icon

Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?

22. mar 2024

nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici

enmery
Autor odpoveď zmazal
dager
22. mar 2024

Zjednodušene takto , ale skús pogooglit aj sama..
https://dennikn.sk/blog/3298590/narcizmus-prizn...

katkami123
22. mar 2024

Hlavne si s ním dieťa nerob, lebo sa už v živote na Slovensko nedostaneš, jedine s jeho súhlasom ako otca. Všetko ostatne bude brané ako únos. Nejedna cudzinka doplatila na život s cudzincom a a aby mohla byt s deťmi, žije na silu v cudzej krajine.

jaond19
22. mar 2024

A otazka znie ako? Však mu vytni kres papuľu takú jednu slovenskú. Tlak si mi dvihla. Mladá a sprostá. Zas dalsia co sa nechá otĺkat uzasnym milujucim chlapom co kvety nosí. Odkial ste sa vysypali? Aj vcera tu taká bola. To vas matky vychovali k tomu nechat so sebou zametat??

autor
22. mar 2024

@jaond19 kde bola včera taká nechápem ?

bora0123
22. mar 2024

V mojom predoslom komente som dala link rovno na tu temu zo vcera 😂

zmrzlinka2021
22. mar 2024

Autorka, stále si s ním?

enmery
Autor odpoveď zmazal
nurielka
22. mar 2024

@enmery viem o čom hovorím, talianske korene, takéto chlapčiatko by som si podala jedna radosť 😂🙂🥰 s láskou, oni to totižto takto berú, poďme sa spacifikovať, ale inak sa milujeme.. viem šialené, ale proste to tak je. Slovak nepochopí a zhodnotí to ako manipulatorstvo, čo naozaj je. Ale pre talianov je to inak.

enmery
Autor odpoveď zmazal
luteam
22. mar 2024

@enmery pozri nepozname autorku a jej povahu nie kazdy je rovnako odvazny rozhodny atd ludia su rozny co je pre niekoho jednoduche a evidentne pre ineho byt nemusi a ona si sem prisla pre podporu nie odsudzovanie

luteam
22. mar 2024

@enmery tak mne napises ze co je na tom tazke odist zo zahranicia ze tam nie je vaznom a pod. a potom jej radis prakticky to iste ze nech jej rodina kupi letenku ked to sama nedokaze takze nechapem co je na mojom komente zle. Mozno keby jej rodiacia prehovoria do duse skor od neho odide

tetapetra
22. mar 2024

Kedysi dávno, povedala suseda mojej mame, že mala muža, ktorý ju tlkol. Raz sa mu postavila, vzala tlcik na mäso a postavila sa mu,viac sa jej nedotkol. Pred 3r som spravila aj ja to isté. Chcel má chytiť pod krk,zahnala som sa nožom. Viac sa ma nedotkol.

liliana8
22. mar 2024

Mysli na svoje buduce deti...a utekaj.

minenkak
22. mar 2024

Môj muž onemel,keď som mu zhruba povedala o čom píšeš

enmery
22. mar 2024

@luteam neradím jej, nech jej rodinu kúpi letenku...nech za ňou príde ju zbaliť...

enmery
22. mar 2024

@luteam napíš mi, kde ju ja odsudzujem.Od začiatku duskusie jej dávam rady a vysvetľujem, navrhujem🤔

enmery
22. mar 2024

@luteam tebe som napísala v reakcii na Teba, že je v zahraničí a má to ťažké-ja som sa preto opýtala, či je ťažké odísať zo zahraničia?veď tam nie je v base a navrhla riešenie

vilma7
22. mar 2024

Milá autorka a čo akože chceš, plánuješ s tým urobiť?
Áno, od manipulatora je určite veľmi ťažké odísť, lebo vždy dostane ženu tam kde ju chce mať.
Máš 29. Už 10 x ťa asi poriadne zbil.
Čo myslíš, koľko krát ťa ešte zbije počas tvojho života? 150? Alebo viac, menej?
Krásnu budúcnosti si plánuješ, však?
Miluješ ho, alebo sa bojíš?

Ako prepáč, ale tie dôvody čo si uviedla ako príčinu jeho zahmlenia, sú malichernosti. A kvôli tomu ťa mláti??? Ako vob3c dochádza a prečo k tým hádam, keď máte okrem tých bitiek taky sladký život???

Ten chlap je chorý a chorú urobí aj z teba....snáď nebudeme raz o tebe čítať v novom čase....veľa šťastia.

karolinakr
22. mar 2024

A neni to tak, že to bolo 10 x 5? neverim, že iba 10x ta zbil..ty sa hanbiš, v tom dokumente čo som ti dala, je to krasne ukazane, že ho len ospravedlňuješ, obraňuješ, zahmlievaš a v podstate si nechceš priznat, že to proste nezvladaš..proste potrebuješ precitnúť, otvoriť si oči, nechat sa osvietiť

domkakvet
22. mar 2024

Teraz ta preplieska a za par rokov ta do slova bude mlatit.

lavender273
22. mar 2024

Dievca zlate,zivot mas pred sebou neod*eb ho s nim. Nedokoncila si VS a odisla za nim. Taha ta nadol.
Je to cholerik ktory sa nevie ovladat. Jeho treba zavriet do klietky! A teraz si predstav ze s tym panom uzasnym ostanes, (napriek tomu ze ta absolutene k nemu nic neviaze, lebo vsak stale je vyhovorka preco sa nerozist a roky toto trpis ) a splodite dieta. Mi nehovor ze to dieta od nervov sem tam neprefacka..lebo ano aj babatka/ deti vedia vytocit. A ty sa na to budes pozerat. Takto si predstavujes buducnost? Tomu chlapovi ani dieta ani ziadne zviera! Preco mu to tolerujes, vytrepal z teba sudnost? Rodicia tvoji o tom vedia ze ich dcera je fackovaci panacik?
Normalne som sa nasrala, ty si zbal veci a utekaj co ti sily stacia.

