Ako sa vyrovnať so zistením manželskej nevery?
Potrebujem sa vyrozprávať lebo sa z toho zbláznim. Sme s manželom spolu 25 rokov a máme 2 malé deti no čím sme spolu dlhšie tým viac máme problém spolu si niečo vykomunikovať, prečo to netuším. Mali sme problém len som si myslela že sa to pomaličky dostáva do poriadku. Vtedy začal riešiť mňa asi sa pokúšal to všetko na mňa zhodiť čo sa pokazilo. Vraj nikam nechodíme, neusmievam sa a par ďalších nepeknych vecí. No s tým že sa nechodíme zabávať, to nebolo ani pred tým ja som skôr introvert a nie veľmi spoločenský typ ale veľmi dobre to vie nikdy mu to nevadilo až od určitej doby. S tým úsmevom no dlhé roky sme nemohli mať deti toľko hormónov čo som pojedla, operácii na ktorých som bola proste to niečo s človekom urobí. Áno nakoniec máme deti som za ne veľmi rada aj za to že sú zdravé len tam sa proste niečo zlomilo, pokazilo a tá radosť proste odišla. Ešte som bola doma na dvoch materských po sebe a bývame so svokrou. Čo sa týka pomoci s deťmi je to super som jej za to vďačná ale to všetko okolo toho proste že som nikde nechodila vkuse som bola len s deťmi a s ňou už psychicky bolo veľa. A včera sa mi priznal k nevere, trvalo to niekoľko mesiacov bolo to minulý rok ja som sa už pred tým pýtala či niekoho má samozrejme zatĺkal. Vraj sa zaľúbil no ona ho potom odkopla lebo nás s deťmi nechcel opustiť. Že hľadal niečo čo mu chýbalo, podľa mňa je to čistý alibizmus s jeho strany, pretože problémy sa riešia inak a nie týmto spôsobom. No ja teraz neviem čo robiť som úplne rozbitá,
znechutená je mi z toho všetkého ťažko.
Je úplne jedno, čo si myslím, že by som urobila ja. Podstatné je, aby tebe bolo jasné, či chces ty a zároveň to bolo realne. Kvalitu vzťahu neurčuje jeho doba trvania ale jeho kvalita. Z toho, čo píšeš, ten váš vzťah za vela nestojí. Ty si nešťastná, muž minimálne nespokojný. Fakt to chces poskytnúť svojim deťom ako nasledovaniahodny príklad pre život? Tvoj muž váš vzťah už zahodil. Môžeš ho začať presviedčať o tvojich kvalitách a bojovať, aby sa znovu zamiloval. Ale chces to? Budeš mu môcť znovu dôverovať a on sa už nepotkne? Áno, dá sa to a občas sa to aj podarí. Ale stojí to za to? Stojí ten muž vôbec o to alebo ti to len povedal, aby si konečne "dala pokoj"? Sama pre seba si to rozober a podľa toho konaj. Deťom oveľa viac ublíži vidieť zlý vzťah ako vyrastať v neúplnej rodine
Rozvadzala som sa keď dcéra mala 3 roky, milenku si našiel keď som bola tehotná, takže som žila v manželskom trojuholniku 4 roky, lebo deti, lebo malé deti, lebo nový dom, lebo to nezvládnem, lebo som nebola dosť dobrá atď
Hypotéka, najťažšie roky života, 2 práce, žiadny osobný život..to bola daň za to, že si dnes vážim samu seba, deti sú väčšie, máme domov, pokoj, nikdy by som neurobila tu chybu opäť, zostať po nevere a chlapom.
Rozhodnut sa musis sama
🍀
A nemoze to byť tak, že si to len vymyslel???
Nechceš zahodiť 25 úžasných rokov alebo len nejako prežitých. Chcela by som vedieť, čo chce vlastne on.
Povedz to svokre, a to čím skôr, prečo by tvoj muž mal byť chrumy, chrumy a ty p.ča ako dvere? Nech je tvoj muž, k.kot ako rampa, chrumy, chrumy môžeš byť ty...
