Chýbajúca intimita v manželstve: Ako vyriešiť problém?
Ahojte, skúsim, ale nie je to jednoduché všetko zachytiť v skratke 🙂. Problém je s chýbajúcou intimitou od manželky, fakt je to pre mňa nepochopiteľné, preto píšem, hádam sa niečo dozviem. Sme štyridsiatnici, 3 deti, v celku obaja zdraví, dovolím si tvrdiť, že vekovo vyzeráme na menej, zachovalý aj postavou . Bežný týždeň vyzerá tak, že škola a práca, prvýkrát sa vidíme doma po práci, ona končí skôr, aby viac času mala na deti a domácnosť. Ale dosť pomáham, nie je to na nej, ale určite má toho viac.
Ale cez pracovné dni (niekoľko rokov od narodenie posledného) jej non-stop niečo je – únava takmer vždy, občas bolesť hlavy, brucha, no proste hlavne únava. Nedá sa s ňou cez pracovné dni moc riešiť veci (ale aj obyčajná komunikácia je na tenkom ľade), lebo hneď podráždená, že však nestíha, má ešte kopec, atď. Stačí jej byť v práci a už je doma mierne napätie. Ponúkam jej slušne, že nech si niečo nájde na kompenzáciu, čokoľvek, že doma to v pohode zvládneme (a to je pravda, že zvládneme), ale aj z toho je podráždená . Čiže cez týždeň niečo ako intimita je neslýchané, to už som sa dávno naučil. V piatky je stále hotová, lebo týždeň za ňou. Sobota je jediný akože „vhodný“ deň na niečo, ale to ešte je tam veľa faktorov. Nedeľa je už deň pred prácou, tak to už sa zase nič intímneho nehodí, lebo len povie, že „mať tvoje problémy“. A to sme za posledný rok mali sex asi 2-krát, a predchádzajúcich 15 rokov max 1 x za mesiac. Ale to všetko nebol sex – lebo niekedy sa stihla len predohra, vošlo dieťa a bol koniec, a tak som si „vyplytval“ tú jedinú šancu za mesiac . Večer sme prakticky nikdy nemali sex, v noci niekedy, ale to bolo po čase nudné, lebo však totálna tma , a podráždená, že bude nevyspatá. Takže jediná šanca bola v sobotu ráno (takže 4 možnosti v mesiaci). Normálny sex za 15 rokov som mával tak 3 až 4 krát do roka. Pri väčšine prípadov sexu sa odhalila len minimalisticky . Ako tak odhalenú ju môžem vidieť iba, keď akože vojdem, keď sa sprchuje. Ale pri tom ma strašne priťahuje, vzrušuje, páči sa mi. ALE UŽ SOM V ŠTÁDIU, že našu intimitu vidím ako športku – šanca vyhrať je vždy, ale prakticky nulová. Takže moja obľúbená poloha už roky rokúce je - ja vo vani, a v kúpeľni nikto (bohužiaľ, toto nie je vtip).
V skutočnosti však viem a vidím, že toho nemá až tak veľa, ako sa tvári. Len ona to berie tak, že sex je posledné čo ju trápi. A vôbec ju netrápi, že sme rok skoro nemali. Komunikovať s ňou sa o tom nedá, prosím túto radu mi nepíšte.
Záver - skúste akúkoľvek Vašu skúsenosť, hádam uvidím svetlo na konci tunela. ďakujem.
@karolinakr ... ako som už písal, ťažko jej vysvetliť, že to chce nejakú zmenu, keď ona je takto spokojná. Ona si ide svoje. Keby niečím akokoľvek opatrne naznačím "pohrozenie", alebo nespokojnosť, tak máme tichú domácnosť pekných pár dní. A ovšem sa bude tváriť, že potrebuje čas, kým ju to prejde a začne sa ku mne normálne chovať (po tom, čo som "pohrozil") Takže tak. Nejak si je so mnou istá 🙂.
