icon

Bola som neverná. Mám sa priznať manželovi?

16. feb 2022

Ahojte, prosím Vás o nejaké povzbudenie, alebo aj odsúdenie. Napíšem svoj príbeh.. S manželom sme spolu 10 rokov ako manželia, žijeme v šťastnom manželstve, kde sa občas vyskytne nejaká tá hádka.. Problém nastal v lete, začal mi písať jeden neodbytný rodinný priateľ.. Písal mi komplimenty, to, aká som úžasná, jednoducho mi trochu pomotal hlavu, zo začiatku som to brala ako celkom fajn zábavku, až sa mu nejako podarilo "oblázniť" mi hlavu.. A teraz ku kameňu úrazu: dvakrát som sa nechala od neho nahovoriť , aby sme skočili niekam von... Boli sme vonku a v oboch prípadoch to viedlo k bozkávaniu, z jeho iniciatívy, ale ja som sa tým bozkom nebránila.. Potom som si ale uvedomila, že to , čo robím je veľmi zlé a povedala som mu, nech ma nechá žiť šťastne so svojim mužom, nech ma viac nekontaktuje a odvtedy mám pokoj, odvtedy nenapísal, poslednou správou sa somnou rozlúčil tým, že si želá len moje šťastie a že na mne videl, že muža milujem... Lenže teraz mám hrozné výčitky voči manželovi, celé dni od rána do večera mi táto nepríjemná spomienka behá v hlave , neviem sa na nič sústrediť, neviem nič robiť, pretože ma nič nebaví, nechutí mi jesť, proste sa cítim ako troska.. Ako keby som svojho muža podviedla, hoci som to zastavila skôr, ako sa to stihlo naozaj zrealizovať.. Vykecala som manželovi o tom, že mi písal, aj o tom, že sme sa stretli, ale o tých bozkoch som nemala odvahu mu povedať.. Je možné, že ma to časom prejde a bude sa mi žiť ľahšie???? Alebo ako zabudnúť na tie bozky? :/ Bola to najväčšia chyba v mojom živote, poučila som sa, nikdy to nezopakujem, ani v najhoršom sne... Veľmi ma to mrzí kvôli manželovi...Ďakujem za vaše názory, som z toho naozaj zúfalá..Mám sa o tých pár bozkoch zmieniť pred manželom, alebo radšej nie?

keksik83
18. feb 2022

@sono2 ved prave preto som jej aj pisala (bez čítania komentov, tak som nevedela, ze uz sa priznala), aby to hodila za hlavu a vysporiadali sa s tym. ked o tom ten druhy vie, je to oveľa horsie.

keksik83
18. feb 2022

@sono2 znova zopakujem, ked sa neverník prizná, hodí zodpovednosť na toho podvedeneho. Neverník uľaví svojmu svedomiu a akoze čaká, co urobi podvadzany partner. Doslova cely problem hodí na neho. Vedomie, ze clovek bol podvedeny, je hrozne bolestive, velmi dlho trvá, kym to clovek spracuje. Rovnako dlho by neverník spracovávali svoje výčitky svedomia.

tatianna56
18. feb 2022

ak mu to povies, je dost mozne, ze to neunesie a skonci to rozvodom. no zas ak sa to po case dozvie bude to este horsie. neviem neviem osobne co by som na tvojom mieste spravila

elvia
18. feb 2022

@tatianna56 neblázni 😂😂 ženy tak vy jej riadne nezmysli píšete 🤦🤦🤦🤦 kvôli pár bozkom sa chlap rozvedie ooooo ty môj bože,to píše dospelá mentálne zrelá žena????To by bol trapas teda,na súde by ho vysmiali 😁😁 malé zlyhanie inak všetko fungujúce takže by ich určite nerozviedli v žiadnom prípade detto ak sú tam deti,dospelých by poslali k odborníkovi a on im s ich egami pomôže.Tak sa zobuďte z tých hlúposti čo tu vypisujete 🤦🤦