lolita555
22. mar 2024

Je milujúci dovtedy pokiaľ s ním súhlasíš a ideš podľa neho ,skús s ním nesúhlasiť častejšie,budeš mať preplesk každý deň.asi toľko.....a nie nie je milujúci ,všetko sú to hov....keď ťa dokáže udrieť

luteam
22. mar 2024

@enmery aha tak sme sa nepochopili ja som zase pisala vseobecne o tom osudzovani praveze ty pises velmi dobre rozumne a stotozbujem sa s tym. Ja som zase myslela ze to ma tazke ako celok tu situaciu chapes je viac kvazi izolovana ked je v zahranici a nema tam nikoho blizkeho okrem tyrana ktory ju manipuluje a je v tom vztahu tsk dlho ze asi je to stale tazsie odist neviem nastastie som si nezazila fyzicke nasilie...len som jej chcela prejavit empatiu a zaroven aspon trosku poradit...

zooeynka
22. mar 2024

Najvacsi pruser je, ze autorka ho lubi viac ako seba. Kym nezacne seba lubit viac ako jeho, tak sa necha aj obcase preplesknut, ved potom sa jej ospravedlni a nosi dary a maju sa krasne. Az do dalsieho preplesku. Zadupava jej osobnost, jej sebavedomie a postupom casu mozno dievca uveri ze si tu bitku vlastne zasluzila, lebo ho provokovala...sice len prejavila svoj nazor, ale on uz jej natlaci do hlavy ze ho provokuje. A on chudak ju tak lubi az jej musi uvalit. Autorka tuto ina cesta ako rozchod neexistuje, on nema v plane sa zmenit. Alebo s nim zostan a zachranis nejaku dalsiu mladu zenu od bitiek, lebo on by si opat nasiel taku submisivnu....normalna zena by ho opustila uz po 1.paychotickom prejave. Musi byt rad ze ta ma, moze na tebe aj drevo rubat a ty s nim zostavas....pozbieraj rozum kym ho z teba uplne nevyfacka.

karolinakr
22. mar 2024

ako že bola tu taka diskusia že žena si išla brat chlapa, tiež cudzinca bol užasny neviem aky, jedinu chybičku mal, že na nu utočil capal..hadzal proste totožny pribeh,,silou mocou sa zanho chcela vydať,,dajme tomu totožny pribeh,,teraz to zažíva yas a pyta sa čo ma robiť,,,odisť evidentne nechce,lebo keby chcela, davno ujde,,
a nechapem, o čom je cela tato diskusia ..?
chcem sa vydat za tyranam žijem s tyranom, nikdy neodidem,a ako v tom cudzi môžu pomocť?
ži s nim, trp ,, a dufaj, že ťa nezabije,,,
neviem, čo ine sa k tomu da povedať

barborachors
22. mar 2024

no proste ebnuty psychopat, na jazyku med a v srdci jed...

vikiki29
22. mar 2024

Milá autorka, ja mám taký pocit, že ty si nielen že nedokončila vysokú školu, ale ani tú základnú. Prepáč, ale si hlúpa. Ty nechceš aby ta ľudia súdili, nechceš ľútosť, zároveň od neho neodídeš, načo si tu vôbec pisala? Pekne sa nechaj otĺkať ďalej, hlavne že budeš mať za to darčeky, dovolenky a sex 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Gratulujem k výberu milujúceho partnera.

anketkarka
23. mar 2024

Nečítala som to tu celé, ale asi by som to skúsila prebrať s ním v pokoji. Povedala by som mu, že ho ľúbim, ale otlkať sa nedám, lebo ľúbim aj seba. Ak ma ľúbi, tak mi to dokáže len tak, že sa naučí ovládať. Ak nie a dotkne sa ma, tak definitívne odchádzam. Nech porozmýšla, čo bude robiť v najhoršom, keď to na neho príde, aby sa ovladal (Počítať do 10, zhlboka dychať, na začiatku si buchne do niečoho mäkkého, odídete od seba do inej miestnosti, ....) Keď už budeš cítiť, že hádka graduje a asi to pôjde do tuhého, tak mu pripomeň, že ho ľúbiš, máš iný názor a to že on má iný názor je normálne, ale nech sa Ťa neskúsi dotknúť, keď Ťa ľúbi a takto presviedčať o svojom nazore. Ty mu môžeš pomôcť odchodom, alebo tým že keď vidíš ako sa snaží ovládať, tak nebudeš ešte provokovať a oponovať. Lebo je to vlastne koniec hádky. Už aj tak nikto nikoho na nič nepresvedčí, len sa to zhorší. Ak sa mu to podarí zvládnuť a ukontroluje sa, tak to bude niečo ako abstinujuci alkoholik. Vždy sa to vrátiť môže a musíš bohužiaľ s tým rizikom žiť. Ale na Tvojom mieste by som určite odišla hneď, ako by sa ma zasa dotkol. Bez ohľadu na životnú situáciu. Proste na 100% odchod hneď.

zmrzlinka2021
23. mar 2024

@anketkarka s takým grázlom by som vôbec už nekomunikovala. Toto je častá chýba žien. Dilovat s násilníkom