@pralinka25 ... to čo si písala, tak viem, že by sa to mojej žene páčilo. ALE, je tu jedno ale, a to je to, že sexu by sme nemali o nič viac. Bohužiaľ toto je vyskúšané, overené. Ale ja nedokážem sa s ňou takto "hrať" takéto milé hry, keď v tom nič nevidím, aj keď to vyznie takto hnusne, ale je to tak. Vzťah je obojstranný, obe strany dávajú a berú. Ovšem že nie som vôbec dokonalý, ale s čistým svedomím môžem vyhlásiť, že pre to robím neporovnateľne viac. A teda pomaly lámem nad tým palicu. Teraz som jej akurát povedal, že ak máme mať sex, tak bude vtedy, keď ona bude chcieť a jednoznačne mi to naznačí. Čiže ja už nechcem žiadne ďalšie sklamanie. Ale dobré riešenie to nie je. Najbližšie napíšem, čo povie na rozhovor o našom sexuálnom živote, či je spokojná, čo si o ňom myslí, na to sa teším 🙂.
@mangelxxx ty máš ozaj nekonečnú trpezlivosť, iný chlap by mal už dávno milenku
@mangelxxx tak nepohrozuj. ak naozaj nema zaujem ai o tom hovorit ani o snahu zmenit to alebo aspon pokusit sa to zmenit tak zmen svoj zivot ty sam a necakaj na zazraky.
Ahoj písala som ti správu 🙏🏻
@pralinka25 ... to čo si písala, tak viem, že by sa to mojej žene páčilo. ALE, je tu jedno ale, a to je to, že sexu by sme nemali o nič viac. Bohužiaľ toto je vyskúšané, overené. Ale ja nedokážem sa s ňou takto "hrať" takéto milé hry, keď v tom nič nevidím, aj keď to vyznie takto hnusne, ale je to tak. Vzťah je obojstranný, obe strany dávajú a berú. Ovšem že nie som vôbec dokonalý, ale s čistým svedomím môžem vyhlásiť, že pre to robím neporovnateľne viac. A teda pomaly lámem nad tým palicu. Teraz som jej akurát povedal, že ak máme mať sex, tak bude vtedy, keď ona bude chcieť a jednoznačne mi to naznačí. Čiže ja už nechcem žiadne ďalšie sklamanie. Ale dobré riešenie to nie je. Najbližšie napíšem, čo povie na rozhovor o našom sexuálnom živote, či je spokojná, čo si o ňom myslí, na to sa teším 🙂.
@mangelxxx mňa by zaujímalo, či nastala nejaká zmena vo vašich životoch....
Po nejakých mesiacoch tu čosi napíšem, keď som to sľúbil. Je to stručné, vlastne sa nič nezmenilo v kvantite, život je rovnaký. Čiže máme sex cca. 1x za mesiac alebo len 1x za dva mesiace. Ale ani tie nemusia byť nič poriadne. A ona je spokojná. Akurát mám bujnejšiu fantáziu, keď vidím iné ženy na ulici alebo nejaké cyklistky predo mnou... . Ale neuvažujem robiť zmeny vo vzťahu, šak sú aj deti 3, hypo, práca a pod. .... nechávam tomu voľný priebeh.
Po nejakých mesiacoch tu čosi napíšem, keď som to sľúbil. Je to stručné, vlastne sa nič nezmenilo v kvantite, život je rovnaký. Čiže máme sex cca. 1x za mesiac alebo len 1x za dva mesiace. Ale ani tie nemusia byť nič poriadne. A ona je spokojná. Akurát mám bujnejšiu fantáziu, keď vidím iné ženy na ulici alebo nejaké cyklistky predo mnou... . Ale neuvažujem robiť zmeny vo vzťahu, šak sú aj deti 3, hypo, práca a pod. .... nechávam tomu voľný priebeh.
@mangelxxx máš môj obdiv, že to ako muž takto zvládaš... ja mám sex asi o 1x viac mesačne ako ty, ale niekedy ma prepadáva zúfalstvo, hlavne, keď sa búria hormóny. Lebo pre ženu je to viac, než len fyzické spojenie a môj muž to nevie/nechce pochopiť. Ako sa k manželke správaš? nie si na ňu nervózny? frustrovaný? Nevytáča ťa každá maličkosť v práci?
