icon

Ako sa vyrovnať s myšlienkami o sexualite?

15. sep 2025

Je to tak, môj mozog sa mi snaží nahovoriť, že som lesba. Nemala som nikdy vzťah, nikdy som nemala vyslovene pocit, že by ma sexuálne priťahovala žena. Ani v realite som so žiadnou ženou za celý môj život nič nechcela. A predsa tu mám tie myšlienky a presvedčenia, že určite som lesba. Neznášam tie myšlienky. Fyzicky aj psychicky ma vyčerpávajú. Nechcem takto žiť. Mám z nich len strach, úzkosť, znechutenie, blbé pocity,…odkedy sa ráno zobudím iba toto mi ide v hlave. A nie, nechcem sa poriešiť so ženou.

Strana
z2
anonym_efd416
15. sep 2025

Tak sa racionalne zamysli nad tym, aku mas orientaciu. Pritahoval ta vobec niekedy niekto? Si teda asexual...? Alebo ta pritahoval nejaky muz?

autor
15. sep 2025
@anonym_efd416

Tak sa racionalne zamysli nad tym, aku mas orientaciu. Pritahoval ta vobec niekedy niekto? Si teda asexual...? Alebo ta pritahoval nejaky muz?

@anonym_efd416 mám pocit, že ani moje racionálne rozmýšľanie nefunguje :( niekedy mám pocit, že ma nepriťahuje nikto, resp. ešte aj to analyzujem, že čo mám vlastne cítiť keď ma niekto priťahuje. Miliónkrát to v hlave overujem, analyzujem….že čo cítiť, ako cítiť, kde to cítiť. Keď mi bolo fajn, mala som pocit, že ma priťahuje jeden muž. Ešte aj to som mala nutkanie spochybniť.

anonym_d2b678
15. sep 2025

Psychologa alebo psychiatra pri takych myslienkach by bolo dobre navstivit. Mozog zdravemu cloveku sa nesnazi nic nahovorit proti jeho voli.

gribka1
15. sep 2025

To už sa veda robí zo všetkého. Neskutočné problémy majú ľudia. Najväčšie s vlastnou existenciou. Prečo vôbec toto riešiš. Veď si žiješ, sústredená na svoj život, záľuby, prácu, vzdelanie, cestovanie, či chceš. A keď príde ten niekto alebo nejaká a ty zrazu pocitiš, že chceš s tou osobou tráviť čas, tak jednoducho to bude tam.

reanda
15. sep 2025

myslienky ta nevycerpavaju.. vycerpava ta to, ze ich neznasas.. naco ich neznasas? su to len myslienky.. nic realne.. nevsimaj si ich a mas pokoj

autor
15. sep 2025
@reanda

myslienky ta nevycerpavaju.. vycerpava ta to, ze ich neznasas.. naco ich neznasas? su to len myslienky.. nic realne.. nevsimaj si ich a mas pokoj

@reanda neviem si ich nevšímať

lindous
15. sep 2025

Obsedantné vtieravé myšlienky sú niečo s čím si človek nevie pomôcť sám, obzvlášť ak to zachádza do úzkostí, nevie si ich len nevšímať a neriešiť a je to skutočný problém, toto bude podľa mňa tento prípad a určite by som to riešila s odborníkom...

autor
15. sep 2025
@lindous

Obsedantné vtieravé myšlienky sú niečo s čím si človek nevie pomôcť sám, obzvlášť ak to zachádza do úzkostí, nevie si ich len nevšímať a neriešiť a je to skutočný problém, toto bude podľa mňa tento prípad a určite by som to riešila s odborníkom...

@lindous aj keď mi je chvíľku dobre, tak sa to vždy vráti

anavixy
15. sep 2025

Navstiv odbornika, psychologa, psychiatra. Toto nie je normalne. Nie je povinne aby ta niekto pritahoval, je uplne v poriadku nemat zaujem o romanticke vztahy ci sex, zaroven je uplne v poriadku mat zaujem o rovnake pohlavie, je uplne zbytocne sa tomu branit AK je to tak, ale toto co ty pises nie je normalne a potrebujes pomoc.

autor
15. sep 2025
@anavixy

Navstiv odbornika, psychologa, psychiatra. Toto nie je normalne. Nie je povinne aby ta niekto pritahoval, je uplne v poriadku nemat zaujem o romanticke vztahy ci sex, zaroven je uplne v poriadku mat zaujem o rovnake pohlavie, je uplne zbytocne sa tomu branit AK je to tak, ale toto co ty pises nie je normalne a potrebujes pomoc.

@anavixy no ja dúfam, že to tak nie je. lebo ja to tak nechcem.

anavixy
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak si treba uvedomit, co je horsie.. vyhladaj odbornika

anonym_9fcdf7
15. sep 2025
@lindous

@lindous presne👍👍👍👍👍

rozculena
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čo nechceš? navštíviť odborníka? Alebo nechceš vzťah?

