Čo s takýmto vzťahom?

gabinka37
17. feb 2023

Ahojte baby 🙂 potrebovala by som poradiť, prípadne vašu skúsenosť vo vzťahu. S partnerom sme spolu takmer 2 roky a bývame spolu od začiatku vzťahu. Jedna sa o to, že občas neviem kam nás vzťah smeruje. Na začiatku už keď sme spolu začali bývať, písal iným ženám, ma finančne problémy už z minulosti, prešla som si s ním veľa nepríjemných udalosti ale aj napriek tomu som s ním. Na otázku kde vidi seba o 2 roky mi odpovie, že nech nechcem všetko hneď. Rozprávali sme sa len keď som ho prinútila, nikdy mi o svadbe, rodine nepovedal len tak sám od seba. Mám 23 rokov ale 5 rokov uz nebývam s rodičmi. Som samostatná, ako žena si viem vybaviť, zariadiť, zohnať všetko a on to veľmi dobre vie. Keď niekam ideme ( len ku mojim alebo jeho rodičom, inak nechodíme na žiadne výlety) vždy šoférujem ja keďže ideme mojim auto, on auto nemá a nemá v pláne si ho ani kupovať keďže auto mam ja. Úplne sa na mňa spolieha a občas sa cítim vo vzťahu mužom a ženou zároveň. Starám sa o neho, varím, pečiem co sa týka domácnosti fungujem super. No stále mi niečo chyba, chyba mi muž vedľa mňa co ma zoberiem na večeru, on nikam nechce ísť, len doma sedí a hrá xbox, to jedine ho zaujíma.
Som mladá a vždy mi povie, že nemôžem chcieť všetko hneď ale on nemá záujem ani nič riešiť, dohodli sme sa že po takmer 2 rokoch vzťahu by sa patrilo ísť niekam na dovolenku, jeho odpoveď bola potom to budeme riešiť, samozrejme sa na to zabudlo. Nikam nechodíme, stále len doma akonáhle idem niekam von, co i len do obchodu, už sa pýta kde idem, s kým idem, veľmi ma kontroluje, všimla si to aj rodina. Stále som doma pretože mi vyčíta aj to ze som išla za kamarátkou, čiže nechodím už radšej nikam ako počúvať jeho reči. Viete mi prosím Vás povedať, kedy ste si veci vy uvedomili veci a začali to vnímať inak ? Ďakujem za odpoveď 🙂 prajem príjemný večer !

lienka.7
18. feb 2023

@gabinka37 mne sa zdá, ze sa pri tebe iba "vezie". Robis mu druhu matku a to mu vyhovuje. By som s takýmto človekom , ktorý mi nema co dat/ponúknuť a vlastne nema ani záujem nebola. V podstate mate vztah o nicom.

ada510
18. feb 2023

@gabinka37 spýtaj sa samej seba či ho tak miluješ že si ochotná v tomto pokračovať ešte ďalšie roky či je to naozaj ten pravý ...

pukina
18. feb 2023

mala som podobneho. ked som sa s nim rozisla, tak mi zrazu vyplakaval, ako ma chcel poziadat o ruku, ale dovtedy nechcel ani len o nejakom zavazku pocut. nebol ochotny ani len pomysliet na to, ze by raz mal hypoteku, byvali sme u jeho rodicov, maminkin maznacik, nemal absolutne zaujem o nic, o lepsiu pracu, ani len o to aby si nasetril na nejaky blby vikend vo welnese. trvalo mi to skoro 5 rokov kym som si to uvedomila. Ale podla toho co pises ty, uz si si toho vedoma, ze to nie je vztah pre teba. Si mladucka, zivot mas pred sebou, nenechaj sa stiahnut do tohoto nudneho stereotypu, ked ta to nenaplna. Ak uz po 2 rokoch mas taketo pocity, casom by to bolo len a len horsie a zrazu by si zistila, ze si stratila najkrajsie roky zivota s lenivcom, ktory nema zaujem absolutne o nic.

