Ako vnímate slobodne ženy 30 - 40+?
Take ktoré nemali deti a nikdy neboli vydate. Podľa mna vyzerajú lepšie a dá sa na nich vidieť že si užívajú život a sú spokojnejšie. Mali sme s kamarátom takú diskusiu o jeho sestre a on sa vyjadroval rečami ako "zomrie sama, len preto je sama lebo ju nikto nechce" atd 😒
30 ešte v pohode a 40 ani nepoznám,tak medzi tým vekom si už všetky založili rodinu
Ja mam sesternicu, ktora s anechcela vydat a mat deti, chcela cestovat, pracovat uzivat si.. Asi tlakom spolocnosti je vydata a ma dve deti a uz 3x od nich odisla a vratila, lebo jednoducho to nie je to co chcela, je z toho smutna ona jej muz aj deti.. Uz dlhsie neodisla, ale kolkokrat sa s nou bavim tolkokrat povie, ze si posrala zivot a to ma velmi mileho dobreho muza a zlate deti.. Tak radsej slobodna a bezdetna ako takto..
Poznam take, co ziju sposobom, ze im naozaj zavidim v dobrom. Po vsetkych strankach. Potom je tu druha skupina, co su nespokojne, prilis narocne, komplikovane, pesimisticke osoby, co by boli rovnako nespokojne aj keby mali muza a deti (pokial by od nich neusli). Ale to iste vidim aj medzi ludmi v partnerskych zvazkoch, ci ludmi s detmi. Je to cele o zivotnom postoji a nie o tom, ci mame partnera a rodinu.
Ako vnímam také zeny? Normálne. Neľutujem ich, ved nemusia mat muza a vlastné deti, ak chcu spoločnosť majú predsa rodicov, surodencov, netere a synovcov, alebo proste kamaratov a kolegov....pripadne mozu robiť dobrovolnicky - dnes je sam len ten, kto naozaj chce.
Maju viac casu na svoje hobby, maju viac peňazí kedze neminaju na deti...myslim ze matky a manzelky maju častejšie trápenia
Obcas sa pristihnem ze si predstavim ake by to bolo, keby som nemala záväzky 😉
Mám pár kamarátiek a aj kolegýň v tomto veku a slobodne...vnímam ich podľa toho čo o nich viem. Niektoré sa tak rozhodli lebo chcú byť samé. Druhé ,lebo nemali šťastie na lásku...a podľa toho s nimi vediem aj. rozhovor.
@zmrzlinka2021 suhlasim sj s tymto co si pisala. Dovody su rozne no.
30+ nijak, 40+ nevie si vybrať...

Ja osobne ich nevnimam nijak, je to ich zivot a nejak ma to netrapi ako si ziju ine zeny, je to ich vec, zaujimam sa o to, ako zijem ja...
Neda mi vsak nespomenut to skatulkovanie, ktore som v niektorych prispevkoch zazrela. Je nerealne povedat, ze kazda jedna zena co ma nad 30 pripadne 40 rokov je zatrpknuta. To su skor pripady zien, ktore tuzili mat manzela, deti, ale nebolo im dopriate, tak su zo zivota frustrovane. Potom existuje druha skupina zien, ktora sa sama rozhodla, ze nepotrebuje muza ani deti a ziju zivot tak ako chcu. Jednu taku mam vo svojom okoli a stale je na cestach, bavi ju taky zivotny styl a ked aj mala vaznejsie vztahy, stroskotalo to na tom, ze nebola stastna, ked mala sediet doma, desilo ju usadit sa, a tak to vzdy ukoncila, lebo u nej vitazilo cestovanie a sloboda nad zavazkami a tak je stastna.
Ja mam tiez uz 30+, manzela mam, po detoch netuzim. Som stastna s tym ako to mam a tak som to aj vzdy chcela.