icon

Ako zachrániť - obnoviť a znova vybudovať dôveru k partnerovi?

zrada
20. sep 2022

Ahojte. Ani neviem neviem kde začať. Je to ťažké,lebo je to čerstvé. No pripravte si trochu času,bude to dlhé. Chcem sa tak trocha vyrozprávať a zároveň aj nie,no na pochopenie a následné rady od vás,je asi potrebné,aby som začala na začiatku.Nová tu nie som,len som si na túto tému založila nový nick z očividných dôvodov. Takže…. S priateľom sme spolu už niekoľko rokov,už takmer 10. Máme už doma školáčku. Spoznali sme sa a krátko na to som otehotnela. Tehotenstvo aj náš doterajší vzťah bol vrtkavý,asi ako veľa ostatných vzťahov,no vždy sme to akosi ustáli. No teraz to bolo iné. Už dlhodobo to škrípalo z oboch strán,každému z iných dôvodov. Priateľ nie je veľmi komunikatívny,radšej sa zavre a nerozpráva o svojich pocitoch. Nevedeli sme komunikovať spolu o spúste vecí dlhú dobu medzi sebou,aj keď ja som veľmi chcela no nie vždy som to podala pekne,možno tak aby som mala. Skrátka boli chyby na oboch stranách. On je výbušný,ja niekedy tiež a tam to na veľa veciach zlyhávalo. Boli sme veľa času na seba nahnevaní,nikedy aj za hlúposti ale tak sme boli aj niekoľko dní. Samozrejme on to až tak neriešil a stále ma chcel,ak sa chápeme. No ja som vnútri taká,že ak je medzi nami niečo nevykomunikované a nevyriešené,neviem to oddeliť a byť naladená na sexuálnu vlnu. Samozrejme hrdosť po pár dňoch prešla a zas to bolo dobré. Mali sme stavy,že pár dní dobre a pár dní zle. Jednoducho som nevedela zniesť jeho dotyk,ak medzi nami bolo niečo zle,ak mi niečo povedal,čo mi ublížilo. To asi poznáte veľa z vás. No samozrejme po čase to jemu začalo vadiť,že nie som stále tak naňho naladená po intímnej stránke ako bol on. Aj keď sme boli pohádaní,on ma vždy chcel,vždy. Toto ja som nedokázala. Samozrejme s príchodom dcéry sa dynamika vzťahu zmenila,ako to býva a nakoľko sme boli obaja mladí,on ako “mladý chalan” to znášal veľmi zle. Poviem narovinu,vždy som uprednostňovala dcér a jej potreby,on bol druhoradý. Dnes to už chápem a viem,že to bolo zle. No vtedy som to videla inak,nechápala som,že on to necíti rovnako a začalo sa to sypať. Skrátim to tak,že behom tých rokov sa stalo pár krát,že som našla nejaké konverzácie,fotky….ja som sa s malou pár krát zobrala mame niekoľko dní…..nestávalo sa to každého pol roka ale dajme tomu behom tých 10 rokov to bolo
asi 4x….. myslím,že ak poviem,že sme vtedy spolu ostávali niekedy aj kvôli dcére,lebo bola malá,je na mieste. No vždy to bolo viacmenej o našom egu a hrdosti že sme to takto vyhrotili. Najprv sme si nasľubovali alo to bude iné,ale ako to už býva, po pár mesiacoch sme zas skĺzli do strereotypu. Ja som nebola vždy najmilšia a najpozornešia partnerka(to teraz už chápem a priznávam) a on sa vždy uzavrel a zas nehovoril o ničom. Takto to teda bolo ako na kolotoči celú dobu s nami. Od minulého leta sa s nami niečo stalo a dlhú dobu sme boli šťastní,bolo to super,viac sme spolu trávili čas,viac sme sa smiali,myslela som,že to búrlivé obdobie je za nami a konečne je tu ten zralý vzťah,na ktorý som tak dlho čakala. No akosi sme to po čase zasa začali zanedbávať. Ja som ho začala opäť zanedbávať po fyzickej stránke (aj keď v tom období som sa samozrejme považovala za oprávnenú) a on začal byť znova nervóznejší,nepríjemnejší. Dlhú dobu sme si už ani nevraveli Ľúbim ťa. Popravde necítila som to už posledné týždne a keď mi to nevravel on,ja som to