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
autor
15. sep 2025
@rozculena

@anonym_autor čo nechceš? navštíviť odborníka? Alebo nechceš vzťah?

@rozculena nechcem byt lesba

autor
15. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 asi ano…

miadi
15. sep 2025

To ze si nikdy nemala vztah neznamena ze si lesba . Ked ta ziadna zena nepritahuje si najskor asexual. A sa ti Mozno da lahsie prijat ? Tvoj problem je ze sa nevies prijat taka aka si . A v podstate je jedno aka si maj sa rada . Vztah s niekym by ta nemal definovat , ale ten vztah co mas sama zo sebou ano .

autor
15. sep 2025
@miadi

To ze si nikdy nemala vztah neznamena ze si lesba . Ked ta ziadna zena nepritahuje si najskor asexual. A sa ti Mozno da lahsie prijat ? Tvoj problem je ze sa nevies prijat taka aka si . A v podstate je jedno aka si maj sa rada . Vztah s niekym by ta nemal definovat , ale ten vztah co mas sama zo sebou ano .

@miadi radsej by som bola asexualna ako lesba. ale zas ked sa citim dobre tak si nemyslim ze som asexual a ani lesba.

januska12323
15. sep 2025
@anonym_autor

@miadi radsej by som bola asexualna ako lesba. ale zas ked sa citim dobre tak si nemyslim ze som asexual a ani lesba.

@anonym_autor potrebuješ navštíviť odborníka, máš obsedantné myšlienky plus možno sa potrebuješ zmieriť sama so sebou. Keby si aj bola lesba nie je na tom nič zlé.

autor
15. sep 2025
@januska12323

@anonym_autor potrebuješ navštíviť odborníka, máš obsedantné myšlienky plus možno sa potrebuješ zmieriť sama so sebou. Keby si aj bola lesba nie je na tom nič zlé.

@januska12323 Ale nechvem byt, nikdy som si nepredstavovala mat priatelku

gribka1
15. sep 2025
@anonym_autor

@januska12323 Ale nechvem byt, nikdy som si nepredstavovala mat priatelku

@anonym_autor Tak si nájdi partnera naschvál. Nech presvedčíš mozog o opaku.

autor
15. sep 2025
@gribka1

@anonym_autor Tak si nájdi partnera naschvál. Nech presvedčíš mozog o opaku.

@gribka1 to mne nejde naschvál….lebo nič necítim…ja sa asi neviem ani zamilovat.

gribka1
15. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 to mne nejde naschvál….lebo nič necítim…ja sa asi neviem ani zamilovat.

@anonym_autor A tvoj vek?

miadi
15. sep 2025

Ty hladas dovod preco si nikdy nemala vztah a tak si nahovaras ze je to koli inej orientacii . Zufalo hladas vysvetlenie a to ktore si si dala sa ti nepaci . Teba v podstate netrapi ta nalepka ktoru si si dala “ lesba.” Teba trapi to ze si nikdy nemala ziadny vztah . A okrem toho mas obsesivne myslienky .

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
15. sep 2025
@miadi

Ty hladas dovod preco si nikdy nemala vztah a tak si nahovaras ze je to koli inej orientacii . Zufalo hladas vysvetlenie a to ktore si si dala sa ti nepaci . Teba v podstate netrapi ta nalepka ktoru si si dala “ lesba.” Teba trapi to ze si nikdy nemala ziadny vztah . A okrem toho mas obsesivne myslienky .

@miadi no ale trapi ma aj to kebyze som lesba.

autor
15. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub lenze mne ked je fajn tak ja sa citim uplne v pohode vtedy, nemam pocit ze som lesba, ani asexual, ja vtedy aj mam pocit ze ma pritahuju muzi. Ale potom mam myslienky ze to len fejkujem urcite.

lindous
15. sep 2025
@anonym_autor

@lindous aj keď mi je chvíľku dobre, tak sa to vždy vráti

@anonym_autor preto ti radím, aby si to riešila, nie svoju orientáciu, o tú tu vôbec nejde, ale tie vtieravé myšlienky...môžu mať naozaj rôznu podobu, u teba to je "čo keď ma priťahujú ženy", sú ale aj ľudia, ktorí toto zažívajú napríklad s domácim miláčikom a pritom to naozaj nie sú zoofili, no môže to prerásť až do toho "čo keď si/niekomu ublížim" a podobne... minimálne skús vyhľadať odbornú literatúru a uč sa s tým pracovať, psychologička vystupujúca na IG ako modernapsychologia má o tom zaujímavý diel podcastu

mirokub
Odpoveď bola odstránená
jamimo
15. sep 2025

pozri si informácie o OCD. (obsedantno-kompulzívna porucha) Skús vyhľadať odbornú pomoc. Pomoc existuje.

Strana
z2