nini1978
18. feb 2022

@keksik83 tak ja s tebou absolútne nezdieľam tvoj názor
Žiť v pokrytectve je podľa mňa najhoršia vec,ktorá existuje. Najhoršie s pocitom,že kedykoľvek, sa tvoj ideálny svet ,kde su tajné situácie môže otočiť naruby a človek(tvoj partner) sa dozvie od tretej osoby,že si sa zabavila za chrbtom tvojej lásky!
Priznať a odpustiť neveru je na silné žalúdky ,ale žiť s tým pocitom,že si spravila niečo nesprávne voči tvojmu partnerovi je pre niekoho slabý vývar?
Pre mňa nie,ja by som stým žiť nevedela a ani nechcela
Mne sa páči transparentnosť vo vzťahoch.
Vieš,tu presne sedí veta" nikomu nerob to, čo nechceš aby bolo urobené tebe"
O insta vzťahoch,kde je všetko naoko forever love si ani písať nemusela,to mňa vôbec takí ľudia nezaujímajú.
Fake je ale aj úprimnosť pri zatajovani situácii,toto ťa nenapadlo?
Autorka spravila chybu,priznala sa a dôsledky svojho správania už nechá na muža.

nini1978
18. feb 2022

@keksik83 páni!
Takže naveky tajiť je super fér voči partnerovi,aj ty by si takého chcela,veď on tají ,LEBO TA MILUJE a nebude predsa celý problém hádzať na teba!😂🤦
To je ale pokrivené zmýšľanie toto?

erikamamo
18. feb 2022

priznala by som sa. tazit ta to bude naveky, no je podla mna nefer, aby si ho drzala v idei super vztahu, ked to tak proste nie je a loz ma kratke nohy, takze si myslim, ze ak by sa to dozvedel z ineho zdroja, bolo by to omnoho horsie

marionete
18. feb 2022

@iwuska10 prečo sväté? Normálne ženy s normálnou komunikáciou a nie aby sa jedna žena takto vulgárne vyjadrovala

muzik
18. feb 2022

Tie ženy, ktoré tomuto príbehu neveríte, neveríte preto, lebo sa na to pozeráte ženskou optikou. Keď muž podvedie ženu, žena automaticky predpokladá, že sú v tom aj city, preto je veľmi zle nedobre. Ak žena podvedie muža, muž to berie ako úlet, že si chcela užiť zažiť adrenalín. Pretože takto to vnímajú muži. Neťahajú do toho hneď city a predpokladajú podľa svojho prežívania, že ani ženy nie. Keby mňa moja manželka podviedla, vedel by som jej to odpustiť. Určite oveľa lepšie by som bol schopný odpustiť neveru ako iné neduhy.

zabka4
18. feb 2022

Je dobre ze si mu to povedala. Ja by som konala rovnako. Za chyby sa plati a ty si tie svoje vzala na zodpovednosť. Ci si uz veriaca alebo nie, vsetko co robime sa nám na pocase vrati. Ked si sa priznala a snazis sa to napravit zvratné posobenie sa ti prejavi len symbolicky alebo vobec. Vzdy je dobre spravit spravnu vec. To ze su dnes ludia nepoctiví k druhym a sami k sebe vedie ludstvo este dalej ako je teraz. Prajem ti silne prezitie s touto situaciou nech ti je navzdy mementom a vase manzelstvo uz len nadalej prekvita. Manzelovi odkazujem ze ma dobre srdce. Vela lasky obom.

nini1978
18. feb 2022

@muzik konečne názor chlapa.
Takže ako si na tom ty?
Radšej počuť priznanie alebo celý život tutulimutuli super fantastický vzťah,maximálna dôvera a raz ti niekto zaklope na dvere a ti povie "ciao kámo,a ty vieš ,že pár rokov dozadu som prišiel na to,ako sa vie super bozkávať tvoja žena? Ale veď ste mali nejaké problémy,nič sa nedeje"

metoyou4
18. feb 2022

@muzik a aké iné neduhy sa dajú okrem nevery odpustiť?len ma to zaujíma a ináč klobúk dole pred tebou,že by si odpustil,nerozbila by sa rodina a manželstvo by sa mohlo ešte viac utužiť a posilniť

