icon

Ako zvládnuť talýto vzťah?

23. feb 2022

Už nejeden chlap sa ku mne za tie roky správal zle, no nevyčítam im to. Trvalo mi to dlho ale zistila som , robili to len z jediného dôvodu - dovolila som im to. Budiš. Nejaký ten čas sa stretávam/randím s jedným chlapom, začalo to veľmi dobre ale v poslednej dobe sa ku mne začal správať presne tak ako predchádzajúci (priorita je teraz to, že zle a nie to ako zle). Už nepotrebujem úvahy o tom, že mu to nemôžem dovoliť, musím mať sebaúctu, hrdosť a podobne. Už to viem. Teraz by som potrebovala konkretné rady ako na to? Začala som si už k nemu tvoriť nejaké city/puto a neviem ako to zvládnuť . Ako ľúbiť seba natoľko aby som nepotrebovala takého chlapa? Ako sú schopné niektoré ženy na úkor všetkým citom mať takú hrdosť a sebakontrolu, že i tak sa mu nebudú podliezať?
Ak máte nejaké tipy (vyslovene čo mám robiť aby som to zvládla) , prosím poraďte 🙏🏻 Ďakujem

marfa333
23. feb 2022

V danej situácii sa najprv sama seba opytaj co je lepšie pre teba, a rob tak, aby si sa najprv ty citila dobre.

autor
23. feb 2022

@marfa333 To čo je pre mňa dobre sa nezhoduje s tým , čo chcem. Najradšej by som bola sním i napriek všetkému ale viem, že to nie je dobré pre mňa.

dzulli1980
23. feb 2022

Vieš čo, ja vo svojom veku a po svojich skúsenostiach s mužmi, by som sprosté správanie muža voči sebe netolerovala ... jednoducho by som sa s ním rozišla ... neviem, v akom zmysle sa voči Tebe správa "zle", či ide o banalitu alebo čosi horšie, no ak sa cítiš nekomfortne, jednoducho ho nechaj, iná cesta neexistuje ... zbytočne sa budeš oberať o energiu.

marca12
23. feb 2022

Vzdy si predstav,aky zivot chces viest a chod si za tym. Predstavujes si seba v 40tke ako trosku,ktora sa boji cokolvek doma povedat,spravit,aby sa pan tvorstva nerozhucal. Predstavujes si,aby sa ti deti od strachu pocikavali,boli zakriknute,lebo bude otec po nich neustale hucat? Predstavujes si seba zavretu doma bez konickov,moznosti niekam vypadnut? Verim,ze nie. A to je to,co ti ma byt vystrahou. Ja som vzdy snivala o peknom vztahu,kde ma nikto nebude obmedzovat,rozkazovat,zakazovat,nezmyselne ziarlit a nasla som si muza,ktory je presne taky akeho som si predstavovala. Ja som to mala lahke,lebo viem z rozpravania a gestikulacii odhadnut,aky je chlap. Takze v tom ako sa naucit rozoznavat ti neporadim. Ale dobre je,ze uz vies,co nie je spravne,len to treba aplikovat. Nespravneho poslat kade lahsie. Kasne,ze ti bude smutno. Za kazdym clovekom,ktoreho lepsie spozname nam je smutno. Tak ako sme sa po skole lucili so spoluziakmi a bolo nam tazko,tak ako ked nam odide dobra kamoska byvat daleko,takisto nam chyba aj expartner. Ale cas vsetko vylieci. Neboj sa tej bolesti z rozchodu,prijmi ju a uc sa s tym zit. Drzim ti palce,aby si nasla silu

