Bare minimum
V poslednej dobe všade vidim výraz “bare minimum” v súvislosti, že prave toto dáva chlap vo vztahu a ako sa zeny trápia alebo sú smutne kvôli takým chlapom ktorý im davaju len toto minimum. A zamýšľam sa nad tým, čo je vlastne to minimum? A čo je dosť? Čo napríklad vy očakávate od chlapa?
Bare minimum je nepije, nebije ma a nosí peniaze. Ja očakávam od partnera, že bude v ideálnom prípade mojou "lepšou polovičkou", ale minimálne teda je mojím rovnocenným partnerom, nie je potrebné ho vychovávať, zvláda všetky bežné činnosti doma, nenechá sa ani obsluhovať, ani finančne dotovať. Zároveň žije aspoň trochu aktívnym životom, nie je totálny domased, má aj nejaký svoj koníček a nepotrebuje so mnou tráviť 24/7 prilepený k môjmu bedru 🙂 vie a hlavne chce sa starať a tráviť čas so svojimi deťmi. Moja podmienka je aj nefajčiar, z tej nie som ochotná ustúpiť pre nikoho na svete 😁 a to možno najdôležitejšie- je ochotný priamo komunikovať, aby som si nemusela domýšľať, chápe, že komunikácia znamená nielen rozprávať, ale aj načúvať, a zároveň je ochotný na sebe pracovať a stále sa zlepšovať v akejkoľvek oblasti. Toto vie zachrániť aj nedostatky v tých vlastnostiach, čo som opísala vyššie 😄 a teda snažím sa tiež druhej strane ponúkať to, čo vyžadujem.
Ono to bare minimum nie je ani tak o vnímaní ženy, že čo je pre ňu minimum, ale o tom, ako chlapi dokážu úplné minimum prezentovať ako že sú hlavná výhra v lotérii. Napríklad keď chlap očakáva pochvalu, komplimenty, pomaly fajku za to, že napríklad vynesie kôš. Alebo že raz za mesiac prebalí dieťa a prezentuje sa ako otec roka. Alebo ho žena poprosí pripraviť večeru tak objedná pizzu a potom sa sťažuje keď mu to žena vytkne, pričom ona celý týždeň predtým trávila každý deň dve hodiny pri hrncoch. O tom je bare minimum. Chlap naveľa niečo minimálne spraví "aby dala pokoj" a myslí si, že je životná výhra. A ja som nesmierne vďačná že aj keď môj nevie robiť veľa vecí, tak sa snaží učiť odo mňa a na rukách ma nosí za to, čo pre nás robím.
Podla mna je to pritomnost chlapa a klasika nebije ma, hovori mi, ze ma miluje, bla bla. Zeny nechcu byt same, tak toleruju aj to, ze chlap dojde z roboty, vyvali sa na gauc a jeho celodenna namaha skoncila. O domacnost a deti sa stara zena, castokrat to taha aj financne a chlap je tam len aby bol. Je to ale obojstranny problem, pokial budu zeny, ktore to takto budu tolerovat, budu taki aj muzi.
Ja nastastie zijem asi v nejakej bratislavskej bubline a tu su mladi muzi zapojeni do domacnosti aj vychovy deti. Mojim kamoskam, keby sa doma valal takyto ,,bare minimum", tak uz sa tam nevala 😆
@majka99999 strašne si to celé stiahla len ma peniaze a na finančné zabezpečenie, ale myslím si, že pre drvivú väčšinu žien toto nie je žiadne bare minimum ani nepotrebuju od muža žiadne kabelky či dovolenky. Skôr tam ide o to aby boli rovnocennými partnermi v jednej domácnosti (obaja v nej bývajú obaja ju zveľaďuju rovnako), budú rovnocennými rodičmi a nie že ty si žena tak sa staraj a ja som muž tak si vyvalim spotené vajcia na gauč a čakám kedy robotou a domácnosťou utahaná žena na mňa vyskočí a posuloží ma lebo som taký strašne úžasné a nepijem nabíjem ju ani nepodvadzam. Toto je podľa mňa dosť častý úkaz v domácnostiach a toto sa podľa mňa myslí tým bare minimom. Fakt si nemyslím že väčšina žien si hľadá chlapa, aby im platil dovolenky a kupoval kabelky a keď nezarobí minimálne 5ku mesačne, tak je neschopný čo robí minimum. Sú dôležitejšie veci vo vzťahu ako peniaze. Samozrejme, keď je žena doma s dieťaťom a muž nie je schopný všetkých zabezpečiť, tak by som mu asi dala pocítiť, že nech sa zamysli.
