Čo si myslíte o tomto vzťahu?
Ahojte zienky, trapi ma jedna vec a rada by som pocula nestranny nazor. Stretavam sa s chlapom 4-ty mesiac. stretame sa cez vikendy prve stretnutie druhe bolo fajn, na tretom uz prislo k mensiemu nedorozumeniu v noci a rano sme sa rozlucili tak zvlastne, vlastne nijako, len ahoj a povedal mi, ze ci to necham len tak a odidem, ci mi to nie je luto. ja som len tak mykla plecom a odisla. stroskotalo to na komunikacii ale nechcelo sa mi vtedy s nim o tom rozpravat, vlastne on sa na mna akoby nahneval kvoli sexu nieco... potom sme si to cez telefon neskor vykomunikovali a stretavali sme sa aj nadalej. povedal mi ze chce aby sme si vsetko hned vykomunikovali a rozpravali sa o uplne vsetkom, vsetko co sa mi nepaci mam mu povedat atd, ze komunikacia je dolezita. este napisem ze ja mam 30 rokov a on nieco kusok po styridsiatke. na dalsich stretnutiach mi prislo ze mu stale na mne nieco vadi za hocico ma napominal, ako keby som male dieta, ked som mu nieco povedala a nesuhlasil s tym, celkom obycajna tema nejaka, tak tak zvysil hlas, to mi bolo neprijemne. ako keby tak povysene sa so mnou rozpraval. alebo ked som mu povedala ze ma boli brucho, tak mi zacal vysvetlovat ze preco a tiez s takym zvysenym tonom. mne bolo hned do placu ale snazila som sa ovladat nechcela som posobit slabo ze len na mna troska zle pozrie a uz sa zosypem. on mi povedal ze on je taky, on to nemysli zle. este ked sme spolu lezali v posteli tak sme ako keby zartovali a on zo zartu zacal napriahovat ruku ze mi ide jednu strelit, teda to tak uz viackrat spravil ale akoze zo zartu len. mna to troska ponizilo vtedy a tiez mi to prislo luto neviem preco ja som asi naozaj prilis precitlivena. este mi aj za take malickosti stale nieco kritizuje ze som si zobrala von jedny topanky a nie tie druhe a tiez mi to povie zvysenym tonom a mne je vtedy uplne do placu a neviem ako reagovat. alebo radsej ked on nieco chce robit tak poviem ze dobre mozeme to a to lebo ked poviem ze sa mi nechce alebo nechcem nieco zjest tak zase zacne byt uplne neprijemny. ako keby mu vadi vsetko na mne neviem. takisto ked mu nieco poviem ze chcem robit ale o chvilu si to rozmyslim a uz sa mi nechce tak je neprijemny a ze mi nerozumie ze som velmi premenliva a vidno na nom ze mu to lezie dost na nervy.
inak buducnost so mnou stale planuje a ja neviem co mam vlastne robit. mne sa to uz stalo aj pri jednom len kamaratovimal potrebu ma stale akoby dirigovat alebo o niecom poucat asi som taka povaha ze to tych ludi tak nuti sa ku mne spravat. neviem co mam dalej robit
Prestaň byť zúfalka. Chlap, ktorý o nejakú ženu má záujem, tak ho proste prejaví. Chlap, ktorý ti po 4 mesiacoch povie, že nechce nič, tak proste nechce nič.
Vieš co znamená v jeho ponímaní spoločná budúcnosť??? Mať zahackovany primarny zdroj,teda teba,čerpať z teba energiu,rozumej pozitívnu aj negatívnu a potahovat s tebou za šnúrky ako sa mu bude práve hodiť. Máš do cinenia so psychopatom,predpokladám narcisticku poruchu osobnosti alebo minimálne disponuje narcistickymi črtami. A myslí na to,že v spoločnej budúcnosti nikdy nebudeš jeho jedina žena. Budeš iba zdroj a svoje chúťky si bude napĺňať aj inde, tvoja úloha v tomto "vzťahu" je úplne iná a úplne mylná s realitou,ktorú ti podsúva.
