icon

Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?

22. mar 2024

nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici

katkami123
Autor odpoveď zmazal
10zabka
3. apr 2024

nie je. Už len tým, že to popieraš, si to priznala. A odpovedať nemusíš. Dávno som na MK nenašla tému, ktorej by sme sa venovali tak dlho. Tebe je skrátka jedno, kto ti čo napíše a ako som ti pred pár dňami písala, vyhovuje ti to. Tak nepíš, že sa nemôžeš vrátiť, že ťa miluje, že to bola tvoja chyba, že aj ty si prchká, že aj ty si na neho zaútočila... tebe to vyhovuje a viem, že s tým nič neurobíš. Pretože nemáš vlastnú HRDOSŤ. Si TYPICKÝ prípad stockholmského syndrómu. Či si to priznáš, alebo nie. Si obeť. A obeťou ostaneš. Pretože ti to naozaj VYHOVUJE.

katkami123
3. apr 2024

A opíš tu aj túto situáciu s tou poslednou bitkou, ale bez toho, žeby si pol odseku venovala tomu ako veľmi si plakala, lebo potom si tu my zbytočne domyslame, keď kopu faktov vynecháš.
1. Prečo si mu sla do mobilu, bola nejaka zmena v jeho chovaní, alebo si mala nutkanie?
2. On ti mobil dal dobrovoľne či si využila situáciu, keď na ňom nebol?
3. Tej Američanke radil v sexe tak, že aj o sebe písal, čo má rad? Akoby jej dával návod?
4. Čo ti povedal na to, keď zistil, že si si prečítala ich konverzáciu? Ospravedlnil sa, alebo ti vynadal?
5. Keď si tak veľmi plakala, čo vtedy robil on, kde bol?
6. Snažil sa ta upokojiť, alebo naopak ešte po tebe kričal, alebo ti nadával, zľahčoval situáciu, alebo povedal, že si hysterka, čo robil on? Pustila si ho k slovu, počúvala si, čo ti hovorí, nechala si ho prehovoriť?
7. V akom momente ťa zbil a prečo? Čo si mu povedala také, že ho to vyprovokovalo? Alebo si len plakala a preto ťa zbil?
8. Čo si urobila potom, keď ťa zbil? Prestala si plakať, alebo si ešte viac plakala, urazila si sa, alebo si ho ešte išla odprosovať?

katkami123
3. apr 2024

Aj tuto, píšeš, že si sa celá klepala, reči provokačné… buď konkrétna.
1. Prečo ťa provokoval? Niečom si ho deň predtým vytočila? Bol neporiadok, bol hladný, nebolo navarené alebo čo ho tak nahnevalo?
2. Aké konkrétne provokačné reči mal? Lebo čo je pre teba provokačné, pre iného nemusí. Daj presne jeho slová.
3. Pri akej orílezitosti ti to hovoril? Len tak, alebo keď si varila, umývala riad?
4. Čo urobil potom, keď si ho zbila? A čo urobil deň na to? Ty si sa mu ospravedlnila? On sa ti ospravedlnil za tie reči?
5. On za tebou došiel akoby sa nič nedialo po čom? Keď do teba rýpal? Alebo keď si ho zbila?

negymama
3. apr 2024

toto nie je laska, ani z tvojej ani z jeho strany.
ste ako dvaja ludia pestujuci extremne sporty. trebars lezenie po mrakodrapoch. vies ze je to nebezpecne, vies ze sa mozes zabit, ale mas nutkanie to robit zase, lebo mas pocit ze len vtedy zijes, ked si vo vire extremneho strachu a vzrusenia.

to si presne ty a ten tvoj milenec. Obycajny casnicky zivot, nikdy si nebola pe rodinu nic extra, nemali o teba zaujem, vysku si nedokoncila. v talisnsku si jedna z tisicov peknych vychodoeuropaniek v turistickom biznyse.

no a toto ti dava extra pocit...ako ta on miluje, nenavidi, hadky, a facky , a za tym zaujimave veci...burlivy sex, udobrovanie, vylety. darceky. Vtedy nie si plocha nezazivna nula, ale zaujimava osudova zena s osudovou laskou, ktora trpi zatmeniami...bla bla.
/by the way..asi zacnem pisat srdcervuce romany 😅/---

takze tak to je, hladat iskru, stavu, zmysel...v normalnom zivote, peknych pokojnych vztahoch - toto je mozno tazsie a pracnejsie - ako tieto cirkusy, co stvaras. To je na tebe, pre co sa rozhodnes, a co si budes budovat.

aurora33
4. apr 2024

Vravi, že ta miluje preto vie, že to chceš počuť. Ako aj ro že sa zmení. A preto je s tebou, lebo ina by ho už dávno kopla do zadku. Ešte niečo?

hope87
4. apr 2024

@autorka on si moze mysliet, ze ta miluje ale on nema ani paru, co je to SKUTOCNE MILOVAT. Nevies to ani ty. Tvoja "laska" je odpovedou na povrchne omrvinky, ktore ti ten vztah dava (komplimenty, darceky, vylety, dobry sex, atd). Jeho "laska" trva len dovtedy, kym sa ty spravas tak, ako on chce. V opacnom pripade pride preplesk a agresia. Jeho "laska" je PODMIENENÁ tvojou poslusnostou. TOTO NIE JE LASKA. V laske sa nekladu podmienky. Bud lubis bezpodmienečne alebo to nie je laska.

