icon

Čo s takýmto vzťahom?

gabinka37
17. feb 2023

Ahojte baby 🙂 potrebovala by som poradiť, prípadne vašu skúsenosť vo vzťahu. S partnerom sme spolu takmer 2 roky a bývame spolu od začiatku vzťahu. Jedna sa o to, že občas neviem kam nás vzťah smeruje. Na začiatku už keď sme spolu začali bývať, písal iným ženám, ma finančne problémy už z minulosti, prešla som si s ním veľa nepríjemných udalosti ale aj napriek tomu som s ním. Na otázku kde vidi seba o 2 roky mi odpovie, že nech nechcem všetko hneď. Rozprávali sme sa len keď som ho prinútila, nikdy mi o svadbe, rodine nepovedal len tak sám od seba. Mám 23 rokov ale 5 rokov uz nebývam s rodičmi. Som samostatná, ako žena si viem vybaviť, zariadiť, zohnať všetko a on to veľmi dobre vie. Keď niekam ideme ( len ku mojim alebo jeho rodičom, inak nechodíme na žiadne výlety) vždy šoférujem ja keďže ideme mojim auto, on auto nemá a nemá v pláne si ho ani kupovať keďže auto mam ja. Úplne sa na mňa spolieha a občas sa cítim vo vzťahu mužom a ženou zároveň. Starám sa o neho, varím, pečiem co sa týka domácnosti fungujem super. No stále mi niečo chyba, chyba mi muž vedľa mňa co ma zoberiem na večeru, on nikam nechce ísť, len doma sedí a hrá xbox, to jedine ho zaujíma.
Som mladá a vždy mi povie, že nemôžem chcieť všetko hneď ale on nemá záujem ani nič riešiť, dohodli sme sa že po takmer 2 rokoch vzťahu by sa patrilo ísť niekam na dovolenku, jeho odpoveď bola potom to budeme riešiť, samozrejme sa na to zabudlo. Nikam nechodíme, stále len doma akonáhle idem niekam von, co i len do obchodu, už sa pýta kde idem, s kým idem, veľmi ma kontroluje, všimla si to aj rodina. Stále som doma pretože mi vyčíta aj to ze som išla za kamarátkou, čiže nechodím už radšej nikam ako počúvať jeho reči. Viete mi prosím Vás povedať, kedy ste si veci vy uvedomili veci a začali to vnímať inak ? Ďakujem za odpoveď 🙂 prajem príjemný večer !

Strana
z2
marca12
18. feb 2023

@gabinka37 mas prizivnika a navyse ta obmedzuje. On by bol dobry pre inu. K tebe sa vobec nehodi. Nicis si zivot pri nom. Si mlads,mas cestovat,spoznavat zivot,svet,robit si,co sa ti len zachce a ty hnijes doma pri takom niktosovi,co ta obmedzuje a vycita ti este aj stretko s kamoskou.

janewithane
18. feb 2023

@gabinka37 mozno sa na to skus pozriet tak ze rozchod by mohol byt pre neho katalyzatorom na riesenie svojho psychickeho zdravia. Take odrazenie sa od dna. Lebo mam taky pocit, ze sice sa nema dobre tak to neriesi, nechodi na terapiu a k dr.

pukina
18. feb 2023

@gabinka37 tieto typy sa zial nemenia. :( mozno len naoko na chvilu, ak by si mu dala ultimatum, ale to ti neodporucam, naozaj to nema vyznam. viem, ze je pre teba tazke spravit ten krok, ale ved ty nemas co stratit, pises ze zijete ako rozvedeni manzelia, ty si riesis vlastny zivot, on ma svoj zivot s xboxom, navyse ti este vycita ked ides von s kamoskou? nie nie toto nie je chlap do zivota pre ziadnu zenu. pre teba je to len zvyk, pretoze spolu byvate od prakticky od zaciatku. pozbieraj si zvysky hrdosti a pohni sa dalej, ulavi sa ti.

moonlight1210
18. feb 2023

@gabinka37 nemiluje ta uz iba ako zenu, miluje skor pohodlie, ktore poskytuje tvoja pritomnost a sikovnost.

Je si vedomy tvojich moznosti. Vie, ze ho nepotrebujes, lebo si vies poradit. Vie, ze ked ho opustis, nema co ponuknut, aby ta prilakal naspat, okrem vlastnej lenivosti a pohodlnosti (i ked mozno na oko nachvilu bude sekat dobrotu).
Preto ta kontroluje. Nie je to prejav lasky, ale obav, ze jeho prijemna bublina by potom rychlo praskla.

