lebo aj poboznymi ludmi mlatia hormony a sulozit chcu a potrebuju. Zaroven rychlo z tych poznatkov co veda poskytla vybrali metodu plodnych dni ako tu, ktoru svojim oveckam dovolia, pretoze vedeli, ze nemozu zakazat vsetko a ani nechceli dovolit vsetko, lebo by nastala Sodoma Gomora a sulozilo by sa horem dolem miesto toho aby sa modlilo.
@pr85 ale Ty si to tu tak napisal, akoby to bolo riesenie. Si citaj po sebe.
@anonym_aec877 Nie, ja som spomenul ženskú sterilizáciu, ktorá je povolená, ak nie je z antikoncepčných dôvodov (ale zo zdravotných). A zo zdravotných dôvodov sú dovolené aj hysterektómia u žien a prostatektomia u mužov, hoci pri nich s najväčšou pravdepodobnosťou hrozí celková strata plodnosti.
Čo sa tu nedozviem, že mať styk v neplodné dni je bránenie počatiu? To sa ako bránim tomu počatiu? Presne ako píšete, že keď Boh bude chcieť tak ptehotnie žena aj cez 10 kondomov tak tak isto keď Boh bude chcieť tak žena otehotnie aj cez neplodné dni.
Vy ste už naozaj veľmi zúfalí, keď považujete styk cez neplodné dni za antikoncepciu.
Ešte raz opakujem pre menej chápavých:
Nie je hriech nechceť ďalšie dieťa. Hriech je brániť počatiu POČAS styku.
@anonym_979630 Ono je to ok metoda, ak mas napriklad jedno dieta, chces druhe a ste obaja dohodnuti povedzme "do 3 rokov dalsie", potom ti je jedno, ci metoda zlyha. Radit ju ale ludom, ktori maju 3 - 4 a piate ozaj nechcu, je risk.
@patrike ved preto pisem, ze to nieje pre kazdeho my sme na tom 20 rokov, pol mesiaca sex na plno a druha polovica inak
Mali sa tu vyjadrit mamicky, ktore nepouzivaju antikoncepciu. Ale drvivá väčšina čo sem píše antikoncepciu používa a naváža sa do tých, ktorí ju nepoužívajú. Takže vlastne tí, ktorí sem napísali podľa prosby autorky sú tu zosmiešňovaní.
Ak ste spokojní ako žijete, tak načo máte potrebu útočiť?
Treba dať do druhej dierky 👉🏻🍩
A tí čo riešia “chudery” ženy, že počas plodných dní nemajú styk, láska sa dá prejavovať aj nežnosťami a je to pre nás krásne romantické a vždy sa na to tešíme. Má to svoje čaro a práveže to náš vzťah obohatilo. A nechcite mi povedať tí čo používate antikoncepciu že každý deň mávate styk, ináč by váš život bol v troskách
Menštruácia sa považuje za neplodne obdobie a pritom existuje kdesi kmeň domorodcov, ktorí sexujú len počas menštruácie a pôrodnost je pritom u nich úplne normálna.
Čo sa týka branenia počatia vraj spomínané v biblii -bibliu písali ľudia, nie Boh, aj to niekoľko rokov po smrti Ježiša. Sú tam niektoré veci upravované, prispôsobovanie, vynechané atď, takže ňou by som sa tak radikálne nariadila. A to píšem ako veriaca. HA by som nebrala ale kondóm prečo nie
@anonym_f965e2 no a to je dalsia ukazka farizejstva. Ked sa lubime budeme sa milovat vtedy ked je tuzba, milujem sa oboznamena s tym, ze mozem pocat. Akonahle pred tym idem pozriet do kalendara a ked su plodne dni tak sa nic nekona uz je to umyselne konanie za ucelom nesplodit. Ucelove a vedome konanie aby sa nepocalo. Tak ako je vedome a ucelove konanie navliect prezervativ alebo zhltnut tabletku, pretoze to robim aby som zabranil-a pocatiu.
Metoda plodnych dni je antikoncepcia ako kazda ina, od ostatnych sa lisi len vysokym percentom neuspesnosti. Ucel maju vsetky rovnaky. Nepocat.
@anonym_a65d8e presne. Akákoľvek metóda, ktorá bráni pocatiu, je na rovnakej úrovni, veď je to bránenie splodeniu dieťaťa. Ale ajhla, niekto niekedy povedal, že táto jedna obstojí v božích očiach.
@anonym_aec877 Nie, ja som spomenul ženskú sterilizáciu, ktorá je povolená, ak nie je z antikoncepčných dôvodov (ale zo zdravotných). A zo zdravotných dôvodov sú dovolené aj hysterektómia u žien a prostatektomia u mužov, hoci pri nich s najväčšou pravdepodobnosťou hrozí celková strata plodnosti.
@pr85 Povedz mi aspoň jeden dôvod, z ktorého by žena podstúpila sterilizáciu ak nie z antikoncepčného.
Niektore ste uz dobre vymetené
Menštruácia sa považuje za neplodne obdobie a pritom existuje kdesi kmeň domorodcov, ktorí sexujú len počas menštruácie a pôrodnost je pritom u nich úplne normálna.
Čo sa týka branenia počatia vraj spomínané v biblii -bibliu písali ľudia, nie Boh, aj to niekoľko rokov po smrti Ježiša. Sú tam niektoré veci upravované, prispôsobovanie, vynechané atď, takže ňou by som sa tak radikálne nariadila. A to píšem ako veriaca. HA by som nebrala ale kondóm prečo nie
@terus00 až na to, že menstracia môže byt plodná 🙂 respektíve predovulacna fáza môže byt dlhá alebo krátka. Ak je krátka, tak ti cez menštruáciu spermie prežijú a dôjde k tehotenstvu. Najčastejšia chyba Billingsovej metódy. 100 % istota je len obdobie po ovulácii do menštruácie.
ja by som priala krazdemu bigotne veriacemu cloveku ten pocit, ze si mozes robit co chces a nemusis zit v strachu a riesit uplne sprostosti

@anonym_aec877 Nie, nepôjde, lebo čo keď mu zomrie žena a on bude chcieť deti s ďalšou? (argument tohto milujúceho manžela z inej debaty)
@zunaf Potom sa cuduje, ked ho manzelka odmieta ...