icon

Chýbajúca intimita v manželstve: Ako vyriešiť problém?

mangelxxx
30. dec 2024

Ahojte, skúsim, ale nie je to jednoduché všetko zachytiť v skratke 🙂. Problém je s chýbajúcou intimitou od manželky, fakt je to pre mňa nepochopiteľné, preto píšem, hádam sa niečo dozviem. Sme štyridsiatnici, 3 deti, v celku obaja zdraví, dovolím si tvrdiť, že vekovo vyzeráme na menej, zachovalý aj postavou . Bežný týždeň vyzerá tak, že škola a práca, prvýkrát sa vidíme doma po práci, ona končí skôr, aby viac času mala na deti a domácnosť. Ale dosť pomáham, nie je to na nej, ale určite má toho viac.
Ale cez pracovné dni (niekoľko rokov od narodenie posledného) jej non-stop niečo je – únava takmer vždy, občas bolesť hlavy, brucha, no proste hlavne únava. Nedá sa s ňou cez pracovné dni moc riešiť veci (ale aj obyčajná komunikácia je na tenkom ľade), lebo hneď podráždená, že však nestíha, má ešte kopec, atď. Stačí jej byť v práci a už je doma mierne napätie. Ponúkam jej slušne, že nech si niečo nájde na kompenzáciu, čokoľvek, že doma to v pohode zvládneme (a to je pravda, že zvládneme), ale aj z toho je podráždená . Čiže cez týždeň niečo ako intimita je neslýchané, to už som sa dávno naučil. V piatky je stále hotová, lebo týždeň za ňou. Sobota je jediný akože „vhodný“ deň na niečo, ale to ešte je tam veľa faktorov. Nedeľa je už deň pred prácou, tak to už sa zase nič intímneho nehodí, lebo len povie, že „mať tvoje problémy“. A to sme za posledný rok mali sex asi 2-krát, a predchádzajúcich 15 rokov max 1 x za mesiac. Ale to všetko nebol sex – lebo niekedy sa stihla len predohra, vošlo dieťa a bol koniec, a tak som si „vyplytval“ tú jedinú šancu za mesiac . Večer sme prakticky nikdy nemali sex, v noci niekedy, ale to bolo po čase nudné, lebo však totálna tma , a podráždená, že bude nevyspatá. Takže jediná šanca bola v sobotu ráno (takže 4 možnosti v mesiaci). Normálny sex za 15 rokov som mával tak 3 až 4 krát do roka. Pri väčšine prípadov sexu sa odhalila len minimalisticky . Ako tak odhalenú ju môžem vidieť iba, keď akože vojdem, keď sa sprchuje. Ale pri tom ma strašne priťahuje, vzrušuje, páči sa mi. ALE UŽ SOM V ŠTÁDIU, že našu intimitu vidím ako športku – šanca vyhrať je vždy, ale prakticky nulová. Takže moja obľúbená poloha už roky rokúce je - ja vo vani, a v kúpeľni nikto  (bohužiaľ, toto nie je vtip).
V skutočnosti však viem a vidím, že toho nemá až tak veľa, ako sa tvári. Len ona to berie tak, že sex je posledné čo ju trápi. A vôbec ju netrápi, že sme rok skoro nemali. Komunikovať s ňou sa o tom nedá, prosím túto radu mi nepíšte.
Záver - skúste akúkoľvek Vašu skúsenosť, hádam uvidím svetlo na konci tunela. ďakujem.

beata_k
30. dec 2024

Autor, vybral si si zlu stranku. Tu sa inej odpovede ako rozvod, rozvod s rozvod nedockas.

mamina7070
30. dec 2024

@mangelxxx v prvom rade prestan klamat sam seba a najdi si psychologa
ak by bola s orgazmom spokojna tak ho chce castejsie ako raz za polroka
z textu sa javis ako podpapucnik v moci narcistickej manzelky ktora ta dokaze tak zmanipulovat ze este ty hladas chybu v sebe za to ze ona ta cvici ako opicu na retiazke

tamtamka26
30. dec 2024

@mangelxxx ja by som si stiahla na tvojom mieste aj appku menštruačný kalendár 🙂 akože vážne... Tam ti ukazuje, kedy má aj plodné dni a dobre vieme, ze vtedy je aj ten chtíč vyšší 😏 a naopak - kedy má PMS a radšej nič neskusat 😄 za pokus nič nedáš, maximálne to vymazes, keď nepomôže..

