icon

Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?

22. mar 2024

nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici

cawes
22. mar 2024

Ach jaaj tazko sa to cita.
Neporadim ti a neodpoviem ti ani co robit.
Viem aku bezmocnost citis aj napriek tomu treba odist, vyuzit cas ked neni doma vsetko dopredu naplanovat a proste odist spät na sk.
Moj ex manzel bol zo Sicilie, aj ked vyrastol teda vo Svajci a tu sme zilo. Napriek tomu nikdo nikoho nikdy u nich netlkol, prave naopak jeho otec nedovolil aby mama nieco robila sama aj ked teda tam to obcas hranicilo ze fakt kontorloval aj co nakupila ale nikdy nezvysil na nu hlas a ani moj ex na mna.
Teraz mam priatela opät talian neni sice uplne z juchu skor stred a temperament ma tiez a viem ho vyprovokovat do ,,zatmenia,, ale nikdy sa ma nedotkol neurazil neponizil ma. Cize to nie je temperamentom

katkami123
22. mar 2024

Ešte sa chcem opýtať, lebo tomuto už vôbec nerozumiem - Ako s ním dokážeš sexovať po tom, čo ťa zbil? To sa ti nehnusí taký človek? Ja by som do takého z hnusu ani konárom nepichla, nieto s ním sexovala na druhý deň akoby to bolo úplne v poriadku, že ma vybil a ja mu to sexom s ním ešte odsúhlasím. Veď to musí byť vrchol poníženia a strata všetkej sebaúcty , dovoliť mu, aby sa ma dotýkal, ja by som sa asi pozvracala. To toto je podľa teba láska? Že ťa zbije a ešte si na tebe urobí dobre, keď má plné gule?

yelena159
22. mar 2024

Zbytočne tu niečo písať baby. Neopustí ho.

karolinakr
22. mar 2024

@katkami123 no ale jej kupi čokoladu, to je bolestne, tak mu odpustí..no a sa zasekava na tom odpušťani že vela veci vie odpustiť

bessie12
22. mar 2024

Autorka a to si ešte s nim ??? Odíď od neho. Tu nič iné nepomôže a žiadna iná rada na to nie je. Jediné riešenie je od neho odísť. Toto čo popisuješ nie je láska. On ťa nemiluje. Keby ťa miloval, tak ťa nikdy neudrie.

aurora33
22. mar 2024

On nie je milujúci muž. A ty si hlúpa že mu to tolerujes. Viac k tomu nemám čo dodať.

dager
22. mar 2024

Narcisticka porucha osobnosti. Nemať deti v tomto vzťahu je jediná dobrá voľba,ak chceš riskovať svoj život s ním, tak deti do toho netahaj. Ale prvá najlepšia voľba je odísť.

katkami123
22. mar 2024

@karolinakr
Ja neviem… ale zas by každý človek mal mať nejaký pud sebazáchovy. Pokial mám hranice a nikomu nedovolím cez ne prejsť.

autor
22. mar 2024

@dager to co je za porucha presne ja neviem ani je vela toho na mna info a podobne.

enmery
Autor odpoveď zmazal
bessie12
22. mar 2024

suhlasim s @enmery . Chapem, ze je tazke odist, ale ina moznost ako sa z toho dostat nie je. Viem co to je, ked ta chlap fackuje ... Zazila som to a bohuzial nie raz. Vzdy som mu odpustila a cakala ako taka hlupana, ze sa zmeni. Prd makovy. Hentaky debil sa bohuzial nikdy nezmeni.

martinmmartin
22. mar 2024

Autorka - zachvilku s budes tesit jak male jojo z toho ked ta zmlati iba tak ze to zakryjes. si uvedomujes vobec ako zachadzas so svojim zivotom?
Medved ktoreho pripnu na retaz, vytrhaju mu vsetky zuby a drapy davaju mu zrat iba odpadky ale sem tam mu daju kocku cukru je v momente ked mu daju kocku cukru najstastnejsi medved na svete

jenny224
22. mar 2024

No ty si ukážková obeť pripútaná k tyranovi 🤦‍♀️ on nie je ani milujúci, ani milý, ani dobrý, ani "cholerik". Je to psycho manipulátorský agresor a ak ženská sama napíše, že by skončila na jiske, ak začne vzdorovať, tak si potom tento vzťah aj naďalej užívaj. Jediný, kto má zatmenie si ty. On veľmi dobre vie, čo robí. Veľa žien vie, čo je to čakať na zmenu u muža a to ani nejde o bitie preboha. Život máš len jeden a ak ho chceš prežiť bitá, smelo do toho.

stanielka17
22. mar 2024

" ludia nechapu ze ja mu v takom zatmeni nemozem nic povedat lebo by som skoncila na jiske prinajmensom"

Ty sa im cudujes?

