icon

Ako sa vyrovnať s nedávajúcimi sa citmi k bývalému?

12. jún 2024

Ahojte, potrebujem sa vypisat sem, lebo napisem byvalemu a bude to len dalsia chyba ktoru urobim. Priserne mi chyba, strasne moc nechapem ako je to mozne, je to dlha doba a vratilo sa to. Ja uz mam dieta, manzela. Sniva sa mi s byvalym, dnes som dokonca plakala pritom ako som robila veceru. Co mi sibe??? Trvá ten stav uz asi dva tyzdne, zoziera ma to nemozem ani spat. Co mam robit?😢 miestami ma prepadnu myslienky, ze som mala prekusnut veci ktore mi vadili, s odstupom casu to boli same blbosti a bojim sa, ze mi bude chybat ešte dalších xy rokov a budem si vycitat to, ze som sa viac nesnazila 🫣🫠 počas vztahu. Urobila som vela chyb, ublizila mu a to ma trápi asi najviac.

Strana
z2
domkakvet
13. jún 2024

Nedavno tu tiez jedna plakala za byvalym a dovod rozchodu bol, ze ju mlatil a podvadzal, ale ona si na neho aj tak spomenula a tiez ho tu na mk riesila, tak ze si treba uvedomit, ze pre nieco ste sa rozisli a nieco ti vadilo.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
natalka2548
14. jún 2024

Mňa trápi presne toto isté. Už sú to roky čo niesme spolu, ja už mám dieťa on je ženatý ani sa nijako nekontaktujeme ale stále na ňho myslím a sníva sa mi o ňom dokonca aj o jeho žene :D mám presne rovnaké pocity ako Ty. Rozmýšľam aké by to bolo keby sme ostali spolu a tiež že som sa mala viacej snažiť :D no snažím sa s tým zmieriť že to už ostane navždy taká moja platonická láska :D priateľ o tom nevie... ak niekto vie prečo je to tak alebo čo stým tiež budem rada za každú radu 😏

autor
14. jún 2024

@natalka2548 tu ziadnu radu nenajdeme .. mne pomaha jedine to uvedomenie, že veľa ľudí žije vo vztahu bez lasky a dá sa tak zit. Niekedy takýto vztah vydrzi oveľa dlhsie ako vztah kde sa extremne milujú.

natalka2548
14. jún 2024

Ty si vo vzťahu bez lásky? Aj keby sa rozvedieš tak vravíš že s bývalým už by to nešlo kvôli dieťaťu. Ja by som sa bála aj toho že už je to dlhá doba obaja ste sa nejako zmenili a že už by to nebolo take ako predtým.

majkamasar
14. jún 2024

Podla mna to tak citis preto lebo mas problem vo vztahu a uvazujes nad tym, ze s byvalym by to bolo ine. Ale v kazdom vztahu pridu tazke chvile. Trebe na svojom partnerovi hladat to preco si sa donho zamilovala a rozvijat to. A nie hned mysliet na byvaleho.

lucia245
14. jún 2024

Mne napadá, či to, čo ti chýba, nie je tvoje staré ja, tá ľahkosť bytia, ktorú veľa z nás s príchodom deti stráca. A on bol súčasťou toho predošlého života. Ak nie si s niecim spokojná momentálne, utiekas sa myslienkami do minulosti a idealizujes si ju... Skúsila by som spoločné aktivity s manželom, možno parovu terapiu, ak nepomôže. Snažiť sa zlepšiť svoju súčasnu situáciu a môže sa stať, že ak to vyjde, na bývalého si viac nespomenies.

autor
14. jún 2024

@lucia245 môže byt, po rozchode s ním som zmenila aj pracu. A s laskou spomínam aj na tu pracu. Proste mám pocit že teraz b mojom zivote nemam nič pod kontrolou, všetkému a každému sa musím podriadiť a zijem len pre dieta..

deatea
14. jún 2024

Napíš mu, či sa stretnete. Keď sa uvidíte a po pár hodinách v jeho prítomnosti zistíš, čo od neho chces naozaj. Možno len porozprávať, možno sex. Ak kamarátstvo, tak sa stretávate, ak sex, návrhni to, aspoň budeš vedieť presne na čom si a nebudes zbytočne fantazirovat, čo keby...

lucia245
14. jún 2024

Myslím, že tu je ten pes zakopaný, s tým, čo si práve napísala, treba niečo robiť... Začať u seba

autor
14. jún 2024

@deatea nechapem asi? Čo by som z toho mala, keby som sa s ním vyspala, ale nič viac? Ja ho mám rada, bolo mi s ním super (v minulosti) teraz mám dieta, som vydatá a… a on by ma nechcel, kvôli dietatu. To mi sam povedal. Že nechce vychovávať cudzie dieta.

autor
14. jún 2024

@lucia245 🤷🏻‍♀️ neviem s čím začať, keďže starostlivosť o dieta a domácnosť mi zaberá 100% casu. Nelubim manzela.. cele zle…

gribka1
14. jún 2024

Veď rozvod alebo trpieť. Ak manžela neľúbiš, pochybujem, že budeš v manželstve šťastná. Tamtoho ex vyhoď z hlavy, ani ti za to nestojí. Skôr si urob poriadok vo svojom živote.

simca06022011
14. jún 2024

spomienkovy optimizmus? pre nieco si sa s nim rozisla, tak si spomen. To co prezivas nie je lebo ex je dokonaly a chyba ti ON, ale preto, ze mas nedostatok pozornosti doma.

Strana
z2