icon

Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?

22. mar 2024

nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici

martinmmartin
22. mar 2024

@martul moze mu tym pocas tej ospravedlnenky vyhrozit. Kludnym hlasom , s cistou hlavou. Uz sa to stalo 10 krat tak na buduci krat to bude verejne ked to bude najmenej cakat. Taky damoklesov mec nad jeho hlavou co jej da obrovsku vyhodu.

zooeynka
22. mar 2024

Nechcem byt zla, ale autorka ho neopusti, ved je to taky skvely muz....sice jej modriny narobi ked s nim nesuhlasi ale ved potom kvietky a dary donesie, nie? Tak sa jej to zda asi ok. Mila autorka, tvoja mama ta v bolestiach rodila nie pre to, aby ta nejaky psychos otlkal. Robi to, lebo moze, lebo to dovolis, lebo neriesis a ked nahodou riesis tak nedostatocne. On ta ukeca, obalamuti, zapcha to usta darom - uplne ukazkovy nasilny manipulant. A ze tych darcekov za bitky este od neho dostanes, neboj. Teda ak sa nespamatas, nezacnes si vazit samu seba a neopustis ho. Nemas tam taku lukrativnu pracu za ktorou by si musela banovat, podakuj nebesiam ze nemate deti a vrat sa domov.

0silvia0
22. mar 2024

autorka, ak sa ozveš, napíš, kvôli čomu máte hádky a rozbroje. Vieš, aj narcisa, či manipulátora to stojí veľa úsilia držať masku "sexi dokonalého muža", čiže občas keď už je pretvarovania dosť, vylezie z neho aj jeho pravá tvár. A s touto jeho pravou tvárou si mala už česť byť konfrontovaná.

melanta
22. mar 2024

Vážne je pravda, že toto tu píšeš pravidelne a že toto akceptuješ 6 rokov? Stačí podpriemerná inteligencia na to, aby človek vedel, že niekto, kto druhého bije, nie je milujúci. Ak ty veríš tomu, že je, tak možno je namieste zmieriť sa s tým, že proste si príliš jednoduchá (použila by som iné slovo, ale zmazali by mi reakciu) a zároveň si žena bez akejkoľvek hodnoty. V takom prípade jediná rada a prosba zároveň je, aby si sa prosím nerozmnožovala a neprivádzala na svet deti do vášho chorého vzťahu.

nikpa
22. mar 2024

Ja zase necháme ako môžeš byť ty taka slepá, hlúpa a naivná.

macatt
22. mar 2024

@zooeynka ja som za prvú bitku dostala zlatú retiazku, za druhú rifle, potom k ním opasok a potom som už nedostala nič.. ešte zavolal na návštevu kamaráta, aby sa pochválil mojim monoklom a podliatinou v oku🙅🏼‍♂️

Veru ani darčeky nebudú do nekonečna, on cíti, že ešte sú treba, neskôr ich začne len sľubovať a potom ani to💁🏻

enmery
Autor odpoveď zmazal
autor
22. mar 2024

nechcem to tu uz rozvadzat podrobnsoti, napisala som az tak vela o mne nechcem aby to citali nejaki ludia co ma zo slovensku spoz naju v tomto opise, a o tomto tu pisem po prve
nechcem aby ste ma sudili takto hrozne a anu kritizovali, tiez viem, ze asi nieco nie je v poriadku lebo moji rodicia maju dobry vztah neotlakju sa. a ludia nechapu ze ja mu v takom zatmeni nemozem nic povedat lebo by som skoncila na jiske prinajmensom. a vratitt mu to a povedat na oslave ze ma bije, tak to by bolo este stokrat horsie
ja som sa pokusala odist a zbalila som sa, nebolo mi vsetko jedno, a bala som sa veru, ale urobila som to, nechcela som zostat, ale nepodarilo sa mi to. kolkokrat som uz bola rozhodnuta to viem len boh ten nech ma sudi, je mis amej seba luto, je mi vsetko luto, a mam z toho depresie ked nad tym uvazujem