mikadooo
23. feb 2022

Ja by som mu to normálne povedala - toto si nedovoľuj lebo odchádzam. Žiadna hádka - normálne oznámiť - toto NIE. A potom - ak sa situácia opakuje, by som odišla, láska neláska. A radšej si to odrevem niekde sama, ako ostávať s ním lebo k nemu niečo cítim. Ale navonok? Vztýčená hlava a serem naňho, jedna ruka hore, absolútna ignorácia všade,... Neboj, tie sebavedomé ženy majú tiež city a vedia sa opustiť. Ale robia to tak, aby si tým ešte viac neublížili. Ešte - ak by sa správal veeeeeeeľmi dobre, tak by som mu možno dala ešte jednu šancu, a vrátila by som sa na skúšku. Ale ak by sa situácia znovu opakovala, dovi, dopo, nemá to význam...
Jasné že treba vážiť slová aj emócie. Nebudem sa vyhrážať rozchodom za to že ja neviem, ma trošku podpichne. Ale keď vie, že mi robí zle a pokračuje v tom bez ohľadu na moje pocity, respektíve ešte s úmyslom ublížiť mi, tak načo je mi taký vzťah? Keď si to uvedomuješ už teraz, kedy by si v podstate mala ešte mať "ružové okuliare"? Neviem či som zodpovedala tvoju otázku, ale takto by som sa snažila vyriešiť situáciu s "neprispôsobivým" partnerom ja. Razím heslo, že radšej z kratšej cesty ako zabiť 10 rokov pri chujovi, ktorý bol chuj už od začiatku. (Ospravedlňujem sa všetkým normálnym chlapom)

modrakengura
Autor odpoveď zmazal
ckocka
23. feb 2022

Na sebadeštrukčné tendencie odporúčam psychológa.

savanna
23. feb 2022

Nemala by si sa pytat, ako mu nedovolit sa k tebe zle spravat, ale ako co najskor od neho odist. Namiesto podliezania spakovat svestky a utekat na mile daleko. Lepsie to nebude.
Tvoje uvahy akoby vychadzaju z toho, ze ty mozes jeho spravanie ovplyvnit tym, ze mu nedovolis zle sa spravat, ze sa mu nebudes "podliezat".
Pravda je taka, ze ked sa raz chlap zle sprava k zenam, je to jeho vzorec spravania a tazko sa zmeni len na zaklade toho, co ty urobis.
Mozes si povedat, ze mu nedovolis zle sa spravat a on aj tak moze prist domov z krcmy a zbit ta do fialova.
Sustred sa radsej na spravny vyber a na to, aby si vcas dokazala rozoznat taketo spravanie. Tie naznaky tam zvycajne byvaju uz velmi skoro, len ich niekedy z roznych dovodov nechceme vidiet.

petamich
23. feb 2022

problem podla mna nebude len v tom, ze si teraz zistila, ze mas hodnotu atd. ty si si napriek tomu, ze si to zistila aj tak nasla rovnaky typ chlapa ako doteraz a v tom pripade to nebude tak uplne tebou a tvojim postojom ale nimi, tak teraz uz ked si vazis samu seba, skus si najst chlapa, ktory si ta bude vazit tiez a nic taketo riesit nebudes musiet 🤷‍♀️

marcellka32
23. feb 2022

Pri pravom partnerovi pre teba nebudeš musieť premýšľať a riešiť nad takymi vecami čo teraz...jednoducho budete spolu a keď si seba naozaj vazis, chlap to vycíti a bude sa aj tak správať...buď sama sebou

dadulamamula
23. feb 2022

Máš sa rada? Tak si povedz, že si, zaslúžiš, lepšie... Škoda že si nenapísala ako sa správali tí pred tým, a teraz tento..

Ale predovšetkým, stojí ti za to mať muža s ktorým ti to neklape? Ktorí sa k tebe správa zle, tak ako to ty nechceš? Možno by stačilo mu to povedať, jednoducho sa mi to nepáči, treba to zmeniť, ak to prestane robiť, budeš vedieť na čom si.

h2
23. feb 2022

Škoda, že nechceš napísať, ako zle sa k Tebe správa. Nechápem, prečo, keď aj tak píšeš, ako anonym. Ťažko radiť, keď nepoznáme fakty... 🤷🏻‍♀️

zmrzlinka2021
23. feb 2022

Sebauctu najdes jedine tak, ze mu das rovno kopacky. Lebo co budes teraz akoze na neho hrat? Ak raz ma sprosty charakter a sprava sa k tebe skaredo, ty nie si tu od toho aby si ho "davala na poriadok" a poucovala a hovorila mu, ze vlastne nemoze sa k ludom spravat skaredo.