Na druhej strane sa chova ako ten z vas dvoch, co si moze vyberat. Hoci v realite si to ty. Je to paradox, ale presne toto (a celkom dlho) zabera vo dvojiciach ako ste vy. On tym brnka na strunu toho, ze chces byt nim ocenena a on ti svoje ocenenie davkuje. Byva k tebe aj mily a mate vtedy pekne chvile, ale nema problem ti obratom ukazat, ze si bude robit, co chce, kedy on chce a co on uzna za vhodne.
Takze chces posun vo vztahu? Jasne, ale az ked on bude chciet. Aktualne je to jeden zo spagatikov, na ktorom ta taha.

Ze si nieco moze urobit, to je moznost, ale vacsia je, ze si neurobi nic, lebo seba lubi a dopraje si (svoj volny cas, svoje zabavky, organizuje vas oboch podla seba - on sa hra, ty s nim sedis preto doma, necha za seba zaplati, atd.).
Uz skor ti bude po rozchode vyplakavat, a ked to nezaberie, najde si inu podobne sikovnu, ktoru znaviguje k tomu, aby mu zas vytvorila pohodlnu bublinu ako ty.

Navyse, ty nie si zodpovedna za jeho zivot. Ten si zvolil sam. Napriek tomu si z nejakeho dovodu odhodlana niest za jeho rozhodnutia nasledky ty, aby on mohol dalej zit vo svojej pohodlnej bubline.

A tebe netreba hovorit, kedy si ini uvedomili, ze veci su inak a odhodlali sa odist. Ty uz to vidis a vies.
Si mlada, mas pred sebou mnozstvo moznosti (vekom sa budu postupne jednotlive pred tebou zatvarat). Tak si vyberaj teraz.

danica2711
18. feb 2023

načo taká šikovná žena ako ty chce tlačiť takého Niemanda do svadby? Buchni šampanské v deň, keď sa ho zbavíš!

elly11
18. feb 2023

@gabinka37 odid od neho kým môžeš. Neznic si život s takýmto človekom.
Držím palce.

komplikovana
18. feb 2023

@gabinka37 praveze mozes chciet vsetko na svete. To, ze on nic nechce, je jeho problem - a zrejme mu to aj vyhovuje, lebo to dostane od teba. Ak citis, ze ta taha dole, nema vyznam byt s takym clovekom - ludia sa len tak nezvyknu menit, to by musel chciet a on ocividne nechce. Mas iba 23, zivot by si si mala uzivat a nie byt zatvorena doma. Je to na tebe ako rozhodnes. Neboj sa povedat nie - to je tiez znakom dospelosti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nejdemaprihlasit
18. feb 2023

@gabinka37 ver mi, že keď ho kopnes do zadku nič si neurobí , má sa až veľmi rád . Len tá psychicky vidiera aby si ho ľutovala a ostala s ním ale nestracaj najkrajšie roky svojho života a utekaj za lepším ❤️ držím palce

babulkomale
18. feb 2023

@gabinka37 parazit. Nevazila by si takeho uz od zaciatku, ani by neprislo ku vztahu. Mozem sa spytat co ta vedie k tomu ze s takymto niecim chces mat dieta? Aby si bola cely zivot na vsetko sama kym on bude hrat x box?
Nebudes vzdy mlada a zdrava, moze sa vselico stat a on ti oporou nebude. Alebo aj ked budes mlada a zdrava, co je to za zivot bez vyletov, sediet doma? Ja by som sa zblaznila. Aj ked sme dom prerabali na komplet, sme isli na vylety, pobyty aj s detmi.
Teraz lyzovacky, dovolenky, oslavy a to mame kopec prace okolo domu a zahrady.
Preco si nazalozis rodinu s niekym kto o nu stoji? Dospely chlap co stale hra hry na PC je pre mna luzer, stratena existencia, zachladeny pubertak.
Ja by som sa vratila z kratsej cesty uz ked som zistila ze ma problemy ktore si popisala v uvode.
Ale ja mam pud sebazachovy a sebauctu.

babulkomale
18. feb 2023

@terezka1947 pritom je davno dokazane ze sa viac rozvadzaju pary, ktore spolu zili pred svadbou.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
18. feb 2023

@gabinka37
Ak ti nevyhovuje, preco sa s nim nerozides?
Chodenie je prave o tom - sponat druheho a zistit ci ano alebo nie.