prvá neurobila. A tak sme si to ako hlupáci vracali navzájom a vyčítali si všetko. Už sa dostávame do nedávnej minulosti. Pred skoro dvoma mesiacmi,som už myslela,že to ukončím. Mali sme siahodlhé debaty a nakoniec som to neurobila,lebo som v ňom videla emócie,ktoré som uňho videla asi prvý raz. Nechcel aby sme odišli,záležalo mu na tom,bol skutočne zlomený. Pohlo to somnou a dala som tomu poslednú šancu. No v hlave som už bola akási uzavretá voči nemu,nedokázala som tomu veriť,že to bude iné a dávala som to značne najavo no pritom on sa snažil. Vtedy som to nechcela vidieť,no teraz spätne viem,že áno,snažil. A ja som ho ignorovala,bola som chladná,bála som sa,kedy ma zas sklame a nevenovala som mu žiadnu pozornosť po žiadnej stránke. A to bol ten posledný
bod zlomu v ňom. Začal spávať v obývačke,komunikácia medzi nami už takmer žiadna. Intimita nulová. Uzavrel sa a pomaly to ukončoval. Sám v sebe. Už mi to nepovedal,už si to riešil len sám v sebe a prekonal to,vravel si,že to už nikam nesmeruje,že to už nebude iné. Ja som myslela,že máme len zlý týždeň,že je len nahnevaný a že to prejde. Neprechádzalo to. Z týždňa boli dva a padali už vety typu:Ja som už skončil,Už to viac nechcem. Stále som si nepripúšťala,že je koniec,no on už s tým skoncoval. Až jeden deň som sa spýtala,ani sama som
to nečakala,či niekoho má a odpoveď bola kladná. Zrútila som sa. Hádzala som so všetkým okolo z beznádeje. Plakala som,pýtala som sa prečo,nečakala som,že by sa to skutočne mohlo stať ale bola to pre mňa facka. Stále som sa mala
za obeť,že on je zlý a ja tá hodná. Ale ono to vždy nie je jednofarebné. Povedal mi,že on už si tou fázou prešiel,prechádzal si tým sám v tichu,keď ja som neprichádzala. Možno som tomu mohla zabrániť. Možno da to dalo zvrátiť. No bola som príliš hrdá a asi mi na tom ani nezáležalo,bola som ľahostajná. Myslela som,že predsa nemôže odísť a hľa….stalo sa to a ja dom bola šokovaná. Zranená,zradená,zlomená. Zrazu sa tam vo mne prebudil ten starý zabudnutý cit,ktorý som dávno pochovala. Zrazu mi došlo,že ho stále ľúbim. No už bolo neskoro. On už sa pohol ďalej a nechcel sa vracať. Bola som na dne. Plakala som,prosila som,chcela som sa rozprávať….zrazu. No bolo neskoro. On už nechcel. Nezvládala som to najlepšie. Niektoré dni som len presedela v obývačke na gauči a pozerala do prázdna. Keď mi to oznámil,že niečo nové začal,poznali sa len týždeň. Ešte tam nič neprebehlo. Bola som v nádeji,myslela som,že nie je nič stratené,že hľadá niekde len obdiv a záujem,keď doma ho nemal.No v ten deň,ked mi to povedal,sa to medzi nimi stalo. Doslova po tom,čo som sa doma psychicky zrútila,chladne odišiel a ešte v ten večer sa to…..Vtedy mi to ešte nepriznal až nejakú dobu na to. Postupne ako bol už ku mne úplne chladný a odmietal sa rozprávať,som bola len sama so sebou. Nemam som chuť sa o tom s niekým rozprávať. Mala som dosť čo robiť aby som sa nerútila pred dcérou,ktorá stále ešte nič netušila. Len som bola doma a celé dni preplakala,nebola som schopná ani stáť. Po čase sme začali aspoň trochu komunikovať,chcela som vedieť,čo sa bude diať,netušila som,ako budeme teraz fungovať. No on nechcel vysvetlovať nikomu nič. Nevedela som,ako si to predstavuje,takto fungovať,že ja budem doma s dcérou a on si príde domov kedy chce. Narastal vo mne hnev. Stále mi len opakoval,že už to nechce lepiť a že je skutočne koniec. Nedivím sa,veď vieme aké sú všetky začiatky. Krásne,nové,nepredvídateľné. Ťažko to prebije niečo,čo tak dlhú dobu nefungovalo. Začala som si pomaly do hlavy pripúštať,že sa to vážne deje,že budeme musieť dcére ppvedať,že predáme dom a že to už nikdy náš domov nebude. Bol to skľučujúci pocit. Pozerať sa na naše fotky na poličkách a rozmýšľať nad tým,že je to už