vler
18. feb 2023

@gabinka37 si mlada a schopna. Nestracaj uz cas so spomalenym lenivcom, na ktoreho sa nielenze nikdy nebudes moct spolahnut, on bude len balvan na nohe.

tosomja
18. feb 2023

@gabinka37 keď už radšej nikde nechodíš, aby neboli problémy, už by mi blikala kontrolka. Manipulátor, lenivec, decko s xboxom, čo všetko má, načo si spomenie. Zarába? Dáva ti peniaze keď sa tak o všetko staráš? Si mladá, určite by som si nenechala na krku takého chlapčeka.

gabinka37
autor
18. feb 2023

@lienka.7 áno, vezie sa pri mne a stále len čaká čo spravím ja, vybavím ja …

gabinka37
autor
18. feb 2023

@tosomja chodíeme obaja do roboty ale nájom platíme na polovicu, čo sa týka darčekov, nikdy nič väčšie ako 10€ a to myslím vážne … a občas sa stalo že sme sa išli von najesť a platila som za sama za seba !

gabinka37
autor
18. feb 2023

@ada510 som s ním zo zvyku, pravdupovediac zo strachu že si niečo urobí … čo sa týka jeho psychickej stránky, je to s ním zle …

gabinka37
autor
18. feb 2023

@pukina som si vedomá čo sa deje v našom vzťahu ale ako keby stále verím a dúfam že sa zmení, že začne fungovať ako muž … lenže dúfam už nejaký čas, som mladá a mám pocit ze on je si mnou už istý …

gabinka37
autor
18. feb 2023

@vler vie, že ja vybavím všetko čo treba, a čo sa týka financí, platíme nájom na polovicu, to je cele, stravu každý sám … a to bývame spolu no ja mám pocit ako keby sme rozvedený manželia, ze to si kúpim ja, to zase on … čiže každý z nás si rieši svoje peniaze sám moj návrh bol aby sme si spoločne sporili, no vraj jemu peniaze nevychádzajú ….. chápem, veď si spláca dlžoby …

leskovael
18. feb 2023

Máš 23, vzťah bez detí, partner len guľa na nohe bez peňazí, bez záujmu žiť, bez schopnosti fungovať ako chlap a ešte kontrolovať či zakazovať aby si niekam išla... Tak asi je na mieste sa sama seba spýtať či toto chceš v živote... Lebo áno, existujú aj normálni chlapi, ktorí sú chlapmi a ktorí vedia život žene spríjemniť a nie byť na obtiaž... Netreba si naivne nahovárať že sa niečo zmení, lebo sa nezmení. Už len samotný xbox a to že ťa nechá platiť v reštike ešte aj polovicu účtu hovorí za všetko, najprv by letel z bytu xbox a hned za ním "chlap". Alebo by som sa elegantne pobalila ja a išla do nového bytu sama. Ale nakoniec si je každý strojom svojho šťastia, žiadna to tu za teba nevyrieši, to už si musíš ty sama.

majka99999
18. feb 2023

@gabinka37 kolko rokov ma tato "vyhra v loterii"? Splaca dlzoby, blby psychicky stav (mozno keby isiel niekam von od toho xboxu, yak by nebol taky deprimovany). Si predstav, ze s nim budes 20 rokov, nie 2. O vase deti sa budes starat len ty, ved si zena, skakat budes nie okolo 1, ale 3 zadkov, nikdy nikam nepojdete, vsak naco....
Mas na viac a co sa tyka jeho psychickeho stavu a moznej samovrazdy, kazdy si je sam strojcom svojho zivota, pomoct sa da, ale zit kvoli tomu s narusenym clovekom zvysok zivota, to nie je tvoja povinnost. Nezabudni, ze muz dodava polku genetickeho materialu. Nemoze tahat stale len 1 vo vztaju.

kitycat
18. feb 2023

Vzdy ma fascinuje ked si schopna mlada babba najde uplneho, ale ze fakt uplnneho, neschopaka a este od neho caka prsten.

