icon

Čo robiť, keď manžel prestane milovať?

19. okt 2024

Ahojte, včera mi manžel povedal,že ma už nemiluje. Ako ďalej? Máme 2 malé deti.

kp7333
19. okt 2024

@limoncino vzdat sa je ta najlahsia cesta

diannas
19. okt 2024

A ty to ako vnímaš ze ta nemiluje ? Co sa zmenilo ? Ty si už nemala taky pocit dlhšie napr ?

maminkasisa
19. okt 2024

Nemiluje Ta? Ôk, a deti či? Miluje? Boháča, nechať mu deti, ísť do práce, nech preberie zodpovednosť... a čo? Však je rodič rovnako ako Ty... nemá asi 100% pozornosť a "opateru"...

koniarova
19. okt 2024

Garantujem ti, že za tým nemiluje je niečo / niekto/ iné.

vsicka036
19. okt 2024

Co su male deti a co znamena nemiluje? My sme mali brutalnu krizu pri druhom synovi. A zvladli sme.

liliana8
19. okt 2024

@madeincssr cize myslis, ze po case chemia/pritazlivost z kazdeho dlhodobeho vztahu vyprcha a zostane "iba" laska a ucta?

liliana8
19. okt 2024

@hopsas a kolko casu odvtedy ubehlo? Nezopakoval to znova?

kp7333
19. okt 2024

@liliana8 podla odbornikiv je "zivotnost" motylikov v bruchu cca 2 roky. Potom chemicky koktail hormonov vyprcha a nastupuje realita, ked odrazu vidime aj chyby, ktore sme v navale zamilovanosti prehliadali. Na udrzanie dlhodobeho vztahu treba okrem lasky aj vzajomnu uctu, respekt a veeela porozumenia. Je to casto o kompromisoch a odriekani. A hlavne o komunikacii.

nikpa
19. okt 2024

Rozvádzať sa je možno bohužiaľ dnes moderné ale tam kde už nie je láska, je to aj nutné...

kp7333
19. okt 2024

@koniarova zrejme kriza stredneho veku. pankovi sa mozno zapalili lytka, ma nieco rozrobene a caka, co sa z toho vyvinie.

nina004
19. okt 2024

Ak chceš napíš správu, prechádzam tým istým.

madeincssr
19. okt 2024

@liliana8 netvrdim ze z kazdeho (to su tie najstastnejsie pary, ktore obcas vidime), ale z mnohych ano. A napriek tomu hlboke, suladne priatelstvo a laska pokracovat moze.

hendikep
19. okt 2024

@hopsas takto sa to robí do psej matere 👏🏻 … odborníčky budú tvrdiť že taká žena nemá sebaúctu, ale podľa mňa v tomto je presne tá sila ženy, nie vnucovať sa a nechať so sebou utierať dlážku, ale s rozvahou sa k tomu postaviť. Buchnúť dverami a zničiť deťom život vie každý.

limoncino
19. okt 2024

Dievčatá, ja som napísala, ak nie je šanca na obnovenie vzťahu. V preklade, skús to ešte.

betulinka1
19. okt 2024

Ok jedna vec je milovať a jedna vec je, ci aspon nieco k tebe citi? Ano tymto vyhlásením sa dotkol tvojich citov a ega ale treba to viac analyzovať. Co mu chyba, co chyba tebe. Mate sex, intímne chvíle? Skuste dat deti babkam a ist na vikend niekde iba vy dvaja. Milovať druheho je rozhodnutie. Skuste sa spolu zase smiat, pritúliť sa k sebe, drzat sa za ruky, rozpravat sa. To, ze ti povedal takto moze byt iba jeho stav, ze nevie ako dalej. Aj poradňa moze byt fajn. Ale cestu k sebe musite aj tak najst vy dvaja.

