Ako zachrániť manželstvo bez lásky?
Islo to tak postupne, ale uz rok citim, ze ma muz nelubi.odpoveda len najnutnejsie, je stale zle naladeny aj tak odpoveda.uz si nema co so mnou povedat.k synovi 8 rokov tiez nie je najmilsi.krici po nom.k dcere 2 rocnej sa este sprava ako tak ale aj ju okrikuje...rozpravala som s nim o tom xkrat ale nic.vypocuje a dalej si robi po svojom.kazdu hadku co je o jeho spravani a otoci tak aby sme sa nesustredili na neho co on ma zmenit ale co ja som mala urobit a neurobila som otoci vsetko na mna uz neviem co robit...hypoteka na krku 2 male deti...ja nevoem ci sa tak super pretvaroval ked sme spolu chodili alebo sa tak zmenil v manzelstve...ale zmenil sa velmi.podla mna tam bola vo velkej miere pretvarka, ovladal sa a chcel sa ukazat v lepsom svetle.ale aj prispelo k tomu aj to, ze kariere rastol a tym mu stuplo aj sebavedomie a mna si prestaval vazit...ja neviem co...uz nevladzem bojovat za manzelstvo kedze som v tom boji len sama.zvazujem od neho s detmi odist...ale deti by velmi trpeli.maju ho radi.
@vanilkovazmrzka povedal, ze sak chod...ale on si myslwl, ze sa mu vyhrazam s neodidem...ak by som odisla a videl by ze to myslim vazne neviem ako by zaregoval.ale pravdepodobne by zuril.
@sima338 nema kolegyne.nevravim ze vobec zeny nestretava.ale len casnicka v restauracii, predavacka v obchode, pracovnicka na benzinke...ale v praci nie.on uz sa ani nechce bavit o nas.vidi ze sa trapim ale nic s tym nerobi...
@espritka29 praveze neviem ako berie ten vztah on...skor vidu chuby ma mne, nie na sebe.ja sa mam rada, ale asi prestavam mat rada jeho...toho casu na sebe mam malo.ale niekedy je cas na kadernicku, kozmeticku a pol dna sama bez deti a manzela.ale nie je toho vela
@30katrusa40 nepisem, ze nemam chyby.ake ja chcem bojovat za nas a manzelstvo.ale on nie...a tak sa sama seba pytam ci ma vobec zmysel bojovat za nieco.ked ten druhy sa nesnazi...
Muži neprejavujú ženám lásku, ak ženy neprejavujú voči mužom úctu. Skús pozrieť knihu Láska a úcta. Celkom dobre je to napísané. Možno v tom nájdeš niečo čo robíte zle. Inak po 2-3r a po 7-8r sú zvyčajne krízy vo vzťahu. Ak ju ale zvládnete tak pravdepodobne budete mať šťastné manželstvo až do smrti.
@lenkakravcova joj keby boli len tieto dve krízy, tak je sveta žiť a nerozvádzajú sa páry po 20 rokoch 😉
Ži si SVOJ ŽIVOT po jeho boku....deti neprídu o otca...ty neprídeš o aké také istoty...
@lenkakravcova my sme spolu 10 manzelia.a ked pocitam aj chodenie tak 14.
@adka176 nevravim, ze uz odchadzam.ale bez lasky zit je tazke...
Aj bez lásky sa dá žiť ...bez peňazí by to bolo ešte horšie... poznám páry, ktoré žijú vedľa seba, starajú sa o deti... nemajú žiadne intímnosti ale spokojne to do staroby dotiahnu a ono sa to časom môže opraviť...deti odrastú a možno sa aj váš vzťah vylepší....
@adka176 podľa mňa sú tie páry nešťastné.asi si to šťastie vynahrádzajú inak.majú prácu alebo hobby a to ich robí šťastnými.a neviem či taký vzťah sa dá nazvať manželstvom.skôr sú spolubývajúci.
Takto....v práci ma zaručene nejakú suknu. Keď,vie,že máš kam ísť a neobáva sa toho,je divne jeho správanie. A áno,aj ja si myslím,že šťastný vzťah tvoria dvaja. Aj ty si sa zmenila. Zaručene. A inak jancit,že nebude s vami,keď je spoluorganizátor je divne. Takže možno sa zamysli sama nad sebou a zacni od seba.
@tenerifka že slovenské 3 ročné ničnerobenie.... toto je tak úbohé že to môže napísať len kariéristka, ktorá by nedokázala byť s malým dieťaťom 3 roky doma, lebo by ju tam mrle zožrali a tvári sa, aké sú všetky tie, čo sú 3 roky doma hnidy. Lebo treba dieťa strčiť do jaslí najskôr ako sa dá a ísť naháňať prachy. To je v živote to najdôležitejšie, že? Čo po tom, že to malé dieťa nerozumie prečo ho dajú k cudzím ľuďom a často je tam nešťastné...
