Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?
nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici
@katkami123 15-20x ak nie viac samozrejme
@karolinakr
Jasne, jasne… keď ju čítam, sama už mám chuť jej jednu…. Aká je hlúpa.
@aurora33 to nie je o hluposti zien. Tie zeny nie su hlupe, ony maju nizke sebavedomie, ziadnu sebelasku, mozu byt utiahnute a neschopne riesit problemy, mozu sa strasne hambit ze ich muz tlcie atd.
Mna skor zaujima co je to za muza, ze ho bavi bit zenu, ze sa neciti ako chuj pri tom....
Preco sa vratit na sk? Vies kolko je roboty inde? A praxou vezmu hned, je pred sezonou na leto. Obvolaj si to, mas hned robotu inde. A ked sa vratis, tak aka hanba? Ja som sa tiez takto na Par mesiacov vratila. Najlepsie, co sa vtedy dalo. Sice len na chvilku, ale bolo to dobre. Ved to nema perspektivu. To hlavne uvidis ked si najdes niekoho normalneho. Ze ake to bolo zle a ze si to nevidela hned
@katkami123 dostne ešte aj od nás, a bude 😀 potom založi tému:- prečo ma každý bije?
Vyhľadaj psychiatra ty si chorá.Radsej budeš žiť s tyranom ako sa vrátiť na SK?veď sa zbal a choď inam choď do Rakúska do Álp robiť čašníčky aj ubytovanie budeš mať.Aky išiel, takú našiel.
Panebože, niektoré tie komentáre sú rovnako viktimizujúce ako to čo jej robí ten chlap🙈 Uvedomujete si, že z nej môže byť uzlíček nervov a tie vaše rady aká je hlúpa jej tak akurát prihoršia? Už tak cíti hanbu a vinu za to, že sa jej to deje, je zacyklená v tej šialenej slučke odmien a trestov a vy ju tu ešte urážate?
ODKAZ PRE AUTORKU - kontaktujte radšej linku pre týrané ženy, lebo vy ste reálne obeťou domáceho násilia. Hlavne toho psychického, vy z neho máte strach a zároveň dúfate, že sa zmení, že už bude iba to krásne. A práve na tomto on stavia, toto je to psychické násilie, jeho baví vás takto ovládať. Proste je to chorý a zlý človek. Môže byť krásny a vzdelaný koľko len chce, je to vadný kus. On tú svoju krásu a vzdelanosť zneužíva na týranie, aby si sám sebe čosi dokázal.
A verte mi, máte hodnotu, obrovskú hodnotu, len vy ju nevidíte. Paradoxne, títo tyrani ju vidia, chcú ju mať, nie preto, aby ju obdivovali, uznávali, ale aby ju "akože" vlastnili. Lebo oni neznesú, keď to dobré má niekto druhý, zvlášť žena. A tak chcú túto hodnotu "mať, vlastniť" a keď to nejde, tak ju chcú zničiť. Väčšina takýchto tyranov sú zakomplexovaní závistlivci, akurát navonok sa tvária ako riaditelia slnečnej sústavy.
@vvvvb lenže ona je naozaj hlúpa. Jej žiadna rada nie je dobrá, ani tá vaša. Na nejaké rozoberanie príčin jeho manipulativneho správania ona nemá kapacitu a vlastne ani záujem, ide si dookola stále svoje. Ona nevyhľadá žiadnu pomoc, ani pomoc psychiatra, ani linku pre týrané ženy ani nič nepodnikne, pretože v jej očiach je to dokonalý a milujúci chlap a ona ho miluje. A tam to končí.
@vikiki29 Ešte furt je v zajatí tých ilúzií, najťažšie a najpomalšie umierajú naše sny a nádeje. A ten jej sen sa zmenil na nočnú moru, to sa ťažko pripúšťa. Ale verím tomu, že raz príde čas, kedy toho chlapa uvidí takého, aký je: pekný a vzdelaný tchor. A seba samú tiež, že nie je taká bezcenná nula ako si asi o sebe myslí.
Ja len dúfam, že to bude prv než ju zabije alebo zmrzačí.
