Bude ešte fungovať naše manželstvo?

22. nov 2022

Ahojte myslíte že bude fungovať ešte naše manželstvo keď sme spolu už vyše 15r. Problém som ja ,neverím si ale je to mojou povahou.😏teraz máme male bábätko a ja sa naozaj snažím 😰 ale pravda je že zabudnem zavret šuflík nadoraz ,ovladac položím tam kam nepatrí. Uplne som občas mimo. Toto mi už začala vykrikovať,ja mám pocit že ak bysom si začala veriť tak by bolo všetko ine. Neviem či som prekliata. priala by som si aby som stretla ešte v živote niekoho kto by ma prijal takú aká som.

autor
22. nov 2022

Začal*oprava

tosomja
22. nov 2022

Ja si myslím, že každá mama na materskej zabudne zavrieť šuflík a ovládač veľakrát ani nevie kde položila včera večer. Ak ti to tvoj muž vyčíta, nech ide, zavrie šuflík, nech upraví ovládač presne na milimeter presne a nech medzitým nezabudne prebaliť, nakŕmiť, navariť, oprať, ísť von, nakúpiť, uspať atď atď. A ty kritizuj. Nedaj sa a áno, začni si veriť, lebo skončíš v blazinci s takým prístupom.

horalka1986
22. nov 2022

Ja mam toto doma. Nie je muz nahodou panna? Priklad...vsetko je spravene, ale zabudnem vybrat chleba z mrazaku a podobne prkotiny. Deti mam 3 kusy, takze sa proste stane a tiez obcas potrebujem vypnut, ale dam klapky na usi, oci a je mi to jedno. Ja tieto vycitky neriesim. Moj muz je taky, ze mi vynada a za 5 minut je vsetko v poriadku.

roja01
23. nov 2022

Vo všetkom je potrebná "zlatá stredná cesta". Aj v poriadku a upratovaní, aj v prístupu k problémom, atď. Pokiaľ nie si človek, ktorý má poriadok na háku, tak sem tam niečo odložené na inom mieste, prípadne zabudnutie zatvoriť šuflík, nie je dôvod na rodinnú drámu. Takže ešte raz, keď umývaš, perieš, upratuješ, uvaríš (čo by mal po dohode primerane robiť aj manžel), tak menšie neporiadky neber ako zlyhania. Veď máš bábätko a to vyžaduje veľa práce a starostlivosti, tak mu vysvetli nech sa nepoondí, ak nie je niečo spravené. Povedz, že si nepraješ, aby ťa upozorňoval, nech to spraví za teba, keďže máš dôležitejšie starosti, že tak si predstavuješ vzájomnú pomoc a podporu. Nehádaj sa, iba toto mu povedz a koniec diskusie.

svetlonos
23. nov 2022

U nas je to chlib nas kazdodenny. Nemam naladu ani energiu sa stale za taketo prkotiny ospravedlnovat. Su lepsie a horsie dni. Najviac so vsetkeho ma potesi, ked sa take nieco stane muzovi, ak ma na starosti maleho 😁 Pochopil ake je to, nepocut vlastne myslienky, behom sekundy zabudnut, co vlastne v tej kuchyni chcel - lebo ocinko citat, ocinko jest, ocinko vooon a hned a kolomdokola 😂. Minule tak bol s malym sam a ked prisli z vonku, tak rychlo zlozit nakup, zabranit pomocnikovi vo vykladani vajicok - po jedno samozrejme 😁, vyzliect, vyzut a sup, penazenka a vsetky karty fuc. 4 dni ju hladal, vsetci boli na vine 😂 len on nie. Ked ju nasiel na najdebilnejsom nemozno mieste, nevedela som ci sa smiat, plakat alebo ho “ posteglit” mucholapkou. To by jedneho ani v najdivsom sne nenapadlo.
Tak uz vacsinou frfle pomenej. Nechaj mu aj ty dieta cely den a napis ziznam, co popri nom treba urobit. No a ak je to pan dokonaly a zvladne pravidelne vsetko na vybornu popri dietati, tak zvaz rozhovor - teda nech sa stou tvojou toztrzitostou zmieri 😁. Inak kamos bezne nechava otvorene dvierka na policke, ked vyberie kavu ani deti neriesi pri tim. Robi to kazdy den 😂 Zena si uz zvykla, tak ked vstane ona, zatvori ich 😁

tykat
23. nov 2022

Cim viac ta muz bude sekirovat tym menej si budes verit.
Som s muzom 30 rokov, decka takmer dospele a keby mi vycital ze som nedovrela suflik alebo dala inde ovladac tak sa ho opytam ci mu nahodou nepreskocilo.

tykat
23. nov 2022

@svetlonos ...ty toto som videla v praci, kolega nezavrie v kuchynke dvierka na skrinke lebo si vyberie salku 😁 najprv som myslela ze nahoda ale robi to opakovane. Este som sa s tym nestretla. Mozno tvoj kamos.

maranta_leuconeura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maranta_leuconeura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maranta_leuconeura
23. nov 2022

To ze si mu porodila dieta a staras sa mu onho ti nevycita? 🤔 musis byt trochu asertivnejsia (=nenechat si 💩 na hlavu). No tak si neodlozila ovladac a nezavrela suflik, ved mas inu, dolezitejsiu pracu. On sa preco nepostaral o dieta, aby si mohla udrziavat domacnost na plny uvazok? Aha, lebo chodi do prace? To je to iste.