autor
19. okt 2024

Tak takto.. sme spolu 14 rokov, 8rokov manzelia. Deti maju 3 a 6 rokov. Kriza sa zacala narodenim prveho dietata, manzel sa jej nevenoval, nemal k nej ziadny vztah. ( Vtedy sme byvali u rodicov, lebo sme stavali dom). Ja som mala inu predstavu o rodicovstve, a zacala som mu to vycitat.. potom sme postavili dom, zevraj to tam bude ine, spravili sme druhe dieta, ale moc sa nezmenilo nic. Nepacilo sa mi, ako sa k detom stavia, proste sa im nevedel venovat, vtedy som citala rozne psychologie, ze nie kazdy chlap sa vie vzit naplno do rodicovstva. Nechala som to tak, ale plynutim casu sme sa zacali menit obaja, zacali sme mat odlisne nazory na zivot, svet, atd... Napr.on je velmi racionalne zalozeny, veri len faktom, ja verim aj v alternativnu medicinu a tak ( je to jeden priklad), to vytvorilo medzi nami dalsie priepaste.. dost sme sa hadali, zacal byt citovo nedostupny, tvrdy, taky proste, ze ja som mačo, nedobitny,silny.. vnimala som to tak, ze proste akoby ma zacal ponizovat, a tiez som pritvrdila... Teraz sme obaja tvrdohlavi, a kazdi si ide za svojim... Poslednu dobu som citila, ze ma asi nemiluje, bol chladny... Vcera sme si akurat sadli, rozpravali o beznych veciach, spomenula som mu, ze mi zacina odcudzovat, a vtedy to z jeho vyslo, ze ma uz nemiluje... Ale nevie, co ma robit... Nechat nas este nechce, ale nevie povedat, ci z toho vidi nejaku nadej este... Tak sme tu.... Dufala som, ze nedospejeme do tohto stadia, ale bohuzial ano... My sme sa snazili najst si cestu k sebe, ale bud z jeho strany, alebo z mojej bolo vzdy nieco... Co neviem vysvetlit, aj som sa ho pýtala, preco potom sex mame vasnivy, zalubeny, aj romanticky plny citov aj drsny, je super...

sofia1979
19. okt 2024

U mňa to bol koniec, dnes vďaka Bohu za to našťastie sme deti nemali. Držím palce skúste všetky možnosti teda ak bude chcieť spolupracovať. Ak nie hm pátraj po príčine inej ako ty

vsicka036
19. okt 2024

Toto sa podla mna este da zachranit. Obaja musite chciet najst cestu. A ustupit z tvrdohlavosti. A riesit aj vas,nie len deti. Mozno aj odbornik by bola cesta.

nina004
19. okt 2024

U nás to bolo podobné. Muž sa mi začal odcudzovať,tak som mu to povedala. Povedal ,že nevie či ma ešte ľúbi. O pár dní mi povedal ,že má už nemiluje. A odsťahoval sa. Nechápala som. Mali sme veľa hádok po deťoch, mám mladšie deti ako ty. Ale brala som to tak,že sa pohádaš a ideš ďalej. On nie. Sú to tri mesiace,čo sa odsťahoval. Snažila som sa s ním viesť konverzácie, navrhla x-krát poradňu , bola som u psychologičky aj sama a snažila sa urobiť nejaké zmeny. Nechcel. Teraz som sa dozvedela ,že už býva s inou. Podľa mňa pokiaľ ešte doma je a má čo i len najmenší záujem niečo so vzťahom robiť,snažte sa. Milovať je rozhodnutie. Skúste napr.poradňu ,keď sami si neviete rady a opakovane padáte do toho istého. Ja by som osobne začala maličkosťami.Sama v sebe si uvedomila,čo sa mi na partnerovi páči, aké vlastnosti, čo vo výzore. Skúsila by som nájsť čo najviac času na seba, na nás , na rodinu. Neviem ako si na Tom ty,ale keď má byť vzťah pekný, musí byť spokojný aj jednotlivec. Rob niečo ,čo robí šťastnou teba. Keď sa budeš smiať, bude z teba vyžarovať pokoj bude spokojná aj tvoja rodina. Samozrejme na to musia byť dvaja. Sama sa môžeš aj na uši postaviť a nemyslím si,že niečo zmeníš.

autor
19. okt 2024

Ďakujem nina

zmrzlinka8
19. okt 2024

@thirstymonk ja si myslím, že zaľúbiť sa na povel nedá. ani na rozhodnutie. Láska je cit, ktorý neovplyvníš. Rozhodnutie je chcieť zotrvať.