stanielka17
22. mar 2024

Asi to tu uz padlo, ale precitala som si este raz nazov temy - milujuci muz. Nie, to nie je milujuci muz, on len vie, ake na teba pouzit paky, aby si mu odpustila milionte "zatmenie" a dalsiu modrinu.

negymama
22. mar 2024

@stanielka17 to uz je cista schizofrenia u autorky.
on je "nezny, sladky, roztomily" , ale inak ma kruti od strachu ze ma dobije, ked sa ozvem s nejakym odporujucim slovickom.

pokrytecky vychcany had je to. Hra divadielko na sladuckeho, aby autorka s nim zostala aj napriek "incidentom".

luteam
22. mar 2024

Autorka je mi to velmi luto mas to tazke kedze si v zahranici...neskusala si sa zdoverit niekomu doma z rodiny na slovensku? Ze by niekto prisiel ta podporit a pomoct ti od nrho odist?

borabalazova
22. mar 2024

Je mi veľmi ľúto, že si sa ocitla v takejto situácii, ale zrejme sama cítiš, že toto nie je akceptovateľná situácia, ak si napísala na toto fórum. Možno je situácia o to ťažšia, že nie si v domovskej krajine a možno nemáš podporu a porozumenie okolia, ktoré by si potrebovala. Jedna zo žien tu spomenula Big Little Lies, áno, to je séria, ktorá presne pomenováva aj to, čo prežívaš Ty sama. Pozri si ju. Kľúčová otázka psychologičky v tomto seriáli bola, či si žena v nejakom momente uvedomila, že nemusí prežiť... Skús si položiť túto otázku aj Ty. Rovnako si skús položiť otázku, či to je naozaj len 10-krát a nie každý mesiac počas mnohých rokov, tak, ako to uvádzaš v príspevkoch. Začni malými krokmi: porozprávaj sa s blízkou kamarátkou, ak ju nemáš, skús sa porozprávať s niekým z rodiny na Slovensku, nájdi podporu u niekoho nestranného. Ak žiješ v Taliansku dlhodobo, môžeš navštíviť aj psychologičku alebo centrum podpory pre ženy, určite nebudeš mať problém s taliančinou. Skús sa porozprávať s právnikom a over si praktické kroky v tejto situácii. Kúp si zošit a napíš si do neho plán. Uvidíš, že situácia vôbec nemusí byť taká zacyklená, ako sa Ti zdá na prvý pohľad. A nie, nie je cesta zotrvávať v tomto vzťahu, je to cesta do pekla, ktorá Ťa zničí!

lucinkaboz
22. mar 2024

Prepač, ale taky uzasny nie je, tym co ti robi....agresiu zakryva kvietkami a sladkymi recami
Nemas obavy kedy zase? Prides o pokoj a nervy

Je to cvok

kulumulu123
22. mar 2024

Uplne ucebnicovy manipulator utekaj dievca zlate kym je cas a ten rodinne zalozeny dement ti neurobi dieta lebo potom sa bude utekat podstatne tazsie hlavne so zahranicia a tych prepleskov bude cim dalej tym viac....

adka176
22. mar 2024

Dospelý chlap milujúci chlap sa musí vedieť ovládať...tu sa nedá nič akceptovať... bohužiaľ buď - alebo on musí vedieť, že si to nemôže dovoliť siahnuť na TEBA a musí vedieť, že ak to ešte raz spraví tak je koniec...a toto si musíš uvedomiť aj ty ... už NIKDY sa ťa nesmie takto dotknúť...NIKDY.... poslednú možnosť už dostal a ak sa to stane ešte raz TAK TO JE TO ZBOHOM NAVŽDY

nurielka
22. mar 2024

Bežná talianska klasika, proste to tak je. Obeť milujúca tyrana. Ľutujem talianske ženy. Ale jedna vec je istá, Talianka by mu facky vracala. Ty ňou nie si.

tarvika
22. mar 2024

on nie je milujuci starostlivy atd, len si pripravuje podu, aby si ho neopustila, ked ta znova zmlati. Ak by nebol taky dokonaly vo vsetkych ohladoch okrem toho jedneho, uz by si ho davno opustila a on to vie. Preto je taky. Manipulator a nasilnik.

nurielka
22. mar 2024

@ana82 lebo mu nepritakava, talianske ženy vedia zmastit chlapa tiež ako žito. Im to tak vyhovuje. Iný kraj, iný mrav.

karolinakr
22. mar 2024

@katkami123 to neni odpušťanie, ale hluposť..prečo nechat robit zo seba boxovacie vrece

enmery
Autor odpoveď zmazal
panonia
22. mar 2024

Milujúci manžel sa takto nespráva, ale psychopat ano.

enmery
Autor odpoveď zmazal
ankare
22. mar 2024

S takouto povahou sa nedá žiť. Toto je násilie. Žiadny darček nie je dôvod na odpustenie. Ak si vážis samu seba. Určite existuje chlap, ktorý Ťa bude naozaj lubit, teda ani len ruku nad Teba nezdvihne. Držím palce!