Asi ľutujem výber manžela
Ahojte, neviem ci sa tu najde niekto s podobnymi pocitmi ako ja, ale olutovali ste niekedy vyber manzela/priatela? Ja si casto uvedomim ze moj manzel je skvely ale v srdci citim ze to nie je moja spriaznena dusa. Je naozaj dobry otec, da sa povedat ze aj manzel, ale je strasne negativny. Nebavi ho zivot, neznasa svoju pracu. Extremne sa zenie za peniazmi a ja som z toho uz unavena. Stale ma viac ale nestaci mu. Pracuje vsetky sviatky, vikendy, pracuje po veceroch a je vyhoreny. Pomoct si nenecha. Vcera vecer mi hovori: “ citim sa ako v base. Vies, ja nenavidim ludi. “ nemam chut sni chodit domov. Najhorsie je ze casto je nervozny aj na dceru. Ma len 1,5 roka. Co robit? Ja nechcem takto zit, .. hovori mi, ze harmoniu doma nikto nema. Len ak zdedia, alebo su extremne bohati.
Navrhni mu, nech ostane on doma s dieťaťom a ty choď do práce. Ale bez toho, aby sa prestal naháňať za peniazmi to nepôjde. Život je o prioritách a keď sa prioritou c. 1 stanú peniaze tak to väčšinou ide do kýbla vsetko
Navrhni mu, nech ostane on doma s dieťaťom a ty choď do práce. Ale bez toho, aby sa prestal naháňať za peniazmi to nepôjde. Život je o prioritách a keď sa prioritou c. 1 stanú peniaze tak to väčšinou ide do kýbla vsetko
@doriiis ja tiez pracujem.
Vyzera to tak, že sa upol na myšlienku bohatí=sťastní, ženie sa za tym a vidí, že aj keď drie cez sviatky nevidno to tak ako to ma v hlave (pomýlené)on - tipujem domy, porsche, miliony. Až nato, že nikto nikdy sa pracou a nadčasmi nestal milionarom. Vždy dotyčny musel buď vyhrať, zdediť alebo založit firmu, rozvijať ju, expandovať do zahraničia , obetovať čas, často rodinu a neužil si peniaze, lebo jeho cieľom a naplnenim bola firma a obchody a nie pocit bohatstva. Až ďalšie generacie môźu ťaźiť z bohatstva. Tažké, skúsili ste psychologa?
@doriiis ja tiez pracujem.
@anonym_autor ... Skúste nájsť nejaký kompromis, čo sa týka jeho práce. Ja tiež nemusím ľudí a pracujem s ludmi. Občas je to ťažké. Hlavne ak je tvoj muž človek, ktorý do seba ťahá emócie a nálady druhých.
Ubrať, ale odbornú pomoc by neskúsil?
Vyzera to tak, že sa upol na myšlienku bohatí=sťastní, ženie sa za tym a vidí, že aj keď drie cez sviatky nevidno to tak ako to ma v hlave (pomýlené)on - tipujem domy, porsche, miliony. Až nato, že nikto nikdy sa pracou a nadčasmi nestal milionarom. Vždy dotyčny musel buď vyhrať, zdediť alebo založit firmu, rozvijať ju, expandovať do zahraničia , obetovať čas, často rodinu a neužil si peniaze, lebo jeho cieľom a naplnenim bola firma a obchody a nie pocit bohatstva. Až ďalšie generacie môźu ťaźiť z bohatstva. Tažké, skúsili ste psychologa?
@hellwant uplne si to vystihla!!! To porsche je jeho ciel🫣 a psychologa som mu navrhla = neveri im
@anonym_autor ... Skúste nájsť nejaký kompromis, čo sa týka jeho práce. Ja tiež nemusím ľudí a pracujem s ludmi. Občas je to ťažké. Hlavne ak je tvoj muž človek, ktorý do seba ťahá emócie a nálady druhých.
Ubrať, ale odbornú pomoc by neskúsil?
@doriiis on ale s ludmi priamo nepracuje, ja neviem co ho serie🫣 bavit sa s nim neda. Len mi vzdy povie: “nebudem sa pretekat s 20 rocnymi”
S takým chlapom by som nevydržala. Je to na psychológa, ak ho odmieta tak ten jeho život harmonickejší nebude. Hodnoty má úplne mimo, neprajem mu, aby raz nepekným spôsobom zistil, na čom reálne záleží.