@mangelxxx máš môj obdiv, že to ako muž takto zvládaš... ja mám sex asi o 1x viac mesačne ako ty, ale niekedy ma prepadáva zúfalstvo, hlavne, keď sa búria hormóny. Lebo pre ženu je to viac, než len fyzické spojenie a môj muž to nevie/nechce pochopiť. Ako sa k manželke správaš? nie si na ňu nervózny? frustrovaný? Nevytáča ťa každá maličkosť v práci?
@anonym_91ad0e .... haha, čoby som nebol nervózny. A potom sa občas čuduje, že čo mi zas je, a pritom jej to vôbec nedochádza, aj keď jej to naznačím, tak len povie, že mať tvoje problémy, a že toto ona naozaj nemusí počúvať, atď. Podotknem, že znamenie škorpióna asi niečo má do seba. Šak teraz budú narodky, a ako vždy jej poviem, že mi stačí jedna vec, ktorá je vlastne zadarmo : -))))))))
@anonym_91ad0e .... haha, čoby som nebol nervózny. A potom sa občas čuduje, že čo mi zas je, a pritom jej to vôbec nedochádza, aj keď jej to naznačím, tak len povie, že mať tvoje problémy, a že toto ona naozaj nemusí počúvať, atď. Podotknem, že znamenie škorpióna asi niečo má do seba. Šak teraz budú narodky, a ako vždy jej poviem, že mi stačí jedna vec, ktorá je vlastne zadarmo : -))))))))
@mangelxxx no ale škorpiónky sú vášnivé a nie ako vyluhovaný čaj.
@krtko1313 ... ebéééénci, ale písal som to tak, že ja tom TEN škorpion, ona nie, bohužiaľ, inak by som sem nevypisoval .
@mangelxxx hm, no ja som strelec, tiež by mi stačil jeden darček 🤐 a neboj sa, dobre ona vie, co naznacujes, iba sa tak tvári... Neviem, neviem, ci sa raz nedáme dokopy 😆😆🤦
@mangelxxx hm, no ja som strelec, tiež by mi stačil jeden darček 🤐 a neboj sa, dobre ona vie, co naznacujes, iba sa tak tvári... Neviem, neviem, ci sa raz nedáme dokopy 😆😆🤦
@anonym_91ad0e .... no, strelec, moc dobrého som na nich nepočul, .... ale čo už len môže na to škorpion povedať. Za seba zaujato viem len povedať, že nechápem a hlava mi neberie, ako môže existovať muž, ktorému sa nechce milovať sa.
@anonym_91ad0e .... no, strelec, moc dobrého som na nich nepočul, .... ale čo už len môže na to škorpion povedať. Za seba zaujato viem len povedať, že nechápem a hlava mi neberie, ako môže existovať muž, ktorému sa nechce milovať sa.
@mangelxxx aj ja mam takeho...a tiez nad tym dumam
@mangelxxx btw...tiez je strelec
@mangelxxx občas rozprávam mužovi, čo sa tu dočítam a vždy povie, že ako TO môže niekomu nechutit.
@letfenixa
@anonym_bd2378
@mangelxxx ja mám dojem, že môj muž je vo svojej podstate žena 😀 celkovo má aj také správanie - odúvačky na niekoľko dní, táto nechuť k sexu, všetko ho dojíma... alebo je to možno vekom (?). Pozeráme film a on o chvíľu smrká 😀 Alebo tým, že vyrastal s 2 sestrami?
P.S. Nie je náhodou škorpión znamenie, ktoré sa takmer s nikým netoleruje? 😀
@letfenixa
@anonym_bd2378
@mangelxxx ja mám dojem, že môj muž je vo svojej podstate žena 😀 celkovo má aj také správanie - odúvačky na niekoľko dní, táto nechuť k sexu, všetko ho dojíma... alebo je to možno vekom (?). Pozeráme film a on o chvíľu smrká 😀 Alebo tým, že vyrastal s 2 sestrami?
