icon

Ako sa vyrovnať s neverou manželky?

jaroslav777101
16. sep 2024

Ahojte. Prosím poraďte, nemám sa o tom s kým vyrozprávať... Nikdy som si nemyslel, že na vlastnej koži zažijem neveru, najväčšie poníženie a bolesť akú som kedy zažil. So ženou sme boli šťastní, dával som jej dostatok pozornosti, spoľahlivosti, lásky, orgazmov, darčekov, všetkého... povedala to aj sama. Nikdy som jej nijak neublížil...Sme spolu 20rokov zobratý a máme dve deti. Minulého roku v lete ju začal „oblbovať“ jeden známy zákazník (starší o 15rokov). Kaleráby jej tlačil do hlavy asi 5mesiacov, keď ju často navštevoval v práci na predajni. Od decembra s ním trávila navyše 1-2hodiny za týždeň v jeho aute (ja v bolestiach po operácií doma v posteli ..), od februára sa už aj bozkávali, od marca aj spolu sexovali v jeho aute. Selfíčka, emotikony, vyznania lásky aké som ja nikdy nezažil od nej... Plánovali si už aj spoločnú saunu, ich sex a plány sa stupňovali.. (Vraj bol nanič milenec, ale aj tak to s ním robila, aby ho urobila šťastným). Bola medzi nimi bohužiaľ aj láska (alebo „zaslepenosť“?). Moja žena („slušná, svedomitá“) vraj mala občas aj výčitky svedomia, ale aj napriek tomu tento paralélny (milenecký) vzťah nechcela/nevedela ukončiť, lebo zažívala niečo „nové a iné“ ako so mnou (tajné dobrodružstvo). Bolo na nej vidieť, že je „šťastnejšia“, začala cvičiť jógu, mobil si už začiatkom roka zaheslovala a stále ho skrývala. Na konci apríla po dlhšom podozrievaní som zistil z jej mobilu, že mi je neverná (mne, manželstvu, rodine, deťom, vzťahu). So všetkým sa mi potom dopodrobna priznala. Dotyčný „zákazník“ sa ju ešte 2mesiace po prevalení znova pokúšal získať za milenku (telefonáty a návštevy v práci o ktorých sa mi žena bála povedať- a to ma ranilo znova- že nebola ku mne úprimná ako sme si po prevalení nevery sľúbili, že mi niečo zasa tajila.. + po prevalení mi tajila ešte aj iné veci). Veľmi ťažko to znášam aj teraz. (Mal som infarktové stavy, pichanie srdca, plytké dýchanie, vysoký tlak,.. úzkosť, závraty a depresie mám doteraz). Sebadôvera na bode nula. Neprešiel deň, aby som na to nemyslel a neplakal. Veľmi to bolí ak ťa zradí a sklame človek na ktorom ti najviac záleží, od ktorého to fakt nečakáš, ktorému som dal všetko (lásku, seba, rodinu, zázemie, krásne bývanie pod Tatrami, dôveru, city, pozornosť,...). Žene som odpustil (veľmi ľutuje čo spravila, chce byť lepšia a do konca života verná, máme deti, máme 20r vzťah, zázemie...) ale nezabudol, ani nikdy nezabudnem. Je ťažké začínať odznova, znova budovať dôveru, rešpekt, lásku, vzťah. Ľudia, prosím vás, ak vám záleží na vašom partnerovi nikdy ho nepodveďte a vážte si to čo máte, lebo je veľmi ľahké prísť o všetko čo budujete celý život. Klamať, pretvarovať sa, tajiť, zrádzať, ubližovať je ľahké, skúste byť radšej úprimní a verní... Ľahšie by som to celé prekonával, keby tá nevera bola jednorázová (napr. v opitosti), a nie milenecký vzťah (s emóciami, bozkami, sexom a to všetko s triezvou hlavou). Ak ste zažili niečo podobné, ako ste to vyriešili? Zahojil to čas? Budem ešte v živote šťastný? Mám si nájsť aj ja milenku/jednorázovku? Uľaví sa mi potom aspoň trochu? Ja som jej bol celý život verný. Píšte prosím len tí, ktorí ste neveru/paralélny vzťah naozaj zažili na vlastnej koži. Kým som ja neveru nezažil, tiež som tvrdil, že je neodpustiteľná. Tatranec (40r.)

