Aký prístup starania sa o muža je podľa vás normálny?
Ahojte,
Možno blbo formulovaná otázka, ale v rámci konverzácie so svokrou o mojom mužovi som naznačila, ako ho ona svojou prehnane starostlivou výchovou rozmaznala a že teraz nie je schopný po sebe ani hodiť špinavé prádlo do koša, ráno uložiť po sebe posteľ, umyť pohár, atď. Ona mi na to povedala, že všetky tieto veci u nich sú na starosti ženy, že ona a aj jej dcéra manželom každé ráno aj trenky nachystajú do roboty, atď. Neskutočne ma to vytočilo, ja som vyrastala s otcom a som zvyknutá na pravý opak, že muž nemá problém ani so ženskou robotou, samostatne oprať, vyžehliť atď...
S mužom sme spolu 4 roky, z toho 2 roky manželia a čakáme druhé bábo, je perfektný otec a o týchto "manželských" nedostatkoch sa často rozprávame a vie, že by som veľmi ocenila keby sa o kúsok viac snažil. Je aj veľa v práci takže samozrejme nečakám, že bude každý deň zmývať podlahy, ale zarazil ma prístup svokry a áno aj som si to zobrala osobne a som v 37.tt takže aj hormóny robia svoje 😅
Ako je to u vás?
A svokra aj jej dcéra sú ženy v domácnosti? Nechodia do práce?
Tak ked ze to riesis az teraz a do teraz ti to nevadilo, tak asi to robia aj tie hormony a ja som za to, ze chlap by mal urcite veci vediet, neporiadneho chlapa by som nechcela, ale to je vec vkusu, ak ti to do teraz nevadilo, tak neviem co riesis.
Ani náhodou, to k čomu mi je taký chlap? Je to aj jeho domácnosť, tak nech sa o ňu stará. Zadok si utiera sám?
Zas tá istá pesnička dookola🙂
Starat sa majú obaja. Takže sa starám toľko co aj on o mňa ❤️
Je jedno, co ti povedala svokra, toto si vybav s muzom, ze to proste bezpodmienecne vyzadujes, bez debat.
Zaujimave, samoobsluzne cinnosti uz maju vediet najmensi skolkari a chlap cuduj sa svete z akeho dovodu nie je schopny zvladnut cinnosti ktore ovlada uz aj skolkar ? 😊
Poznám rodiny kde to tiež kamarátky robia, ale to sa musí nájsť žena, ktorá to robí a teší ju to a neberie to ako starostlivosť o ďalšie dieťa.jej muž ide ráno do roboty tak mu nachysta tielko, košeľu, oblek...aj ho cez víkend holi🙂)a má aj ona dobrú prácu nie je žiadna domáca knedľa tak isto si rozmaznáva aj synov.
Mne by to vadilo mám čo robiť ráno seba vychytať a dieťaťu desiatu nie chlapa obskakovat.No rozmaznala ich to su také vzorce vidíš, že aj aj dcéra to robí.Ty si si našla dospelého chlapa, tak toľko snáď zvládne
Volakedy to tak ozaj bolo,ze zeny obskakovali chlapov,no nastastie sme uz na vyssej vyvojovej urovni a zaciname si byt seberovni. Tieto prezitky nech si svokra robi doma,ak ju to bavi. Ale ty sa len dalej snaz z tvojho muza urobit chlapa a nie neschopneho chlapceka.
Aj ja som si vybrala podobny exemplar, ale pomalicky sa z neho stava samostany jedinec. Dokonca uz zvlada aj velku vacsinu prac okolo domacnosti, prac o ktorych ani netusil, ze vobec existuju a o syna sa stara od sameho zaciatku. U nas neexistuju muzske a zenske prace.
Urcite si si ho takeho brala. Vedela si do coho ides, a tolerujes mu to 4 roky.
Svokra s tym uz nic nema.
Deti v 5 rokoch si vedia už sami zobrať a obliecť trenky, to naozaj tých chlapom to nieje blbé? Si neviem predstaviť že mi niekto chystá spodné prádlo ktoré si na druhý deň oblečiem 😀
Tak vychovala ho takto, ťažko si bude on zvykať na iné keď žije v tom že má ako pán tvorstva servis. Jedine sa s ním porozprávať ale neviem, podľa mňa tých chlapov to ani nenapadne že hm teraz by trebalo povysávať, alebo poskladať suché prádlo. Takto vychovaní muži to podľa mňa ani nevidia kým naozaj nemusia, že žijú sami a nechcú žiť v bordeli.
o chlapasa stara kym je dieta .. potom sa uz musi postarat sam .. ma rovnako zdrave ruky ako zena .. zena sa stara spolu s muzom o deti a domacnost ... svokra je este stara skola a viedla k tomu aj deti a tie budu rovnako viest tie ich - zial nekonecny pribeh ..nastastie mnohe rodiny uz zmoderneli a je to 50:50 teda aspon 70:30 lebo stale bude zena ta co sa viac stara o deti a domacnost
Čo matka nevychovala a nenaucila.to žena nedohoni....alebo ohybaj ma mamko.pokial som ja Janko....
Svokre by som vysvetlila,nás domov naše pravidlá a ona nech žije 100 rokov za opicami
Zacni s prestavbou uz teraz, a nie az po porode. Nech si pan zvyka sa obriadit sam, lebo potom nebudes mat cas a asi ani chut sa tak starat, a trpezlivost po nom zbierat ponozky.
A este ho priprav na to, ze sa chcvlu bude musiet starat o teba, takze nech vie, kde mas pradlo, osobne, aj postelne, uteraky, zasobu wc papiera...