@ivanabat zeny na mk nechapu, ze ako zena je citovo vydierana muzom v tomto vstahu nechapu ze chlap dokaze zenu obalamutit sladkymi recami a ano aj po roztrzke a preplieskani, nechapu, ze to mozem odpustit, a ano odpustila som velakrat, lebo ani neviem preco vlastne, asi preto ze mu to bolo luto a dal mi darceky, vzal ma na veceru, dal vylet. a tak. viem ze je to moja chyba a robim zle,viem ze si to nezasluzim, ale neviem ako sa mam z toho vyhrabat a nechapem ako chlap moze preplieskat zenu ktoru miluje lebo je to jeho folklor v taliansku.

autor
22. mar 2024

@enmery ja zacinam pocitovat ze to asi nebude normalne, ze mu rupnu nervy a ma zatmenie,ale samozrejme rodinu tu nemam je doma na slovensku, a znamych tiez pramalo, ale to je jedno vlatsne

autor
22. mar 2024

bojim sa, ze on vie ako ma dostat tam kam chce presne, vyzaduje si to pevnu volu opustit a viac nezdvihnut telefon, ale obavam sa ze ja by som zas odpustila a dostala sa do kolotoca a vratila spat po mesiaci

autor
22. mar 2024

@macatt tiez ta preplieskal manzel?

autor
22. mar 2024

@0silvia0 ved kvoli beznym veciam rozbroje, nic vazne, bezne hadky, ako v kazdom vztahu, neviem nic vynimocne, vzdy nieco ine, neumyty riad, peniaze, platirt seky, socialne siete, a take, malickosti,

autor
22. mar 2024

@martinmmartin v klude sme sa bavili a je mi to trapne hovorit dospelemu 29 rocemu muzovi, ze nefliaskaj ma viac lebo to oznamim, sak to preboha snad sam musi evdiet, nejake iq ma, vsak ma matrituz aj nadstavbu , ved to uz kto toto robi sam si to ale periznava co robi zle, vie to a jeho odpoved my taliani sme taki vybusni ale milujeme na zivot na smrt svoje zeny musis to akceptovat

autor
22. mar 2024

ja to riesim, napr. placem, a nebavim sa s nim dva dni, po incidente, nespim s nim, ale nejde to, on stale dobiedza za mbou chodi, otravuje, ospravwedlnuje sa, bozkava ma, objime ma, donesie kvet, sampanske cokoladu, nasilu si ku mne lahne a privinie si ma, 😢 potom sa ospravedlni ze mu je to luto, ze sa nechal uniest temperamentom a pod.

macatt
22. mar 2024

Ale on si vynucuje tvoju pokoru, poslušnosť a prepleskom ti chce vzíať samu seba, tvoje názory a urobiť z teba handru, po ktorej bude šliapať čím ďalej viac…. HOVOR O TOM, začni najskôr tu, čím viac ťa ľudí spozná, tým lepšie pre teba…vidím, že sa mu už veľa podarilo, keď máš aj strach hovoriť o tom čo sa ti deje..🥲

autor
22. mar 2024

ze mal zatmenie a take

melanta
22. mar 2024

ved kvoli beznym veciam rozbroje, nic vazne, bezne hadky, ako v kazdom vztahu - nie, toto nie je v každom vzťahu. Toto je iba vo vzťahoch, kde je žena mulica. Podľa mňa by nemali dovoliť zakladať tejto autorke ďalšie takéto príspevky. Nezaslúži si ani ľútosť ani nič iné. Pretože ona neprosím o pomoc. Ona si len potrebuje pred publikom ospravedlniť, že robí zo seba handru.

