Ako zistiť svoju sexuálnu orientáciu?
Ahojte, som 20 ročná baba a neviem,či to tu patrí alebo nie, ale ide o to,že strašne moc rozmýšľam nad svojou sexuálnou orientáciou. Ale až tak celkom obsesívne. Že stále. Nonstop. Stále nad tým premýšľam a už mi to lezie na nervy. Mám pocit,že už neviem kto som. Vždy som si myslela,že som heterosexuálna, no po čase sa u mňa objavili také myšlienky,že čo ak nie? Čo ak som inak orientovaná? Ide o to,že esteticky dokážem povedať, či je žena pekná alebo nie, či je pekne oblečená a pod. Ale absolútne netuším a ani si nepamätám,že by sa mi nejaké dievča páčilo (ak by sa mi páčilo, asi by som si pamätala). Proste nikdy som nejak neuvažovala nad tým,že mať sex so ženou, alebo bozkávať sa so ženou. Nemám pocit,že ma to láka. Nikdy som si v hlave ani nepredstavovala,že by som mala vzťah so ženou. Keď som si to aj sama robila, tak som myslela na sexuálne predstavy s mužom a nie ženami. Ale nikdy som nemala vzťah, bojím sa ho asi, alebo neviem, jasné,že si skorej predstavujem vzťah s mužom, ale potom mam take myslienky, že čo ak to v skutočnosti nechcem? Mne sa ani nikto nepáči, a samozrejme do ničoho sa nechcem ani nútiť. Nemám chuť experimentovať ani nič. Niekedy mám pocit,že ma nepritahuje nikto, alebo fakt netusim. Ale zas si nemyslim,ze som asexualna. Myslim si,ze so spravnou osobou by to išlo. Keď čítam nejaké romanticke knihy alebo pozeram nejake romanticke filmy, tak tam sa mi to paci pozerat sa na vztah muza a zeny. Ale mam strasnu obsesiu s tymto,že čo ak som na ženy. Strašne moc googlim, všeličo hľadam na nete, že čo ak toto a hento, či som alebo nie som, a pod. Mam z toho dost velku uzkost uz velmi dlhu dobu, a nie je mi to prijemne. Moja hlava pracuje 24/7. Citim sa strasne psycho☹️☹️
Ja asi zisťujem,že to OCD fakt mám😔 nedokážem fungovať, neviem čo je pravdivé alebo nie😔 nie je tu niekto kto by sa porozprával?
Myšlienky nie si ty.
@muzskylukas áno,počula som to, no akoby som sa nevedela od toho akosi odosobniť😔 lebo neviem čo je pravda a čo nie
Moc premýšľaš.
@muzskylukas uvedomujem si a neviem to zastavit
Nemusíš tým myšlienkam venovať energiu. Keď príde myšlienka a ty ju nebudeš rozvádzať dáš jej ignor úplný tak odíde a príde ďalšia. A ak sa ti nebude páčiť ani tá tiež ju ignoruj. 90 % myšlienok, ktoré denne máme sú úplne mimo realitu aj keď dávajú pocit, že to je realita. Tam hraje veľa veci ako traumy, skúseností z detstva, čo si bola určená, čo si videla a vnímala. Tak sa ti to môže zdať reálne ale nie je. Alebo ďalšia vec máš malo aktivít a tak ti šrotuje myseľ. Skus sa zamestnať. Bež von medzi ludi a bav sa s ľuďmi aj keď uch nepoznáš.
@j.sarika1710 vy ste psychologička?🥹myslite,že naozaj ide len o homosexual OCD? Lebo akoze uz 6 rokov to mám v hlave😔
Autorka, necitala som diskusiu. Vo Vasom pripade sa jedna o uzkost a je potrebne riesit tu. Uzkost moze mat rozne obsahy. Ak mate dlhodobo taketo myslienky, ktore Vas zahlcuju a zuzkostnuju, je potrebne vyhladat pomoc odbornika. Nie je potrebne, aby ste sa takto trapili.
@jaghvali ja viem a nerozumiem tomu preco uz 6 rokov😔 ze bolo mi uz aj lepsie, bolo zas aj ovela ovela horsie. Ja som zo seba taka zmatena a stale sa musim uistovat a bojim sa,ze moj strach je pravdivy.
