icon

Ako zvládnuť ochladnutie vzťahu s nadriadeným?

22. apr 2024

Ahojte zienky,

Poprosila by som o rady o zienok, ktore maju podobne skusenosti.

Od roku 2021 som mala aferku so svojim nepriamo nadriadenym. Viem, ze ku mne aj nieco citil a ja tiez a celkovo sme sa mali spolu dobre. Ani jeden nechcel vztah a mimo vecerov po praci a par vikendov spolu sme nic viac nechceli. V roku 2023 som odisla na inu poziciu do ineho mesta. Pravidelne sme si volavali, boli to niekolko hodinove telefonaty a mala som pocit, ze sme vhupli do pekneho priatelstva. Ked som sa vratila spat, tak akoby ochladol. Dovtedy mi vzdy hned odpisal, vzdy vyuzil prilezitost a prisiel za mnou, ked som bola sama, hladal dovody, aby sme sa stretli a teraz mam pocit, ze vzdy ked za nim pridem akoby ho otravujem.

Na druhu stranu, on mi uz par krat povedal, ze citi, akoby ma musel do niecoho tlacit, lebo je "nadriadeny" a neciti zo mna to vzrusenie - ano, ked som sa zacala citit, ako otrava a prestal odpisovat a celkovo sa mi zdal iny, tak som aj ja obmedzila kontakt na cisto profesionalny. Hlavne pre to, lebo moj nazor je, ze ked mi chlap povie, ze ma na mna vsetok cas sveta a potom uz zrau nema, nema zaujem. Ale po tychto komentaroch, by som chcela, aby si to nemyslel.

Vedeli by ste mi poradit ako dalej? Profesionalne spolu vieme fungovat, ale chyba mi to viac..

chances
24. apr 2024

Zdá sa mi, že keď urobíme niečo v rozpore so základnou morálkou (kresťansky povedané: keď porušíme ktorékoľvek z desiatich prikázaní - a stáva sa to nám všetkým), často je prirodzeným dosledkom nejaké utrpenie alebo bolesť. A často ublížime nie(len) ostatným, ale aj sami sebe. Rozhodla si sa s týmto mužom emocionálne aj fyzicky zblížiť a teraz vlastne zisťuješ, že to pre teba končí v neistote a sklamaní a že si si sama ublížila. Držím ti palce, aby si znovu našla svoju sebahodnotu, aby táto bolesť pominula, aby si si dokázala odpustiť, že si sa dostala do takejto situácie, a hlavne aby sa ti darilo nachádzať radosť v novonadobudnutom vnútornom pokoji a obyčajnom každodennom živote. Všetko dobré

autor
24. apr 2024

@chances dakujem velmi pekne. Chcela by som to mat vyrozpravane a tak ukoncene. Myslim si (aj vdaka vsetkym radam tuna), ze on stratil ten zamilovany zaujem, ale nechce to definitivne ukoncit z roznych dovodov: 1. Je chlap a obcasna trtkacka mu nevadi; 2. Nechce zranit moje city; 3. Je to moj sef, mozem ho nahlasit ak by to ukoncil on

chances
24. apr 2024

Rozumiem. Aj ty to možeš ukončiť a pohnúť sa ďalej. Aj keď to je vlastne pre teba asi bolestivá predstava, však... keď ty si tá, ktorá by oňho ešte stála. Ale možno by to bola pre teba správna možnosť. Každopádne ti držím palce, nech sa ti darí!

princeznazvychodu
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
24. apr 2024

@princeznazvychodu vzácna sebareflexia. Ako človek dozreje, že? 👍

princeznazvychodu
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
24. apr 2024

@princeznazvychodu tak ak si koncila VŠ v beznom veku, tak si mlada bola.

