Bojím sa mať sex
Ahojte. Riesim vo svojom osobnom zivote taky mensi problem a neviem, ako sa s nim popasovat, tak som sa rozhodla, ze sem napisem, ci ste nemali niektora podobny problem a ak ano, ako ste ho riesili.
Ide o to, ze mam 23r, studujem na VS a mam aktualne svojho prveho priatela. Citim, ze by priatel chcel mat uz sex, aj ked povedal, ze on na mna tlacit nebude. Ja to citim tiez tak, ze on je ten, s ktorym by som chcela prvykrat.. no hrozne ma od toho brzdi predstava, ze co ak by som aj napriek ochrane otehotnela. Su take pripady a kazdy vieme, ze najlepsia ochrana je sex nemat.
Studujem, studium je pre mna aktualne prvorade, nechcela by som si skomplikovat zivot, keby sa nieco stane. Do konca skoly mam vsak este dva roky. A to je dost dlha doba. Zazivali ste niektore podobny strach? Ako ste to riesili, prosim vas?
@toskanka Tá posledná veta toho komentára naozaj vyznela blbo, možno si to teda myslela trochu inak 🙂 Lebo myslím, že žiadna staršia panna sa za svoj "stav" nemusí cítiť pred nikým trápne, ani keď premešká sex v nejakom vzťahu z akýchkoľvek pre ňu vážnych dôvodov 🙂 A naopak, ja poznám viacerých ľudí, ktorí mali prvý sex v neskoršom veku a vôbec to neľutujú a dokonca majú niekoľkoročné spokojné manželstvá 🙂
@minka201 Treba si ešte uvedomiť, že vekom sa výber partnera zužuje a po 30 je väčšina schopných mužov obsadenych, buď su už ženatí alebo majú vážne vzťahy. Voľní sú práve tí, na akých panna práve nečaká. Ale česť výnimkám 🙂. Samozrejme, že len a len na autorke, ako sa rozhodne a dúfam, že sa rozhodne správne.
Mne raz praskol kondóm, tuším Durex. Ale asi nemala plodné dni, takže nič nebolo.
Takže odporúčam k tomu pristupovať uvážlivo.
su aj taki bojazlivi experti, co si nasadia dva kondomy a k tomu zena berie HAK a spermicidny gel
@adam7122023 v takych pripadoch existuje "tabletka po".
Ahoj, to je ok. Ako ja som mala prvy sex po svadbe v 23 rokov, s priatelom sme studovali, sex sme brali ako seriozny zavazok kt. Patri do manzelstva a spaja sa s moznostou otehotnieť.
A bolo to krasne, cele chodenie, nelutujem.
A sex v strese, bez kludu doma, no to by som fakt nechcela. a potom stres ci ma priatel necha alebo nenecha casom...ako ani ten sex nebol prve razy ktovie ako uzasny, ako v tych filmoch vykresľuju,.
sme 7 roky manzelia a sex je stale krajsi a krajsi, ale je to skor tym ze sme spolu dlhsie a mame sa radsej...a je to hlavne o tom partnerovi, ako ho lubis 😊
Fakt, podla mna Ti nic neutecie a klobuk dole, ze si vies stat za svojou sebauctou a sebahodnotou.
Aj chlapci si ta budu vazit. Mna si vazili a mala som vela vaznych ponuk o vazne vztahy s chlapcami. Takze nemyslim si, zeby si bola horsia. Myslim, ze Tvoj manzel bude rad,ze si na. neho pockala a nespala s hocijakym prvych chlapcom, ktory ti prisiel pod ruku...
Inac, v okoli mam nejednu kamosku, ktora otehotnela po prvom raze co mala sex a to opita na diskoteke...takze asi tak...🙄
@veronikaszabova trpím, pretože stále začnem mať nejaké príznaky aj keď psychiku "vypnem". Už som si povedala, že po tomto styku ktorý bol nedávno nebudem testovať ani nič. Napriek tomu mi stále niečo je čiže uvidím že ako dlho mi to vydrží.
Skolu by som az tak neriesila, skor ci si s aktualnym priatelom vies predstavit zivot..aj pripadne deti..to je podstatne..a ci sa k sebe hodite..pre mna je sex bez lasky nerealny..ale kazdy to ma inak..a naopak ja si osobne neviem predstavit byt zamilovana, stastna a bez sexu..ak ta sex s nim nelaka, moze byt chyba aj niekde inde..nemusi to byt ten pravy pre teba
@janka_01 sama tomu neveris, ze nebudes za par dni testovat...
@veronikaszabova zatiaľ sa držím.

@toskanka Myslím, že trápnejšie, ako byť pannou dávno po dvadsiatke, je vyspať sa s niekým len preto, že už mám na to vek.