karolinakr
16. sep 2024

väčšinou, ked som kukala videa Cheaters, chlapi sa pobili s chlapmi, i ked si to možno žena skôr zaslúžila, ale tú potom veľa krát poslali do zadku..neviem, prečo sa muži biju, asi je to vecou ich cti, alebo si chrania teritorium, v zvieracej riši sa samci bijú o samice, proste tak to je
ale tá žena si zaslúži samozrejme, nie je v tom nevinne

karolinakr
16. sep 2024

na druhej strane je to milé, že majú taký entuziazmus použiť päste v návale žiarlivosti 😀

yosi
16. sep 2024

@earlgrey Čo tým chceš povedať? Že som ju mal zmrzačiť? Všetkých nás to zvalcovalo a zničilo. Len každého trochu inak. A on dostal lebo mal mať rozum a nemotať hlavu vydatej žene s malými deťmi. U mňa je to morálne bahno a nie chlap. A vôbec, keby záležalo odo mňa, tak ho dobijem, že by si na centrálnom príjme mysleli, že ho zrazil vlak

vorkola
16. sep 2024

@jaroslav777101 Toto,aby si to prekonal,potrebujes.,podla mna terapiu.Tam ti psycholog povie,ako na to namysliet

cimage
16. sep 2024

Je rozdiel jednorazova nevera a opakovana s tym istym muzom. Este k tomu v aute 🤮. To mu ani za tolko nestala aby isli niekam do hotela? Si si vedomi, ze keby si na to neprisiel, tak by to pokracovalo do dnes? Kludne s nim mohla dnes v tom aute byt. Nedokazala by som sa na nu ani pozriet a nie este to zachranovat. Keby sa ma dotkla, tak by som sa pogrcala. Drzim palce

zuzubb007
16. sep 2024

Podľa mňa túto tému založila žena, neverím, že muž môže byť tak naivný

vorkola
16. sep 2024

@grof_monte_christo neverimtomu, aby vztah nevera posilnila manzelstvo.Mozno nevera z oboch stran.Ale len jednej strany asi tazko

karolinakr
16. sep 2024

@zuzubb007 plače do vanúša, nech da foto

yosi
16. sep 2024

@vorkola Kým som nezažil, tiež som si myslel kadečo. To čo človeka zmení. To mi ver.

ibajaanikiny
16. sep 2024

@yosi fuh a vina tvojej zeny je kde prosim ta? Aj keby ju neviem kto oblboval,ak manzela ozaj lubim,mam male deti a nic mi nechyba,moze mi ten chlap robit aj nahy salta a mam na haku. Moralne dno je aj on a aj ona…ale chapem,vratil si sa k nej,vies preco,ale velmi sa nehrd svojim sposobom riesenia,lebo taky druh nevery nie je posmyknutie,je to rozhodnutie,cize rozhodnutie aj tvojej drahej polovicky. Vybil si si zlost na nom akoby bol jedinym vinnikom v tejto situacii. A je tvoja/vasa vec,ako ste to uzavreli,ale rozbit niekomu hubu za chyby dvoch stran nie je tiez na chvalu…ja som paradoxne vinila milenku o mnoho menej ako muza. Presne pre dovody,ktore som uz vyssie uviedla,ona nemala co stratit,ale on ano a on sa rozhodol a stalo ho to vsetko. Rozbita huba sa zahoji,rozbity zivot sa sklada tazsie.

earlgrey
16. sep 2024

@yosi Nie, vôbec som to nemyslela tak, že si mal fyzicky napadnúť svoju manželku. To v žiadnom prípade ale taktiež si osobne nemyslím, že si mal fyzicky napadnúť toho muža. Áno, mal mať rozum ale rozum mala mať aj tvoja manželka - vydatá s malými deťmi.

yosi
16. sep 2024

@ibajaanikiny Ja netvrdím, že som neviniatko. Tiež mám na tom svoj podiel viny. Inak by som jej nakoniec šancu nedal (aj keď pôvodne som nechcel). Veľa morálnych zásad nemám. Som tvrdý chlap a nikdy nikomu nič nedarujem. Ale 2 morálne zásady mám cez ktoré nejde vlak. Nikdy neublížim nevinnému a nikdy neurobím nič čím by som ublížil deťom (nie len mojím). Mal som ponuku od ženy ktorá chcela kvôli mne opustiť rodinu a poslal som ju do riti

pralinka25
16. sep 2024

@yosi vernost ti slubovala ona nie on. ked si myslis ze za to vsetko stala budiz. za mna su 4 miliardy inych zien medzi ktorymi by sa nasla taka s vacsim charakterom kvoli ktorej by nebol dovod vytahovat paste. 😉 ona zlyhala. a je fakt ze keby k tebe mala uctu (aj keby laska vyprchala) tak by to neurobila. mne by taky clovek proste za namahu nestal.