@sheila121 nie s peniazmi, ale s istotami, že nebude na deti sama, že nezostane s jedným platom...s istotou, že vôbec zostane s deťmi a podobne.... môže sa jej stať, že keď odíde nebude mať ani lásky, ani deti, len na striedačku . ani peniaze...ani ďalšie istoty.... koľko ľudí tak žije a sú si v pohode...a vôbec nie sú nešťastní.... poznám pár takých a úplná pohodička...dohodli sa kto čo zariadi, kto čo kupuje, kto sa o čo postará.....je tam úcta, je tam zodpovednosť a nevidia dôvod niečo meniť... veď aj láska sa počas života mení a ak sme na začiatku boli zamilovaní po uši, tak po 10 rokoch to tak nemusí byť a ani nie je ... ak tam vyslovene nie je nenávisť, tak určitý druh inej lásky tam je...dnes keď ľudia necítia motýle v bruchu tak sa rozvádzajú a hľadajú vzrušenie a vášeň.... manželstvo je zodpovednosť a nie vášeň a vzrušenie....ale, veď každý po svojom nech si spraví ako najlepšie vie....
@tenerifka A to musí každý kariérne rásť? Veď v niektorých odvetviach sa to ani nedá.
@adka176 A to je vzťah? To je spolunažívanie.
A vieš prečo to tak je. Aký tlak je naňho . Zaujímavá sa o to? Chcel robiť kariéru on alebo ty si ho presvedčila
@scila
@medda_beda
Nie, nemusi karierne rast a neznevazujem zeny, ktore sa staraju o svoje deti, aj ked su vacsie. Problem je ten, ze vo vela pripadoch si manzel takuto zenu prestane vazit (ano, najma v pripadoch, ze sa jedna o nevyzreteho jedinca a v pripadoch, ze to nemali dopredu prediskutovane). Preto este pred vyrabanim deti treba dohodnut pravidla, otec je otec a tiez moze ist na matersku ci rodicovsku na nejaky cas, tiez sa moze podielat na vsetkom okolo domacnosti a deti, a vtedy, ked si to vyskusa, resp. idu napolovicu, vtedy je v strehu, lebo vie, ze ona sa o seba dokaze aj sama postarat, nie je zavisla len na ñom. Skratka od zaciatku su deti, starostlivost o ne a o domacnost vecou obidvoch, rovnako ako praca po materskej (nie po rodicovskej, tam sa uz nedostava vyplata, len nejaky prispevok). Ak bude dohoda, ze zena predsalen zostane doma, ok, ale s jasnymi pravidlami v style "moj drahy, obetujem sa pre nas a nase deti, ale nie som otrok, ak mi to nebude vyhovovat a ak sa rozhodnem vratit do prace, budes to musiet respektovat a budeme hladat ine riesenie). No a vtedy sa on bude snazit ako drak, aby bola zena spokojna, lebo vie, co by ho cakalo.
@konicekmodry Ale veď nech vezme dve deti, úspory a nech ide na ulicu hľadať lásku...ja nikomu nebránim... naozaj bez lásky sa nedá žiť....
Vsetko co si napisala, prezivam aj ja. Mam aj kam odist… ale zostavam.
autor ja si myslím že najlepšie urobíš keď to necháš tak, odtiahneš sa a vzdiališ . Prestaneš viesť rozhovory prečo a kto je aký je a zameriaš sa predovšetkým na seba a deti . Ver tomu že zmenu v správaní muž zachytí v krátkej dobe a aj to že sa odťahuješ . Jedna psychologička v jednom rozhovore povedala že na to aby sa ľudia priblížili sa musia najprv vzdialiť, nechať veci tak a ukľudniť sa.
@sheila121 píšeš, to nie je život, to je prežívanie. No ako sa to vezme. Každý sme iný a každý vidíme veci inak. Niekto nie je až tak citovo angažovaní a nepotrebuje tú ideálnu manželskú lásku ako z rozprávky. Poznám takých ľudí, ktorí sú v manželstve spokojní, aj keď tam nie je ten ideálny typ lasky, pretože ju k životu nepotrebujú. Mnoho pragmatických ľudí to cíti takto. To ale neznamená, že ich život je o niečo ochudobnený. Oni to tak nevnímajú. Chodia spolu na dovolenky, výlety a žijú rodinne aj tak.
@anjelicek26 Veľmi dobre napísané. Súhlasím najmä s tým, že manželia by nemali zabúdať na seba. Najdôležitejšia je komunikácia, posadiť sa a otvorene povedať, ako sa cítim, bez hnevu a hystérie. A počúvať aj druhú stranu. A napokon, keď skončí "manželský život" je to predzvesť krachu. Máloktorý muž by v takom vzťahu zostal.

Uff, no ťažká situácia a bohužiaľ vzďalujete sa od seba. On kariérne porástol, v robote mu možno dvoria kadejaké soplane tesne po výške, stúplo mu ego a doma stereotyp a pocit, že žena doňho len hučí a je večne nespokojná. Ty v ňom vidíš muža, čo sa zmenil k horšiemu a moc nemá ochotu si ťa ani vypočuť. Chcelo by to na vzťahu zapracovať, viac spoločného času, intimity, možno spoločný víkend, čokoľvek a najmä sa úprime baviť o vás, nielen o deťoch a domácnosti...