Pravda výjde najavo, ako olej na vodu... ako hovorieval Jan Antonín Baťa
Predpokladám, že máte okolo 50. Deti sú ako staré? V mojom okolí začína byť veľa párov s týmto problémom. Zrazu si jeden či druhý v tomto veku uvedomí, že mu roky utekajú a tým aj urcite možnosti. Mate dáke spoločne záujmy? Niečo na čom by ste znova postavili vzťah. To že sa ti muž priznal môžeš brat aj ako jeho zúfalé volanie o dáky reštart manželstva. Aby si si uvedomila o co môžete prísť. On evidentne zadné vrátka ma. A čo ty?
@gribka1 v tom stebou súhlasím, rozhovor by prebehnúť mal, ale on ho určite nepovažuje za potrebný...
Podľa mňa by rozhovor považoval za potrebný, keby autorka, jeho mame povedala čo spravil, ale to by mala čím skôr urobiť, iba vtedy, ak to chce ukončiť, inak nie.
On by bol najradšej, podľa mňa, keby nechcela rozhovor, keby nič neriešila, a život by išiel ďalej, to by mu podľa mňa, asi najviac vyhovovalo.
On si podľa mňa myslí, aký je úžasný, že ho to škrelo, a ,že sa dokázal priznať, a čakal, že autorka sa mu hodí okolo krku s úsmevom a slzami dojatia z toho, že sa dokázal priznať, a že pojdu životom ďalej, on to priznanie, asi berie, ako nadľudský výkon, a nechápe, ako to, že to jeho žena tak neberie, a stále chce niečo riešiť.
Autorka, ja súhlasím s tým, čo napísala @laskonka862 . Prečítaj si Tvoj koment o 10:37. Kvôli komu/čomu si sa tak obetovala?Ja sama som bola podvádzana. A nechcela som vidieť pravdu. Máchala som sa v roli obete a páčil sa mi každý, kto sa o exovi vyjadroval, že je to obyčajný kkt. Teraz viem, prečo sa tak stalo.
Podvedie ta znova otázka znie, ze kedy a s kým. ak ti to nevadí ostaň s nim a dúfaj, ze ta ďalšia ho tiež odkopne
Treba začať od seba. Ak sa najskôr budeš snažiť zmeniť seba, potom sa to možno zmení aj medzi vami. Tým neobhajujem tvojho muža, ale keby to bolo doma v poriadku, tak sa, ako sa hovorí, neobzerá inde. Pre chlapa nie je ťažké nechať sa oblbnúť babou, ktorá je trebárs veselá a spoločenská, keď sa musí doma pozerať na ženu, čo sa stále tvári, ako kôpka nešťastia... A čo tak zájsť si do manželskej poradne? Myslím, že samé sa to medzi vami nezmení a bude to len horšie... Alebo aspoň ty sama, začni navštevovať nejakú poradňu, dneska to nie je žiadna hanba. Pretože vyzerá to tak, že hlavne ty si v tom vzťahu problematický článok, lebo píšeš, že v tebe sa v určitom čase niečo zlomilo. Takže ak chceš zachrániť rodinu, ktorú miluješ, začni najskôr od seba.
@kamatopo práveže nemáme, ja nemám ani 40 začali sme spolu chodiť ešte som nemala 15 odvtedy sme spolu. Fakt sme si už všeličím preskakali ale toto je strop
Povedal mí, že nechce o nás prísť chce začať ako keby od znova proste snažiť sa vybudovať niečo od základov. On si to veľmi ľahko predstavuje.