yosi
16. sep 2024

@earlgrey Nebudem sa hrať na chrumkavého (moralisti nech sa zdržia komentárov keď nezažili). Aj ona dostala pár facákov. Ale oveľa horšie pre ňu bolo, keď precitla do reality a uvedomila si, čo spôsobila, koľko ľudí urobila nešťastnými. Že celý tento príbeh skončil úplne inak ako si predstavovala.

yosi
16. sep 2024

@pralinka25 Niektoré veci sa ťažko vysvetľujú človeku ktorý nezažil. Aj ja som predtým veľa veci videl inak. Tiež som potreboval dosť času aby som to celé spracoval a rozhodol ako ďalej

pralinka25
16. sep 2024

@yosi ved v pohode. ja sa zas velmi dobre poznam. aj keby som nieco take v pominuti zmyslov lepila viem presne na com by to aj tak casom skrachovalo. takze u mna by uz dopredu bola snaha odsudena na neuspech. svojho muza lubim, aj si ho vazim (ja by som ho sem tam niekam zakopala) ale niesom na nom zavisla a ani deti by ma nijako nepresvedcili. vlastne nepoznam jediny dovod ktory by ma presvedcil. ale ano kazdy to mame inak. vsak svet je roznorody.

earlgrey
16. sep 2024

@yosi No ešte lepšie. Hlavne, že ste šťastní, zachránili ste manželstvo a idete ďalej.

yosi
16. sep 2024

@pralinka25 Neprajem ti to samozrejme, ale presne takto som uvažoval aj ja predtým. Tým ťa nejdem presviedčať, že by si zmenila postoj, ale nebuď si sebou taká istá. Tých pocitov čo sa v človeku mieša je toľko, že nevieš čo so sebou... Strach, hanba, poníženie, neistota, osamelosť, hnev, pochybnosti.... A všetko naraz.

pralinka25
16. sep 2024

@yosi o tom ani najmenej nepochybujem. ved prave tisic dovodov kopnut do zadku a ziadny preto nechat. ale tu ani nejde o to. aj keby som ich vsetky casom spracovala (o com pochybujem) tak ja mam naozaj extremnu predstavivost a ja by som si nedokazala nepredstavit pri kazdej jednej puse a dotyku to ze to robil s niekym inym a aj ako, pretoze ho poznam. vsetky tie prejavy vzrusenia, kazdy dotyk, kedy zavrie oci atd. nemohla by som s nim spat a to by bol vlastne koniec aj keby som to emocionalne dala. nie som clovek ktory pali mosty. viem si predstavit odpustit neveru, vychadzat si kvoli detom dobre, byt mozno kamarati. ale fyzicky by to u mna skoncilo. to viem. v tomto to mam proste cely zivot inak z urcitych dovodov ktore proste nezmenim ani keby som chcela. ale to nie je predmetom diskusie samozrejme. pokial ste to fakt ustali a ty sa citis vnutorne naozaj stastny tak to za to stalo.
P.S. ak by som bola neverna a chlap by ma doma chcel udrzat fackami tak by ten rozchod bol pre mna len lahsim (asi by som to mala v urovni ze dobre som urobila a je na case zmenu dokoncit.) ale aj toto mame kazdy inak.