Dufam ze ovladat pracku, umyvacku a susku uz vie, ale ked nie, tak daj intenzivny trening este pred porodom
Naučila ho pohodlnosti, to ťažko teraz zmeníš. Pochybujem, že si to nevidela hneď na začiatku. A on akože tu jeho mater stále poslúcha? Alebo ty máš pocit, že by si sa ňou mala riadiť?
Raz som natrafila v obchode na muza, ktory stal pred chladiacim boxom a cely nestastny sa ma pytal, ze ako vyzera smotana. Vraj u nich tieto veci riesi zena. Pan mal po sestdesiatke urcite.
Takto to dopadne, ked sa o muza cely zivot najprv stara helikopterova matka a potom podobne premotivovana zena. Samostatnost nula bodov.
Ja by som muzovi teda sluzku nerobila.
Svokra bola doma alebo chodila do roboty? Lebo to je zase rozdiel, ze ked zena je v domacnosti a muz ju živý, takze sa očakáva, ze sa stara. Inak z mojej skusenosti je najlepsie mat doma chlapa, co uz zil sam vo svojej domacnosti. Taky vie urobit okolo domacnosti vsetko a nerobi mu to problem.
Prepac ale preco si mu to doteraz tolerovala? Si sa musela asi velmi nudit. Mozno s dvomi detmi na krku by bolo potrebne dat uprimny rozhovor na temu ,,nie som sluzka". Ak nepomoze rozhovor, uplne jeho neporiadok ignoruj. Bude to tazke, ale normalne nevyper jeho pohodene veci, neumy jeho spinave riady. Ja by som si pokojne kupila aj nove taniere, keby nechal vsetky spinave a nebolo by uz z coho jest, ale to som ja 😆
To si sa mala stazovat hnet ako ste spolu zacali zit. 😁po 4 rokoch reklamovat je neskoro . To je uz tvoj problem mas ho doma takeho si si ho vybrala. Ze by muz nevedel kde mà dat svoje spinave pradlo je uz vrchol . A to mojmu kludne nalozim prinesiem jedlo pod nos lebo maka vela. Ale pradlo to je uz vela. To hodi spinave trenky na zem? Ponozky kade tade ? Nedvihaj to ignoruj.
@janinah ale dohoni. Zalezi aj od povahy chlapa. Ak je to zaryty tutmak,tak mu nepomoze nic. Ale ak je tvarny a rozumny,nauci sa. Moj tak bol nauceny,ze prisiel domov,mamicka alebo ocko mu nalozili jedlo pod nos. Vsetko sa same spravilo. Vsetko som ho naucila a dnes sa uz pomaly lepsie zvrta v domacnosti ako ja. Vsetko robi prirodzene. Ale zase bol sikovny a samostatny v chlapskych veciach,len okolo domacnosti ho mama šanovala.
Ja by som o tom moc nediskutovala, ani by mi nenapadlo sa starať o chlapa ako o malé decko 😀
Svorka aj jej dcéra su slúžky, nie družky svojim mužom. Len toľko. Viac sa s ňou o tom ani nebav, to je hrach o stenu hádzať.
Moj maly ma 4 roky a oblecenie si do skolky chysta sam uz asi pol roka. Ako je pravda, ze obcas si k teplakom s dinosaurami da pasikove tricko a ponozky s medvedikmi, ale necaka, kym mu ja nachystam veci. Sam vie, ze potrebuje trenky, ponozky, tielko, teplaky a tricko, ked je chladno, i mikinu. Aj pyzamo si posklada. Nie dokonale, ale v ramci svojich schopnosti to je ok. A nemyslim si, ze by bol supernadany, je to normalny chalancek. Tak ked to zvladne 4-rocne dieta, dospely chlap snad tiez. Ked bude vacsi, naucim ho aj riady umyvat, aj pradlo roztriedit a oprat. A uvarit aspon zakladne jedla. Prach utierat a vysavat bude tiez aj on. To su pre mna zakladne samoobsluzne cinnosti.
Ked bude mat manzelku, nech si to uz podelia, ako budu oni chciet, ale nie ze ona bude napr. v porodnici a aby on neumrel od hladu, ona mu bude musiet do obedara schovavat nemocnicnu stravu 🤣 ...skratka chlap je tiez svojpravny samostatny jedinec a ma sa vediet o seba postarat aj sam. Takisto ako ja viem vymenit ziarovku a vymalovala som aj cely byt, ked som este bola slobodna. Vyrastala som bez otca, museli sme si vediet poradit.
Horsie s uz dospelym chlapom...
Ja to doma riesim jednoducho, ci starsie deti, ci manzel. Co nie je v kosi na pradlo, neoperiem.
Co ma na manzelovi vytaca, ze ja si v mojej spalno-pracovni udrzujem poriadok, ved som tam vacsinu dna, este aj prehoz na postel a vankusiky, dekoracie (aby mal prach kam sadat 😸)... A moj chlap si cez celo postele prehodi rifle, tricko, ponozky na zemi... Original ako ked sa had z koze vyzlieka 🤦 ...niekolko tyzdnov som ho upozornivala ... Bez efektu. Teraz mu tie veci jednoducho rovno hadzem na spodok jeho skrine. Co (moje) oko nevidi, srdce neboli...
Ale oprat si vie, aj uz co-to uvarit (aj vyvar sa uz naucil, rezne, fasirky, ryzu...) ...kym pojde do dochodku, bude z neho dokonaly chlap 🤫🤭

Zdravý dospelý chlap sa má vedieť obliecť samostatne od piatich rokov. To keď svokra na týždeň skončí v nemocnici jej chlap bude celý týždeň v tom istom a umrie od hladu?