johny54
24. apr 2024

@trdelnik234 Nie, bol som na pracovnom obede a bol výborný, len Google mi pri káve okrem iného ponúkol túto diskusiu na MK a len tak letmo som ju prešiel a nestačím sa diviť ako na také niečo triviálne sa dá toľko diskutovať. Veď je to jasné od začiatku. Ženatý šéfinko si chcel nezáväzne zasúložiť 🙈s vydatou kolegyňou (autorka príspevku) a tá mu s radosťou vyhovela. A skončilo to ako v drvivej väčšine takýchto prípadov, že chlap si pár krát zasúložil a stratil ďalej záujem v tom pokračovať. Buď sa mu autorka zunovala, čo je normálne a možno mu docvaklo, že keby sa to prevalilo, mohlo by mu to zničiť manželstvo. To sú najpravdepodobnejšie dôvody, prečo už nejaví záujem. Dobre ma pobavilo, keď autorka píše, že či sa dá obnoviť zaľúbenosť 🙂? Z jeho strany sa nikdy nejednalo o žiadnu zaľúbenosť k autorke. On si chcel len nezáväzne zasúložiť a to je všetko. To sa stalo a už nemá záujem v tom pokračovať. Game over, tak jednoduché. A trochu z toho mužského pohľadu. Muž sa môže zamilovať do ženy ak je pre neho príťažlivá a má také vlastnosti, ktoré mu imponujú. Rozhodne muž sa nezamiluje do vydatej ženy, ktorá mu bez problémov sama vlezie do postele. Čo by tak na nej obdivoval? Taká je tak dobrá iba na jedno a toho sa už nabažil. Tak čo riešiť. A ešte keby tak autorka vedela čo si o nej šéfinko v skutočnosti myslí 🙂. Asi, že je ľahká ženská, bez sebaúcty, ktorú môže mať kedy chce. Autorka je veľmi naivná. Preto som dal 🤮. K ostatnému čo odznelo v diskusii sa nechcem vyjadrovať. Ja podvádzajúce ženské (aj mužov) proste nemusím. Sú to pre mňa plytký ľudia, ktorým to karma určite niekde vráti.

trdelnik234
24. apr 2024

@johny54
V jednom prispevku si napisal to,co ja vcera v siestich.
Suhlasim👍

lienka.7
24. apr 2024

@johny54 👌 uplne perfektne si to zhrnul. A autorka - naivná husicka sa proste zaľúbila a teraz nechape, ze ju sefinko iba využil na zatrtosenie si a je koniec 🙈 tie jeho "silné reci" sú len obyčajnou zasterkou

johny54
24. apr 2024

@trdelnik234
@lienka.7 Ďakujem Vám obom za pochvalu 🙂

karolinakr
24. apr 2024

V každej diskusii by mal byt mužsky aj žensky pohľad na jednu a tú istú vec..ono, pekne si zotrel autorku, ale ani big boss sa nemá čim chváliť, doma ma manželku a deti, a bez väčších šrupúľ zasunie, ked sa mu naskytne príležitosť, takže autorka z posledneho prispevku vyšla ako najväčšia chudera, ale big boss bohužiaľ nie je o nič lepší..

johny54
24. apr 2024

@karolinakr Absolútny súhlas👍

trdelnik234
24. apr 2024

@karolinakr
Vzdy ale taha za kratsi koniec a doplati na to hlavne ten,kto sa zamiluje.

anickabasnicka
24. apr 2024

@johny54 hod po me kamenem, kdoz jsi bez viny. .. tyhle reci typu-podvadzajuce zeny a muze nemusim, su to pre mna plytky ludia...vetsinou se temito vetami ohaneji nejvice ti, co sami maji maslo na hlave a kazou vodu a pritom chlemtaji vino ve velkem. nezapomen si prelestit svatozar.zrejme z tebe mluvi vlastni zkusenost.

johny54
24. apr 2024

@anickabasnicka môžem Ťa ubezpečiť, že ja môžem kľudne spávať a manzelke sa môžem smelo pozrieť do očí. Je to moja voľba byť verný, aj keď nepopieram, že možností to zmeniť by bolo dosť. Mne to však za to nestojí aby som takto ponížil manželku. My to máme dávno vydiskutované, žiadna druhá šanca sa nedáva. Len toľko. Ja nikoho neodsudzujem. Každý je si strojcom svojho šťastia. Záverom len toľko, že práve tí čo hovoria o hadzaní kameňom vedia prečo to hovoria, no preto, že majú čo tajiť. Je to každého vec.

matkahelka
24. apr 2024

@anickabasnicka kamenom by sme mohli hadzat viaceri. ja mozem rozhadzovat kamene od rana do vecera trebars. vernost je otazkou rozhodnutia, nie prilezitosti. kazdy, kto nezije na opustenom ostrove alebo v jaskyni ma denne prilezitost na neveru. nechapem, co za choru dobu to zijeme, ze budeme neveru povazovat za nieco bezne a nevernikov akokolvek obhajovat.

anickabasnicka
24. apr 2024

@johny54 ne, ty nevěrné lidi neodsuzuješ, ty je jen nazýváš plytkými lidmi a zminuješ karmu. ... a k tomu házení kamenů- za pravdu se každý bije, a zřejmě jsi se v tom, co tak jakože podle tebe "neodsuzuješ" našel, když se to snažíš otočit proti mě a obhajuješ se tady , jak to máš doma vydiskutované.v reálu to však většinou bývá přesně naopak. na vrch huj a vespod tfuj.