minulosť. Chcelo sa mi zomrieť v také momenty. Lenže som začala prijímať,že nemôžem niekoho prinútiť aby ma miloval a chcel byť so mnou,keď som ho sama toľko odháňala. Začala som vnímať,že nie len on robil chyby,ale aj ja som chybovala a niekedy veľmi. Odišli sme s dcérou na víkend do hôr. Najprv to bolo pre mňa veľmi ťažké,neboli sme nikdy nikde samé dve. Vždy ako rodina. No snažila som sa pred ňou,aby si to užila,aby to bol náš výlet,aby sme si ho užili a nemysleli na nič. Začala som nabera iný pohľad na vec. Už som sa nechcela ľutovať,prosiť a ponižovať. Začala som sa vnímať inak. Zmeniť prodstredie nakoniec bol dobrý nápad a keď ja som sa začala vidieť inak,zrazu som sa aj cítila inak. Prišli sme domov z víkendu a zrazu som nebola uplakaná žena čo prosí,zrazu som vedela povedať,čo chcem a čo nechcem. Povedala som,že ak trávil celý víkend niekde inde,že si želám,aby sa tam vrátil a že doma si ho neprosím. Zarazil ho môj nový prístup. (vtedy som ešte stále nevedela,že tam už medzi nimi prebehlo fyzično). Zrazu povedal,že sa nikam nechystá. No ja som to videla ako nejaký náznak,že sa veci začnú diať. Ako som bola rozhodná a rázna,niečo sa medzi nami zmenilo. Inak sme sa k sebe chovali a v ten deň sa to medzi nami stalo. Bolo to iné. Iné ako kedykoľvek pred tým. Vášnivé,dravé,takto som to pred tým necítila.Možno niekde v skorých začiatkoch. Na druhý deň,nás vzal s dcérou von s boli sme spolu celý deň,večer sa to stalo zas-niekoľkokrát. Bolo to skvelé. Ale ja ako žena,som si to samozrejme som v tom videla už prísľub návratu,veď ako inak som to mala vidieť..No bola som na omyle. Vždy keď sa TO stalo,videla som na ňom,že aj napriek tomu,aké to bolo vášnivé,chvíľu na to ochladol. Písala som mu do práce,bola som proaktívna,chcela som aby videl,že som si vedomá už aj svojích omylov. No videla som,cítila som,že je niečo zle,že tu niečo nesedí a vtedy som sa spýtala. A vtedy mi až priznal že sa s ňou vyspal. Viac ako pred týždňom. Nedokázal mi klamať. Plakala som doma asi hodiny. Nedokázala som to pochopiť,prečo sa vyspal s ňou a potom doma so mnou. Nečakala som,že by to skutočne urobil ,no nedokázal to skrývať,skutočne ho to trápilo a rozhodol sa mi to povedať. Ale ja som
na ňom videla už niečo iné,že ho trápi aj druhá strana,že mu na nej asi záleží. A to bolo asi najhoršie z tohto všetkého. Už to nebolo len o tom. Dostala som sa na temné miesto,vykričala som mu,že ho nenávidím a nenávidím aj seba,že som sa to vôbec spýtala,že by sol
to radšej nevedela. Ten deň neprišiel domov. A ja som pochopila,že je všetko stratené. Celú noc som nespala,ale dobre som vedela,kde je,aj keď som si to nechcela pripúšťať. Na ďalší deň som sa vzala s dcérou a išli sme rodičom. Už som tam nevedela viac byť,už som sa tam necítila doma,bolo to pre mňa pošlapané. Všetky tie roky pre mňa boli pošpinené. Ako keby nič neznamenali. Chcel čas,nevedel čo chce. No ja som nebola schopná takto fungovať,nezaujímalo ma,že nevie čo chce,začala som v sebe riešiť čo budeme robiť,kde budeme bývať, ako bude vyzerať náš život. U rodičov som sa trocha odreagovala no myšlienky boli temné. Ale začala som sa zmierovať so situáciou. Raz spal doma a raz zas nie. Až som jedného dňa bohužiaľ náhodou zistila,kto to je. A áno,bola som tak úbohá,že som jej napísala. Ani jedno zlé slovo,bola som slušná a prečo by som nemala,veď ona za nič nemohla. Možno ani nič nevedela. A to som chcela zistiť. A zistila som,že bol úprimný,k nám obom. Že jej povedal všetko a mne tiež. A to bolo celkom silné zistenie. Takého dospelého som ho ešte nezažila. Cítila som,že už nejaké city k nemu z jej strany sú. Vedela som,že keby chce,tak mi všetko vylíči tak,aby som ho už nikdy nechcela vidieť. No ona taká nebola. Povedala mi,že sa TO stalo len raz. Ten raz. Povedala mi,že sa trápil,že nevedel čo má