Tam nema vyznam hrat sa na matku terezu. Treba rovno mu povedat - stop, takto so mnou nebudes komunikovat. Pokracuje? Vstat a odist, neozvat sa mu, zrusit kontakty na neho. On s velku pravdepodobnostou je frustrovany chudak - o nic teda neprides.
A dalsia vec - musis sa naucit byt spokojna a stastna aj ako single...a tovja hodnota bude rast

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
24. feb 2022

@elizabet173

Poprosim adminky aby nemenili nazov!
Pointa príspevku bola, že ja ho chcem nechať ísť a prosím o nejaké “babské rady” ako to zvládnúť.

lindusss2016
24. feb 2022

A ako sa k tym partnerom spravas ty? Lebo take uz som poznala, co sa lutovali, ako sa k nim priserne chovaju chlapi, ale ako sa k nim spravali ony, to uz neriesili a to estelen bolo priserne...
Takze otazka, si ty naozaj mila, nezna dama? Nespravas sa pred nim vulgarne alebo nejak inak nevhodne?

autor
24. feb 2022

@lindusss2016 Samozrejme ako každý i ja mám chyby, ani ja sa nesprávam niekedy najlepšie. No aby som za všetko bola vinná ja? Mne sa niečo nepáči tak ako normalní dospelí ľudia si to chcem vykomunikovať (nerobím scény) a nakoniec to dopadne tak, že ja sa musím ospravedľnovať za to, že sa mi niečo nepáčilo? Za všetko môžem ja a ja som vždy tá zlá? Nie toto ma nebaví.

autor
24. feb 2022

Je to už vo fáze , že sa bojím čokoľvek povedať aby som nebola zlá. Radšej strpím niečo, čo sa mi nepáči, radšej nepoviem to ako sa cítim, lebo sa bojím.

miriam11
24. feb 2022

Rozišla by som sa. Ľudia sa totiž nezmenia, ani on nie

anita6666
24. feb 2022

Má toľko peňazí, dobrý vozový park a 30cm vtáka,keď si ochotná s ním byť napriek tvojom pocitom?

mischelin999
24. feb 2022

No tak potom je problem presne v tom v com si ho popisala, nemas doveru a mozno uctu k sebe samej a takto to dopadne. Radsej budes ticho ako povedat svoj nazor. Ked sa naucis mat rada samu seba a uvedomis si co je pre teba dobre, tak vtedy to bude ok aj v partnerskom vztahu.

karolinakr
24. feb 2022

@anita6666 ty to berieš čisto obchodne ona ma city a zle spravanie k tomu

karolinakr
24. feb 2022

Jedna z možnosti, ze sa odlubiš a spadnu ti ružove okuliare čo može trvat u každeho inak, alebo čisty pud sebazachovy - ano lubim ho, je pekny, ale zraňuje ma daš si na važky za a proti - chcem to znašať, stoji mi to za to? ako ti baby pisali, normalna mu da kopačky a ta s nižšou sebauctou bude trpieť a znašať, LEBO ĺúbim..Vieš to je každeho osobne rozhodnutie, ako stravi život

kassandra25
24. feb 2022

Mozno nie je chyba v tebe, co ty dovolis a povolis, ved ak chces mat nejakeho rodinneho prislusnika (manzela), tak si predsa dobra. Mozno je to o tom, aky je ten dotycny a co je v nom, co vyjde z neho von po castiach a case na povrch.....

kassandra25
24. feb 2022

Podla tvojho pisania nie si v dobrej faze a ospravedlnovat sa psychopatovi za nieco nema zmysel. Pokukaj sa smerom dolava, doprava, 6tich lepsich najdes

momoqui
24. feb 2022

Nevieme detaili a teda sa nam tazko radi. Ale kazdopadne nie si statsna vo vztahu a jedine riesenie je odist co najskor. Ak si citovo zaangazovana bude ta to trapit ale ine riesenie nie je.

adrestia
24. feb 2022

Mať bývalého priateľa hulváta je zlá skúsenosť. Mať takých bývalých niekoľko je dôkaz, že ťa práve takýto typ chlapov podvedome priťahuje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal