Čo robiť, keď manžel prestane milovať?
Ahojte, včera mi manžel povedal,že ma už nemiluje. Ako ďalej? Máme 2 malé deti.
@zuzulkazu ja som prežil to isté čo jej muž bol som taký istý blbec ale keď mi manželka povedala, že uvažuje o rozvode, zapol som rozum a analyzoval som všetky varianty. Trvalo mi to pár dní, ale rozhodol som sa to risknúť a vysral som sa na nejaký čas na pocity. V živote sú oveľa horšie trápenia ako dávať niekomu lásku ku komu ju necítiš. Počuješ to slovne spojenie? Lásku dávať je trápenie? No nie je. Trápenie bolo ju necítiť a báť sa, že už nepríde. Ale keď začneš robiť čo sa od teba očakáva odrazu to nie je trápenie. Je to len blbý neistý pocit, že nevieš ako to dopadne. Keby som vedel, ako to dopadne nebál by som sa. Mal som šťastie, že manželka ma neodmietala. Ale ani nebola nadšená. Nevyskakovala od radosti, že ju beriem na výlet do Nízkych Tatier v čase keď tam nebol ani sneh ani slnko len pľušť a blato. Ale ani neprotestovala. Nevyčítala mi nič. Tým mi veľmi pomáhala. Ťažisko záchrany bolo na mne ale aj ona mala podiel na tom. Teraz keď uvažujem tak asi väčší ako si myslím. A nemysli si že jeden výlet to zachránil. Aj počas neho boli boľačky a ťažké chvíle. Ale po tom výlete to bolo iné ako pred ním. Furt na hovno ale nie tak na hovno ako pred výletom. A to si treba vždy všimnúť. Trend. Neporovnávat sa s inými ani s tým aké to bolo keď sme sa brali. Len so včerajškom. A potom to už šlo k lepšiemu a lepšiemu. Nechcem tu písať detaily, číta to tu aj manželka. A tá sa môže hnevať, že tu vyťahujem náš príbeh. Ja len, že som tu anonymne a keď to môže pomôcť niekom som rád. Už som to tu viac krát písal môj príbeh a názor a niektoré dámy ma obvinili, že v skutočnosti sa nemôžme mať radi. Je mi to jedno čo si myslia, no rozum a logika hovorí že to ma fungovať. Vďaka rozumu sme iní od zvieratiek len to treba v správnej chvíli využiť a nenechať sa riadiť len pocitmi. Pocity áno a sú super. Len niekedy a na určitý čas ich skúsiť nepočúvať.
Dakujem vam, velmi tazko sa mi zapaja teraz do debaty.... Rozisli sme sa ( zatial sa neideme rozvadzat cez sud)... Vcera som si trosku pripila, a pisala som mu veci, ktore som mala na srdci... V hlbke srdca som u neho citila nadej... Dnes chce odo mna, aby som mu dala cas.... Neviem, co mam robit... Rozum hovori utekaj, no srdce nie, chcem ho napriek vsetkemu... Neviem neviem co mam robit...co ak to bude len strata casu a zasa potom bolest, ked to nevyjde?
Co nepovieš triezvy to lepšie nehovor...môj názor
Nebude to fungovať. Tu zradu budeš mať skôr či neskôr pred očami stále.
Autorka, toto je už čisto len na tebe. Môže to byť fajn ale aj nemusí. Ak mu dáš šancu, počítaj s tým že to nemusí vyjsť. Si ochotná žiť v takomto vzťahu? Musíš zmeniť aj ty seba ale on takisto. Ak ste ochotní zabojovať, naozaj musíte obaja. Nie že ty sa budeš snažiť a on sa zvezie a bude sa cítiť ako na koni, lebo veď on dal šancu tebe. Ak chápeš čo tým myslím. Toto si nechaj prejsť hlavou, poznáš svojho muža a taktiež seba. Tu ti budú rady žien zbytočné. Hlavne mu už nepíš keď si vypiješ prosím ťa. To robia len zúfalky a to ty niesi 🤗
Zavisi od toho, ako ten cas, ktory si pyta vyuzije. Ak na ukoncenie mileneckeho vztahu, a zlepsenie vasho, dala by som mu sancu. Ak ale chce natahovat cas, lebo nevie, ako to dopadne a chce si nechat zadne dvierka, tak nie. Nenechaj sa vmanevrovat do pozicie cakatelky, lebo sa utrapis. Ziadaj od neho skutky, nielen prazdne slova.
Aj sa vyjadril, ako ai predstavuje starostlivost o deti?
Veľmi ma to mrzí, čím si prechádzas. Spravil to raz, spravil to aj 2.x... teraz mám taký pocit, že čaká, ako sa to vyvinie s milenkou.
Nechápem, ako dokáže sexovať s Tebou a aj s ňou. 🤮 Radšej,keby Ťa odmietal pri sexe ako toto. 😔
Máš to sakra ťažké...
Veľmi Ti držím palce!
Nespali spolu....
Ježiši. Ty veríš tomu,že spolu nespali? No tebe už niet pomoci. 😁😁😁😁Ukončujem túto diskusiu
Amen.
Nevadi, ty si tu aj tak negativna
Držím ti úprimne palce,aby ti tá pozitivita vydržala.