Ako na co? Keby ti "dovoli" chodit von bez vycitiek, tak davno si s nim rozidena a maa dakoho co aj do kina pojde a aj pukance si kupi

mell27
18. feb 2023

@gabinka37 Má všetko, čo by mal, keby bol ženatý a zároveň mama hotel a ty sa čuduješ, že sa nechce viazať? 🤦😃

lily246
18. feb 2023

@gabinka37 prosím ťa, zbav sa čo najskôr tej neschopnej gule na nohe 🙏 nájdi si rovnocenného, aktívneho, bez dlhov, vyrovnaného, lebo s týmto si zničíš život. Na svadbu s ním ani len nepomysli, pred otehotnením sa chráň aspoň 3 antikoncepciami, lebo dieťa s touto atrapou chlapa by bol horor.

simona2001
18. feb 2023

@gabinka37 uprimne...no ja by som s takýmto chlapom nevedela existovať

svetlonos
18. feb 2023

@gabinka37
pre Kristove rany naco ti je taky debilny neschopny idiot???
Ty v 23 uz 5 rokov fungujes sama a on vol robi chyby a odsuva veci snad pre neexistujuceho Jamesa, ktory za neho vsetko vybavi?
Toto je nonsens. Kopala by som ho do guli( sory za neslusnost) az za vchodove dvere a vyzbohovala ho do nikdy nevidenia!
Hlavne si takeho nezodpovedneho blba nezober za mm, nikdy!
Jasne ze ta kontroluje, vie totiz, ze rovnakeho debila najdes na kazdom rohu a 9 z 10 muzov, ktorych stretnes su o 80 % schopnejsi ako on. Robis mu mamahotel este aj so sexom, ved mu je ako prasatu v zite.
Nebud uz konecne blba a posli ho do prdele! A na divolenku chid bud hned a ani mu to neoznamuj, alebo po rozchode ako oslava vytazstva zdraveho rozumu u teba. Uvudis ako sa ti velmi ulavi.
Rozisla som sa po 8 rokoch, vzala na seba celu hypo ( mali sme 50/50). Platila som sice vtedy velmi moc ale ten pocit slobody a stastia citim este dnes ked si spomeniem - a uz je to cez dobrych 10 rokov 😁.
Si mlada schopna a ano - mozes chciet pokojne vsetko hned - len ziadnu svadbu s dementmi.
Nezabudni, na vychovu su deti a nie dospely rozcapeny pertneri. Mas nadherny vek, tak si ho konecne zacni uzivat !!! A prestat byt chlapom a matkou terezou zaroven.

terezka1947
18. feb 2023

@gabinka37 vieš,ja celkovo nerozumiem spoločnému bývaniu od začiatku vzťahu.
Čas toho niekdajšieho "chodenia" veľa ukázal.
Mnohé ho spreskakujete,lebo že "spozná sa človek pri spoločnom bývaní" a potom z toho neviete von,trpíte,ste poviazane hypotékami,atď,atď a ničiteľ si život.
No čo čakáš od priateľa?
Čo to za priateľ,s kt.byvas a vieš,že rieši iné ženy?načo ti je priateľ,čo sa k tebe takto správa?
Keď si ženy nevazite samé seba,muž to robiť bude ťažko.

ritta86
18. feb 2023

Jemine dievca, mas 23 rokov, neviaz sa na takejo magora, bud single, uzivaj si zivot cestuj. Stracas s nim cas. Niekde ta zatial caka taky po akom tuzis. Z toho conposes nemozes byt stastna, utekaj!!!! Bude to najlepsoa vec aku pre seba mozes spravit.