sid515
23. nov 2022

Nerozumiem, ako niekto môže tolerovať takéto správanie od partnera. Aby na mňa niekto kričal pre ovládač alebo nezatvorený šuflík? S partnerom fungujeme 12 rokov úplne rovnocenne. Varím ja, varí on, upratujem ja, upratuje on, ku dieťaťu vstávam ja, vstáva aj on. Obidvaja pracujeme rovnako, tak nikto nemôže vyčítať nič tomu druhému.

simca06022011
23. nov 2022

Nechápem .. keby mi chlap vykrikoval ovládač odložený inde a nedôveru zásuvku určite by som nezhadzovala seba. Čo bude ďalšie? Proste vyhľadáva prkotiny. Nemá čo robiť, šup nech riadi, stará sa o dieťa a daj si vaňu... Proste takéto veci urobí každý a vykrikuje a vyhľadáva tieto chyby psychopat

tosomja
23. nov 2022

@horalka1986 aj môj je panna, je veľmi poriadkumilovný, vždy všetko musí byť tak ako on dá. Ale...veď nech si to robí. Ani raz mi nič nepovedal. Urobil sám. Len vidím, že napríklad položím tašku s nákupom na stoličku, on vezme, dá na zem a povykladá. Alebo keď sa o niečom rozprávame, kým nepoviem , že áno má pravdu, tak by to malo byť. Nedá pokoj a o týždeň vytiahne tu nedoriešenú tému zase, že prečo som povedala, že súhlasím s tým, čo povedal, keď nesúhlasím 🤣🤣🤣🤣 a zase všetko odznova. Ale život s ním aspoň nie je nuda a máme sa o čom baviť. 🙈

kitycat
23. nov 2022

Ak si 15 rokov bola putka domaca a teraz si si pridala este aj dieta, tak sa nediv, ze debil ostal debilom.

A utekala by si od neho do inej postele... No zbohon..

horalka1986
23. nov 2022

@tosomja jeeezis, uplne ako moj. Na nakup chodi radsej sam, lebo ja to s nim nedavam.😁 A tiez ked sa o niecom bavime, tak ja klapky na usach a o tri dni mi povie, ze sme sa dohodli a ja len kukam, ze TY si sa sam so sebou dohodol. Ale mne to vyhovuje. Neviem si vedla seba predstavit chlapa, ktory mi na vsetko pritakava a skace okolo zadku. Ako si povedala. Aspon s nim nie je nuda.😅

20erika07
23. nov 2022

Ja by som nemohla fungovat s takym chlapom, skor asi ja som taka ale viac menej pri pms. Moj manzel je clovek, ktorému stačí pohodicka doma . Ked nieco nestihnem a nahodou ma ale vtipnu poznamku, tak moja reakcia je vzdy ,ak sa ti to momentalne takto nepaci, mas ruky ,nech sa paci, nic ti v tom nebrani. Ja sa teda nedam. Kolega je taky a nedam sa ani pri nom, a kazdy kto by mal na mna take poznámky, by som odpovedala rovnako ako manzelovi co som pisala vyssie

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
horalka1986
23. nov 2022

@mamula20 a co by som tym vyriesila? On nenadava tak, ze by ma urazal, alebo castoval nejakymi nadavkami. Ako hovorim, klapky na usi. No dobre, obcas sa tomu popod nos smejem, ake hovadiny dokaze riesit.🤣

sissy27
23. nov 2022

keby ma chlap buzeroval za nedovretý šuflík a ovládač, tak mu do toho šuflíku pricviknem gule a ovládač mu strčím tam, kde ani slnko nesvieti... on je ten problém vo vašom vzťahu, nie ty.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
derdia
23. nov 2022

Nie potrebujes len viac pomoci. Nech sa paci mozu zacat pomahat. Aby si si oddychla. Skus nerobit to co robis, az potom uvidis, ked to nebude spravene, covsetko robis😒😒

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
horalka1986
23. nov 2022

@mamula20 mas uplnu pravdu. Kazdemu ako vyhovuje. Moj otec je taky ako tvoj chlap. ,,ano milacik, mas pravdu,, je to uzasny clovek, ale mne by napriklad toto nevyhovovalo vo vztahu. Ale hej, kazda mame doma to, co sme si vybrali. Pri niektorych temach na MK to plati dvojnasobne.🤣

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kp7333
23. nov 2022

toto sa vola ponorkova choroba. tu nejde o suflik alebo ovladac, ty ako osoba mu lezies na nervy a len dokladnym rozhovorom odhalis preco. mozno di sa po porode zmenila, mozno ho uz nepritahujes, mozno ma inu rozrobenu alebo ma len plne vajcia a tlaci mu to na mozog. kazdopadne sa s nim porozpravaj, zisti, co je vo veci a jasne mu daj najavo, ze taketo spravanie nebudes akceptovat.

horalka1986
23. nov 2022

@mamula20 tak to ma mrzi. Ja som zastancom toho, ze ked je niekto v manzelstve, ci partnerstve nestastny mal by odist. Ci tam deti su, alebo nie.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svetlonos
23. nov 2022

@tykat
no vidis, takze je takych adeptov veru viac 😂

renusik
24. nov 2022

@horalka1986 moj je panna a sedi to