sono2
18. feb 2022

@metoyou4 mňa presne toto napadlo, ale už mi tu je zbytočne prispievať.
Hlavne že z toho zakladateľka vyšla fajn.
Najprv písala, ako nemôže spávať, lebo veď toto sa stalo, potom že už asi nevedela čo od dobroty a muža si nevážila, potom že mu to teda povedala, muž je ešte lepší ako bol, nie ona, ale on. A nakoniec, že veď to boli len bozky, čo z toho vytvárame tragédiu, som v poslednom príspevku zachytila.
V konečnom dôsledku zbytočná téma.
Nevera sa odpúšťa ľahko, veď čo veď sú väčšie neduhy, píše chlapec a možno ani riadne vzťah nemal.

keksik83
18. feb 2022

@nini1978 nie je pokrivené, ale uplne reálne. nepoznáš ma, nepoznáš moje okolie, ale ver tomu, ze kto vie, aka som a ako žijem, co robim (sukromne aj profesne), kazdy uzná, ze som az velmi priama, úprimná a empatická. ja som neverná nikdy nebola, moja skúsenosť je na základe toho, ze som podvadzana bola a viem, co som si prežila. co som prežila po predčasnom pôrode, počas RD, teda rokov, ktore maju byt v živote mamičiek tými najkrajšími. namiesto radosti z bábätka som riesila každú k…u, ktorá mi skúšala odlákať muža len preto, ze dobre vyzeral, robil to, co robi a nemal problem so zabezpecenim. podotýkam, ze mna spoznal este na strednej, ked mal pred maturitou, takze z mojej strany vzťah s nim nebol o vypocitavosti. keby som sa vtedy hrala na urazenu, moja dcéra by dnes nemala fungujúcu rodinu. vďaka tomu, ze robim, co robim, viem, ako citlivo toto vsetko vnímajú deti, ze mnohé z nich maju problem neskor v živote normalne fungovať, ze hľadajú svoju identitu apod. a tym, ze som to vedela, som velmi trpela. sama, vo vnútri. moja skusenost, radsej by som to nevedela!

keksik83
18. feb 2022

@nini1978 to spojenie “robim, co robim” sa vzťahuje na moju pracu. aj ja, aj muz sme VS vzdelani (poctivo vzdelani a dokonca aj s viacerými akademickými titulmi), pracujeme s ludmi, makáme na sebe, takze obaja vieme, o čom zivot je.

keksik83
18. feb 2022

@muzik presne tak. velky problem je, ze ženy nechápu muzov, ich motivaciu, nenadarmo sa vraví, ze ženy su z venuse a muži z marsu.

cailinevelyn
18. feb 2022

Ahoj, ak máš potrebu priznanie zo seba dostať, a si veriaca, máš po probléme, choď na svätú spoveď, ak to teda úprimne ľutuješ. Ak nie si veriaca, povedz to bútľavej vŕbe. A možno aj priznanie tu, Ti pomôže sa bremena zbaviť. Ale manželovi, ani najlepšej kamarátke nevrav nič.

muzik
18. feb 2022

@nini1978 Radšej by som to vedel. Sme ľudia, robíme chyby. Keď by som videl úprimnú ľútosť a túžbu v budúcnosti sa toho vyvarovať, odpustil by som.

@metoyou4 Väčší neduh je určite napríklad sexuálny chlad - frigydita, lebo to zabíja podľa mňa vzťah oveľa viac, ako nevera. V žiadnom prípade neobhajujem neveru, ale keď by mi bola žena neverná, tak to znamená, že ma vnútornú vášeň, energiu, túžbu milovať a byť milovaná. Proste sa stalo, má svoje sexuálne potreby ktoré možno neudržala na uzde. Ale je mi to stále milšie, ako žena nehy, bez túžby, chladná ako psí čumák. Keď je žena ženská, dovoľuje mužovi byť viac mužom. Ak je chladná, je to ako druhý chlap v domácnosti. A to muži fakt nechcú. 🙂

