icon

Ako zvládnuť život bez sexuálnej intimity?

27. feb 2024

Naposledy bol na Valentína, obvykle sa podarí tak raz do mesiaca. Muž je dobrý, žijeme klasický rušný život, vraj je unavený a tak sa mu nechce. Mne sa chce. Sex je pre mňa relax a zároveň aj milovanie, spojenie. Bez sexu som nervózna, bez nálady. Neraz sme to už riešili, pomohlo to len krátkodobo. Myslím, že on si to radšej vybaví sám. Môžem okolo neho chodiť holá, túliť sa, chytať ho... Vždy povie, že zajtra. A ja si vždy v duchu nadávam, že som to znovu skúšala. Zajtra pravdaže zase nič nie je. Keď vydržím nesnažiť sa, tak celé týždne nič. Problém je aj to, že ma nevzrušuje byť stále iniciatívna, túžim z chlapa cítiť mužskú energiu. Aby som bola spravodlivá, niekedy je iniciatívny, ale v pre mňa absurdnej situácii, že deti ráno pozerajú vedľa rozprávky. Hocikedy môžu vpadnúť k nám a to aj bežne robia, čiže to je akcia bez predohry na tri minúty, ja v kŕči sledujúca dvere. Orgazmus vzdialený asi milión svetelných rokov. Toto často odmietnem, ale má to ako argument, že veď chcel.
Rozvod neraďte, mám ho rada, sme dobrí kamaráti (áno, to je zároveň ten problém, že len kamaráti). Aj deti ho zbožňujú. Nikdy ma neponižoval, je tolerantný, pokojnej povahy. Hádame sa málo, ak áno, tak skôr ja vrčím, lebo som podráždená. Ale podráždená som preto, že sa necítim ako chcená partnerka. Je to zacyklené. Celkovo máme pekný život, aj ja sa viem tešiť, zasmejeme sa spolu, je nám ako rodine fajn, ale táto vec na mňa niekedy dolieha a po nociach na to myslím. Berie mi to energiu, ktorú by som radšej investovala inde, ale neviem ako to presmerovať, vzdať sa týchto myšlienok. Nevidím nejako východisko z tejto situácie. Asi len uschnúť ako kamarátka.

stellarstar
28. feb 2024

Co by si robila rok bez sexu?

macatt
28. feb 2024

Pripadne 50 brušákov, alebo umyje zem, okno(nejaký taký trest vymyslieť)..aspoň sa pri tom zasmejete, okná sa budú lesknúť a druhý x rozmyslí…verím, že to pre dobrú ,,kamarátku,, urobí..

tamtamka26
28. feb 2024

@macatt možno to niekto takto naozaj potrebuje.... naprogramovať sa, aby sa mohol pripraviť... otázne je, či to naprogramovanie bude vyhovovať aj tomu druhému...

kiki68
28. feb 2024

Bud si zakupis pomocky a spravis sama co potrebujes, alebo mu navrhni otvoreny vztah v tomto smere. Cize budete kamarati a vsetko, co ste boli a Ty si vybavis veci mimo domu. S tym, ze to nebudes tahat domov a do vztahu. Napr nejaky gigolo, najlepsie niekto, co vie hranice a netaha sa do vztahu a pod. Alebo partner pochopi, ze musi naozaj nieco zacat robit, inak casom najdes nejake ine riesenie. Ja som mala toto, vztah sa okrem ineho rozpadol po 7 rokoch. Ale tam boli aj ine veci.

lalilla
28. feb 2024

Podla mna ak ma muz mensiu potrebu zmenit sa to moze ale sanca nie je velka. Mojs kamoska ma takeho muza, sex maju ledva raz za mesiac dva. Moze chodit hola atd a on proste vobec nema zaujem.
Ziju si pekny zivot, rozumeju si, maju dieta ale v tom sexe je to bieda.
Vela moznosti nie je no, zalezi co je pre teba akceptovalne

soldi
28. feb 2024

Okolo 40 chlapom klesa testosteron, takze to moze byt pricina. Macu alebo kotvicnik by Ti nejedol?

macatt
28. feb 2024

@tamtamka26 autorka píše, že majú pekný vzťah, tak myslím, že by to šlo….chlapovi zbytočne bude dohovárať, to už nevníma… normálne nachystať vedro s vodou a nech si vyberie, jedno, alebo druhé😀
Najskôr mu to nebude vyhovovať jasné, ale žiadne zajtra neakceptovať☝️

macatt
28. feb 2024

@macatt buď je chlap čo svoju ženu pretiahne, alebo bábovka čo umýva okná💁🏼‍♀️
Možno sa hecne😅

autor
28. feb 2024

@macatt toto ma pobavilo, možno skúsim. Tú stredu som už navrhovala, ale nepridala som dôsledky, to by ešte mohlo zabrať.
@stellarstar záleží od príčiny. Keď som bola sama, tak aj pár rokov som bola v pohode. Ale v páre? Veď to je hrozné. Keby ale mal zdravotný problém, ktorý sa snaží riešiť, len to aj napriek tomu nejde, tak zase som OK, pomôžem si sama a večer ho nežne vypusinkujem a idem spať.
@soldi nechcel, teraz si kotvičník sem tam dá.