Laska v pravom zmysle, je "lubit" aj jeho chyby(tie take drobnosti, ktore ta vytacaju do nepricetna 😀), nie sa ich bat a nenavidiet ich...pozriet sa na toho cloveka a vediet, ze je tvojou oporou, nech sa deje cokolvek. Je to pocit bezpečia, ked si ta privinie, da pusu na celo a ty mas pocit, ale realny pocit, ze v tej chvili na vas moze padnut aj bomba a on ta aj tak ochrani. Laska je dovera, ktoru prirodzene citis voci tomu partnerovi...a mohla by som pokracovat donekonecna 😀. Je ale jasne, ze laska nie je len sladka a dokonala...ved predsa nic nie je dokonale. Laska je aj to, ako dokazes vyriesit problemy, hadky a nezhody. BITKA, AGRESIA a HYSTÉRIA to NIE JE.

nurielka
4. apr 2024

Ak nebudeš držať ústa na uzde, a pritakavat, vždy ťa bude biť. VZDY. Lebo vie, že môže, lebo vie, že neodideš. Ty by si podľa mňa ostala aj keby sa vyspal s viacerými ženami. Možno tvoja škola života, uvedomiť si, že máš aj svoju hodnotu. A že ta hodnota je dôležitá. Snáď raz na to prídeš. Možno to nebude hneď, ale raz to možno príde. Že ti niečo docvakne v hlave, koliesko západne kam má a ty sa budeš cítiť slobodne. Lebo teraz si len ako pes na reťazi, a uviazala si sa na tú reťaz SAMA.

autor
5. apr 2024

@nurielka ale ano jasne, ze ma bude bit stale, ked sa mu nieco nebude pacit, co poviem, ked nebudem pritakavat tak bude bitka, to mi je jasne, ale to chapem AZ teraz po rokoch, ja som si ako sprosta myslela, ze s tym prestane, hlupa naivka, ze prestan ma bit..hm..no neprestal. a este to stupnuje, takze to bude natrvalo uz takto. Vzdy, ked budem piskovat ma bude prepleskavat minimalne.

negymama
5. apr 2024

natrvalo? tak o tom rozhodujes ty.

autor
5. apr 2024

@nurielka ako svoju ""obranu"""povedal, ze ma mlati preto, tze nenavidi, ked niekto zvysuje nanho hlas, a ja stale zvysujem hlas, pricom to nie je pravda, pretoze som kludny normalny clovek, ja nezvysujem hlas len tak bezdovodne. plus len ked je realny vazny dovod, (napr. ako ta americanka a ine damy s kt bol v kontakte ) a teraz som uz podozrievava. Neverim, ze s tym prestal. stale podla mna je v kontakte s cudzimi zenami, ale nemam uz dokazy. lebo to mozno maskuje lepsie.
vraj ho vytacam do nepricetna, ked mu neverim, prehladavam dokazy a vraj ma bije preto lebo ziapem na celu bytovku a ze ludia to pocuju to ale nie je PRAVDA, ja neziapem no to chlapec nikdy v zivote nepocul asi moju rodinu ziapat ako moja matka a tetka ziapu a moje kamosky na frajerov. On zije asi niekde na marse. keby zazil ich hned by zmeni lretoriku. by ich asi uz potom zabil.moja matka na tatku ziapala tak, ze cely cinzak to vedel a vyhadzovala mu veci z bytu. takze tak a vrieskala a po stole buchala. Toto keby som urobila mojmu, tak ma asi z toho okna vyhodi von! a on sa stazuje na mna

autor
5. apr 2024

@aurora33 ale oin si mysli, ze ta americanka by ho chcela, napr. vraj mu poslala neskor fotky v bikinach a spodnej bieliuzne a chcela od neho nahu fotku. Vsak by s nim bola mesiac dva ..hned by ju apetit presiel.tuto konverzaciu som ale nevidela, to mi len vravel.

autor
5. apr 2024

@hope87 hystericka nie som, ale neznesiem, ked ina zena mu rozprava aby jej posielal nahe fotky, a ona mu posiela svoje, pricom su obaja zadani. a pod. som proste ja mimo alebo co? ved kdše to zijeme, ked sme v pare, nesmieme robit taketo veci. Dalsia vec je, ze ja uz doveru moc nemam a tak. to je jedno. ja som uz podozrievava po tomto vsetkom.
lebo mal aferky, a mna to stve. a stvalo ma to vzdy, odkedy som na to prisla. Navonok uzasny muz zamilovany, ktory by ma na rukach nosil a potajme bali ine zeny. hm dobre no
neviem co je laska, absolutne, a ja si myslim, ze tie omrvinky su skutocna laska, lebo som nezazila normalnu lasku, asi to je pravda. nepoviem vam dievcata vazne a uz som unavena zo vsetkeho vo svojich mladych rokoch.

autor
5. apr 2024

@negymama mas pravdu v tom predposlednom prispevku, dava mi to asi pocit vynimocnosti, co robime. je to adrenalin urcity a neviem nejak som sa v tom nasla, hoci to neznasam

autor
5. apr 2024

@katkami123 to uz je jedno, odpovedat na tie otazky, ja uz si ani pomaly nepmaatam detaily, ale to je vlatsne jedno. naposledy pred tyzdnom mi dal slabu facku, neriesim to uz dalej. po lete odidem prec. este zarobim cez sezonu a adios. Uz ma to nezaujima, pochopila som, ze ma bude bit stale, ak nebudem pritakavat- uz som vytriezvela z omylu

autor
5. apr 2024

nech si najde americanku a inu babu, co mu bude pritakavat vole a nech ju manipuluje a preplieskava. mam uz dost

negymama
5. apr 2024

tak naco potom riesis ine zeny? vsak nech ide k nejakej, pre teba lepsie. lahsi odchod.

negymama
5. apr 2024

takze cakas na koniec letnej sezony? parada!
este takych 10-15 bitiek a si v cajku 😎

tarvika
5. apr 2024

ked uz tam chces ostat aspon s nim uz nespavaj, nech neotehotnies. Aj s ochranou je to mozne. A idealne si najdi byvanie mimo neho a ukonci ten vztah uz teraz.

kocurikpupcek
5. apr 2024

Potrebuje ťa, pretože si to od neho necháš, preože si prepáč za výraz naivná a fest blbá. On je agresor a ty si jeho otlkávacie vrece. Že prečo by sa potom chcel oženiť s tebou? No lebo takú blbú by tak rýchlo nenašiel.Potrebuje niekoho mať pri sebe koho môže sundávať dole. Celý život. Iná s trochou sebavedomia, by o neho ani bicykel neoprela. Toto ho drivuje,keď ťa ponižuje. On pri tom rastie, cíti sa dobre, aký je frajer mačo, že prefackal niekoho,kto je od neho fyzicky slabší. Toto je celá chorá dynamika.Až kým z teba nevytlčie dušu. Toto nie je láska. Toto je obchod. Chorý zvrátený vzťah.A ty ako šialená sa mu hádžeš pod nohy. Máš vôbec sebahodnotu? Chytám sa za hlavu, keď čítam tvoje slová.

autor
5. apr 2024

@tarvika chránime sa dieťa nebude

autor
5. apr 2024

@kocurikpupcek predo mnou mal ženu ktorú nebil. To viem naisto

autor
5. apr 2024

@negymama no to nedám jedine ho neprovokovať

autor
5. apr 2024

@kocurikpupcek ..hej robí mu dobre povysovat sa nado mnou.

ninka2018
5. apr 2024

Typický príjebany talian...nie si jediná žena,ktorá tak zije s talianom...ak chceš takto žiť ďalej ži

negymama
5. apr 2024

no ked sa on rozhodne ze ho provokujes, tak ho provokujes ..
ustupky a suchanie nohami, vedu len k tomu, ze on bude dalej posuvat hranice, toho co uz ty nesmies. no ale ako chces.

autor
5. apr 2024

@ninka2018 ty máš osobnu skusenost keď takto vravíš ?

bluka2
5. apr 2024

“ predo mnou mal ženu ktorú nebil. To viem naisto” aha. A o tebe koľko ľudí vie, že ta bije?

autor
5. apr 2024

@bluka2 ja som sa s ňou rozprávala.

kocurikpupcek
5. apr 2024

Pred tebou že bola žena a ju nebil? To ti povedal on? A ty mu veríš. Ok. Keby aj myslíš že na ňu neskúšal svoje finty ( slovné ponižovanie, vyvolávanie konfliktov a bars čo ešte...)? Fešande možno stačil i taký level aby ho poslala k vode. Nedala sa.
A ak ju opustil on, tak videl ,že ej táto ma prekukla.A zutekal,bo sa nedala.