Asi moc žiarlim

6. júl 2023

Ženy poraďte ako sa zmieriť s tým keď partner rozpráva o iných ženách pekne veci. Myslím že som prajny človek ,vždy prajem len dobre či mužom či ženám no ťažko sa mi to nesie z úst manžela 😔 neviem to vôbec spracovať. Je mi z toho smutno rozumiem že nie je ok problém ani tá žena. ale v tej chvíli ma až bolí brucho ,je mi zle a ťahá sa to pár dni. Prežil to niekto ? Čo vám pomohlo ?
Je pravda že mňa veľmi nechváli a možno som typ človeka čo to potrebuje/ chce počuť.
Nemám na seba nejaké pekné komentáre pritom sa starám o seba,nosím pekné šaty ,maľujem sa,aj mimo neho mi to veľa ľudí hovorí že pekne vyzerám,mala som aj kopec nápadníkov prednim len na neho som asi moc ziarliva? Neviem. Pritom nie je vôbec typ čo by niekam chodil alebo že by sa ženy na neho vrhali. Je to fakt dobrý chlap možno sa len bojím že prídem o jeho a o rodinu ,to čo spolu máme. Povzbudte,poraďte. Ďakujem

autor
6. júl 2023

A samozrejme som mu hovorila že by sa mi páčilo keby mi dal viac komplimentov ale nejak sa mu to nedari..neviem či nechce alebo sa nesnaží ale zrejme je to pre mňa moc dôležité

zojazoja
6. júl 2023

...hlbsie sa už asi nedá klesnut....koho by netrapilo, ze chlap svojej zene doma "nerozprava pekne", ale na ine zeny ano....cez toto by som sa nepreniesla ani párom volov.

pralinka25
6. júl 2023

a ved vobec nevies ako hovori o tebe inym. mozno rovnako pekne. ja doma tiez muzovi neskladam komplimenty ale ked o nom hovorim niekomu tak pekne.

autor
6. júl 2023

@pralinka25 to neviem teda ale neviem prečo sa nemôže snažiť mi pomôcť v tomto a aspoň trocha ma povzbudiť niekedy keď sa trápim nad sebou. Po pôrode nemám už tu postavu ako "zamlada" samozrejme pracujem na sebe no nie je to ako predtým. Ale ani on už nevyzerá ako keď mal20.

sasitimi17
6. júl 2023

@pralinka25 ale veď nech to hovorí jej, nie cudzím ktorým je to aj tak jedno a ju by to aspoň potešilo...

autorka, aj ty začni pekne hovoriť o druhých chlapoch pred ním, nech vie ako sa cítiš

salamistka
6. júl 2023

povedz mu, že odteraz nechceš počúvať ódy na iné ženy, máš toho dosť, neverím, že nevidí na tebe, ako veľmi ti to vadí....jednoducho, vecne a priamo na chlapov treba, lebo oni si myslia, že môžu povedať hocičo a nemyslia na dôsledky....že ti nehovorí komplimenty? to väčšinou ľudia nerobia, lebo ani ich nikto nikdy nepochválil a nevedia, ako na to....ale nerozumiem, prečo by si mala o neho prísť?

jackiem__
6. júl 2023

povedz mu na rovinu slusne, kludnym tonom, ako sa citis, co ti to sposobuje, urcite to pochopi, mozno si to neuvedomuje az tak, ked ti o nich hovori,..toto by kazdu zenu ranilo 🙂

beronsche
6. júl 2023

Len aby to tak, ze on ma problem so sebavedomim a tak radsej pred svojou peknou zenou trochu pochvali ine zeny, nech sa ani ona neciti dobre, nech je potom trochu zneistena... Aby jej Ani nenapadlo hladat inde..

lenkakravcova
6. júl 2023

Povedz mu to na rovinu, že ťa to trápi.

Inak tu vidno, že tie islamské zásady obliekania sa pekne doma, nie pred cudzími, majú nejaké to svoje opodstatnenie. Tento problém by vlastne neexistoval, ak by sa to dodržiavalo vrámci spoločnosti.

beronsche
6. júl 2023

@lenkakravcova nema to nijake opodstatnenie, to hadam ani nemozes mysliet vazne..
.. Prepac, ale to ako tu vsade presviecas o fantastickych moslinskych pravidlach, mi pripomina stockholmsky syndrom...
Ano, lebo to musi byt skvele, sportovat zahalena od hlavy po paty, vyjst si zaplavat v burkine, ci ako sa to vola, ci byt cela omotana satkou, ked je vonku plus 30...