@anonym_autor mam doma harmoniu a nie sme bohati. Ako sme, mam zdrave deti, my sme zdravi, stari rodicia zdravi, muz nerobi nic zle, ja tiez nie, takze som bohata, v tomto smere “ ultrarich “ 😀 Nie, ja som pracovala s extremne bohatymi a nevidela som tam nejaky prinos, ze by boli stastnejsi. Skor casto naopak a bolo to zase len o tom, ako sa niekto vedel popasovat s tym celym a ci nemali nejake trapenie v tej rodine, ktore prachmi nevykupis. Par ludom treba asi nejaky preplesk ako par tyzdnov na onkologii, to by hned zistili, co ma hodnotu. Tam mi stacilo sediet hodinu v cakarni a clovek je vdacny za papier s negat histologiou…
Nemusíš s ním ostať do konca života keď ťa len ťahá dole.
sa rozved..manzelstvo nieje povinne. ak citis,ze si slapla vedla odid od neho ..
@hellwant suhlasim s tebou takmer vo vsetkom, ale nesuhlasim, ze si to bohatstvo neuzije ten dotycny. Poznam x co sa vypracovali z nuly a uz si po 40, alebo 50 uzivaju
Že harmóniu doma nikto nemá ma úprimne rozosmialo. Každý to ma tak, ako si zariadi. On už fakt potrebuje odbornú pomoc, takýto negatívny človek by ma ťahal dole a vieš, ja harmóniu doma mám😉
Autorka. Muzom zvacsa dopina, ak uz je naozaj zle. Ked uz zeny odidu, podvedu, alebo sa chcu rozviest. Komunikuj s nim jasne. Povedz mu. Nie som stastna v tomto manzelstve, nevladzem znasat tvoju neustalu nespokojnost a negativizmus. Nechcem takto zit, chcem prezit stastny a spokojny zivot s niekym, kto so mnou a nasou dcerou tuzi byt, kto sa domov tesi, chcem travit spolocne vikendy a sviatky vyletmi, alebo domacou pohodou, mat spolocny program. Mas cas si to premysliet a nieco urobit/robit inak. Takto zit uz nechcem a nebudem, aj keby to znamenalo, ze sa rozideme. Harmoniu si tvoria ludia sami doma, metvoria ju peniaze. Ano ked je ich nedostatok, je tam nervozita, ludia sa zvyknu viac hadat atd. Ale ked zijete s primernym prijmom a nic extra vam nechyba, potom nie je dovod na take spravanie.
A co vlastne robi tvoj muz?
Veď ale takto nastavený už musel byť aj pred manželstvom. Keď sa upýna na materiálne veci a nie je vďačný za to čo má,rodinu hlavne...asi by mu bolo treba povedať "do duše". Nech si ujasní priority,bo pochybujem,že Porsche v garáži ho urobí šťastným až do 60tky,keď ostane nakoniec sám a bez rodiny. (V tomto je dobré si pozrieť komédiu a zároveň tragédiu "Click" 😉.)
"hovori mi, ze harmoniu doma nikto nema. Len ak zdedia, alebo su extremne bohati."
To by sa cudoval, ako ti extremne bohati jej maju malo. Praveze malo penazi a vela penazi su len starosti.
Najviac harmonie maju skor ti stredne zabezpeceni.
Plati, ze kto harmoniu nevytvori s malom, tak s vela sa mu to uz ani nepodari. Lebo nerozumie jej zakladnym hodnotam, a v com vlastne je. Pohlti ho skor ukazovanie na vonok a potreba obdivu zvonka, ako to, co ma za zatvorenymi dverami.
To je ako prehlasit, ze budem mat konecne utulne a krasne zariadeny dom, az ked budem mat vela penazi.
Ak mam vkus, tak bude krasny aj s malom. Ak nemam vkus, ani tisice to nezachrania. Akurat ano, gauc budem mat za 20000. Ale ci bude obyvacka vyzerat utulne a dychat atmosferou, alebo to bude len okopirovany katalog?
Jeho cielom nie je podla mna harmonia. Ale pocit, ze je nieco. V tom bude ten problem. Preto veri, ze az s vela peniazmi a drahymi vecami bude(te) stastny.
@anonym_autor akoze ciel Porsche je sedlacina... ak je ciel postavit firmu apod, tak preco niec, tomu by som (po dohode manzelov) rozumel...
A teda, co sa zmenilo (pred svadbou / dietatom taky nebol)?
@anonym_autor ma depresiu....bohuzial ani ja by som nevydrzala nikdy s nikym kto sa zenie za peniazmi... A kto stale nadava a hlavne si nechce dat pomoct.
Ale da sa to zmenit. Len ty mu to musis razne povedat.
Ze to nie je ten clovek ktoreho si si brala.. Popis oresne to co citis. Musis si ivedomit ze v tomto stave ty "zomieras"... A on to musi pochopit ze ta zabija... Pokial to nepochopi tak to nezmeni.