@karolinakr
“ milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena, mame prakticky idealny a idylicky vztah”
🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🫣😳😳😳😳😳😳😳😳
“ ja som sa s nim nebavila po tych fackach vies kolkokrat ? aj den dva nic, plakala som iba, v depresii som bola, bola som mimo seba”
“Raz som utiekla do hostela po tom, čo ma zbil, tak ma tam našiel a na silu zobral domov”
- to akoby schizofrénia bola.
@vvvvb
On nie je ani vzdelaný, veď má maturitu, to má dnes každý. On robí čašníka, nie jadrového fyzika.
@katkami123 Ta schizofrénia je pri tomto násilí normálna. Ja som to zažila pri svojom otcovi a tá kombinácia obdivu, nežnosti a hneď na to krutosti - strach z neho, čo mi zase urobí a zároveň strach, že oňho a o jeho lásku prídem, to vie tak neskutočne zacykliť, že to nie je normálnym rozumom pochopiteľné.
Teraz ma napadá, že to bolo tým, že ja som jeho lásku ako dieťa potrebovala. A autorka tiež zdôrazňuje význam lásky toho chlapa. Možno je kľúčom k pochopeniu, že my jeho v skutočnosti lásku nepotrebujeme.
@katkami123 Pokiaľ číta odborné knihy, pozerá dokumenty, vzdeláva sa ako samouk, tak môže mať veľký prehľad. Aj môj otec to tak mal, zaujímal sa o všetko možné od armády až po veterány.
@vvvvb
Nie je vzdelaný, robí čašníka. Keby bol, tak ho nerobí.
@katkami123 myslím skôr, že je zamplexovaný a neverí si, že by to mohol ďalej než len na čašníka. Čo ho, samozrejme, neospravedlňuje, že si na autorke lieči svoje komplexy. Myslím si, že v tomto sa obidvaja potrebujú navzájom. On potrebuje jej neskonalý obdiv, aký je PÁN DOKONALÝ a keď sa mu odváži protirečiť, čím naruší ilúziu jeho dokonalosti, tak ju zbije. Ona potrebuje pocit hodnoty, výnimočnosti, ceny, že ju taký pán dokonalý miluje.
@katkami123 a ty si čo myslíš, že jadrový fyzik nemôže byť emocionálne nezrelý? 😂 Že nemôže zmlátiť ženu lebo ma 3 vysoké školy? Som sa zasmiala, prepáč.
Autorka - odíď od neho, si na ňom závislá, na sexe a medových rečiach, je to ako iná závislosť na alkohole alebo drogach.. Kde je bitky, niet lásky.
@vvvvb máš pravdu vo veľa veciach
..vzdelaný je..ma nadstavby nad maturitou..nie je trull.
Ale má vzdelaní nezáleží..predtým ma tiež bil Slovak a to mal dve vs
Takže ja trpím nejakým pocitom že asi nie som dobrá alebo som.menejcanna neviem alebo nedostatna sebalaska. Hľadám odrobinky lásky ktoré mi on nemôže dať a pod.dava len zriedka. Neviem.zeny mi tu strašné nadávajú do hlúpych ale keby vedeli aké je to ťažké žiť takto a tie sny ilúzie to máš pravdu
@nurielka
Nie, to si nemyslím a nikde som to ani nenapísala, to si už domýšlaš ty v hlave.
Napísala som, že nie je vzdelaný, pretože tu
@vvvvb napísala takú perlu “je pekný a vzdelaný tchor“ a “ byť krásny a vzdelaný koľko len chce”. Neviem, prečo tu stále pri ňom píše o nejakom vzdelaní, napísala som jej 2x, že robí obyčajného čašníka a nadstavbu nad maturutou, teda urobiť si večernú školu, nepovažujem za vzdelanie, pre pána 😀😀😂. To dnes má každý.
Prosím ta, akú nadstavbu si spravil, že je taký strašne vzdelaný? Lebo tu si ľudia robia tiež nadstavby a keď vidím akým spôsobom sa k ním dopracovali, to má fakt úplne každý debil, aj moje spolužiačky, ktoré mali na ZŠ samé štvorky na vysvedčení. Tak mi fakt povedz, že z akého úžasného oboru to má, keď to považuješ za Harvard, čo je pre teba taký vzdelaný. 🤦🏻♀️.
A nikto ti takto žiť nekáže, ty si sa tak rozhodla žiť, mozes odísť od neho.
