Ako sa zbavím zlozvyku - masturbácie?

8. okt 2022

Skôr závislosti.masturbácie.nechcem to robiť.potom sa hnusim sama sebe.11 rokov som vydržala a opäť som do toho spadla.nejak tak po narodrni dietata.som veriaca a nechcem to robit aj z toho hladiska.mam pocit aj, ze zradzam tymto manzela.mozno ste niektora tymto tpela a zbavila ste sa toho.poradte ako na to..chcem ist na spoved a tento hriech uz nikdy nemat.nechcem tu rozvirit diskuskiu ani citat nazory, ze je to normalne.mna to ubija.

ann092
8. okt 2022

Očividne je to pre tvoje telo úplne prirodzené keď si to žiada… prečo je to podľa teba závislosť ? Koľko krát denne to robíš?

autor
8. okt 2022

@ann092 este to nie je zavislost.ale casom to moze byt ak s tym vcas neprestanem.viem to. pred tymi 11rokmi ma to dost dlho drzalo.

petamich
8. okt 2022

a teda co ocakavas od tejto diskusie?

juliet86
8. okt 2022

tak sa porad s knazom a v krestanskych kruhoch

autor
8. okt 2022

@petamich radu

autor
8. okt 2022

@juliet86 aj tu su krestanky

lamonita
8. okt 2022

Masturbujes preto, lebo sa ti manžel v týchto veciach nevenuje? Aj to je dôležitá info☝️

autor
8. okt 2022

@lamonita venuje.o to viac ma to.mrzi.

annamarin
8. okt 2022

Ak to nie je 3x do dna a viac, tak je to podla mna ok. 🐤 Ak to bolo predtým tak, tak vazne odporucam prestať. Podla mna najrýchlejšie si odvyknes s tym, ze to prestanes robit a časom zabudneš. Vymysli si nejakú činnosť, trebárs trepnem prechadzku alebo pečenie. Ak budes citit pokušenie, tak pojdes na tu prechadzku alebo napiect nejaky koláč. Najlepšie niečo také, čo zabaví telo aj myseľ.

lamonita
8. okt 2022

Ja teda proti masturbácii nič nemám ale keby som si mala predstaviť, že mám na to chuť a ako to zastaviť tak asi by mi napadlo ísť proste niečo robiť. Zamestnat sa. Hlavu aj telo. Upratovať, piect, zahrada, dieta... už podľa seba. No ale zase ak sa ti venuje tak asi malo. Však mu navrhni zvýšiť frekvenciu🤷‍♀️

nikasmile
8. okt 2022

Máš veľa času. Vyplň si čas a hlavu.

autor
8. okt 2022

@annamarin skusim.hlavne hlavu, aby som nato nemyslela.

autor
8. okt 2022

@lamonita nemam ho doma kazdy den

autor
8. okt 2022

@nikasmile no neviem ci je to kvoli tomu ze sa dajme tomu "nudim"

pralinka25
8. okt 2022

ak to je len kvoli vierovyznaniu tak skus najst nejaku psychologicku ale veriacu a porozpravat sa o tom. mozno by to pomohlo. isto take su. s knazom mi tato diskusia nepride vhodna. skor rozhodne nevhodna.
nemyslim si ze tym zradzas manzela ale ak ta to tak vnutorne trapi tak skuste zvysit frekvenciu aspon ked je doma. ono skratka tvoje hormony pracuju. pocas zivota sa ich hladina meni a mozno si vo faze vacsieho apetitu sposobeneho tymto.
mozno su nejake bylinky na znizenie libida alebo so. ja neviem. alebo to povedz manzelovi ze toho teraz potrebujes viac.
ako sa ti to podarilo zvladat 11 rokov? mechanizmi zjavne na to mas ked si to zvladla vtedy.

kiki68
8. okt 2022

Neviem co chces pocut, ale zjavne ukaz svojmu muzovi, co od neho chces v posteli a nemusis to robit sama. Aspon tak to riesim ja, co chlapovi neukazes uplne rucne strucne, to si nedomysli. Kludne to mozes robit pred nim a hotovo. Moj muz uz skusil podstatne vacsi hardcore a nakoniec sa mu to pacilo. Rovnako ako ja z jeho strany. Tak ked chcem , aby nieco fungovalo mojim stylom, musi o tom ten druhy vediet. Bez toho ostanes na mrtvom bode, ze nieco chces a potrebujes a zaroven nechces, lebo je to hriech a robis to bez pritomnosti a vedomosti manzela. Co vobec nemusi byt podla mna.

svokrinjazykmonika
8. okt 2022

Toto je smiešne 😂 A ako často si to zvykneš robiť? Lebo ja niekedy aj každý deň a zároveň mám aj skvelý sexuálny život s manželom. Veď je to úplne normálne, proste telo si vypíta tak si rýchlo klikneš na myšku ak máš čas a ideš ďalej 😂 Bože veď je to úplne normálne, tieto kresťanské vymleté hlavinečky... 😂 Problém je ak si to robíš viac ako 2-3x denne a nemyslíš na nič iné, len kedy si to budeš robiť znova.

rikarika
8. okt 2022

@juliet86 ze sa ma poradit s knazom si myslela važne alebo ironicky?