Posledná vec, ktorú chcem k tomuto povedať: Vzhľadom na poznanie, že ženy majú k nevere blízko vtedy, keď sa cítia vo vzťahu nenaplnené, po prvotnom sklamaní by som sa jednoznačne začal zamýšľať a pýtať sa manželky na to, ktoré potreby boli v jej vzťahu z mojej strany zanedbané a čo môžem urobiť pre to, aby sa znova cítila milovaná. Pre všetky, ktoré si chcú rypnúť: áno, mám manželku a sme spolu šťastní. 🙂

nini1978
18. feb 2022

@keksik83 čo to má teraz s vysokými školami?
Ja neviem teda.clovek sa pýta na jednu vec a ty píšeš o niečom úplne inom
Niekto spomínal,že máš kúpené štúdium? (Že píšes o poctivom štúdiu)
Nepoznám ťa,ale pre mňa je to absolútne nepochopiteľné žiť v klamstve (tvoje slová,"radšej by som to nevedela")
Tak preto som napísala pokrivené zmýšľanie,čo pre mňa pokriveným aj ostane
Keď človek čaká dôveru a transparentnosť v živote,aj z jeho strany to tak má byť.
Ja nesudim tvoj zivot,mala si svoje nepríjemné skúsenosti,to ma mrzí samozrejme
Môj muž robí manažéra ,má pod sebou veľa ľudí,je s nimi v každodennom kontakte, často cestuje,zahraničie a pod, spí po hoteloch,verece s klientami...keby som mu nedôverovala,nikdy by som taký život nemohla viesť.
Ale on vie,že ja uprednostňujem pravdu pred pretvárkou. Každý si musí zobrať zodpovednosť za svoje správanie,nie sme v jasliach.
Takže asi tak.

nini1978
18. feb 2022

@keksik83 ešte detail,ani ja som nikdy nepodviedla v živote nikoho, považujem to naozaj za dno.(v mojich očiach v mojom živote, s mojim partnerom..)

Nesúdim ostatné, ani autorku,každý vedie život aký chce,ale pre mňa sa zachovala čestne k manželovi,že mu to povedala.

mandarinka555
18. feb 2022

@nini1978 Ty máš čo vravieť....fotíš si kozy na profilovku, to nie je humus ?

pusinka2479
18. feb 2022

Skôr či neskôr Vzd vide pravda na javo no neviem

nini1978
18. feb 2022

@mandarinka555 prosím? Vidíš niekde kozy na mojej profilovke?
Ty to máš v hlave po kope?🤦

elvia
19. feb 2022

@cailinevelyn "ak máš potrebu priznanie zo seba dostať, a si veriaca, máš po probléme, choď na svätú spoveď, ak to teda úprimne ľutuješ." ... TO VAAAZNE?? fuuu ist na spoved a ma po probleme?? 😀 😀

zabka4
19. feb 2022

@elvia tiez si myslim, ze spoved cloveka neoslobodi z vykonania niecoho zleho. Boh odpusta ked mi odpustame. A pokial si ona neodpusti, kym sa neprizna nema zmysel ziadna spoved. Sama som sa kedysi davno spovedala z niecoho co som spravila ale stale som nemala pokoj na dusi....az kym som to nenapravila. Vtedy sa zem otriasla, lebo mi spadol zo srdca mlynsky kameň.

zabka4
19. feb 2022

@cailinevelyn a to uz nevadi ze klame? Resp. Pozna pravdu a manzela necha v iluzii ze vsetko je inak? To je spravne? Ani postupy cirkvi nie su spravne.

era222tify
19. feb 2022

@muzik perfektný pohľad muža,bez zbytočných komentov k ostatným. Až som to prečítala môjmu manželovi a pochválila vás. 👌

nini1978
19. feb 2022

@elvia tak oni si tak očistila svedomie a vybavené 👏🤦

elvia
19. feb 2022

@zabka4 keď už spomínaš cirkev tak to len ona nás núti myslieť si že páchame niečo zlé 🤦🤦 cirkev je zvrátená a za morálku sa iba schováva.Ze spoveď OMG .. ako páchaj čo chceš veď stačí prísť na spoveď a môžeš pokračovať.
Nabudúce nech sa s tým mužom vyspí,veď pôjde na spoveď a môže voľne dýchať.
.. 😂😂😂😂😂😂

nini1978
19. feb 2022

@elvia súhlas👏