Skús si v takom vzťahu predstaviť raz svoju dcéru. Čo by si jej povedala?Že má vydržať veď inak je to dobrý človek len má slabé nervy, ktoré nevie ovládať a v ich krajine je to normálne? Alebo nech sa na takého chlapa, ktorý si ju neváži a ubližuje jej vykašle? Ja veru dcéry nevychovam pre nejakých chlapov ck ich budú otlkat a verím, že ani tvoji rodič ťa nevychovali pre niekoho kto ťa bude mlátiť
Je to strašné. Mám 46 rokov a doteraz som to dokázala spracovať najmä rozumovo, prečo tí tyrani konajú tak ako konajú. Že samotné týranie je ich vina. Že sa cítim menejcenná im v žiadnom prípade nedáva právo sa ku mne správať ako k handre.
Vnútri, tá časť, ktorá mala dostať potvrdenie o svojej hodnote od otca, stále hľadá a čaká potvrdenie od podobných ako bol otec. A zároveň súhlasí s tým, že som si to zlé zaslúžila, lebo som nebola dosť dobrá, nesplnila som jeho očakávania.
Tiež, že on si mal svoju hodnotu, ambície napĺňať sám a nie si to liečiť na mne. To, že toho nebol schopný bol jeho problém a nie môj.
@vvvvb
Mozes mi napísať, na základe čoho si usúdila, že je vzdelaný, čo tu stále omieľaš? Lebo už s tým lezieš na nervy. Lebo má 2 maturity? To fakt?
Ani nevieš čo ten chlapec študoval ale stále tu píšeš o nejakej vzdelanosti. V Taliansku sú iné možnosti, keby bol vzdelaný, nerobí čašníka. Kks, už to tu píšem 3x!!!
@katkami123 Nemáš náhodou problém aj Ty, že máš potrebu tu furt zhadzovať, namiesto pochopenia? Aj keby mal iba nadstavbu, pre niekoho, kto si neverí, že by už len toto zvládol, to znamená hodne.
Prečo to nedokážeš rešpektovať?
Dobre, nadstavby sú možno málo, ale, preboha, musíš furt do toho kopať? 😀 Mám dojem, že tak ako autorka význam vyššieho vzdelania preceňuje, tak Ty sa naopak snažíš úplne ho znehodnotiť.
@vvvvb
Ale veď to nemá hodnotu. Viem ako sa k nadstavbe ľudia dopracujú. To fakt dá úplne každý, aj tí stvorkári zo ZŠ.
Na tých večerných školách to dajú každému.
@katkami123 Každé vzdelanie má hodnotu, pokiaľ sa tým budeš živiť, zaistí ti slušne platenú prácu a celkovo väčšie, lepšie možnosti žiť dobrý život.
Jediné kedy akékoľvek vzdelanie, dokonca ani Harward nie, nemá žiadnu hodnotu, keď Ti má slúžiť na mastenie ega. 😀Aj takých som zažila, malo to dva tituly pred menom, Ing., Mgr., ale blbé to bolo ako tágo a správalo sa to riaditeľ zemegule a priľahlých oblastí 😀
Autorka - keby sme vedeli, aké je to ťažké žiť takto? No tebe je to zjavne ľahké, keď sa nechávaš od každého otĺkať. Je obeť a obeť, ty si v tej skupine, ktorá potrebuje počúvať medové reči bez výsledku, viď analógia s tvojim drahým. Tak sa preber, nakopni ty samu seba, pre zmenu nie on teba, zavolaj na akúkoľvek linku dôvery a pomoci/choď k psychológovi a odid od agresora. Alebo daj radšej túto diskusiu zmazať a ži tak ako doteraz, veľa šťastia. Človek môže mať akúkoľvek podporu, keď chce, ale reálne si musí pomôcť sám.
Autorka, pokiaľ Ti na vzdelaní tak veľmi záleží, tak si skús urobiť tú výšku aj sama a nebudeš musieť byť odkázaná na hentakých debilov. A neboj, že by si tú školu nemusela zvládnuť. Už keď si mala odvahu ísť do cudziny, naučiť sa cudziu reč a ešte sa tam aj živiť, tak by si tú výšku zvládnuť mohla.

@vilma7
Oni nie sú manželia.