robiť,čo chce a do čoho sa dostal. Že u nej hľadal
vlastne nejaké útočisko a kľud. Som rada,že som to urobila. Nechcela som ju prehovárať,ani vyhrážať sa aby ho nechala,taká nie som. Chcela som zmyť všetky pochyby a domnienky,ktoré som si vo fantáziách vymýšľala. Nakoniec to bola debata dvoch dospelých žiem a ja som za to bola rada. Tam som si to v sebe vlastne všetko upratala a povedala som si,že je všetko sko má byt a asi sa to malo stať presne takto. A konečne som prijala realitu. A chcela som,aby ju prijal aj on,ale bývať spolu a hrať sa pred ostatnými na rodinu,to som už nechcela. Chcela som to vyriešiť a tak som chcela,aby sme to vysvetlili dcére spou,nie len ja,ale aby prevzal zodpovednosť. A tak som jedného dňa prišla s dcérou domov,posadila som ju medzi nás a s prichystanou rečou v hlave som chcela,aby sme jej mierne a jemne vysvtelili,čo sa deje a ako teraz bude vyzerať náš život. Ak máme odísť,aby to vedela a pochopila. Ak tam ostaneme my a odíde on,aby to vedela a pochopila. A zrazu sa stalo niečo,čo som absolútne nečakala. Pozeral na nás
a povedal,že nechce o nás prísť,že nechce aby sme odišli. Ja som bola mierne šokovaná. Myslela som,že už je pevne rozhodnutý. Bola som zmätená. S dcérou sme odišli a medzi dverami som mu povedala,že ak je zaľúbený nech ide,že sa už nehnevám,ale že spolu už bývať nemôžeme. O pár minút mi prišla sms,že to ukončil,že si uvedomil,že zaľúbený nie je,až keď som to vyslovila nahlas. Že chce aby sme sa vrátili domov a že chce byť lepším. Nečakala
som to, bolo mi špatne od žalúdku,točila sa mi hlava. Mala som to v sebe uzavreté,aj keď to bolelo pomyslieť na to všetko, ale prijala som už inú realitu. A teraz toto……nevedela som,čo mám robiť. Vrátila som sa o pár hodín domov s tým,že sa porozprávame. Povedali sme si veľa,aj to čo sme neboli nikdy schopní. Povedal ,že to preňho nič neznamenalo,že to bola preňho potreba ale že ju potom bral už len ako kamarátku ale nikam to nerástlo. Že ho bolelo,ža nám obom ublížil a nevedel sám čo chce. Bolo toho veľa,bolelo to,plakala som,mrzelo nas to,hlavne to,ze sme boli na seba takí,až to dospelo do takej situácie. Nevrátili sme sa domov hneď,potrebovala som pár dní na to všetko to vstrebať. Teraz sme doma,možno si nekto povie ,že som hlúpa a neviem aká. No ja sama neviem,ako sa cítiť. Stále v sebe hľadám odpovede. Stále neviem,či som schopná tomu dať šancu. Stále neviem,či som schopná sa cez niektoré veci preniesť. Aj keď viem,že sme za toto všetko mohli obaja,nie len on. Neviem si sama rady. Jeden deň to chcem skúsiť,na druhý deň
som paranoidná a vo všetkom niečo vidím. Nedokážem povedať,či mu budem schopná veriť,aj keď áno,bol
úprimný a priznal všetko. A preto píšem sem. Nepotrebujem tu čítať hnusné a vysmievajúce komentáre. Chcem tu čítať skúsenosti milých a kultivovaných žien,ktoré si nechcú rýpnuť,ale ktoré si týmto alebo aspoň niečím podobným prešli,či už to dali alebo to nakoniec nezvládli. Je mi jasné,že zabudnúť sa nedá. Chcem vedieť,či je možné budovať všetko od začiatku na nových základoch. Či mi niekedy zmiznú z hlavy prestavy, ako je s inou ženou. Či tam ešte niekedy môže byť dôvera. Či sa dá pracovať na sebe,aby to nebolo ako pred tým,ale ako niečo úplne iné,lepšie,nové. Či sa to dá
prekonať. Dúfam,že sa aspoň pár žien dostalo až na koniec a že si tu prečítam pár milých reakcií. Ďakujem za každý komentár.