"dievcata ja si to pripisujem za vinu sebe ze mam na nic spravanie a kvoli mne je taky."
poviem ti to tak po slnko, seno: i prd, velebnosti.
on ma spravanie, ake ma. to nerobis ty. on taky je.
s tebou je prave preto, ze ty take chovanie znasas a tolerujes (minimalne sa mu branis nejasne a chabo. aj nakricis, ale hned na to mas pocit viny voci nemu.). Keby si bola viac rozhodna a netoleratna k niektorym veciam, co robi, tak by ta obvinil, ze za koniec mozes ty a nechal tak. odisiel by od teba.
co by ale bola tvoja vyhra. i ked si to mozno nemyslis.
pred nami ho nemusíš ospravedlňovať, my by sme od takého tĺka utekali ani by sme sa neobzreli, ak s ním zostaneš, ušetríš ďalšej žene traumu zo spackaného života, aj to ej niečo. Prepáč, neverím, že táto téma nie je vymyslená, neverím, že môže byť jedna dospelá žena tak naivná a hlúpa, že ospravedlňuje hulvátske spávanie primitíva tým, že má sama na nič správanie.
Co si myslim? Ze by som v takom vztahu nechcela byt a ukoncila by som to.
Autorka haló? Ešte stále ti to nedochadza,že si obeťou v tomto toxickom vzťahu???? Manipuluje s tebou a zároveň si potrebuje deliť výdavky za bývanie a je mu jedno s kým, hlavne,že niekto blby je po ruke. Už sa preber,preboha!
“že vždy sa musí jeden z partnerov obetovať taký je život, že nemôžem mať všetko čo chcem.” to už čo je toto za blud? Áno vzťah je o kompromisoch a niekedy aj o obetovaní, ale spolužitie musia chciet obaja partneri, a teda keď sa jeden na to necíti, tak druhý ma čakať. To je ten správny kompromis v tomto prípade a nie tlačiť ta do niečoho čo nechces a ešte ti podsúvať, že ty si ta zlá a on je normalny. Nie on nie je ok a ty prosím ta kašli na neho kým je to ešte “ľahké”
Preboha veď tebou úplne manipuluje, a to celé jeho správanie je des. A to že on chce, on chce, on chce. Úplne ťa tlačí aj do toho bývania, aby s tebou mohol zametať, lebo budeš bývať ty u neho, lebo to chce ON. A ešte aj to že aká máš byť TY! Stále je to len o ňom, to vážne nevidíš?? Budeš sa musieť podriaďovať v jeho dome a spraví z teba trosku. Veď už teraz sa obviňujes. Vsetky ti tu píšu odísť, a ty ešte stále rozmýšľaš? Áno láska je slepá, tak vidíme len to čo chceme vidieť...ale daj na rady všetkých nás tu. Prosím 🙏 Nikto ti tu nechce zle.
Áno je to úplne normálne, keď to chcú obaja. Ty to z nejakého dôvodu nechces a ako tu píšu, on sa ta snaží zmanipulovať a očividne je na veľmi dobrej ceste. Keď ta bude mat kde chce, čiže vo svojom dome a bude si ta vydrziavat, potom ti začne ešte len peklo, lebo v jeho chorej hlave bude mat predstavu, ze mu mas byt za čo vďačná. Daj na svoju intuíciu, vďaka ktorej si mu zatiaľ úplne nenaletela, utekaj od neho a neobzeraj sa, rozumej totálne sa od neho odstrihnúť, aby už nemal na teba žiaden vplyv.
neskutočné šťastie ťa postretlo - muž, ktorý stavia dom a chce, aby si tam chodila pomáhať! Dokonca ani do práce by si nemusela chodiť, on by ťa živil. Len ti zabudol povedať, že by si nechodila nikam, bez neho ani na krok. Že by si makala na dome, prípadne by nepohŕdol ani nejakým finančným príspevkom, veď aj ty tam budeš bývať nie? Úžasnýýý partner, už na treťom rande stihol menšie nedorozumenie, to sa len tak nevidí, ale je macher, našiel naivku, čo mu už začína zobať z ruky a pre vidinu domu prehliada, že je na ňu hrubý, že sa bojí niečo povedať, aby nekričal. prípadne jej nestrúhol.