A aby som sa vratila k teme, normalny, sebavedomy chlap, ktory si vazi svoju manzelku, jej toto vedome robit nebude a toto je nieco, co ziadne oblecenie ci viera nevyriesia..

thoughtfulweirdo
6. júl 2023

@lenkakravcova Autorka nepíše, že by chválil len vzhľad iných žien ;) on jej kľudne môže rozprávať aj to, ako vie iná výborne variť, hovorí skvelé vtipy alebo fantasticky ovláda päť cudzích jazykov. Nič z toho zahalenie neschová 😅

nevenka
6. júl 2023

@beronsche presne, to uz aj katolici su v tomto pokrokovi, normalne idem do kostola v kratkej sukni, tielku, ale ano, viem co sa patri, plecia si zakryjem satkou, , ale co je vela, to je moc, vsade tlacit tieto nabozenske veci a ospevovat hlavne islam...ake uzasne to je pre zeny...🙄

pralinka25
6. júl 2023

baby ale my nevieme ako to on hovori ani ako to mysli. ona nepise ze chvali len ako vyzeraju. pise len ze o nich hovori pekne veci. ved ale to je normalne. ja tiez poviem aj o kolegoch a kolegyniach pekne veci. tazko posudit ked nevieme co presne hovori. ale napriklad ja viem ocenit aj 60 rocnu kolegynu ked nieco dobre upecie, alebo urobi, kupi.... poviem to o nej, rovnako tak o takej co zacala sportovat a vyrazne jej to pomohlo atd.podla mna on nechodi za tymi zenskymi a nespieva im ody na to ake su krasne. podla toho ako to autorka napisla ja to vnimam tak, ze proste povie nieco pekne. a to moze byt vselico. rovnako tak moze pekne hovorit o nej pred kolegmi.
sme rozni. ja napriklad osobne nepotrebujem pocuvat ziadne komplimenty. casto som sa tretla s chlapmi ktori svojim frajerkam nosili kvety, zahrnali ich komplimentami a za rohom im zahli s kazdou suknou. nie vsetci, ale stavalo sa to. pre mna su dolezite ciny. ale chapem ze niekto potrebuje pocut sladke recicky. treba si to doma len odkomunikovat.
v dnesnom svete ludia uz tak malo o druhych hovoria pekne ze ak sa to stane je to hned divne. vnimam to tak celkovo. autorka by to asi mala viac upresnit. mne to takto pride ze ona je si sama sebou neista a skratka potrebuje od inych aby ju uistovali v tom ze ....
ja ked som spokojna s tym ako vyzeram alebo co sa mi podarilo nepotrebujem pocuvat od okolia za to chvaly, tesim sa ze som prekonala trebars samu seba a to mi je viac ako nazor niekoho ineho.

lenkakravcova
6. júl 2023

@beronsche ty si cela Burkina. 😄😂
Ak sa k niečomu chceš vyjadrovať, skús si aspoň zistiť názov, znie to vtipne, keď to nevieš vysklonovať. 🙂
A určiteee každá muslimka je omotana šatkou od hlavy po päty. 🙂 nezaškodilo by, keby si nelietala od extrému k extrému.

lenkakravcova
6. júl 2023

@thoughtfulweirdo No to máš pravdu. 😄

beronsche
6. júl 2023

@lenkakravcova ano, presne o tom bol cely moj prispevok.. 🤦

autor
7. júl 2023

@pralinka25 napr mám kamarátku ktorá je slobodná tak stále keď sa stretneme počúvam že ako to že je slobodná keď je taká krásna,že je ako modelka,mali sme nedávno spoločnú fotku kde vyzerám pri nej oveľa väčšia pritom mám len50 kíl len ona je taká malá chuducka tenká a teda vôbec chudo nepôsobim a on hneď na to že ale ty si po pôrode. Mohol ozaj napr povedať že obe ste pekne toto fakt nevyznelo pre mna dobre. Potom mala na sebe také šaty s rozparkom a ze ako rafinované jej odhaľujú stehná že dobre to vyzerá.. ja sa už obliekam viac decentne žiadne minisukne lebo sa na to necítim už ale napriek tomu sa neobliekam ako stará babka 😒 mám pekne moderné šaty akurát už nemám pocit že idem do cicasiat

ckocka
7. júl 2023

A prečo sa bojíš že o neho prídeš? Je to neotesanec čo má hlúpe kecy, ale to neznamená že ťa chce opustiť. Alebo je v tom aj niečo iné?