@kacernakokse hlavne vzdelane samostatne zeny peniaze od muza vobec nepotrebuju (ak neratam potom uz spolocne fungovanie, ked zena nema prijem), lebo casto zarabaju rovnako a niekedy aj viac
Niesom si ista, ci si pochopila, co je to bare minimum - lebo to sa s tym, co ocakava od muza, nema nic spolocne. Bare minimum je prave - spravit co najmenej, len aby ten vztah pokracoval. Co zena ocakava od vztahu aby sa citila spokojna a niekedy aj stastna - ma od bare minimum poriadne daleko.
@maranta_leuconeura je to tak, mňa by asi aj urazilo keby mi nejaký chlap navrhne že ma bude takto financovat. Síce nezarobim veľa, ale ani malo a nie a to financovanie zo strany muža vo väčšine prípadov tiež niečo stojí, ale o tom tie žienky už nehovoria, že tomu mužovi potom musia robiť kurvičku na počkanie, robiť všetko čo si zmyslí lebo sú vydierane skrz ten životný štandard ktorý im nastavil
@kittykat22 veru tak. Moje ocakavania od muza su ooovela vyssie ako nejake bare minimum
@janewithane a dobre robis. Pretoze nepoznam vztah, kde je zena ticho ako pena, sucha nohami a chlap sa jej 20 rokov vrha k noham kazdy piatok, s kyticou ruzi po prichode z prace

Ja som ocakavala, ze mi bude sympaticky, normalne muzny (mne sa take typy ako napriklad Cristiano Ronaldo nepacia), nie chudy ako palicka ani nabuchany z posilnovne, vyssi ako ja (164 cm mam), starsi o par rokov. Dalej, ze bude mat pracu a zarobi cca ako ja (aby som mohla byt na materskej v pohode a dali nam hypoteku). Neocakavala som, ze bude mat vlastne byvanie (v BA je plno ludi v podnajme, aj ja som bola) alebo Mercedes (ani nemal). Ze bude gentleman, bude chciet rodinu, ze sa s nim bude dat porozpravat, ze bude primerane manualne zrucny. Na prvom rande s buducim manzelom sme boli v Auparku v pizzerii a na druhom v kine, ja si nepotrpim na nejake drahe vecere a velke gesta. Dalej podla moznosti slobodny, bezdetny, striedmy v alkohole, nefajciar, nie gambler - presne ako ja.
Mam pocit, ze mnoho mladych zien ocakava hotoveho chlapa, svalnaty, dobre zarabajuci, drahe auto, dovolenka v Dubaji kazdy rok, aby sa to dalo dat na Instagram, ze aha, akeho som si ulovila. Bare minimum pre ne je, ze chlap plati vsetko a najlepsie aj jej auto a najom, musi byt naozaj pekny a bohaty, a potom sa cuduju, ze ich taki chlapi podvadzaju alebo svadba nikdy nebude, lebo vsak dotycny nie je blby, ked tu babiku vymeni hocikedy za novsi model.
Alebo zeny stale hladaju, nie su s nicim spokojne, tan sa divne oblieka, tento si obcas nechutne odpluje do travy, tento nema 190 cm, tento nie je v sexe taky dobry ako ti 2 predchadzajuci, tento zase nepresiel cez kamosky, tento mi nekupi kabelku za 1000 eur, ked chcem, tento ma prilis kontroluje... A zrazu maju 30, 15 chlapov vyskusanych a ani 1 nevyhovuje, lebo ich bare minimum sa sklada z najlepsich vlastnosti tych 15 muzov, cize dotycny ani nemoze existovat.
Ale potom su aj take, co by im stacil normalny chlap, co dokaze uzivit rodinu a bude sa k nej chovat s uctou a nie ako k sluzke, lebo je na materskej a mina JEHO peniaze, a ani taky sa nenajde. Zeny ostanu vo vztahu s loserom, lebo ved uz investovali 3 roky, nevadi, ze si znicia dalsich 50, ak s nim ostanu. Nedajboze je este aj fyzicky nasilny a oni su schopne presvedcit same seba, ze si to zasluzili.
Ako som pisala, casto aj zalezi, akymi kamaratkami je zena obklopena, co jej nahucia do hlavy, pripadne ci zije pre socialne media.
Takze pre mna bare minimum - primerane atraktivny, financne ok a zrely na vztah, kde sa budeme doplnat.