@johanka21 áno ja netvrdím že som bez chyby ale on mi toto všetko začal vykrikovať už keď spával s tou ženskou takže si vlastne zvolil ľahšiu cestu, pretože mal mi povedať že vidí problém skôr ako s ňou skákal do postele len prerokovala že sa na neho usmievala. Zlomilo pretože som necítila už ani tu lásku veľmi z jeho strany, do toho svokra, začala som chodiť do roboty bola som unavená. Mame naročne dieťa čo sa týka učenia som psychicky vyčerpaná. A po pravde ja som si to ani nejak neuvedomila že sa neusmievam mne to už prišlo také bežné
@hugger mojou najväčšou chybou bolo ísť za nevestu a bývať zo svokrou veľmi veľa to spôsobilo, a keby sa to dalo tak by som asi viac vyžadovala tu komunikáciu aj keď niektorý muži to nemajú radi
Ja vlastne ešte sama neviem čo mám urobiť potrebujem to v sebe upratať a správne sa rozhodnúť. Ani neviem pred svokrou ako sa tváriť, nechcem jej to povedať ublížilo by to aj jej
Svokra je mama a vždy si zastane svojho dieťaťa, to viem z vlastnej skúsenosti. Aj keď vie ze robí chyby je to jej dieťa. Toto si vyriešte medzi sebou. Ak vidíš ešte cestu a jeho záujem tak skus nájsť cestu. Ak ste tak dlho spolu určite to stojí zato len treba nájsť spolocne záujmy❤️. Ešte je to čerstvé a boli to no ak cítiš že to bol len dôsledok a nie zámer tak s tým pracuj. Ja vám držím palce
@pochod ja som sa skrz neveru rozviedla, tak sa viem vcítiť do autorky. No u nás to bolo cielene z ex strany ( cítil sa nevybureny) u autorky cítim z jej komentov že to bol dôsledok z ich spoluzitia. Môj ex by sa k nevere nepriznal. Bral to ako bonus k manželstvu kde mal všetko len mu chýbal ten slobodný svet. Autorky manžel sa priznal a to je u mňa výkrik,, nevie kam z konopy,, nechce vymeniť manželku, len chce zmeniť jej správanie k nemu.
Autorka, ty musis vediet, ci mu to dokazes odpustit. Urcite ta to zranilo, a teraz ste na dne. Trvalo to par mesiacov a este sa aj sam priznal...chce zmenu. Nechce takto dalej zit, chce byt statny s vami. Niekto tu spominal parovu terapiu, ja sa tiez priklanam. Toto manzelstvo sa este da zachranit.
Ak ho lubis, tak popracujte na vasom vztahu. Bude to beh na dlhu trat, ale po tom s velkou pravdepodobnostou vyviaznete silnesi a budete sa navzajom vazit. Drzim Vam palce.
@mira0611 Keby ho milenka neodkopla tak sa neprizná do dnes a mal by dve súčasne. Autorke chcel bud ublížiť priznaním alebo mal naozaj výčitky a 100% istotu ze ho aj tak neopustí lebo pozná jej finančnú situáciu. Teraz jej tu všetci radia nech mu dobre vylize zadok a ona zachraňuje to čo rozbil on 🤣
@pochod milenku mal par mesiacov a minuly rok. Ja ho nebranim, ja skor branim tu rodinu. Manzelka je pravom nastvana.
Ja si myslim, ze manzelovi nieco chyba v tomto vztahu, resp.zo zivota. Toto si kompenzoval milenkou, ktora bola prenho utociskom pred realitou. Sice tvrdi, ze ju miloval, ale keby ju fakt miloval tak by si pobalil veci a uz by bol s nou. Toto bolo len vzplanutie.
Muz uz teraz vidi, ze takto je nestastny a aj nim ostane. Doma sa priznal, caka zmenu, maju problem vo vztahu a on to chce riesit. Chce byt statsny a nechce znova milenku.
Potrebuju parovu terapiu, velakrat clovek je nespokojny v zivote a ani vyjadrit nevie co je problem, prave v tomto im vie terapeut pomoct.

doma vecne ustvana zena, decka na krku, byvanie s matkou... asi nie je velmi schopny muz, ak nedokazal rodinu lepsie zabezpecit a dopriat viac komfortu, zaplatit opatrovatelku sem tam, ci zobrat ta na veceru alebo si dopriat raz za cas welnes. Toto vsetko vedel vsak dat stetke a este sa ti aj priznal. No nema vela rozumu ten tvoj muz. Ty si urobila len jedinu chybu, vzala si si neschopaka, ktory vsetko hadzal na teba a este ta aj odrbaval s milenkou. Ju urcite na veceru pozval a platil jej sem tam - urcite nejake to pradielko, kavicky, vinecka. A ty doma v teplakoch ustvana. Len si pekne vyber z uctu a chod na nakupy a welnes. Nech ho aj porazi.