anickabasnicka
24. apr 2024

@matkahelka nikoho tady neobhajuji, jen se mi nelíbí, jak si tady většina z vás hraje na svaté. v čem je nevěrník větší "hříšník" než zloděj, podvodník, vrah nebo alkoholik? nikdy nevíš, co tě může v životě potkat. a nikdo nejsme bez viny.takže házej kamenem, pokud jsi jseš tak jistá. nevěra tady byla, je a bude. svět, život a lidi nejsou jen černo-bílí a hodní a zlí

johny54
24. apr 2024

@anickabasnicka nechápem o čo Ti ide. Platí to čo som napísal vyššie, nepodvádzam lebo je to moja voľba. Ty mi to asi neveríš, ale je to tak. Mám taký pocit, že máš problém s neverou, ale to je tvoj problem. Ja Ťa neodsudzujem, je mi to jedno. Je to Tvoj život.

anickabasnicka
24. apr 2024

@johny54 jen reaguji, na to co píšeš a o kom píšeš-a to je převážně o sobě, a zřejmě asi není vše tak košér, jak tvrdíš, když máš neustále potřebu mě ujištovat o opaku. nikde jsem narozdíl od tebe, nepsala o sobě. takže kdo z nás má problém?

johny54
24. apr 2024

@anickabasnicka Môžem Ťa uistiť, že nemám žiaden problém už 25 rokov 🙂 a je mi jedno, či mi veríš alebo nie.

oliolijanka
24. apr 2024

@johny54 Suhlasim s
@anickabasnicka. S tym odsudzovanim si to prehnal.
Ty mozno nepodvadzas, ale svojou manzelkou si nemozes byt isty. Vzhladom k tomu, ako radikalne negativne si reagoval na temu, ktora sa ta vobec netyka, usudzujem, ze ak by sa tvoja manzelka "posmykla", spravi vsetko pre to, aby si sa to nedozvedel.

autor
24. apr 2024

Ano, myslim, ze jeden z mojich prvych komentarov bolo, ze teda dam na uplne prve rady a necham to tak s profesionalnym a prijemnych pristupom. Potvrdila som, ze som sa znytocne namotala, ze on bol chcilkovo zamilovany a uz to vsetko opadlo a asi presiel ku dalsej.
Dalej som napisala, ze by som to rafa ukoncila nejakym rozhovorom, ale toho sa obavak, tak to nebudem otvarat a budem sa nadalej tvarit, ze vlastne nic.
Este neviem povedat, ako to budem znasat, ci budem trpiet. Nie sme v kazdodennom kontakte a zatial to znasam v pohode. Racionalne sa bojim ked prejavi svoje muzske ego, ale z toho ako ho poznam, nemyslim si se karierne pojde proti mne. Asi tiez zvolil strategiu vyhybania a ignoracie

autor
24. apr 2024

A co sa tyka nevery, ani neviem co na to napisat. Nemam potrebu ani dovod sa obhajovat. Ako som napisala, zivot a ziadny vztah nie je cierno-biely a 9 z 10 parov co poznam si preslo neverou. Taka je realita.

oliolijanka
24. apr 2024

@autorka Preco chces byt zavisla na jeho rozhodnuti? Preco mu nechavas moc nad svojim zivotom?

Ziaden rozhovor nic nezmeni. Ono uz sa to stalo, tak to je. Kazdy jeho rozhovor s tebou ohladom toho, co sa stalo, ta moze iba viac ponizit, zosmutnit, sklamat.

Ukonci to v sebe sama. Zmier sa s tym sama.

autor
24. apr 2024

V podstate moje otazky boli zodpovedane: stratil zaujem a ja nemam nic iniciovat. Toto teda praktizujem.

Ale ak by sme nahodou kecali so sefkom, dam vam vediet. Napr dnes na mna 5min zmurkal, asi flirtoval, iba som sa usmiela a otocila

autor
24. apr 2024

@oliolijanka iba preto, ze ma komentare, ze ma stale chce . Ale proste napisala som jeho dobody preco to asi on nechce oficialne ukoncit a z tych istych dovodov nechcem ani ja

autor
24. apr 2024

Ale dneska som rozmyslala, ze ked sa nam podari si realne o tomto pokecat, tak sa ho len spytat ci to nejako ozvplyvni nas profesionalny vztah alebo ostaneme teda kamarati (ano viem neostaneme)

oliolijanka
24. apr 2024

@autorka Naco by ste kecali?🙂
Nieeee, jednoducho profesne vychadzajte a popripade sexujte. Ale zbytocne to rozoberat.

Kym ta drzi v robote, chce, aby ste spolu profesne vychadzali. Kym s tebou robi sex, chce, aby ste sexovali.

Si od neho zavisla citovo aj pracovne.