mangelxxx
autor
30. dec 2024

Ďakujem všetkým za odpovede.
Skúsim zhrnúť to, čo aj viem, ale som nenapísal na začiatku. Vo vzťahu som ten submisívnejší, výnimočne „bojujem“, iba keď som fakt presvedčený o svojej pravde. Áno, niekedy by sa to mohlo nazvať podpapučou. Ona je dominantnejšia, aj keď sa to snaží navonok neukazovať (to vidím iba ja, haha). Bokovku nemá, nemala, je to verný rodinný typ, dosť času venuje deťom. Ani aj som nemal bokovku.
Nie je jednoznačný problém, je tam asi veľa z každého rožku – mal by som ju viac objímať (keďže viem, že to sa jej páči), mala by obetovať viac času pre nás, mala by sa fyzicky posilniť, zodolniť sa, a potom sa uvidí, kde sa ocitneme. Isté je, že viac ako 1-2 krát do mesiaca sex nebude .

mangelxxx
autor
30. dec 2024

@beata_k áno, s týmto súhlasím, lebo toto som veľa krát čítal v obdobných diskusiách 🙂.

luccija
30. dec 2024

@mangelxxx vieš prečo nechce sex, lebo je dominantná a ona je "matka" a ty dieťa.Prepac nechcem uraziť...ale sám píšeš, že si submisivny, ona dominantná a tak to býva.S matkou sa nesexuje🙂skúsim nájsť jeden článok tam to bolo pekne vysvetlené.Ona vie, že nezahnes, že si fajn chlapík ty nebudeš vystrkovať rožky, lebo deti atď ...sú manželstva kde je sexu malo a aj tak si rozumejú.Ja si myslím, že tu frekvenciu čo teraz máte aj tak robí len kvôli tebe už na začiatku ste mali veľmi málo sexu.

hefo
30. dec 2024

@dankabg
@mamina7070
Pozor, anulácia v Katolíckej cirkvi znamená preukázať, že "manželstvo nikdy nevzniklo", takže dôvody musia súvisieť s niečím, čo existovalo už pred svadbou. Nie, že sa manželský partner zmenil už počas manželstva, to platným dôvodom na anuláciu nie je.
Tuto by sa možno dalo hrať na to, že mu žena zatajila, že prakticky nemá chuť na sex/intímne spojenie, ale na začiatku manželstva to ešte nejako hrala (t.j. že jej chuť nepominula počas manželstva, ale nikdy tam nebola); často vraj prejdú ako dôvod aj viac za vlasy pritiahnuté veci, tak by sa azda dalo.

Druhá vec je, že on by radšej než legálny odchod, mal manželku s väčšou chuťou, tam je každá rada drahá, ja by som tiež za takúto radu dal veľa, i keď môj prípad až tak tragický ako autorov nie je...

deedol
30. dec 2024

Ked to bolo na zaciatku 3x za mesiac... Ja ze napises aspon 3-5x za tyzden. Riesenie velmi nemam, pomaha sport (endorfiny) a moze pomoct viac orgazmov, aby sa to u nej “rozbehlo” (sama si nerobi dobre?). Ale ak je proste asexualna alebo ma taketo libido stale (nie je to len obdobie), tak s tym neurobite nic, taku si si ju vzal.

luna9
30. dec 2024

@titi22 robiť cirkus s niekým kto odmieta sex? To znamená vycirkusovať si ten sex a taký by ma veru nelákal,prešla by ma chuť ak by som si to mala nejako vynútiť.. je to ponižujúce.

titi22
Odpoveď bola odstránená
hopsik
30. dec 2024

A jednoducho obyčajné,,pripitie sa ,, nepomôže ku zvýšenej frekvencii? ( samozrejme asi nie každý raz, no predsa aspoň občas)

betulinka1
30. dec 2024

@mangelxxx no v sobotu rano alebo kludne aj po obede, zavelit detom, ze ideme si oddychnut. Kto pride zaklopať skor ako prideme za Vami, nema wifi. Zamknut spálňu a sup. Moj nazor je, ze cim menej sexu, tym menej mas chut. Takze musis byt viac aktivny, dlhsie drazdenie, predohra, poriadny bozk sem tam za den a deti naucit, ze ked su rodicia v spálni a su zatvorene dvere, deti tam nechodia. Iba ak ide o zivot 😉.

portret7
30. dec 2024

@mangelxxx si pre nu super partner do zivota a kamarat, pri ktorom ma istotu. Tym, ze si submisivny, tak na zivot rodinny zivot jej to vyhovuje, ale na partnersky ona potrebuje, napisem to troska nediplomaticky - alfasamca. Podla mna by na partnersky zivot, ktory by ju “motivoval” a “prebudil” potrebovala uspesneho, sebavedomeho a splocenskeho chlapa. Si takym? Asi nie, ma ta urcite rada, miluje svoju rodinu, celkove rodinne pohodlie, ktore ste si spolocne vybudovali… ty zial ale pre nu alfa samec nie si. Ona si to urcite uvedomuje, ale vazi si na tebe ine a tiez dolezite veci. Toto vecera a pod nespravi…vzhladom na to, ze mate deti a vybudovane zazemie, poradit neviem. Ak je to tak, ako pisem, potom tvoju manzelku chapem, zazila som si to…

lienka.7
30. dec 2024

@mangelxxx sex s tebou ju pravdepodobne nenapĺňa. To je všetko. Skus hľadať príčinu prečo. Tiez som to takto mala s jednym bývalým. Mna nebavili tie jeho "rychlovky", on nemal zase záujem ako tvrdil prej.... jeho drahocenný čas nejakym sexom.