@anonym_91ad0e škorpión je autor príspevku a tí sú veľmi vášnivé znamenie, mám jedného doma 🤣
@anonym_91ad0e škorpión je autor príspevku a tí sú veľmi vášnivé znamenie, mám jedného doma 🤣
@janickacrazy Ano, ja som to pochopila. Mala som chvíľu škorpióna, ale ozaj iba chvíľu.... divná povaha a mám info, že doteraz si nevie nájsť vzťah 🙄 (ale áno, sexoval by od rána do večera 😀, ale to bol mladý divoch 😀 )
@janickacrazy Ano, ja som to pochopila. Mala som chvíľu škorpióna, ale ozaj iba chvíľu.... divná povaha a mám info, že doteraz si nevie nájsť vzťah 🙄 (ale áno, sexoval by od rána do večera 😀, ale to bol mladý divoch 😀 )
@anonym_91ad0e áno, oni sú také komplikované povahy väčšinou, ale mne to vyhovuje
@letfenixa
@anonym_bd2378
@anonym_91ad0e vidis, podobne crty ma aj ten moj...uplne potlacene mužstvo, urcite nizky testosteron...........ja si skor myslim, ze je to sposobene chorým vztahom k patologickemu tyranskemu otcovi............o ktorom zena/partnerka netusi a tak nevie, do coho ide
@anonym_91ad0e vidis, podobne crty ma aj ten moj...uplne potlacene mužstvo, urcite nizky testosteron...........ja si skor myslim, ze je to sposobene chorým vztahom k patologickemu tyranskemu otcovi............o ktorom zena/partnerka netusi a tak nevie, do coho ide
@anonym_bd2378 áno, ten nízky testosterón bude tiež dôvodom. Vraj to na sebe cíti. môj zase mal zlé vzťahy s mamou, zostal "zatvrdnutý", emočne plochý.. a čo som odpozorovala, môj otec aj dedo v starobe za všetko "plakali", hneď boli dojatí, možno je to aj vekom...
@letfenixa
@anonym_bd2378
@anonym_91ad0e
@anonym_91ad0e ... škorpióna stačí pochopiť a bude verný, trebárs ako ja. Ale beda tým, ktorý sa tým neriadia, tak tí nemôžu očakávať požehnanie od neho. Je to také jednoduché.
@mangelxxx bud lieky, alebo ta nelubi, alebo ma na to ineho... A vyhovara sa.
A hlavne ju nelutuj. Mozno si je tebou velmi ista. Sprav nieco ine... Prestan chodit z prace rovno domov, chod s kamosmi von... A rozpravaj ako ste sa super zabavali... Atd... Neboj sa. Ked zisti, ze ta uz nema uplne namotaneho zacne hned bojovat aby o teba neprisla.
@mangelxxx bud lieky, alebo ta nelubi, alebo ma na to ineho... A vyhovara sa.
A hlavne ju nelutuj. Mozno si je tebou velmi ista. Sprav nieco ine... Prestan chodit z prace rovno domov, chod s kamosmi von... A rozpravaj ako ste sa super zabavali... Atd... Neboj sa. Ked zisti, ze ta uz nema uplne namotaneho zacne hned bojovat aby o teba neprisla.
@derdia ... pocitovo čo si spomeniem, tak cez letné prázdniny sme asi 2 alebo 3 krát mali čosi. A cez jeseň to bolo presne 2 krát, ale tieto všetky prípady by som nenazýval sex-om. No a teraz si tipnem, že do konca roka ešte tak 1 krát sa manželka zmôže na niečo. Potom na konci roka sem napíšem, či som dobre tipol, alebo o koľko som sa pomýlil.
@derdia ... pocitovo čo si spomeniem, tak cez letné prázdniny sme asi 2 alebo 3 krát mali čosi. A cez jeseň to bolo presne 2 krát, ale tieto všetky prípady by som nenazýval sex-om. No a teraz si tipnem, že do konca roka ešte tak 1 krát sa manželka zmôže na niečo. Potom na konci roka sem napíšem, či som dobre tipol, alebo o koľko som sa pomýlil.
@mangelxxx prečo by si to nenazýval sexom? tvoja žena hrá mŕtvu, či ako? no tak poctivo si to znač do kalendára, aj keď si myslím, že toto určite nezabudneš, lebo to je pre nás odmietaných doslova sviatok 😀 u nás tento mesiac 1x , aj to bolo o ničom 🙄 a nakoľko sme rozvadení, tak pochybujem, že bude niečo viac do budúceho týždňa....🤐

@diegoo ale no. Na vzťahu musia pracovať obidvaja... Ak jeden z nich nemá záujem, je to márna snaha