Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?
nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici
Jeho extremne mile konanie a prehnane prejavy lasky su len zasterkou na skrytie jeho skutočnej povahy. Ukážkový pripad manipulatorstva. Dokonaly chlap, ktory ma len jedinu chybu. Sem tam preplesne ženu, ktora pochybuje, či je to Ok.
Inak Ty žiješ na juhu Talianska? Alebo on? Lebo na svete su aj teraz rôzne pracovné tabory kade tade po svete a tiež by si tam nechcela ísť....
On je manipulator, ovláda ťa tým,že je k tebe pozorný a pritom vo vnútri je z neho surovec.
Moja rada odyd od neho,pokiaľ nechceš čakať, že ťa zlatí do bezvedomia.
Uff... na mňa by raz muž dvihol ruku a mal by na stole trestné oznámenie! Len úbožiak udrie ženu. Je to na Tebe, či si to necháš.
Moja kolegyňa má takého doma.Psychologicka jej povedala, že to je metóda cukor a bič.Dobre dni striedajú tie zle.A je to tak ako píše baby hore.Raz mu to vrat
toto nie je milujuci muz ani nahodou, ale manipulator. ziadne vyhrazky/prosby/slubovanie by som mu byt tebou neakceptovala a co najskor by som od neho odisla..
Je úplne jedno či je Slovák alebo Talian a tiež je jedno, kde žijete. Takisto je jedno či Ťa zbil 1 x alebo 10 x. Zbaľ si veci a prvým spojom smer Slovensko. Žiadne násilie vo vzťahu nie je normálne. Ja chápem, že si zamilovaná aj ja som bola aj som, no potom čo som videla niečo podobné u nás doma, som si dala veľký pozor nato s kým strávim život a budem mať deti. Určite nechceš aby sa nato raz pozerali tvoje deti.
Sadla by som si s ním keď bude kľudný, vysvetlila by som mu, že u nás toto nie je normálne, ze túžim raz mať deti a nechcem aby mali takého otca. Pri ďalšej hádke, by som ho upozornila, že v prípade, ak sa má čo i len dotkne, odchádzam a neplatia na mňa jeho prozby. A toho by som sa držala. Nemôžeš čakať, že ťa bude brať vážne, keď sa trochu zahrá na sladkeho a ty hneď pricupitas....
Ale on není ani úžasný ani milujúci. On je psychopat a keď ti raz, prepáč za výraz, rozbije hubu, možno sa ti oči otvoria 😔
Čo od nás vlastne chceš, keď pravdepodobne nespravíš to, čo ti radíme?
Hovoríme ti, že od neho uteč. Je to ÚPLNE jedno, či sa správa, ako med. Je to obyčajný násilník a manipulátor. Nikdy s tým neprestane. Teba bije a ty povieš, že je milujúci? Sa uvedom. Ak nechce svoje amoky riešiť, tak by to malo byť jasné, že je mu jedno, že ťa bije. Zbal si kufre a odíď. Ignoruj všetkú drámu, čo bude robiť. To je dôležité. Či bude plakať, váľať sa pri tom po zemi, či ti kúpi nové auto alebo dom, nenechaj sa znova oklamať. Proste odíď.
Blazniva zenska.Co cakas ze ti tu kto povie??Si hlupa ze si s nim ostala.
Mate doma taky folklor. On ta zmlti ako zito, potom klakne na kolienko a taspieva pesnocku a vsetko je ok. Taka rodinna tradicia.
Musis o tom hovorit v pritomnosti inych. Ze ta mlati inak nikdy neprestane.
Na rodinnych stretnutiach pri kamaratoch a tak. To jedine na neho bude platit . Lebo chlapovi a jeho egu najviac ublizis ze v jeho skupine odhalis jeho slabost. Nech si tazije ten pocit ponizenia on. A nehabi sa za seba. Keby tebe tvoja kamoska povedala te ju manzel bije ako zareagujes?
A samozrejme rozchod lebo insk bude folklorna pesnicka stale hlasnejsia.
Taliani sú temperamentu,ale to nemá nič spoločné so sebaovladania,ktoré on nemá.A sama si odpovedz,prečo by ťa nemlatil,keď ťa potom oblbne sladkými recickami a ostaneš?
Ako ťa môže vzrušovať chlap, ktorý ťa opakovane bije. Nie je to normálne ani z tvojej strany.
Zatmenie mozgu máš očividne aj ty. Nepoviem občasné hádky, nedorozumenia ale nie bitka preboha a až tak, že máš modriny! Otvor oči, keď to robí teraz čo asi spraví po svadbe a po deťoch. Chceš s nimi utekať po nociach z domu?
Len premyslena falos moze posobit ako dokonalost. Plieska teba a bude aj deti...