jaanna
30. dec 2024

Navrhujem, víkendový wellness pobyt, bez detí....100% pomôže

duppka13
30. dec 2024

@mangelxxx rozumiem ti, my to mame takto podobne len u nas je to manzel co odmieta sex, stale mu nieco bolo stale nejake vyhovorky, vela prace, stres, zdravie, cas, najprv som sa snazila analyzovat to a riesit a skusat potom som mu povedala ze prestavam to riesit a ked bude chciet nech dojde, ze mu nikdy nepoviem nie. A predstav si, nedosiel uz 4 roky. 4 roky ziadny sex. Ani na dovolenke, ani ked bol cas a boli sme sami, nikdy. A tiez som nepribrala, od svadby mam rovnako vela kil, predtym mu to nevadilo. Co tu pisu ze ona ma toho vela na robote a preto nechce sex je blbost. Ja mam tiez toho vela, aj som unavena, aj malo spim a chut mam stale tak podla mna je to nejaka asexualita alebo co. Najhorsie je, ze po tak dlhej dobe clovek uz ani nevie kde zacat, vytratila sa uplne intimita, nastrbilo nam to cely vztah, uz aj spi v inej izbe, no uplne ako spolubyvajuci. Takto zit do konca zivota to je ako za trest. A potom ked clovek uvazuje nad rozvodom kvoli sexu tak si pripadam az smiesne ze toto riesim ale je to hrozne takto zit.

vorkola
30. dec 2024

@mangelxxx Hoci mozno nestastny,ale si aj vtipny.

aurinia
30. dec 2024

@mangelxxx moj muz ked chce, tak ked spim tak ma polubi aj ked spim....rano rozmyslam či bolo niečo alebo to bol sen....keby sme sa dohadovali, alebo by sa ma pytal...to by bolo velmi planovane, bola by som v strese

betulinka1
30. dec 2024

@duppka13 4 roky si nemala sex s muzom? To je strasne dlho. Akoze ja chapem, ze orgazmus ako taky si vies zabezpecit aj sama. Ale bozky, objatia a ta chlapská náruč. To sa neda nahradit hrackami.

duppka13
30. dec 2024

@betulinka1 je to strasne dlho ano, ani objatia ani bozky, nic. Zufalstvo. U nas ked sa o probleme nerozprava tak akoze neexistuje.

vorkola
31. dec 2024

@dankabg Ani ja,ale radcej by som to po duchovnej stranke prehodnotila s s rimo,alebo grekokatolickym knazom ,.,teda ak su aj prakticky veriaci, a samozrejme ak sa jedna, o sviatostne manzelstvo. Ja si myslim ,ze tuto anulacia neprejde,Kedze k telesnemu splynutiu .doslo,teda fyzika v poriadku, a tuto ide len o necastu frekvenciu,.Tak ta anulacia preto nie,...lebo da sa to aj prirovnat, trebars ,ze manzelka, zakratko po svatbe ostane dlhodobe tazko chora ,trebars mechur ,maternica creva, a nemoze mat sex z dovodu, jej choroby, tak tam vlastne ona dostala kriz, (tym padom aj on ) co sa tyka choroby,,ze aj lekarom odporucenie sex nemat,,kedze chorobu dostala az po svatbe .Alebo to prehodnotne opacne, Trebars manzel po havarke sex nnemozny, tak to tiez nie je na anulaciu,lebo to je vlastne kriz ,teda utrpenie..ked teda manzelka chce castejsie .No v tomto jeho pripade , po 1)vzhladom k manzelke
kedze necasty sex z pohladu cirkvi tak anulacia, ani napad, ale to je len moja mienka,,,mozno sa mylim To skor rozpoviem tento skutocny pripad,to som ale len pocula od mojej mamy ,,Po sviatostnom manzelstve, jedneho paru, dlhodobe
neprislo k sexu z dovodu, ze manzel nebol schopny pohlavnemu styku, mozno ani on sam nevedel, alebo klamal, to zistil az po jeho prvej noci a ked uz s manzelkou mozno to
skusali dlho a nic .Tak po case sa to uzavrelo, ze manzelstvo bolo neplatne.Podla mna ,aj keby klamal,teda zatajil,ze nemoze ,aj tak by (to myslim si ) manzelstvo bolo
neplatne,lebo ked bol panic ,mozno mal nadej ,vsak sviatostne mazelstvo,,kedze nic intimita nula bodov,tak tam opravnene ,jeho manzelska podala na anulaciu, ktora jej presla. Sice mohli zit ako brat a sestra, ale ona tak nechcela,.Ale napriek tomu, sa uz nevydala,mozno nemala stastie,alebo chcela zostat sama nevie sa. A ja v tomto jeho pripade, teda autora tohto komentu,by som sa pozrela z pohladu, ze su tam deti a po 2) on lasku k nej ma,,..On moze ona moze, tak tam akurat hra negativnu rolu ta frekvensia,,orgazmus moze aj nemusi,.,to asi ani tonie je dovod na anulaciu,Toje nieco podobne, ako sa nevie ci on aleboona su neplodny,,ani to nie je na anulaciu.