Ty si skutočná, alebo nakreslená? Fakt tu niekto zakladá takéto témy, aby kôň nezdochol, alebo si z nás niekto strieľa? Ten chlap má sakra šťastie, že ťa stretol, lebo ďalších 50 by ho poslalo do riti už keby na nich zvýšil hlas a ostatné pri tomto citovom vydieraní, ktoré tu dnes opisuješ. Hľadal presne takúto ženu - naivnú a prepáč aj hlúpu, ak mu toto žerie
V prvom rade by si si mala ujasniť, čo vlastne chceš. Najprv napíšeš, aký je ujo čudný, ako sa k tebe správa, nie si s tým stotožnená. A hneď vzápätí napíšeš, ako chceš byť s ním, ako mu nechceš ublížiť. No kto sa má v tebe vyznať? Ponúka ti slobodu, ale držíš sa ho ako kliešť.
dostal ťa presne tam, kam potreboval - vzbudiť pocit viny je cieľom každého manipulátora, zobeš mu z ruky 🙉
Pozri on nie je ok...To, že je smutný je pravda. Má city, ako každý jeden. Možno ho ľutuješ a si veľmi súcitná, až sa nevieš pravdivo pozrieť na to, že to, ako sa správa ti ubližuje. Ono mu to niekde vzniklo to jeho chovanie....detstvo? Zlý príklad v rodičoch, otec agresor? ale on to nebude riešiť s terapeutom....to sa nezmení, viní teba a svoje ego a svoje problémy rieši na tebe. Používa ťa doslova ako upír. Ty mu nechci pomôcť ako jeho partnerka. On potrebuje psychológa, terapeuta a v prvom rade si to musí priznať, že má problém. Ty potrebuješ normálneho partnera a zdravý vzťah naozajstnú lásku....toto by bolo tak nadlho a tak náročné. On už toľko času, ako ty nemá a vie to. Dom na teba nenapíše aj keby si ťa zobral je jeho lebo ho nadobudol pred manželstvom takže on nič nestratí. Ty svoj čas, zdravý pohľad na život a seba aj vzťahy...toto človeka poznačí čo prežívaš, ak dáš energiu a peniaze do toho domu tak aj tie...proste ak by si mala dcéru, ktorú miluješ a rozpovie ti tento príbeh a chcela by ti predstaviť svojho priateľa, tešila by si sa? Ja by som ju objala a povedala tomu tam, že nech sa prace...neubližuj si. Teraz je čas, dať seba na prvé miesto....
Najst vinu vždy a vždy v tebe, seba poľutovať a ešte ti zdôrazniť, že kvôli tebe sa nevie tesit a bla bla bla… utekaj, kým mozes. Keď toto dokáže po tak krátkej dobe, nechci vediet, čo príde po niekoľkých rokoch, po tom, čo ta bude mat ako manželku “istu”, po prvých ozajstných problémoch… ak ta chce ktokoľvek z akéhokoľvek dovodu meniť na svoj obraz a ma ta za dobru, len keď posluchas, je to celé zle. Utekaj, kým nie je neskoro. A bez výčitiek. Drzim palce
ano je to hlupy napad. Neviem ako ti inac poradit, ale asi ti velmi chyba sebavedomie a uvedomenie si, co vlastne od zivota chces. Preto narazas na ludi, ktori tebou zametaju ako sa im chce. Ved nie si soplave decko, ale 30 rocna zena. Ak ti jeho byvala napise, ze je debil a manipulator, rozhodnes sa s nim rozist?