Ako vnímate slobodne ženy 30 - 40+?
Take ktoré nemali deti a nikdy neboli vydate. Podľa mna vyzerajú lepšie a dá sa na nich vidieť že si užívajú život a sú spokojnejšie. Mali sme s kamarátom takú diskusiu o jeho sestre a on sa vyjadroval rečami ako "zomrie sama, len preto je sama lebo ju nikto nechce" atd 😒
Nemyslim si o nich nic a ani ich nelutujem, tym, ze nemaju deti, maju fakt slobodu a pohodu a je to o ich osobnom nastaveni, ako si to uziju. Lutujem ich len za to, ze musia celit tlaku spolocnosti, ktory im dava nalepku nestastnych, zatrpknutych, neschopnych starych dievok, pricom casto to tak nie je. A vzhladovo su casto pekne, vysportovane a upravene, ale co pozorujem, tak maminky jedneho dietata vacsinou tiez vyzeraju podobne dobre ako pred otehotnenim (len nemaju cas/moznost byt vzdy tak pekne upravene alebo nosit take elegantne veci). Zda sa mi, ze az druhe a tretie dieta robi rozdiel na kilach, postave a vraskach.
Neviem co to mate za debatu,pravdou je ze existuju strhane mamicky aj strhane single zeny,rovnako ako prijemne a dobre vyzerajuce mamicky ci single zeny. Tam nehladaj spojitost s rodinnym stavom,ale s celkovou spokojnostou zeny so svojim zivotom.
O sestre sa takto vyjadrovať je silná káva. Zrejme vžťahy nemajú dobré. Ja si myslím, že môžu si užívať a byť spokojnejšie. Majú výplatu pre seba a tak.
Ziju si svoj zivot ako vedia a chcu. Cestuju, venuju sa sebe a konickom a kariere. Mam ich vela v okoli a nie su zavistlive ani zakomlexovane ako podaktore kvazi matere. Ani matky a manzelky nemaju istotu ze neumru same.
Všeobecne sa nestarám do druhých, do ich životov, negeneralizujem, že slobodné ženy (alebo aj muži) sú zatrpknuté a nešťastné. To sú všetko len a len predsudky a také slovenské myslenie, že pokiaľ sa žena nevydá a nemá deti do určitého veku, je stará dievka nešťastná. Pričom to tak vôbec nie je. Treba trošku výjsť z rodnej dediny a pozrieť sa na to, ako ľudia žijú inde. To, čo je tu nemysliteľné, je inde štandard. Ja napríklad vidím častejšie vydaté ženy s deťmi totálne otrávené, frustrované, na ihrisku či na ulici kričia na tie deti, niekedy im aj jednu vylepia. S mužmi sa tiež rozprávajú otrasne, nikdy si nepovedia niečo milé a tak. Moc tam toho šťastia a spokojnosti nevidím (o čom svedčí aj viac ako 50% rozvodovosť). Tak, ale môžu si urobiť čiarku, že sa vydali, mali deti a tým splnili očakávania spoločnosti a automaticky sa budú považovať za tie normálne, vyrovnané, šťastné a bude sa mať kto o ne postarať. Bohužiaľ, realita je diametrálne odlišná. V rodine môjho manžela, aj v mojej je veľa slobodných starších žien a sú totálne normálne, šťastné a spokojné. Pre ne nie je manželstvo/materstvo zmysel života 🙂
Poznam dost vele zien po 40, co nema deti ani partnera a pomerne slusnu depku. 30-40 je velmi siroky pojem. Do 35 som si uzivala aj ja, potom ma to uz nebavilo. Deti som mala neskor, ale neviem si predstavit ich nemat. Ja som spokojna.
Celkovo otazka zovseobecnuje a je to blbost.
Stretla som sa s tym ze slobodne bezdetne ženy okolo 50tky sa asi citia menejcenne, ze to maju potrebu ospravedlnovat alebo vysvetlovat ze su same, bez deti....ja take veci neriesim, niekedy sa mozno zamyslim nad tym ze fajn zenska a sama, skoda jej ...ale v principe je to jedno. som vydata, mam deti ale neotravujem s tym niekoho kto to ma v zivote zariadene inak, nikomu nevycitam ze deti nema, neporovnavam sa...niekedy ozaj maju taky osud, alebo proste to tak vyslo....alebo svoj zivot obetovali inym....
kamarat je trochu jednoduchsi asi...aspon tie jeho vyroky davaju taky dojem
Mne je inak jedno,ci je to chlap,ci zena. Co je na tom smutne je samota. Clovek je na vsetko sam. Sam musi vsetko tahat,platit. Nedajboh aby bol dlhodobo PN,pripadne vaznejsi uraz,ci choroba. Jednak peniaze,ale aj chodenie po nemocniciach. Kamaratka je tak sama,dobra praca,byt,strasne vela konickov a aktivny zivot. Ale sama hovori,ze sa vecne boji toho,ze sa nieco stane a ju najdu az ked zacne pretekat ku susedom. Sproste,ale je to tak. O tom,ze sa nemozes o niekoho uplne opriet,radit sa o vsetkom co potrebujes,alebo len jednoducho zdielat pocity,dojmy z niecoho pekneho.