Čo stratiš keď mu daš šancu a čas? . A aký chce čas ?s tebou a začať odznova, znova sa zaľúbiť alebo čas od seba ?
ja nie som negativna ale uz ti raz klamal. myslim si ze klame aj v tom ze s nou nic nemal. ja viem ze ta to teraz velmi boli. ale daj tomu cas ale pomalicky sa zacni odputavat. tvoj chlap ocividne nevie jednat priamo a ferovo. mlzi, zamotava ta a komlikuje ti to cele. nie je to od neho fer.
Neviem, aky cas chce, naco preco... Nevie mi to povedat, proste chce len cas
Toto máš veľmi ťažké. Môj keď odišiel z bytu tiež ma držal,tiež som tam stále cítila nádej.Tiez mi tvrdil,že najprv nikoho nemá, potom ,že s ňou nespal.Teraz už viem,že skoro celú dobu spolu bývajú. Rozhodnutie je len na tebe.Ja by som šancu dala,keby to bolo prvýkrát.U vás sa to už opakuje.Tam by som to asi už cez všetku bolesť a lásku vzdala.Navyše z toho ,čo píšeš mi skôr príde,že síce on urobil chybu,ale stále sa cíti byť na koni.On by mal byť ten,ktorý príde s tým ,že prosí o odpustenie a záchranu vzťahu a ty by si si mohla pýtať čas.
Nedá mi. Naposledy ti napíšem. Ak máš možnosť, choď za ním do jeho bytu. Ale neohlasuj sa. Ak máš kľúče, choď aj dnu.
Nevadi, ani ja nesuhlasim s nazorom koniarovej... Som natolko inteligentna, ze sa neponizim takymto konanim
ahoj, u nas ten cas znamenal, ze mi neskor povedal, ze je na prazdninach a nemal cas premyslat nad nasim vztahom a na to, aby si stihol poriesit byvanie, o ktorom nemozem vediet kde je, lebo to je jeho sukromie. Ten mesiac som z celeho srdca dufala, ze si to prehodnoti a aj pochopi moju snahu urobit aj nemozne, len aby sme vyriesili cokolvek, co ho odohnalo. Lenze dodnes ten dovod neviem - len ze je sebec a jemu to takto vyhovuje.😥 Taky lad som nepoznala vyse 11 rokov a stale tomu nemozem uverit.😓
Myslim, ze keby chcel na vztahu pracovat, tak sa neodstahuje a vyvija iniciativu na spolocne travenie casu, hoc spociatku aj len na kamaratskej baze. Takto len natahuje cas a buduje vztah inde, zial.
@cdt nemyslim to v zlom, neuraz sa prosim. V prispevku pišeš ,že si ho milovala viac ako svoj život. A presne toto zavaňa prúserom. Prečo? Lebo najprv musiš milovať seba a svoj život. Inak je to zavislosť na druhom, stracaš vo vzťahu samu seba, prestavaš byť inšpiraciou ,motivaciou.. život nemožeš stavať len na tom druhom (láske a obetovaní jemu),lebo sa staneš olovenou guľou na nohe ,ktorej sa bude chciet zbaviť. Niekedy musiš byť proste viac sebec, neobetovať sa toľko a svoju empatiu použit na inych miestach, kde je potrebná a bude docenená a nie zneužitá. Preto sa potvory majú lepšie - lebo nemajú zľutovanie nad niekym kto ich okašle. Najprv treba chránit samu seba. Preto v lietadle davaš "kyslíkovú masku" najprv sebe, až potom deťom /osobe vedľa teba.
@romiada ahoj, dakujem za tvoje krasne a empaticke slova. Len sa obavam, ze to inak asi neviem, ano, moj manzel sa stal mojim zivotom, snazila som sa mu zabezpecit komfort, pohodlie, respektovat jeho potreby, umoznit mu, aby mal cas pre seba, lebo som ho tak velmi milovala. A je mozne, ze som zostala len tou olovenou gulou. Stale mi chyba, stale ho lubim, vzdala by som sa cohokolvek, keby som dostala sancu na dalsi spolocny zivot... nemyslim si, ze bol dovtedy doma nestastny, ale asi sa u neho zmenili okolnosti, jemu vyhovuje zivot bezo mna a ja sa neviem pohnut z miesta. Bojim sa, ze ta bolest uz nezmizne a cely zivot budem cakat na neho. Az sa pytam ci taky zivot ma zmysel... ked ti zrazu odide vsetko, co milujes, pre co zijes. A viem, ze je u mna problem so sebahodnotou a sebalaskou, mne stacilo vidiet jeho stastneho😢
@cdt mne je za teba tak strasne smutno. Uplne vazne. To sa strasne zle cita. ono by to ale slo zmenit.
@pralinka25 mila pralinka, ako prosim? Nechcem byt nikomu na pritaz, mam okolo seba uzasnych ludi, ktorym som velmi vdacna za lasku a podporu, ale vzdy to po par dnoch sklzne k tomu staremu, ze mi je strasne smutno, chyba mi, zachranovala by som to ako by sa len dalo a vlastne nevidim zmysel ani zit, ale tiez ani nikoho tym opat zatazovat😢😢😞 lebo komu niet rady nie je asi pomoci. Kto vie co mi vnutri tak strasne brani zit. Nikdy som na manzelovi nebola zavisla financne, dorobila som si treti stupen VS, jedine, po com tuzim, je spolocny zivot, ale tak, keby v tom este dokazal najst aj on naplnenie.🥹🙌

No pekne, a vraj nemá inú, zbabelec