Rozumiem. Uisťovanie však pomôže len chvíľu. Samozrejme, úzkosť sa môže zlepšovať a zhoršovať. Psychoterapia Vám môže pomôcť naučiť sa s obsedantnymi myšlienkami pracovať. Je možné, že sa potrebujete zastabilizovat an antidepresivami. Rady, ako ze mate menej mysliet nepomahaju, lebo toho prave nie ste schopna. Nebojte sa, objddnajte sa k odbornikovi a potom trpezlivost.
@jaghvali ja som si viacmenej samodiagnostikovala OCD (hádam som neurobila nejakú chybu) lebo naozaj som sa stotožňovala so všetkými symptómami aj OCD aj tej homosexual OCD,ktorá bola vyššie spomenutá. Vzdy som sa bala vyhladat odbornu pomoc. Aj doteraz mam strach,že v skutočnosti nemám OCD a že som si to celé len vymyslela a že v skutočnosti som inak orientovaná😔 Áno, viem,pre normálnych ľudí to znie podľa mňa strašne na hlavu. Ale tie pocity sú strašne presvedčivé a cítim sa ako kopa zmätku,ktorý neviem ani kým už je. Aj keď logikou podľa mňa nie som inak orientovaná. A neviem,či lieky by mi s takýmto niečim pomohli keď sa citim uplne presvedcena aj v tom, akoby mi nic nebolo a ze si vymyslam. 😕
Vies co, podla mna problem dnesnej doby je = nuda, aj ked je napr. zhon vsade kvoli neviem comu (kazdy sa ponahla, ale za co? :D nik nevie) aj tak drviva vacsina sa nudi a mysli na kraviny.. mna by ani nenapadlo toto riesit a neustale na to mysliet. Lebo na to nemam cas. Nemala som ako 16rocna, ani 20rocna ani 25rocna. Zivot isiel a ja tiez, a nema clovek cas riesit kraviny. Treba ti odreagovat sa a mysliet na realne problemy zivota, pracu, skolu a zabavu, zaujmy... a menej rozmyslat nad nepodstatnymi kravinami co ti preletia hlavou. AK to nedokazes, tak predsa ta psychoterapia ti asi najrychlejsie moze pomoct, lebo ty sama sa v otm budes motat dookola.
Práve tieto spochybňovania samej seba, neistota a zmätok sú pri úzkostiach bežné. Nemusíte sa diagnostikovať pred tým, ani si byť istá, čo sa vo Vás odohráva. Prídete na to spoločne. Rada Vás k tomu povzbudzujem aj ako psychologička. Prajem Vám pekný deň.
@jaghvali mám pocit,že mi nikto nepomôže😔 je to hrozný pocit. niekedy by som radšej ani nežila. to najhoršie mám však za sebou keď som mala 16 rokov, no vždy keď si na to spomeniem tak mám asi z toho obdobia traumu
Kľudne mi napíš ak chceš o akú traumu sa jedná, ako si sa cítila, čo si prežívala ak chceš. S týmito vecami treba ísť von. Viem o tom čo sa deje všetko v niektorých rodinách a ľudia to nechcú vidieť. A potom sa takto ľudia trápia
@muzskylukas ale to bola trauma z tych stavov ake som mala ked som mala 16. Tato ista vec ma trapila len 10 krat horsie.
Čo tomu všetkému predchádzalo, čo sa dialo v tvojom živote, v tvojej rodine ? To všetko má na to vplyv.
@muzskylukas nemyslim si,že na tento moj problem co opisujem v tejto diskusii ma moja rodina vplyv teda neviem
Má detstvo má obrovský vplyv na nás život.
@muzskylukas tak môže byť 🙂
Ahoj je to ešte aktuálne?
Lebo podľa toho čo píšeš doslovne zažívam aj ja tiež som 20 ročný chalan, neviem sa tiez na koho s tym obratit, ak chceš kľudne napíš aj súkromné ako to zvládaš ty.
@kito5 áno, viacmenej je to aktuálne
Aké bolo tvoje detstvo kí kľudne napíš aj to co si nikdy nikomu nepovedala. Je to dobré o tom rozprávať a nie dusiť ti v sebe.
Ak chceš kludne napis aj súkromné ako to zvládaš.

Si normálna heterosexualna žena. A to ze uvažujem ci niesi na ženy je len preto, lebo lgbti komunita sa pcha všade, TV, soc siete, všade sa to prezentuje natoľko, že chudák človek už aj začne pochybovať nad svojou orientáciou.