yosi
16. sep 2024

@earlgrey Nešlo to ľahko keď sme si povedali, že to skúsime. Prvým krokom bolo stiahnutie žiadosti o rozvod a tie trestné oznámenia tiež. Taká prvotná dôvera, tak tá prišla po týždňoch. A nový vzťah, ten sme budovali mesiace. Boli to najťažšie mesiace môjho života. Strašná neistota a strach čo bude, či sa to podarí. Nebolo to pre nikoho jednoduché, ale hlavné bolo, že deti necítili, že ich rodina visí na vlásku. Ani dnes ma to úplne neprešlo. Ale všetci sme museli niečo obetovať a snažiť sa

yosi
16. sep 2024

@pralinka25 Neber to tak, že udržať fackami. Hmm... To už bolo také posledné štádium zúfalstva skôr. Ja som najprv naozaj nechcel dať druhú šancu. Už som bol v štádiu, že som sa vyrovnával s tým, že sa mi rozpadla rodina. Ale časom to vo mne nejako dozrelo, že som tvrdý chlap a musím bojovať o svoju rodinu pre svoje deti, aj keď je človeku ťažko, je ponížený a zranený. Chlap z boja utekať nemá. A dnes to neľutujem.

pralinka25
16. sep 2024

@yosi ako dlho vam to trvalo

earlgrey
16. sep 2024

@yosi Každý to máme ináč. Ja som neveru odpustila ale s tým, že som vo vztahu neostala a darmo máme dieťa. Samozrejme bolo malé a nevie, čo sa udialo a ani to dieťaťu neplánujem v budúcnosti vešať na nos. Ak prídu otázky, jednoducho nezhodím pred dieťaťom jeho otca len preto, že on si nevedel vtáka udržať v nohaviciach. A dost rýchlo sa u vás obnovila dôvera, u mňa ani po 5 rokoch dôvera neexistuje. A nedokázala by som si ľahnúť s tým človekom do jednej postele a nie to mať s tým človekom sex. Ale to som ja. Ty si ty. Pokiaľ si šťastný, fajn, je to tvoje rozhodnutie.

jozefmatej
16. sep 2024

@jaroslav777101 Ako cez kopirak!Toto presne isté sa stalo mne po 20r si našla bývala žumpa tak isto starého deda a môžem ti povedať dnes sme už rozvedený a je to super!Totálne nechápem čo som na bývalej vôbec videl a ako bonus deti mám ja v starostlivosti a je nám spolu skvelo 👌Nechápem čo plačeš za hentakov Žumpov keď ti ju šmýkal druhý 🤮Vschop sa a nerev v kúte Šak si chlap nie?Či čo posereš sa z jednej kravy čo doma nohy neroztiahla a dedovi hej???No osratá je každá jedna čo toto spravila veď toľko krásnych a dobrých žien je na svete 😂a vziať ju naspäť že sa ona kaja? Prepáč j.be ti budeš ju bozkávať tam kde jej dedo pchal chobot?🤮🤮🤮🤮🤮

yosi
16. sep 2024

@pralinka25 Čo myslíš konkrétne?

karolinakr
16. sep 2024

@yosi asi dôveru myslí

yosi
16. sep 2024

@karolinakr Takú tú prvotnú, asi pár týždňov. Začiatok je pomerne jednoduchý. Neskrývať telefóny, nemať zaheslované ,,Fajsbúky" a veľa sa otvorene o všetkom rozprávať. Ono to potom tá dôvera príde sama keď človek cíti ochotu

liv1
16. sep 2024

Neda sa mi citat komentare, ale poradim ti toto. V prvom rade sa vzchop. Ci ona ci akakolvek ina zena ale aj muz samozrejme, nema rado trosky. Takze hajde, srdce a nervy ukludnit nejakou psychoterapiou, docasnymi liekmi na upokojenie, magneziom. Zacni sportovat, odchadzat z domu, ozvi sa kamosom, sprav zo seba opat cloveka do ktoreho sa zamilovala. Neplac pred nou, nevycitaj jej, nehadaj sa, to nema ziadny zmysel. Neries. Bud pevny a chlapsky. A kludne nech aj ziarli. Vidim ze chces udrzat vas vztah, no nebude to lahke. Poviem ti skusenost z blizkej rodiny. Ona ho podviedla, on odpustil, no o par rokov si nasiel. Rozviedli sa, on je zenaty, ona sama.. zivot prinasa rozne udalosti, treba sa s tym vysporiadat. Drzim palce

juliacenc
17. sep 2024

@jaroslav777101 ved to, pre vlastne dobro a dobro manzelstva tu uz ani nic necitaj… drzim vam palce, aby ste to spolocne prekonali a boli znova stastny, stale je to mozne.

yosi
17. sep 2024

@juliacenc Keď tu najmúdrejší sú takí, čo nezažili, len si myslia, že by to tak robili. Aj ja som si myslel kadečo kým som nezažil