@viera27 a prečo nemôžeš? Však človek môže mať dobrých priateľov, nie? S priateľmi sa môžeš radiť, zdieľať pocity, oprieť sa o nich...človek, čo nemá manžela/manželku, deti nie je automaticky sám, opustený, bez kontaktu s inými. To je strašne čierno - biele videnie sveta.
Nejak do hĺbky to neriešim, nezamýšľam sa nad takými ženami. Občas, keď sa zoznamim s peknou rozumnou kočkou v takom veku, prebehne mi mysľou, ako je možné, že je sama... Ale vzápätí si odpoviem, že má na to zrejme dôvod. Buď jej nevyšli vzťahy a zo sklamani nedôveruje alebo je príliš náročná alebo si toľko vyberala až si prebrala ako sa vraví, prípadne sa nehodí na život v pare, a možno jej to takto vyhovuje, pretože má iné priority.... Jej život, jej voľba 🤷♀️
Kazda podla mna v kutiku duse tuzi po rodine, len to nepovedia a hraju sa na super zeny s uzasnou pracou. Ale ked su same doma, tak im to nie je jedno. My zadane s detmi im aj zavidime tu volnost. Ist si kam sa im zachce a kedy sa im zachce. Ale aj tak by sme koniec koncov nemenili.
To, že privedieš na tento svet ďalšieho človeka ti nezaručuje, že nezomrieš sama. Je príliš veľa takých prípadov.
Ako ja vnímam takéto ženy? Tak ako aj tie, ktoré majú deti. Ale občas im ten bezdetný život fakt závidím.
@cimage to ale nie je moc pravda, som vydatá a my s manželom napríklad sme nikdy netúžili po deťoch. Často túto tému preberáme, či tam nejaká túžba nie je, či sa niečo nezmenilo, ale nie. No a to sa môže týkať aj manželstva pre niektoré ženy. Každá žena/muž naozaj v kútiku duše netúži po rodine, manželovi. To je generalizovanie. Nevidíme do hlavy tým ženám a nemôžeme tvrdiť, že sa hrajú na super ženy. Tá práca ich môže naozaj baviť a vidia v nej zmysel. Netreba to chápať, treba to akceptovať...
@evelynmozagalega mozes,ale uprimne. Kazdy ma svoj vlastny zivot a nie cas nonstop pocuvat o zivote niekoho ineho. A ked si uvedomis,ze s niekym zijes a kolko rozhovorov medzi vami prebieha aj o banalitach,jednoducho to nevykryjes kamaratkami. Ja mam skvelu kamaratku,fakt taku ze cokolvek sa mozeme spolahnut na seba. Ale stihame byt tak v osobne kontakte max. 1x do tyzdna.
Ako to vnimam? Ze je to smutne. Ale je to ich cesta a ich zivot.
Ako si uzivaju zivot? To by ma zaujimalo ako sa to odlisuje od zeny s detmi
A ako ich vnimam? Nijak inak ako hociktoru inu kolegynu/kamosku s detmi. Stale su to zeny a pokial su fajn/mile tak mi je jedno ci maju muza a deti..a ak mile/fajn niesu tak su mi ukradnute cele aj oni :D
Tak ja mám relatívne dosť slobodných kolegýň a kamarátok 35-45. A teda nemôžem povedat, že by vyzerali extra dobre, alebo extra stastne, alebo by to boli extra dobre povahy do partnerského zivota. Skôr chapem to, prečo sú same. A teda nehodnotim ich osudy. Životnú cestu si síce vyberáme, ale prekazky nám zivot kladie do cesty. Niekomu viac, menej. Ale obdivujem tie, ktoré vedeli odist z nefunkčných vztahov, aj keď to znamenalo, že sa pripravia o možnosť mat už dieťa kvôli veku.
Nie je single zena 30+ ako single zena 30+ ;)
Tie, ktore su slobodne a bez zavazkov, lebo to tak chcu a uzivaju si to, su urcite super zeny, ktore to maju v hlave aj zivote upratane.
Tie, ktore su slobodne a bez zavazkov, ale velmi to chcu, a cim viac chcu, tym nedosiahnutelnejsia meta to pre ne je, tie su neznesitelne
Pane boze, zase ludia maju potrebu riesit inych ludi a ich zivoty.