gabika128
7. júl 2023

Ja by som skúsila, ako tu už niekto radil, odpovedať mu na tieto poznámky mojím komentovaním chlapov... On by povedal, že aký rozparok a ako rafinovane jej odhaľuje stehna.... A ja by som len pritakala a dodala " veru, no a ten Andrej, pozri aké má ruky, pekne vyrysované, vidno že cvičí. A ten Jožo, on je taký sympatický, na neho všetky baby letia. A ten Kubo, taký šikovný, v práci sa mu darí.... Videl si aké má brucho vyformovane?....😂

pralinka25
7. júl 2023

chlap je natvrdly podla mna, to je fakt. mozno to tak ani nemysli a mozno ti len chcel naznacit ze by chcel aby si nosila take saty tiez. bol tyk aj predtym?
viem ze si mu uz nieco hovorila v tomto zmysle. ale mozno by to chcelo povedat mu to priamo konketne ako si to povedala mne. ze toto a toto mi padlo tazko preto lebo.... pre neho nevinna poznamka pre teba neprijemna situacia. len ked mu povies o tyzden ze by ti mohol dat viac komplimentov on asi vobec netusi co teba povodne zranilo.
chapes. hovori o fotke s kamoskou a ked ta to zamrzi povedz mu to vtedy. opytaj sa ho ako by to padlo jemu keby si takto ospevovala ... neviem koho - dopln si meno
no a ked nepomoze tak potom asi fakt len nazorna ukazka. nastavis mu zrkadlo. otazne je ci si to vsimne.
ja som taka ze by som mu z fleku na to nejako odpovedala. napriklad na fotku s kamoskou by som povedala ze postava modelky nie je vsetko a nejaku pricinu ze je sama to mat bude. mozno povaha, hodnoty, rozlietanost? ... hocico. nepoznam ju.
na rozparok by som mu povedala ze aj on sam by mohol vyzerat - obliekat sa viacej sexi. (tiez neviem ako vyzera) spomenut nieco co sa tebe paci ale on nenosi.
neviem ako ste na tom spolu s rozhovormi a jeho chapavostou. on mozno nechape preco potrebujes poct nieco mile a povzbudive od neho. nejako mu to priblizit na jeho urovni. o lopate.

matussara
7. júl 2023

Necakajte ze druhy vas ocenia,pochvalia. Urobte to sama-postavte sa pred zrkadlo a zacnite sa chvalit (ide to?) On vam robi krasne zrkadlo-ukazuje v com mate problem. Zacnite sa chvalit a ndbudete zavisla na pochvale od neho a ziskate vlastnu hodnotu-nasledne sa prestanete bat,ze ho stratite

archiebald
7. júl 2023

prečo si myslíš, že toto je žiarlivosť … za mňa nie, to je o základnej úcte a rešpekte k partnerovi. Keď neviem dať svojmu partnerovi žiaden kompliment tak nebudem pred ním ospevovať iných. A pokial sú takí skvelí tak nech sa páči, určite aj dobre operu, navaria a postarajú sa o deti. Ja ako sa poznám, by som to partnerovi vysvetlila hneď pri prvom takom prípade.

terry658
7. júl 2023

Skús jeho vlastnú medicínu na mesiac. Chváľ pred ním všetkých chlapov dookola.

autor
7. júl 2023

@terry658 ďakujem všetkým za reakcie . Tak najbližšie keď príde taká situácia skúsim teda jeho medicínu a ospevovat iných... Dám vedieť ako to dopadlo

terry658
7. júl 2023

Hlavne nezabudnúť povedať niečo v štýle veď aj ty si dobrý ale vieš keď on je taký skvelý.....

yaseminn1
7. júl 2023

Ukáž mu, že si sebavedomá a tak isto ako on aj Ty ospevuj iných a nechváľ jeho. On musí pochopiť, že si musí vážiť Teba keď chce s Tebou byť. On nesmie iné ženy ospevovať ani keď niesi namaľovaná, si rozospatá, vyletzieš zo sprchy, stále pre ňho máš existovať len Ty. Ja som s mojím urobila krátky proces, čo sa týka iných žien a tohto či sa mu niekto páči to ak sa náhodou na ulici stane si vážený nechá pre seba, ja mu to nevešuam tiež na nos keď vidím v meste niekoho šikovnejšieho a zistila som, že keď niesom už tak precitlivelá a začala som byť voči nemu sebavedomejšia aj navonok, že sa mi stále chodí vtierať a ospevuje mňa, aj keď mám námietky ako som pribrala alebo čokoľvek, stále ospevuje mňa, že vyzerám super. Sama som z toho šoku aký obrat po 10 tich rokoch manželstva, ale vážne či si nalíčená, alebo nie, hlavne bud sebavedomá. Ja som sa to tiež dlhšie učila a vyšlo to. Nikdy sa nepodceňuj pred ním. A áno rovnako choď aj Ty na ňho, aby sa uvedomil, hovor mu o druhých mužoch.. Ak si prestane muž, ženu všímať, alebo si všíma iné.. Ukáž mu, že má o Teba niekto iný záujem.. Pochvál tiež iného ako on a veľmi rýchlo sa u vás situácia zmení.