@anonym_autor akoze ciel Porsche je sedlacina... ak je ciel postavit firmu apod, tak preco niec, tomu by som (po dohode manzelov) rozumel...
A teda, co sa zmenilo (pred svadbou / dietatom taky nebol)?
@anonym_ccc5b7 obavam sa, za ani postavit firmu (a vobec nadmerna praca ci kariera) nie su idealne zivotne naplne. Ale kto raz okusi peniazky, vysoky zivotny standard... uz z toho nevystupi. Len na stare kolena casto zostane osamely so svojimi majetkami.
Neznášam negatívnych ľudí, s takým človek by som nikdy ale nikdy nebola. Vysávajú zo mňa energiu už len tým, keď sa pozriem na ich ofučané ksichty. A v dnešnej dobe je takých ľudí veľmi veľa. Radšej sama s dieťaťom, ako s človekom, ktorý je negatívny, ženie sa za peniazmi a nič okrem peňazí ho nezaujíma.
@anonym_autor ma depresiu....bohuzial ani ja by som nevydrzala nikdy s nikym kto sa zenie za peniazmi... A kto stale nadava a hlavne si nechce dat pomoct.
Ale da sa to zmenit. Len ty mu to musis razne povedat.
Ze to nie je ten clovek ktoreho si si brala.. Popis oresne to co citis. Musis si ivedomit ze v tomto stave ty "zomieras"... A on to musi pochopit ze ta zabija... Pokial to nepochopi tak to nezmeni.
@derdia Neviem prečo si ľudia myslia, že skutočná depresia je len o tom obviňovať iných. V tomto prípade aj honba za mamonom, pomýlené životné hodnoty. Určite vyhorel, ale toto jeho správanie nie je z depresie, to je jeho charakter, výchova a hodnoty.
A co je teda ta dobra vlastnost manzela, lebo z toho co si vymenovala - tak jedine ze t si ta dobra, nad mieru trpezliva a divas sa na neho oko, tore velmi velmi velmi tu dobrotu che uvidiet, tak ako si. si to mozno vysnivala. No on ju podla mna nicim neprejavuje. CI aspon vas financne zabezpeci a citis sa v bezpeci kvoli tomu? Lebo inak neviem... malo info si sala, ale ani jedna z nich naozaj nepoukazovala na nieco "dobre".
@anonym_autor nezmeni sa. Ty sa musis rozhodnut, ci si toto ochotna akceptovat cely svoj zivot.
@anonym_ccc5b7 obavam sa, za ani postavit firmu (a vobec nadmerna praca ci kariera) nie su idealne zivotne naplne. Ale kto raz okusi peniazky, vysoky zivotny standard... uz z toho nevystupi. Len na stare kolena casto zostane osamely so svojimi majetkami.
@madeincssr za mna je vysoky standard "vela penazi za malo muziky".. (prisluchajuco malo)...nie ze 25 hodin denne makas a nemas kedy uzit peniaze...
Vysvetli mu, ze vasa dcera kasle na Porsche, ona chce otca, ktory sa jej venuje. Je jej jedno ci pojde na vylet Feliciou, ale aspon na nejaky vylet s otcom pojde. Dieta nebude spominat na znacku auta, ale na cas straveny s rodicom. Nemohla by som zit s takymto clovekom. Musi to byt velmi narocne.
@anonym_autor a to kvôli tej práci ktorú neznáša, sa ženie do roboty aj cez sviatky?
@hellwant suhlasim s tebou takmer vo vsetkom, ale nesuhlasim, ze si to bohatstvo neuzije ten dotycny. Poznam x co sa vypracovali z nuly a uz si po 40, alebo 50 uzivaju
@liv1 zle som to napisal, bola dlhšia veta a to vždy zo začiatku sa prenieslo na jej zaver, že si ho neužil lebo jeho naplnenim bola firma. Myslel som to tak, že často sa stava, ze ich život je firma... Jasne, že su aj tí, čo uźívaju. Ja tiež poznam takeho🙂
majetok zaväzuje - peniaze oslobodzujú.
je len lepšie mať tie paniaze ako nemať. 😉
autorka choď do práce, lebo z tej MD máš blbé myšlienky.

Vela ludi ma doma harmoniu, aj ked nezdedili a nie su bohati. Takze toto je uplne mimo nazor.
Co tak riesit hlavny problem? Tipujem to na tu pracu a z toho prameni velmi vela veci. Ak clovek nie je spokojni v praci kde je velku cast dna a zivota, nebude to dobre. Hoci to ze je choro na peniaze si musela vidiet uz pred svadbou, no...