"je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod"
Vzdy ked toto niekde vidim/citam, tam viem, ze dotycna ma doma uplne peklo.
ja len takú otázku, keď je teda taký úžasný, prečo sa vlastne hádate? lebo mi to akosi nevychádza
A pri najbližšom ataku ťa zmláti zase, na druhý deň sa ospravedlní dá kvety, pomiluje ťa a ty mu celá šťastná odpustíš. Spraví ti dieťa a ty budeš určite presvedčená ako ho dieťa zmení.
A o pár rokov sem budeš vypisovať zase.
Lebo nemáš odvahu na to to zmeniť. Tu si si trošku vyliala srdce, uľavilo sa ti ale všetko pôjde do starých koľají.
@martinmmartin to by bolo naozaj zaujímavé. Na nejakej rodinnej oslave, kde sa bude správať ako zamilovaný pubertiak, len tak prehodiť, vetu ako : ,, môj chlap by bol dokonalý, keby ma občas nezabije, však miláčik?" Plne suhlasim, chcela by som vidieť jeho výraz 😆
toto je chory, emocne nestabilny jedinec, tym, ze ho ospevujes hoci ta prepieska (wau, ze si toto dovolis na sebe a este ho chvalis) si sama podkopavas cestu...inak, aktualne asi kazdy 5clovek je v niekde v narcistickom spektre, takze podobne temy, ako je tvoja, su tu denne, staci si popozerat
@zuzana9393
@martinmmartin to znie perfektne. Len si neviem predstaviť tie následky keď prídu domov z tej oslavy. To si môže rovno funebrákov ohlásiť.
Nie je milujuci, je to manipulator.
V zivote by sa ma moj muz nedotkol, ani slovne neurazil a to sme za 14 rokov spolocneho zivota mali uz par vyhrotenych situacii. Ale NIKDY by si nic take nedovolil! Tvoj chlap je ubohy chuj a nie milujuci ako pises. Zloz si ruzove okuliare a posli ho kade lahsie
No už si urobila blbosť tým, ze si kvôli takému nechala výšku a druhu blbosť, ze si šla za ním žiť s nim do Talianska, kde predpokladám, ze nemáš ty rodinu a ťažko povedať, či vôbec daj ch priateľov
Tak prečo robíš ďalej blbosti, ze s nim ostávaš? Ver tomu ze toto jeho správanie je choré, a tých "sladkých chvíľ" bude postupne ubúdať a hádaj, čoho bude pribúdať?
Ja som mala niečo podobné so Slovákom, nebol až taký sladký, ale presne vedel čo si môže dovoliť, všetci navonok si mysleli ako mi je dobre a aké mám šťastie, no za dverami si rázne presadzoval, že on môže úplne všetko, to čo som prežila nejdem ani opisovať…
Pokiaľ mu rupli nervy raz a robí to ďalej aj jemu sa posúvajú hranice bohužiaľ( z fackovania prejde na päste)… nemôžeš takého človeka milovať, je to len akýsi rešpekt a závislosť na ňom..
Dôležité o tom povedať rodine, okoliu, nie je to hanba, ani tvoja chyba a on keď zistí, že príde o fackovacieho panáka tak stratíš pre neho hodnotu…možno bude chvíľu ,,bojovať,, ale ak zistí, že si ťa má kto zastať a že jeho pretvárka bola odhalená, urobí z teba tú najhoršiu, ale nechá ťa ísť.. no musí sa s tebou rozísť on, tebe to nedovolí a nebude len prosiť.. drž sa🫶
Si obeťou domáceho násilia, či si to priznať chceš alebo nie. Je fakt, že on presne vie, čo robí, keď je milý, nežný, sladký a ohuruje ťa darčekmi a podobne. Pretože aj on sám vie, že sa to celé znova zopakuje. Časom sa to bude zhoršovať, na to dám ruku do ohňa. Ani ťa tak ľahko nenechá odísť, ale ak si vážiš svoj život a seba samú, odíď čím skôr, lebo keď ťa raz zbije tak, že sa nepreberieš alebo budeš mať zdravotné následky, keď budete mať náhodou deti...už sa o neho neodpútaš nikdy a bude z teba len väčšia troska. Nie je hanba zbaliť kufre a odísť naspäť domov alebo inam.
@ivanabat totthat's ito je beznadejny pripad, postuje tu v pravidelnych intervaloch xy rokov, neni cesty von...chce ho, chce s nim ostať, jedine, čo chce, zmeniť jeho aby ju prestal otlkať that's it
@karolinakr je mi to aj za autorku úprimne ľúto, ale chce sa dostať von, len nájsť tú vnútornú silu a spraviť to je pre ňu ťažké. Koľko štúdií je o tom, že všetky ženy v násilnom vzťahu sa o odchod najskôr x-krát pokúšajú, kým sa im reálne podarí odpútať sa a odísť. Verím, že aj jej sa to podarí, predtým než bude neskoro.

a presne ako niekto napisal, mne by bolo trapne aj zanho. na mna taketo recicky ze nemozem bez teba zit vobec neplatia. sproste citove vydieranie. vlastne cely vas vztah je totalne nezdravy. je mi to luto a dufam, ze od neho odides.