betulinka1
31. dec 2024

@duppka13 no je to smutne. Asi sa budes musiet popozerať po inom naruci.

mariaa79
31. dec 2024

@mangelxxx toho by sa mala báť manželka že čo bude keď niekoho stretneš ,je prirodzené že čo nedostaneme doma ....Nech si o tom myslí kto chce čo chce.A druhá vec ,ona je v manželstve spokojná a ty nie,lenže manželstvo je o tom,aby boli obaja.Inak to nebude fungovať tak ako má

titi22
Odpoveď bola odstránená
nevenka
31. dec 2024

@luna9 neviem si predstavit, aky "cirkus", ved sa moze stat aj take, ze sice sme dohodnuti na pondelok, dajme tomu a daco do toho pride, ze choroba alebo bolavy zub a co, vudem cirkus robit, lebo je pondelok a musime??!! Ved to je chore toto cele.

nevenka
31. dec 2024

@aurinia to ako mame chapat? Ze spis a zrazu on si urobi dobre??? Akoze pocas Tvojho spanku? 😳

barka1
31. dec 2024

@mangelxxx ahoj, preletela som si celu diskusiu a tvoje odpovede celé precitala...objavuje sa tu par názorov, s ktorymi súhlasím - nesprávna volba partnerky, ta prvotna slabá frekvencia dala tušit, že po detoch a vekom to bude len horšie. Som toho názoru, že sa to už nezmeni. A že žena ta pozná a vie, že by si ju a rodinu nikdy neopustil. A tvoje trapenie buď ignoruje alebo bagatelizuje.
Napisem ti 2 pribehy.
Mam za sebou 4 roky manželstva bez sexu. Uplne. Dlho sa rozpadalo. Ja som žila v tom, že sex vobec nepotrebujem. Teraz po 40 ke mám sex vždy, ked som s partnerom. Pretoze tu tuzbu vo mne vždy prebudi. Je niekde hlboko vo mne. A tiez milujem, ked ho mozem uspokojit a vidím, aky je po mne nadržaný. A to nie som ziadna fitneska.
Poznám muza, ktory má vztah ako ty. Doma ideálna sexy manželka, dve krásne úspešne dcery, finančne zabezpečení. On roky rokuce hlada ženské na sex. A podvadza svoju ženu. Nikdy to nie je nic viac, proste stretko na sex. 1-2 krát do týzdna. Svoju ženu miluje a neopustí ju. Ale tiez ju už nezmeni. Svoju potrebu si plní inde. Tak ako muž, ktory sa radsej naje v restike, pretoze jeho žena nevie varit.

tamtamka26
31. dec 2024

@duppka13 omg, toto by som naozaj nedala a hľadala inde.. Ty veríš, ze on vydržal 4r bez sexu?

lucia245
31. dec 2024

@mangelxxx rozhovor. Čo potrebuješ ty a čo potrebuje ona. Kde vidíš problém a zistiť, čo s tým. Môže byť vyhorela, potrebovať oddych. Zmeniť prácu alebo ju na čas vynechať úplne. Môže byť emočne od teba odpojení, preto ju to k milovaniu nepúšťa. Tam treba nakopnúť vzťah. Môže byť, že potrebuje vypadnúť od detí a domácnosti, úplný reset - choďte na týždeň bez detí niekam. Ale môže byť, že už ťa nemiluje a vzťah udržuje iba kvôli deťom a dostatku financií... Veľa veci tam môže byť. Treba sa pýtať, riešiť, možno aj terapeut (ale naozaj dobrý, tých je málo).

lllaila
31. dec 2024

@mangelxxx ona je spokojná a nič by nemenila??? No super 👎Prosím ťa vzmuž sa a zatras hradom, že ty spokojný nie si a rozhodne veci chceš riešiť. Buď nech otvorí váš vzťah ďalším ľuďom alebo rozvod. Na čo tu vyplakávaš na ženskom fóre a doma vo vani. Ona ťa nemiluje, je len pohodlná a ty truľo nevídaný, ktorý dúfa, že mu tu odobria žienky neveru.