zuza265
22. mar 2024

Mna by zaujimalo co si tu chces precitat? Vo ocakavas? Moze ta milovat ako chce, ak toto robi a berie za normalne, tak to nie je vporiadku

ivanabat
22. mar 2024

Ale tým, že o tom mlčíš, nikomu nič nepovieš (ani najbližším!) nepomáhaš sebe, ale jemu! Lebo ťa má v hrsti a to predsa nie je tvoja hanba, že ťa bije! To je jeho hanba a na jeho tričku! Tu ti síce píšu, aká si hlúpa a naivná atď., ale každý kto tomu trochu rozumie, kto si čosi podobné zažil, ten vie, aké ťažké je odísť. Sama už vieš, že robiť to bude stále, sama už vieš, že má nad tebou obrovskú moc, tak sa len zbaľ a choď. Ani jeden z nás ti nepovie, koľko možností na odchod ešte budeš mať. On naozaj veľmi dobre vie, čo robí a nie je mu ľúto, že ti ubližuje.

autor
22. mar 2024

zpocatku som bola strasne sokovana, úplne mimo ze co si to dovoluje, ako v sne nejakom nocna mora, anisom si nepripustila ze to je nejaky problem, len ze sa mi to zdalo, smutna, plac nastal, potom nebavila som sa, potom ignor, potom velky hnev ze co si to dovoluje, potom som s nim spavat nechcela, potom som sa zbalila ze idem ta het, rozne fazy to malo ta moja obrana nie ze som to nerieisla, ved sme sa v kludne rozopravali ze tsakto to nejde pri pive proste a tak, ale no zas k tomu to dojde, lebo si uz na to zvykol asi umlcat ma a vynutit si respekt preplieskanim

autor
22. mar 2024

@melanta ja nechcem lutost, milis sa

autor
22. mar 2024

@ivanabat nikto nechape len ta zena co zazila podobne veci vo vstahu

hopsas
22. mar 2024

Ja sa obávam že tebe je zbytočne radiť...každý so zdravým rozumom by z takého vzťahu dávno zutekal...ak si stále s ním nuž tak si to "užívaj" toho sladkého muzicka

autor
22. mar 2024

@macatt mas pravdu v tej prvej vete uricte

autor
22. mar 2024

@macatt je to nonsens o tom hovorit, strasna hanba ponizenie neviem tazko sa o tom pise aj

autor
22. mar 2024

ze moj vysnivany opaleny krasavec je hovado ktore sa nevie ovladat a ked sme sami tak ma preplieska...hm

macatt
22. mar 2024

Áno, mňa len neplieskal, bil päsťami a kopal, trhal vlasy.. bola som na ošetrení, kde mi cudzí ľudia vysvetlili, že to nie je moja hanba, vina.. zavolali políciu, vypovedala som, medzitým som schytala koľko sa do mňa zmestilo.. už úplne presne neviem ako to bolo, zdalo sa mi to ako sen a pokiaľ nechcel ísť sedieť musel vypadnúť a dať mi pokoj… zober posledný zdravý rozum a bojuj🙏🏼 alebo len sa zbaliť a odísť, je to také jednoduché🙏🏼

0silvia0
22. mar 2024

a čo očakávaš od tejto diskusie? Ľútosť nechceš, akože my ti máme vysvetliť prečo akože milujúci muž občas vytrieska svoju partnerku? My ti to vysvetľovať nebudeme, lebo by sme s takým chujom nežili.
Buď sa nechaj otĺkať alebo odíď, nečakaj, kým ťa v niektorej jeho hmle strieska do bezvedomia.

minenkak
22. mar 2024

Ale veď tvoje príspevky sú jedna veka obhajoba tvojho milovaného ako keby ma muž zbil,lebo není upratané tak tomu ver ,že v tom momente by nebolo,lebo by bola všade jeho krv a moc ,čo by sa od strachu pošťal.Moj byvalyk keď sme sa povadili,mi potom po čase povedal,že nikdy po hádke nespal,lebo sa bál,že ho zabijem a to

ivik4
22. mar 2024

Jezis to je kkt, nemozem to ani docitat.
A ty ak si s nim, tak dakujem pekne 🤦‍♀️