dreamss
8. okt 2022

Modli sa ruženec a korunku milosrdenstva každý deň. Môžeš si aj často čítať Bibliu. Choď na spoveď každý mesiac. Potom budeš silná a budeš mať obranu voči hriechom a pokušeniam. Človek je hriešny a pácha hriechy celý život. Môže na tom ale pracovať, stále sa zlepšovať, aby konal tých hriechov čo najmenej.

pralinka25
8. okt 2022

@kiki68 ale ona nepise ze ma problem s manzelom. ona ma problem ze nie je doma kazdy den tak v tom case to robi. nechapem naco ho do toho tahas. odklon od podstaty

iva812
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ankare
8. okt 2022

Masturbujes preto,lebo manžel chce menej sex než Ty?

maranta_leuconeura
9. okt 2022

Kazdemu by som dopriala zazit tu ulavu, ked si pripustis, ze je to uplne normalne a zdrave. Je to ako oslobodenie a paradoxne na to potom mozno budes mysliet menej 🙂

kiki68
9. okt 2022

@pralinka25 no vacsinou ked toto robis, tak nemas nejake potreby naplnene uplne na maximum. Moze to riesit aj tak, ze manzel o tom vediet bude a zavolaju si a daju na obrazovku, ze co robia. Proste sex virtualnym stylom. Ako ja ked nieco chcem, tak to muzovi poviem. Ked ma ona vacsi apetit a teda potrebuje to kazdy den .

andreachudova
9. okt 2022

Ahoj. Zdá sa mi, že k tvojmu problému pristupuješ zdravo. Masturbácia je hriech. Ale tiež s narodením dieťaťa prichádza tlak, stres, ťažko nájsť niečo, kde sa vyventilovať. Ak sa to nedeje zriadením spôsobom (kniha, hudba, cvičenie, sebarealizácia,..) potom tu je sklon robiť to nezriadeným spôsobom. (Napríklad ja si fyzicky ubližujem). Tvoj problém je len vrcholom ľadovca, musíš zistiť prečo to robíš, čo ťa trápi v hĺbke, aké máš zranenia z detstva. Mal by o tom vedieť manžel, chvíľkové krízy (a hlavne ak sa vám ich podarí prekonať spolu), vás zocelia. Nič nie je rozumnejšie ako odovzdať Bohu problém, ktorý vysoko prevyšuje tvoje sily. Treba o tom hovoriť.. Ak cítiš, že to zasahuje aj duševnú rovinu, skús pohľadať psychológa, vždy sa nájdu aj takí, čo majú zmluvy s poisťovňami a zároveň sú kvalitní. Nezabudni, že v tom nie si sama, každý v niečom zlyháva, aj opakovane, diabol si vždy nájde spôsob ako nás oddeliť od Boha. Veľmi ti držím palce, nevzdáme sa 🙂

irenka_peinlich
9. okt 2022

Takto.. “závislosť “ si urobila z toho TY SAMA lebo si si to taki dlhu dobu odopierala , pretože je to prirodzená vec . Anorektičky si odopierajú jedlo a neskôr samu nich stanu závislacky na jedle , kedy sa prejedaju a často skončia s bulímiou .. toto je to iste , do bodky , ako jedlo je nám prirodzene tak aj masturbacia .
Ja som tiež veriaca , ale nie vymleta veriaca . Myslím že Boha urazis viac hnevom , zákerným správaním myšlienkami a pod . Ako tým že sa sem tam dotknes vlastného tela . Nikomu tým neublizijes !! A to je vo viere podstatne

irenka_peinlich
9. okt 2022

@andreachudova žena ,, toto nemyslíš vážne . “Masturbacia je hriech” - povedal kto ?? Cirkev ? 😅 tá cirkev , kde sa na bežnom poriadku sexualne obťažujú deti ?

autor
9. okt 2022

@pralinka25 psychologicka mi nepomohls.veriaca asi nebola.to som ju kontaktovala len pisomne a odpisala mi, ze je to normalne.mozno by bolo lepsie osobne stretnutie.11 rokov ani neviem ako. nejak bolo tych pokuseni malo.asi hormony robia svoje.od poridh nam aj viac chut na skadke.predtym som sladke nejak casto nepotrebovala

autor
9. okt 2022

@kiki68 toto nie je o manzelovi.aj tak sa to deje ked nie je doma

pralinka25
9. okt 2022

chapem. a ako casto byva prec? nestacilo by zvysit frekvenciu ked je doma?
ja som tiez veriaca v Boha. bola som vychovavana v rimskokatolickej viere a principy si ctim stale ale cirkvi ako takej uz nedoverujem tak ako sa to ocakava. ja napriklad toto nepovazujem za hriech.
studovala si niekedy stare cirkevne dokumenty? ako sa nahliadalo na tieto veci v povodnom zakone? lebo niektore zakony si cirkev rokmi sama poupravovala. chcelo by to pozriet si historicke pramene ci naozaj bolo toto vzdy povazovane za taky hriech.
rozumiem ze ta to trapi pretoze toto riesit na spovedi nie je prijemne ani lahke a ak chces pristupovat k sviatosti tak mas problem. tazko z toho veru von. asi sa fakt len zatat niekolko tyzdnov a potom ta najvacsia tuzba casom trochu polavi. asi to bude ako so sladkym alebo vlastne akymkolvek navykom - zlozvykom.
akurat si budes musiet najst nejaky iny ventil. i ked za mna je tento neskodny.