Tebe nepomoze filozofovanie nad jeho spravanim, zivotom, rozhodnutiami.. bud ho prijmes aky je a budes ho takeho milovat alebo zo vztahu odides este kym ste frajeri.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
katjas8
18. feb 2023

Začni si vážiť samú seba a odíď od neho. Veď je to hrozná nula podľa toho čo píšeš. Ešte si mladá, nestracaj s.nim čas.

ttonicum
18. feb 2023

@pukina Tusim mame podobne skusenosti 😀. Ja som si toto - lenivost, pohodlnost a len reci o tom ako raz vsetko kupi, uvedomila presne po 2 rokoch s dotycnym vo vztahu. On mal na vsetko cas. Vsade sme meskali, raz ma strasne vytocil, lebo sme zmeskali zaciatok detektivky v kine.
Nemienil zmenit pracu, kde ho vlastne zdierali. Ale sny o dome, lepsom aute a lepsom zivote boli len prachsproste reci. A btw, stale zije u rodicov v podkrovi v mini izbe a uz ma davno po 30-tke...

pikachu999
18. feb 2023

@gabinka37 pošli ho do pecka a nájdi si seberovneho a takého čo si ťa naozaj zaslúži 🙂

sunshine_18
18. feb 2023

Čo si o tom myslím? Že ťa ťahá dolu a máš na viac..

modrykonik1237
18. feb 2023

Vráť ho mame, aby ešte dospel, ak vôbec!

gabinka37
autor
18. feb 2023

Ďakujem Vám ! naozaj ďakujem pretože pri čítaní vašich správ som presne mala pocit, že to je opísané do detailu. teraz večer som si ho posadila, chcela som dohodnúť niečo na zajtrajší deň a znova prišla hádka že ja chcem všetko hneď, že ja mu zakazujem jeho hobby ( tým myslel hranie hier na xbox ) a podobne. Znova začal s vydieraním a dookola to iste. Nevedie to k ničom, žiadna spoločná budúcnosť a presne toto som potrebovala - prečítať správy ktoré mi otvoria oči a úkážu mi, ze naozaj treba niečo robiť a ze nie som na chybe ja. Začínam úplne odznova, do pár mesiacov odídem preč, aj tak som chcela zmeniť prácu a prostredie 🙂 všetko sa pre niečo deje a prídu iné možnosti, a lepšie ! a príde do môjho aj poriadny muž 🙂 v ďalšom vzťahu si ujasnim veci hneď na začiatku, a nebudem tolerovať to čo teraz .

lenkalenka1987
18. feb 2023

@gabinka37 Ano, si mlada, zivot máš pred sebou, len treba najst silu vstať a ist dalej. Veľmi si mi pripomenula najlepšiu kamaratku, ktorej frajer tiež tak hovoril, že kam sa ponahlat, že nemoze mat všetko hneď. Pripadne poukazoval na svojich neschopných kamaratov, že ani oni nemajú byt a pod. Dnes je bezdetna, nezosobasena, nestastna, keby nebolo jej, nemajú ani strechu nad hlavou, nemá ten frajer poriadnu robotu a ona ho stále nevie vyhodit zo zivota. A nedá si povedat, aby to už ukončila. Mne je to veľmi luto, lebo sme spolu snívali o tom, ako budeme spolu kocikovat, vychovávať naše dcery, aby boli tiež najlepšími kamoškami a ju ten vzťah o všetko pripravil, pritom to je sikovna a pekna baba.

mandarinka555
18. feb 2023

@gabinka37 Tak ty mu varíš...pečieš...upratuješ...perieš....nakupuješ...aj sex má zadarmo a pravidelný...Ešte ťa dokonca buzeruje...No dpc s takým príživníkom😝 To ťa hanba nefackuje robiť mu full servis zadara?

som_realistka
19. feb 2023

@gabinka37 prečo do par mesiacov, urob to co najrýchlejšie, bývate v prenájme, na koho je zmluva, ak na teba, vyhod ho čo najskôr, ak naňho, nájdi si byť, izbu v zdielanom byte čokoľvek a chod. A keď sa usadis, rieš v pohode zmenu práce, aj personalisti totiž vidia v akom rozpoložení je človek na pohovore a častokrát sa rozhodnú medzi niekoľkými rovnako schopným podľa toho akú energiu z nich citia.

ritta86
19. feb 2023

@gabinka37 presne zbal sa a odid, na to potrebujes tak maximalne vikend. Hlavne s muzom hned nebyvaj, pouc sa zo svojich chyb, najprv ho spoznaj, bud nezavisla aj pocas chodenia. Ale teraz hlavne utekaj, si priliz mlada aby sa chapala akeho magora max na krku. Utekaj utekaj a neobracaj sa.

karolinakr
19. feb 2023

Kasli naňho, najdi si ineho..Chod von a už sa nevrát ..easy

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2