pbra40
19. okt 2024

Mna zarazila veta: Nechat NAS este nechce.
Plestila by som mu asi bez rozmyslu. To co si ti chlapi dovoluju? Hned akoze vie, ze deti ostanu s matkou? Tak aby nemu bolo pohodlnejsie? Mna toto vie tak nahnevat. Oni si myslia, oni chcu, oni dufaju, oni nie su pripraveni na rodinny zivot... ja ked toto pocujem... prepac, velmi som ti tym nepomohla... ale to je asi trend teraz... vsetci hned sa zdekuju do kludu, ako keby zena jasala stastim, ze ma dalsiu dekadu zivota stravit bez podpory muza, behajuc z prace k domacim uloham, vysvetlovat detom, preco ocinko s nimi nebyva... robit mozne aj nemozme...ach drzim ti palce. Musi to byt narocna situacia 😭

simona20201309
19. okt 2024

@pbra40 keby tak zajtra ráno pri raňajkách čakala s kufrom a povedala - rozhodla som sa, už nechcem byť s vami. A odišla. To by som naozaj chcela vidieť reakciu.
Len jasne ze toto asi žiadna matka nechce urobiť deťom ani zo srandy, ani na 3 dní.
Zaujímavé, že zbabelci s tým problém nemajú...

bruno1
19. okt 2024

@simona20201309 Ale veď taká je realita .Súd dá deti do výchovy otcovy v 7%prípadov a to musí byť matka feťáčka ,psichicky narušená,alebo kriminálnička.Autorka písala ,že manžel je realista .

simona20201309
19. okt 2024

@bruno1 počkať, ale v prípade ze matka má o deti záujem. Ak matka odíde a deti nechá otcovi tak nemôže súd prinútiť matku aby mala deti vo svojej opatere
Ale tu zachádzame do extrémov. Toto autorka nechce. Písala som len ako príklad... koľko mužov by si ten odchod od rodiny rozmyslelo, keby si to mali so ženou vymeniť a ostat s deťmi bez ženy.
Žena len pošle mesačne nejakých 80e a vybavene.

hipuska
19. okt 2024

@nina004 zaujalo ma, čo píšeš. To muž po 3 mesiacoch, ako odišiel, už mal inú ženu? A koľko je celkovo už odvtedy čo ste mimo seba? Ako si to dala?

elisebah91
19. okt 2024

Aj mne to povedal asi 5 rokov dozadu, zabolí to, porevala som si, chodila som ako mimo pár dní ale povedala som si že toto nechcem. Že chcem späť mužovu lásku a začala som hľadať, neskôr bojovať. A zatiaľ sme spolu. Už mi to nepovedal.

bruno1
19. okt 2024

@simona20201309 koľko mužov by si ten odchod od rodiny rozmyslelo, keby si to mali so ženou vymeniť a ostat s deťmi bez ženy......Poznám aj tento príklad"Manželka sa zamilovala ,odišla od manžela a detí.Po cca.roku sa rozviedli a hádaj kto dostal deti do opatery?MATKA.Nepodcenuj silu ženskych sĺz na súde.🤷

nelasimon
19. okt 2024

Presne tak, nedržte sa toho, že je moderná doba, držte sa toho, čo všetko ste pre vzťah urobili alebo neurobili a až potom zvažujete rozvod. Vtedy je to už posledné štádium. Je to opäť krok na celý život vás a vašich detí. Je jednoduché zdupkat, to robia tie slabé povahy. Lebo dnes je to tak nastavené, že manželia nedokážu riešiť viaceré problémy, súperia v hádke, len aby mali navrch, namiesto toho, aby mali v sebe pokoru, vedeli si tolerovať určité návyky a zlozvyky.... zvlášť, keď sú už deti, ktoré ľúbia oboch rodičov. Samozrejme, ak sa nejedná o ťažké veci, ako drogy, týranie, alkohol a narcis, či sociopat.

zmrzlinka8
19. okt 2024

@bruno1 nech si myslí kto chce, čo chce, ja hovorím, že puto matka - dieťa je jedinečné a najsilnejšie na svete (odhliadnuc od nejakých mentálne chudobných či patologických matiek atď.) a nie je také isté ako otec - dieťa. aj keď vôbec nespochybňujem lásku otca k dieťaťu.
Nikdy by sa preto nemala matka oddeliť od detí. Jedine, že to dieťa týra, pije, droguje a pod. Mne keby zobrali dieťa, rovno sa zbláznim, nevydržím ani deň.