kvietocek87
7. júl 2023

Bože a ktorí chlap nepovie niečo pekné o žene,alebo sa pozrie na ulici.Vsak sú to chlapi... kolečko menej.Ale ináč som sa aj ja párkrát vyjadrila na iných chlapov, keď boli pekní, alebo mali pekní účes...Môj také somariny nerieši ani ja

sccarlet
7. júl 2023

@kvietocek87 nech ospevuje aj iné, ale aj tú svoju, vtedy by to bolo OK

sccarlet
7. júl 2023

Ja to mám v niečom podobne. Môj muž si má čo povedať s inými ženami, pekne ich osloví menom (mna neoslovuje menom ak niečo potrebuje alebo mi chce len nie o povedat, tak nijak). Na druhú tiež povie že tá mala riadne kozy,alebo pochvali že je šikovná ako to s deťmi zvláda, pekne kreslí, vie sa pekne upraviť, dobre schudla, má super vlasy...mne by to nevadilo, keby aj mne niečo podobné občas povedal. Doma je ticho, maločo sa ku mne ozve, akoby som bola vzduch a nezaujímala ho. Po celom dni v práci Max jedna otázka že "ako dnes"odpoviem, reakcia žiadna, ďalšia komunikácia žiadn...zapne si telku, alebo zapne hru na mobile a chce svoje ticho. Kedysi takýto nebol, zaujímal sa o mňa, rozprávali sme sa, večsinou teda ja, ale komunikoval viac, teraz je to na bude mrazu....A to som "stíhla"cvičím, kozy nemám velké, no tvár mám peknú, makeup, o vlasy sa starám, už aj na nehty-gellak som začala chodiť lebo mu vadí keď si ich doma pilnikujem🤦‍♀️neznáša ten zvuk. No nehty sa mu aj tak nepačia. Na obočie chodím občas,zakaždým si vypočujem že načo to je, škoda peňazí, tak ako nám narástlo tak má byť, a že takto upravene aj tak nevyzerá dobre, ale umelo. Proste nech robím čo robím stále som pred neho akoby vzduch a nevšíma si ma. Myslím si že som dobrý človek, doprajem mu, pochválim, obijmem, milé slovo, oporu aj podporu vo mne má, o komunikáciu sa snažím stále (ale nejaví záujem porozprávať sa o ničom, nechápem). Ale na druhých sa mu páči keď sú upravené od hlavy po päty. Veselo s nimi na ihrisku debatí, smejú sa, a pri mne doma sa chová akoby tu nasilu bol. Občas mám pocit že mu šlo len, o pôrodenie detí, pravidelný sex a servis o domácnosť samozrejme vyhovuje kazdému chlapovi. Ale aj s deťmi si má čo povedať...rozpráva sa v podstate len s nimi.

yaseminn1
7. júl 2023

@sccarlet oni su idioti, treba s nimi rovnako. Akonahle zistia, ze je v Tvojej blizkosti chlap co by ho ohrozil okamzite sa obrati.. Staci len v praci ak mas kolegu.. Im obcas treba ukazat som citala, ze ma o Teba zaujem niekto iny.. Ja to sice nerobim, ale sedi to, lebo akonahle ma oslovi na zahrade, pred domom sused, okamzite je v pozore, to iste ked som bola v novej praci kde chodili kolegovia upraveni.. Nebojte sa ako zbystria zrazu. Hlavne im neukazte, ze ste na nich odkazana, treba im dat naozaj najavo, oni chcu sebavedome zeny, co s nimi vedia zatocit a si aj dupnut. Ja som bola tiez priliz milujuca a makka, potom bolo obdobie urazok a pod kedy som revala neskutocne a to ma akosi zocelilo a pustila som sa do boja a zacala som si diktovat ja a prevziat trochu dominanciu. Lebo dovtedy som bola priliz milujuca a to ich nudi.. Im treba niekedy aj ukazat dvere a ze sa nenechate ponizovat..