mk22
18. feb 2023

Co máš z neho?
Véd samej by ti bolo lepšie.
Tomuto varis, staráš sa a on na oplátku ta nechá zaplatiť si svoju polku za účet.
Ma dlhy..vues ako k nim prišiel?
Ty pre pokoj budeš radšej sedieť doma, len aby pánko nežiarlil? Ty si mladá, ty, máš lietať hore dole, zažívať, užívať..
Na čo čakáš?

katarinka89
18. feb 2023

@gabinka37 treba ho kopnúť do zadku s prepáčením. Si ešte moc mlada aby si niekomu robila ,,chuvu,,

toskanka
18. feb 2023

Po prečítaní príspevku som mala pocit, že je to celé vymyslené, že toto snáď ani nemôže byť pravda. Ale asi môže. Mala som takúto kamarátku, strávila s podobnou gulou na nohe vyše 10 rokov. Rozišla sa s ním, až keď zistila, že ma mozno inú. Toto bolo pre ňu požehnaním, inak by sa s ním kvôli svojmu záchranárskemu komplexu nikdy nerozisla. Do pár mesiacov si našla muža ako lusk, už má rodinu a 3 deti. Ty voči nemu nemáš žiadnu povinnosť, svoj život máš vo vlastných rukách.

maranta_leuconeura
18. feb 2023

Uz bolo nacase, ze si precitla. Ukonci to cim skor, zbytocne stracas cas s tymto a mladi schopni jedinci sa pomaly minaju...

tosomja
18. feb 2023

@gabinka37 tak to je debil a nie chlap do života a rodiny. Utekaj, kým nefinancujes sama aj deti ☝️

78787878
18. feb 2023

@gabinka37 Ty si uvedomujes, ze Ta iba zneuziva ? Predpokladam, ze si si z detstva odniesla komplex menejcennosti alebo nedostatocnosti, preto si si tento exemplar zavesila na krk. Nie, toto nie je partnersky vztah, toto je model parazit a hostitel.

ada510
18. feb 2023

@gabinka37 a preto sa chces obetovať a byť potom psychicky zle na tom ty ...utekaj radšej čím skôr

monika2012
18. feb 2023

@gabinka37 Načo Ti je taký chlap? Žiješ ako vo väzení a perspektíva do budúcnosti s ním je úplne nulová. Strácaš pri ňom svoj drahocenný čas. Čo Ti na ňom, prosím Ťa, imponuje? Čo Ti ten vzťah reálne dáva?

mk22
18. feb 2023

Ste spolu dva roky.. Ste obaja mladí plný odvshy energie nápadov.. Mladi lietajú, užívajú.. Naháňajú zážitky, rôzne víkendy, wellnes, výlety, proste zivot bez deti.. Bez prekážky.. Spontánne sa v piatok vziať a ujsť za zážitkom.
Ty si opísala nudu, nič.. Žiadne wau prekvspko..ano, nie je všetko o darčekoch, myslím prrekvapko v štýle ze piatok poobede ta naloží do auta a presunie napr do Brna na wellnes víkend.
Vlastne nepresunie.. Nemá auto..

larazivago
18. feb 2023

@gabinka37 nechaj ho ísť. Pešo. A neboj, neurobí si nič. Nie si mu nič dlžná, skôr naopak. Veľa šťastia v živote, niekde na teba čaká!!!

olimuc
18. feb 2023

Si mlada a schopna, tak nebud sprosta a neupinaj da na prveho parazita, co Ti vbehol do cesty. Na co ho mas … len kvoli tomu, ze ma vtaka a nebola sama? A citove vydieranie, ze si nieco urobi? Nemyslim, hlada len sprostu, co sa vydierat necha, ako si pisala … mal na starte viac zien a ktora bola najvyhodnejsia, najzabezpecenejsia tu bral. Mlada este nejaky ten piatok budes ale naivna uz by si byt nemusela, on je vychcany za vas dvoch. Ked si ho uviazes na krk, tak sa nestazuj, vies na com si 🤷🏻‍♀️