Ako sa vyrovnať s myšlienkami o sexualite?
Je to tak, môj mozog sa mi snaží nahovoriť, že som lesba. Nemala som nikdy vzťah, nikdy som nemala vyslovene pocit, že by ma sexuálne priťahovala žena. Ani v realite som so žiadnou ženou za celý môj život nič nechcela. A predsa tu mám tie myšlienky a presvedčenia, že určite som lesba. Neznášam tie myšlienky. Fyzicky aj psychicky ma vyčerpávajú. Nechcem takto žiť. Mám z nich len strach, úzkosť, znechutenie, blbé pocity,…odkedy sa ráno zobudím iba toto mi ide v hlave. A nie, nechcem sa poriešiť so ženou.
@mirokub Lieky sú pri OCD často nevyhnutné a netreba sa ich báť, najlepšie v kombinácii s terapiou samozrejme, no pokiaľ ide o nerovnováhu v mozgu, tá sa sama nevyrovná. Určite by v tomto mala autorka počúvať rady lekárov, ak sa to rozhodne riešiť, čo rozhodne odporúčam a kľudne sa poradiť s viacerými, ak sú tam obavy, ale "určite s liekmi nesúhlas" je vcelku odvážna rada.
@mirokub Teraz miešaš ty polopravdy a dávaš mi tu tvrdenia, ktoré som tam nenapísala, nikde netvrdím, že VŽDY a že ich autorka nevyhnutne potrebuje. Tiež by som si nikdy netrúfla, narozdiel od teba, povedať na základe jedného príspevku a pár viet o ako vážny prípad sa jedná a že či má alebo nemá brať lieky, preto radím počúvať skutočných odborníkov a ako vravím, najlepšie aj viacerých, aby sa vyhla práve tomu, že narazí na takého, ktorý iba praskne lieky na všetko. Úplne súhlasím s tým, že v mnohých prípadoch stačia terapie, ja som reagovala iba na to, že URČITE nemá chcieť lieky je prisilné tvrdenie.
@mirokub Rada skúsiť to riešiť najskôr iba terapiami je úplne v poriadku, ide mi iba o opatrnejšie používanie slov ako vždy, nikdy, určite, v žiadnom prípade, v každom prípade a podobne, keďže je to jednoducho veľmi individuálne a mali by to posudzovať ľudia, ktorí budú mať o autorke komplexné informácie na základe vyšetrení. Ja mám našťastie so psychiatrami na Slovensku dobré skúsenosti.
@mirokub neviem, či by som to nazývala neškodné, keď to odzneje znie to vždy neškodne, akoby to bolo ľahké, že možno tentoraz som sa z toho dostala. ale v realite veľakrát keď tie myšlienky prídu, bola už aj chuť ublížiť si prípadne myšlienky nežiť. Ale potom to prejde niekedy, aj myšlienky odídu, ale vždy sa vrátia. A potom tam už bojujem s vnútornou chuťou ublížiť si.
Niekto sa tu pytal kolko mas rokov . Osobne mam pocit ze tak maximum 15 co by vela vysvetlovalo . ( bez urazky) ak si dospela osoba posobis nevyzreto ( tiez bez urazky neber to v zlom) Taketo pocity riesi kazdy v puberte sexualitu identitu pripadne pocit ze nikto sa nezda pritazlivy a ze “ dlho “ nemali ziadny vztah (Lebo este ziadny nestihli mat) ziadna zena ci kamoska sa ti nikdy nepacila a ty sa trapis ci si gay . Ved to nema logiku nemas to na com stavat. Ale mas obsesivne myslienky ktore nevies kontrolovat. Psycholog by ti neuskodil. Na druhej strane preco by to bolo zle keby si aj bola lesba ? To je clovek ako kazdy druhy len ju nepritahuju Chlapi ale zeny .
@anonym_autor Je to takmer určite OCD. Mám s tým celoživotnú skúsenosť. Je potrebné navštíviť odborníka.
@anonym_autor Je to takmer určite OCD. Mám s tým celoživotnú skúsenosť. Je potrebné navštíviť odborníka.
@elicaopica s takýmito istými myšlienkami?
@anonym_autor prestan citat tie progresivne pcoviny a hned ta take myslienky opustia 😀
@anonym_autor prestan citat tie progresivne pcoviny a hned ta take myslienky opustia 😀
@anonym_e203bb aké? nič nečítam😄
@anonym_e203bb to skor naopak, dohanat sa do sialenstva lebo niekto odmieta vlastnu sexualitu naozaj nie je progresivne…
@elicaopica s takýmito istými myšlienkami?
@anonym_autor Nie, ale s takými ktoré ma najviac trápili. Väčšinou sú to myšlienky, ktoré Ti nie sú vlastné, s ktorými nesúhlasíš. Tým pádom Ťa to najviac trápi.
@anonym_autor koľko máš rokov ?
@anonym_autor toto vyzerá na obsedantne myšlienky. Skús psychiatra. V dobrom. Aj ja chodím 🙂
@anonym_autor môj mozog mi tiež takto nahováral a neklamal ;) haha
@anonym_autor môj mozog mi tiež takto nahováral a neklamal ;) haha
@anonym_9fe72e ☹️☹️☹️

@mirokub ale ja som v realite zo žiadnej ženy vzrušená nebola, ani som so žiadnou nechcela spať ani ju bozkávať. Aj keď som povedala o niektorych zenach ze su pekne alebo krasne tak som to iba tak povedala. Ani svoje kamošky som nikdy nebrala ako niečo viac. Vždy iba ako kamošky. Aj keď aj o nich som mala myšlienky, že určite sa mi páčia aj tie. Jediné čo som si vedela predstaviť so ženou bolo objatie.