malaliliaeli
28. feb 2024

Autorka ako by som čítala o sebe to isté ...Úplný nezáujem o mňa ako osobu .Takmer žiadna komunikácia viem že nikoho nemá nemá kedy .Úplný chlad iba kritizuje pribrala si ,toto nemáš dobre ,to si ako učesaná a keď sa upravím a idem niekam vysmesne na mňa pozerá....Zvažujem že s ním po 19rokoch skončím

huginko
28. feb 2024

Autorka, nuž ako si napísala, ste dobrí kamaráti. Ak ti to vyhovuje, zostan s nim ale neviem, či sa niečo zmení. Ak nevyhovuje, žiaľ, treba to riešiť...

autor
28. feb 2024

@malaliliaeli môj našťastie nekritizuje, aj sa porozprávame, on ma podľa mňa má ako osobu rád, len ako tu už odznelo - asi nie ako ženu.

babajaga
28. feb 2024

toto riesi vela dlhorocnych parov,aj my.Muz sa ale snazi...u nas aj dobre zabral kotvicnik.A vela treba rozpravat,tiez som bola ja viac sexualne aktivna..ale akosi casom aj u mna to doznieva a je skoda zahodit dobry vztah ,riesit to milencom,moja rada to nerob....povedz muzovi ake mas myslienky a co chces..ak mu zalezi na vas bude to riesit.

terry658
28. feb 2024

U nás sa to zlepšilo. Takže nič nie je stratené. Ak chceš napíš správu.

macatt
28. feb 2024

Ja by som toho tvojho potrebovala, okná mám nejaké špinavé😁

autor
28. feb 2024

@babajaga @terry658 my sme spolu 10 rokov, čo zase nie je veľa, ani nie tak málo. Ale toto už trvá niekoľko rokov. Za seba to beriem tak, že už skrátka nebudem vzrušená, keď ma muž len chytí za ruku, to je normálne, že tie začiatky sa nevrátia, ale treba pracovať s tým, čo máme... Ľúbim ho a nechcem to zahodiť. Som rada, že u vás je aj pozitívny vývoj, to tu veľmi nepočuť.

soldi
28. feb 2024

Kotvicnik treba brat pravidelne. Jednorazovo to nema vyznam. Skus mu ho davat Ty kazdy den.
Ja som tiez naruzivejsia ako moj partner ale tak robime kompromisy, on sa vie kvoli mne premoct.
Mozte spolu navstivit aj sexuologa. Hlavne je aby aj partner mal zaujem to riesit

stellarstar
28. feb 2024

Ja ale myslim v partnerstve rok bez sexu napr zo zdr dôvodov? Keby on mal nejakú dg kv kt by nemal chuť má sex to by si ako rozmýšľala? Rozvodom? Frajerom?

brona235
28. feb 2024

Napis mi spravu.

kiki68
28. feb 2024

@stellarstar ked je to rok a je to diagnoza ( po operacii atd ), to je uplne o inom. Horsie je, ked tam je iba to, ze Partner je pohodlny na to, aby mal sex. Take spravanie nie je v poriadku.

stellarstar
28. feb 2024

@kiki68 psychicke dg napr a tam už na zvýšenie libida nemôžes hoc čo kombinovať

eliska13
28. feb 2024

Vidí tá ako matku, kamarátku.Lepsie to nebude iba horšie

pet888
28. feb 2024

On je ale velmi vtipny, razne tuto moznost odmietne, lebo JEMU sa to nepaci, ale nikde nenavrhne riesenie, aby sa to TEBE pacilo. To, ze nemysli na tvoje potreby hovori za vsetko..A bud to budes tolerovat, ze vo vasom vztahu su tvoje potreby na druhom mieste alebo skratka nebudes.

reanda
28. feb 2024

zaujimave sledovat, ako si ludia v zivote vyrobia problem a potom sa zamestnavaju jeho riesenim, miesto toho, aby si proste problemy nerobili a zili bez nich

kiki68
28. feb 2024

@stellarstar to je ina vec, ked niekto berie napr lieky na psych diagnozu. Pritom stale moze ten clovek zatat zuby a nieco pre toho partnera spravit. Toto nebude ani ten pripad, ze by nemohol byt aspon pritomny tej spalni a nieco s tou zenou spravit.

reanda
28. feb 2024

to nebol ziadny predel po druhom dietati.. to bol len lasicky, predvidatelny vyvoj situacie, ze si sa dala na zivot vo vztahu a zalozenie rodiny s kamaratom.. ty velmi dobre vidis, kde je tvoj problem.. len si nechces pripustit jeho riesenie.. a klames sa v tom, ze sa to da vyriesit nejak inak.. nie, neda..

johny54
28. feb 2024

@kosican1 doporučuješ na základe vlastnej skúsenosti ?

grof_monte_christo
Autor odpoveď zmazal
johny54
28. feb 2024

@grof_monte_christo áno, ďakujem

terry658
28. feb 2024

My sme manželia už 12 rokov. Takže tiež nie veľmi dlho