nadazdi
20. sep 2022

Ja som to tiež prečítala celé a držím Vám palce 🙂 podľa mna si nenapisala nič divne, toto je pre mňa bežný život.. ja sa každý deň nezobudim v dobrej nálade, ani moj muž, každý deň nerobím to iste, ani moj muž, pre mňa sú skôr divne vzťahy ktoré sú stále v pohode, bez tohto čo si opísala 😅 ja som človek čo berie ako stereotyp už aj 10 dňovú dovolenku v rezorte a už aj tam mi všetko lezie na mozog.. moj muž ma tiež takú povahu, u nás ide všetko rýchlejšie, dynamika vzťahu je tiež každy týždeň úplne inde.. niekedy neviem čo bude zajtra, ten život milujem.. neviem dokedy to bude fungovať, neviem to povedať ani tebe, ani nikomu, ale pokial ťa vzťah neničí, pokial sa cítiš dobre tam kde si, s kým si, neanalyzuj, vypni mozgy.. vlastná hlava ti vie pokaziť aj tie najkrajšie životne udalosti.. myslieť môžeš v škole, v práci.. vo vzťahoch treba menej myslieť a viac konať/ľúbiť :D ale hej môžte ísť aj za odborníkom, keď ťa to škrie.. proste držím vám palce, ste zlatí, môžte k nám kľudne niekedy prísť na návštevu 😂😂😂😂

zrada
autor
20. sep 2022

@hendikep máte pravdu. takto som sa na to nepozrela.

zrada
autor
20. sep 2022

@nadazdi jeeej vy ste zlatá. velmi vám dakujem za takéto zdielanie vasho vztahu. pokial vas to nenici,tak je to super. ja mam tiez rada nas zivot,nasu dynamiku,ze by sme sa obcas zabili. lenze problem bol vzdy vtedy,ked sme sa zacali brat ako samozrejmost a prestali sme sa o seba v nejakych aspektoch snazit. to je podla mna zabijak vztahu. to uz by som nechcela nikdy viac dopustit, v ziadnom vztahu. bolo to destruktivne a muselo sa toho velmi vela stat,aby sme si to uvedomili,co sme vlastne obaja pokaslali.

ckocka
20. sep 2022

@zrada Deštruktívne je že sa o seba začnete zaujímať až keď nastane rozchod alebo nevera.

zrada
autor
20. sep 2022

@11mirka22 máte pravdu,človek sa nezavďačí všetkým. ja som s počítala aj s takými komentármi,takže v pohode😁 áno presne ste to napísala. respektíve sme sa začali brať ako samozrejmosť a to bol kameň úrazu. keď sa prestanete o toho druhého snažiť,je problém. ďakujem za reakciu❤️

zrada
autor
20. sep 2022

@lady_hurts toto všetko viema uvedomujem si to. preto je to tak ťažké😏

zrada
autor
20. sep 2022

@juliastrakovave ďakujem za dobré slová❣️

lady_hurts
20. sep 2022

@zrada držím palce, aby si sa správne rozhodla, nech už sa rozhodnes akokoľvek.

zrada
autor
20. sep 2022

@lady_hurts ďakujem❤️

marca12
20. sep 2022

@zrada precitala som az do konca. Da sa doverovat,da sa zachranit,ale musite to chciet ibaja. Spravit hrubu ciaru,nevracat sa k nevere,nevracat sa k tomu,co bolo,ale vazit si,co je teraz. Ty si zistila,ze ho ľúbiš. Ak s tebou chce ostat asi aj on nieco citi. Ak to chcete ustat,nesmies byt hnusna,paranoidna,nevracat sa v myslienkach k tomu a uzivat si pritomnost. Az cas ukaze,ci ste sa poucili alebo zase sklznete k predoslej komunikacii. Netreba sa brat prilis vazne,to najlepsie vo vztahu funguje a take to klasicke klise tolerancia a dovera. Travte cas spolocne ako rodina,ale diprajte si cas osamote len vy dvaja. Drzim palce a nepokazte si to.

monika668
20. sep 2022

V prvom rade Ťa obdivujem za to, ako si dokázala komunikovať aj s tou druhou ženou, píšeš že slušne a bez emócii. Totiž málokto už toto dokáže. Veľa ľudí Ti dnes poradí/napíše, že načo s ním márniš čas, atď. To je obraz dnešnej doby. Ľudia si totiž myslia, že láska vo vzťahu je samozrejmá, ale omyl, pracujú na nej OBAJA po celý čas. Úplne sa viem stotožniť do Tvojich pocitov , ktoré sú teraz ako na hojdačke. Skúste dať tomu všetkému čas. Problémy, ktoré ste si narobili sa nevytvorili iba neverou. Tá bola akýmsi vyvrcholením. Podľa mňa to chce hlavne čas a hlavne snahu komunikovať a musite byť obaja presvedčení, že chcete byť spolu. Mám za to, že ak ste si neveru dostatočne vykomunikovali, nie je dobré sa už k tomu vracať. Ako píšu vyššie, možno by Vám/Tebe pomohla nasmerovať myšlienky aj terapia. Či pre oboch, či pre Teba. Treba si cez to prejsť, ale ak už to uzavriete, viac to neotvárať. A to pojde z Tvojej strany len vtedy, ak to príjmeš, precítiš. A uzavrieš v sebe. Držím Vám palce 🙂

zrada
autor
20. sep 2022

@monika668 ďakujem❤️ krásny pohľad na vec a uřcite je v tom kus pravdy. ďakujem za každú vetu,vážim si to

hendikep
20. sep 2022

@zrada tiez sa s muzom smejeme ze mame talianske manzelstvo, ale nevymenila by som ho 😂 kazdemu vyhovuje nieco ine, ja zasa nechapem pary ktore nemaju konflikty… ved kde su dve osobnosti tam musia byt aj nezhody.. a co sa tyka toho ze Vam to zovsednelo stereotypom, verim ze to co sa Vam stalo bude pre oboch dostatocnou pripomienkou a “ stimulom” ake by to bolo ak by ste spolu uz neboli. clovek si toho druheho potom viac vazi… aspon u nas to tak jednoznacne je..

thoughtfulweirdo
20. sep 2022

Prečítala som to celé a mimochodom konečne pekne a zrozumiteľne napísaný príspevok do diskusie, má hlavu a pätu aj jasnú pointu, ja rada čítam, takže ani dĺžka mi nevadila 🙂 a k veci, nemám osobnú skúsenosť, ale z celého príspevku na mňa kričí akurát to, že neviete komunikovať. Preto sa on namiesto slovného vyjadrenia nespokojnosti so vzťahom uchyľoval k mlčaniu a urazeniu, a preto si sa mu to ty snažila vrátiť tou istou mincou namiesto vytvorenia bezpečného priestoru na vyjadrenie jeho pocitov. Ak naozaj chcete byť spolu, jednoznačne potrebujete niekoho, kto vám s týmto pomôže a naučí vás techniky zmysluplnej partnerskej komunikácie. Sami pravdepodobne skôr či neskôr skončíte opäť tak isto, lebo tieto zlozvyky vžité hlboko pod kožu je veľmi náročné prekonať. Keď budete obaja vedieť vyjadriť svoje pocity a potreby bez výčitiek tomu druhému a zároveň ho vypočuť tak, aby ste ho aj skutočne počuli a nezacyklili sa hneď do bezvýslednej defenzívy, z môjho pohľadu môžete mať harmonický vzťah. Držím palce.

wig
20. sep 2022

Prečítal som celé a naozaj, odhliadnuc od pointy, sa to čítalo veľmi dobre! Skvelo napísaná dráma a verím, že bude s happyendom. Ja totižto som za druhé šance a nezdieľam názor väčšiny na koníkovi, že sa treba hneď rozísť, či rozviesť, aj keď tvoj dôvod rozhodne nie je malichernosť. Daj si otázku, čo stratíš a čo získaš ak odídeš. Vždy to spadne po rokoch do stereotypu a s každým partnerom, aj tým novým ( lepším, krajším, úžasným )... a pravdepodobne sa vám to stane znova ale niečo už bude iné... už budete vidieť riziká a budete sa snažiť navzájom. Verím tomu a držím palce! ✊

virginia
21. sep 2022

Ahoj, prispevok som precitala cely, pises pekne, dobre sa to citalo 😉. Za mna, skus to, nemas co stratit, rozist sa mozete aj neskor. Neni sa kam ponahlat, najma, ak este obaja nie ste presvedceni, ze uz spolu nemozete byt. A ak sa aj rozidete po roku, lebo to nebude fungovat, aspon budes vediet, ze si pre vas vztah a rodinu urobila vsetko, co si mohla a vedela 🙂. Drzim palce

zrada
autor
21. sep 2022

@virginia ďakujem❤️

zrada
autor
21. sep 2022

@wig ďakujem za komentár❤️ tiež som za druhé šance,len toto už nebola druhá ani tretia…..a toho sa veľmi bojím,aj keď by som veľmi chcela. Chcela by som úplne nový začiatok,na celú minulosť zabudnút,len neviem,či sa to ešte dá😞

sari24
21. sep 2022

@zrada ak chceš ten vzťah napraviť, tak v prvom rade to musia chcieť obaja. Sadla by som si s ním niekde na neutrálnej pôde a naozaj bez emócii s chladnou hlavou by som sa pobavila ako ďalej. Ideálne si neskákať do reči a len počúvať. Všetko sa dá vyriešiť, ale musíte sa naučiť spolu komunikovať. Urážanie sa jeden na druhého nikam nevedie. Riešiť že ste mali veľmi skoro dieťa je irelevantné, stalo sa...za to môžeš byť jedine happy. Ak po nejakom čase komunikácia nebude fungovať tak by som to ukončila. Život je príliš krátky na to, aby človek žil v nefunkčnom vzťahu. Vaše dieťa bude mať stále dvoch rodičov. Držím ti palce 🙂

zrada
autor
21. sep 2022

@thoughtfulweirdo ďakujem krásne za milý komentár. presne týchto strarých návykov sa bojím.ja komunikovať chcem otvorene. O všetkom. Len neviem,či on sa tomu dokáže až takto otvoriť,celý život je naučený všetko si držať v sebe. A po toľkých rokoch to pôjde veľmi ťažko a sám povedal,že on sa v niektorých veciach nezmení. Čo už je samo o sebe veľmi otázne,či sa vôbec bude snažiť. Zatiaľ sme si povedali,že komunikovať musíme,inak to nepôjde. Ja len bojujem najviac teraz s tou predstavou jeho s inou ženou. Neviem ako to dostať z hlavy a či som vôbec schopná to niekedy prekonať😔

zrada
autor
21. sep 2022

@hendikep osobne som tiež za výmeny názorov vo vzťahu. veď nie je nič lepšie ako udobrovanie. len tu to bolo viac formou výčitek a to bolo veľmi vyčerpávajúce,ak to bolo stále a stále o somarinách o ktorých by veľa párov neviedlo ani len debatu. Viem,že je predčasné sa báť budúcnosti,ak ešte neviem aká bude a či by to
bolo zasa rovnaké. No pochybnosti sú a budú….

zrada
autor
21. sep 2022

@sari24 áno s tým súhlasím plne. ak sa bude snažit jeden stále viac ako ten druhý,tak to nemá cenu.

vilma7
21. sep 2022

Otázka asi divná, ale si v tomto vzťahu šťastná, spokojná, napĺňa ťa ten pocit, že toto je moja rodinka?
Ako mne nepríde normálne, že sa žena s dieťaťom len počas 10 rokov zbalí a odíde k rodičom 4 x? A dokola a dokola a dokola. A to ani nehovorím, o vzore pre tvoju dcérku.
Ja by som asi po 10 rokoch bola z takéhoto vzťahu vyhorená. Nemala by som už silu bojovať za lepší vzťah, lebo ten mi podľa tvojho opisu, nikdy nepripadal šťastný, zmysluplný, spokojný.
Takže sa ani nečudujem že to vyvrcholilo tak, ako to vyvrcholilo.
Ak by máte ešte záujem to lepiť, prajem veľa šťastia.

wig
21. sep 2022

@zrada Nový začiatok so starým partnerom? Hmm myslím, že sa to ani nedá, lebo keď si premietnem svoj vzťah, tak buď len dobojovať spolu, ale viacmenej jeden bez druhého ( žiť len pre rodinu, pre deti ), alebo sa rozísť a hľadať si kompatibilnejších partnerov. Život je ťažký, keď ma ním človek neustále premýšľa a ak nepremýšľa, tak je svet gombička! Strieda sa to v človeku a nevie si pomôcť, pretože každá varianta niekomu ublíži. Nikdy už svojho partnera nebudeš vidieť s čistým štítom a nikdy už on nebude mať pocit "čistoty" pred tebou, tak na to treba myslieť a zhodnotiť čo v živote ťa bude napĺňať a čo trýzniť. Pred päťdesiatimi rokmi by to neriešili a vážili si jeden druhého už za to, že sa jeden o druhého postará a to je tiež istý stupeň lásky. Žijeme však v pohodlnej dobe...v dobe dostatku a reklám na šťastný partnerský život. Podliehame im a chceme viac, ako si sami zaslúžime, či vôbec znesieme. Akokoľvek sa rozhodneš, bude to určitý risk a istá obeta a hmm vieš čo si ochotná obetovať?

mikadooo
21. sep 2022

@zrada koľko ľudí toľko chutí. Jedna jednorazovú neveru odpustí, iná nie. Je to len a len na tebe. Ja sama neviem, či by som dokázala ešte chlapovi dôverovať, alebo nie. Podľa mňa, kým to nezažiješ, tak nevieš. Teraz je to čerstvé, takže áno, chápem že jeden deň to vidíš tak, druhý inak. Je dosť možné, že sa to časom utrasie. Takisto je dosť možné, že vaša telenovela bude pokračovať ďalej 🤷. A takisto je otázne, ako sa zachová tvoj chlap pri ďalšej kríze. Jednu šancu by som dala, možno. Neviem. Neviem ako by som si toto v hlave upratala a či by som mu vedela naozaj vo svojom vnútri odpustiť a ísť ďalej.

veronika66
21. sep 2022

@zrada komentáre som nečítala na to nemám kapacitu ale Váš príspevok komplet.
Skúsenosť nemám ale máte dieťa, zázemie dala by som šancu už aj za tých 10r strávených pri sebe alebo spolu. Choďte do poradne alebo si dajte rodinné pravidlá ktoré sa budete snažiť dodržiavať. Napíšte si plus a mínus toho druhého a pokúste sa ,, pelepsit,, držím vám palce 🙂

zuzlaka
22. sep 2022

To musíš ty vedieť, či to chceš záchraniť, či chceš takto žiť, či proste si ochotná tolerovať to, že každý máme nejaké tie svoje dni a nálady. Podľa mňa je to len o tom vedieť sa porozprávať, chápať toho druhého prečo reaguje ako reaguje.

barborenka28
26. sep 2022

@marfica ja som to precitala a ty ak sa ti nechcelo docitat nemala si ani komentovat!

barborenka28
26. sep 2022

@melanta a ty pardon za priamociarost si si chcela tiez rypnut a vôbec si nepochopila podstatu veci.....ach niektore zeny

barborenka28
26. sep 2022

@cukrikovavila velmi pekne a vystizne napisane