Zial, dnes si clovek nenajde schopneho partnera tak lahko. To ze sme tu my, damy zadane a stastne neznamena ze nebudeme “opustene” o rok ci dva a nebudeme patrit do tejto skupiny slobodne po 30tke ci 40tke…
Poznam teda tu idylicku skupinu ludi to jest “stastne” manzelske pary s ich detmi, ktorych idylka je len na socialnych sietach a v meste na hlavnej promenade ale realita je uplne ina. A v byvalej praci detto family day stastne manzelky manzelia deticky a prisiel firemny vecierok a co tam som videla, no na grcanie my bolo, ovsem o tyzden uz fotka na fb s tagom happy family ;) cest vynimkam samozrejme
My ludia mame od mala vstepovane obrazy ako by mal vyzerat “stastny” zivot a to je mat svoj byt idealne dom, auto, manzelku/la, min 2 deti a k tomu super pracu.
Mas 30+ nemas svoje byvanie si divny, nemas zenu/muza si divny, nemate deti? Ste divni, mate len jedno dieta? Ste divni mali by ste mat predsa dvea ideal chlapca a dievca…a furt nieco
A ked niekto povie ze kto sa o mna postara na stare kolena lebo dieta nemam az mi je smiesno uprimne. Drzim palce vsetkym, ktori maju takuto predstavu o starobe, aby im to vyslo.
S muzom sme spolu 10 rokov, svoji nie sme, tie co mi hovorili ze boze to ked sa nevezmete ani nemusite byt spolu, to je len tak na “volno” bez papiera, su dve uz aj dvakrat rozvedene 😀 karma je zdarma damy, preto starajme sa kazdy o seba a ked uz sa budeme chciet starat do niekoho ineho, aspon s citom a laskou a len tam kde su rady ziadane a nie si suskat medzi sebou o nestasti druhych.
Lebo prave taki ludia su ti najsmutnejsi…a mozu byt single ci mat aj manzela aj tucet deti, ale v srdci prazdno. A tam je ten najvacsi problem
Nic si o takych ludi nemyslim, lebo je to ich vec a ich zivot. Bud su stastni a nepotrebuju pocut odsudzujuci nazor kadejakych mudrlantov. Alebo su nestastni a nepotrebuju navyse dostat nalozene od okolia este viac.
Mám takú kamošku a užíva si život , cestuje a myslím ,že je šťastná skôr keď príde ku nám a je s deťmi 10 minút tak že fuuuu toto by nedala a vždy povie že nechce deti ani muža ,priateľa má žijú v zahranici
@cimage su zeny, co su same a tvrdia, ake je to super, no v noci placu do vankusa od samoty a zialu, ze nikoho nemaju.
A su take, co su stastne, ze su same a pri pohlade na zadanu, ako sa musi prisposobovat detom a rodine a iba obcas ma konecne cas aj na seba, si hovoria, ze ju obdivuju, ale v zivote by s nou nemenili ani omylom. A nepodstupovali to, co ona kvoli vztahu a rodine.
Nevidia v tom vyhodu, ani zmysel.
To uz mat domace zvieratko im pride rozumnejsie.
Je prehnane tvrdit, ze kazda v skutocnosti tajne chce rodinu a spokojnost iba hra.
Co sa tyka single 30+, nevadi mi ziadna zena. Slobodna, bezdetna, vydata, s detmi,… respektujem, ze to ma, ako chce, alebo si zariadila.
Kym mi nevhodnym sposobom neskusa zasahovat do zivota.
A aj to by som fakt, ze to nejak ma zariadene, riesila iba ak by mi to sama predhadzovala ako daku svoju vyznamnu cnost.
…ja by som ich predovsetkym prestala oznacovat, tak hanlivo stare dievky, znie to, ze sme sa z 18.-19.stor nikam neposunuli.
@autorka brat, ak riesi sestru uprimne, v zmysle ma obavy, ze takto dopadne, tak je sice zlaty, no asi by mal o tom komunikovat viac s nou ako s tebou.. a ak to boli klasicke ohovaracky, tak uz len z titulu brata by mohol ostat v mode, ze ak neviem pomoct, tak aspon neublizujem. Ona si mozno zavse povzdychne, ze kto by si „zavesil“ na krk jeho alebo aj teba, ak ta pozna.
A inak svet je pestry a je to tak uplne ok, vzdy boli ludia ktori ostali sami a nie kazdy preto, ze by nan nik nevysiel. Niektori uplne cielene a ludstvo z toho dodnes profituje- vyskumy, veda, skolstvo, umenie, ti ludia maju casto ine posolstvo a ciel.
30+ neriesim 😀 je normalne, ze deti nemaju, ani partnera 😀 a 40+ par bez deti poznam, nechybaju im. Ale bez partnera je smutno hadma kazdemu, nie? Nikto so nevyberie byt sam.
Mám take kamaratky- podotýkam jedna po rodine nikdy netúžila, má priateľa a kariéru, ale deti nechcú - nechápem prečo to este aj v dnesnej dobe niektorí ľudia nechápu . 🤷🏼♀️ Inak ze zomrie sama? No neviem, niekedy bohužiaľ zomierajú sami aj ženy, ktoré mali manžela a deti…

Panebože, to je zas otázka. Vnímam ich ako ľudí, ktorí si žijú svoj život tak, ako chcú a nikoho iného do toho nič nie je