Čo vám pomohlo nežiarliť?
Ahojte, prosím o radu ženy, ktoré nežiarlia. Ja žiaľ žiarlim, nemyslím si že žiarlim chorobne, ale žiarlim. Nemyslím si ani, že mám nejaky dôvod žiarliť, proste vždy som taká bola.
Možno by mi pomohla nejaká múdra rada, nejaký "citát" alebo proste nejaká vaša životná múdrosť, nejaké uvedomenie ku ktorému ste dospeli a prestali ste žiarliť. Teda ak má chápete, čo myslím. Ďakujem
Napriek vsetkym kvalitam, ktorych si si vedoma, nemas sebavedomie. Pretoze sa bojis, ze pride niekto, kto naplni potreby tvojho muza lepsie ako ty.
A dokonca ani to, ze by s tebou ostal, nie je pre teba dokaz jeho vernosti. Lebo si hovoris, ze to bude z povinnosti. (Aspon vidis, ze naozaj dokaz vernosti neexistuje - vsetko sa da obratit na pochybnosti. U niektorych ludi az paradoxne na dokaz nevery.)
Pomôže ti sebavedomie. Alebo si nájdi škaredého nechutného blbca. 😜
Žiarlivosť je len nedostatok sebavedomia. Nauč sa mať sa rada a nebudeš žiarliť.
Ja som kedysi, keď som bola mladšia žiarlila.. vždy som si myslela, že je odomna kopa lepších tak prečo by som mala byť jeho jediná.. a čo mi pomohlo? Vek, skúsenosti, starosti, zamestnanie mysle, pochopenie, že o môjho muža sa nejde každá potrhať 🤣 no a v neposlednom rade vyrozpravanie si hraníc ktore nemá druhý prekročiť a ak tak urobí, je to dosť problém.. už sa aj stalo že muž tie hranice prekročil, bol to naozaj problém, ale vyriešili sme ho.. nezabudla som, ale on sa snaží a tak je opäť v starých koľajach..
No a čo sa týka prvého príspevku v tejto diskusii, myslím že to je u veľa žien hlúposť, vôbec ženy neziarlia preto že by sami podviedli.. to možno tak pociťujú muži, ale žien asi minimálne.. žena si jednoducho nie je istá či ju partner miluje na toľko aby nepodviedol.. ja som napríklad silne monogamny človek, nikdy som nedokázala nikoho podviesť a ani to nikdy nedokážem..
Ak som mala príležitosť, okamžite som ju utla..
Alebo aby som nezabudla : ženy žiarlia aj vtedy keď sa partner nevie chovať.. okato ocumuje, má reči na ostatné ženy a má pocit že je macho čo si môže dovoliť čokolvek.. takého som našťastie nemala ani jedného partnera, len jeden ex bol extrovert a na toho som žiarlila asi najviac.. mal toľko kamarátok ktoré si dovoľovali a on si to uzival, tak sa nemal čo čudovať..
no neverím názoru, že človek žiarli preto, lebo by podvedome sám podviedol.
ja svojmu absolutne verím, ale napríklad keby som videla, že sa nanho nejaka baba vesia, tak by som žiarlila. ale že mu napíše kamoška to mi nevadí. alebo že ide s kamoskou cez den na kavu to mi tiez nevadi. lenže bavíme sa o fakt skvelom chlapovi,s ktorým mám zdravý vzťah. on na mňa žiarli dosť (ale stále zdravo), ale tym že mu stále ukazujem že nemá prečo ani na čo tak sa to zlepšuje. a hlavne ja si verím ako žena, dosť 🙂 Takže viem, že ak by niečo spravil, čokolvek, tak to bude jeho strata a hlavne viem žit aj bez neho !
@juliasb ja som počul takú vetu ohľadom neziarlenie, že prestať žiarliť znamená položiť hlavu na klát a dôverovať že ti ju partner neodsekne. Alebo ruku alebo proste otvoriť sa možnému zraneniu. Je to prijatie tej možnosti že budeš zranená. Ak ty tuto možnosť nedokážeš ani v teoretickej rovine prijat a stále sa toho až chorobne obávaš že budeš zranená tak ziarlis. Je to podobne ako fobia alebo ako hypochonder ktorý sa boji prehnane choroby. Každý môže ochorieť ale nemôžeš žiť v strachu. Žiarlivosť je strach. Prijatím seba a prijatím toho ze tento svet nie je ideálny a prináša aj utrpenie sa ti moze podariť zbaviť aj žiarlivosti. Samozrejme sú potrebné k tomu aj iné predpoklady. Partner ti nesmie dávať zámienku na ziarlenie. Asi ťažko budes dôverovať a dávať hlavu na klát keď on sa buď zaháňa furt sekerou alebo ti zotne hlavu. Takže niekedy je žiarlivosť normálny jav zdravého človeka. A aj normálna reakcia na nevernika. Sám som žiarlil niekoľko mesiacov až chorobne ako reakcia na neveru. Ale bolo to len dočasne kým sme to nezvládli. Bál som sa toho strachu cítil som sa iný. Potom som už vôbec nežiarlil.
@juliasb Dôveruj ale preveruj!. Rozvodovosť viac ako 50%, 40% mužov podviedlo, 29% žien podviedlo, stačia ti tieto čísla?( i keď sú to len orientačné, takže bude to vyššie) Pracuješ vo väčšej firme? naozaj si nepostrehla že dvaja zadaní v tvojej práci sú si ,, bližší ,, ako by sa patrilo? Chodíte na teambuldingy? firemné akcie? tam sa nikdy nič nezomlelo medzi kolegami? 😲
U nás nemá problém muž s tromi deťmi chodiť so ženou s práce na ,,prechádzky,, 😂
Takisto matka 2 detí samozrejme ,, šťastne vydatá,, 👏nemá problém absolovať na akciách vyšetrenie mandlí a iných otvorov od určitého kolegu.😀 A vieš čo je všetkom na grc? Keď je akcia kde sú zavolaní aj partneri tak robia sa ako keby nič a hrajú sa na happy family 😢
Dobrý kamarát robí Uber cez víkendy takto si privyrába takto. Minule som tu písala: 4 ženy okolo 35 rokov, babská jazda, všetko maminy vydaté mali v sebe trošku alkoholu aaaaaaaaa dopadlo to tak že s jednou sa aj stretol neskôr (mali sex) a ide sa ďalej.😎
To bolo na margo toho, že asi ty máš tú ženskú intuíciu,byť trošku žiarlivá, inak by si to nerobila a žila by si šťastne ako ostatné mamičky vyššie, len ten kto vie rátam tak vie že niektoré mamičky vyššie ich manžel musí logicky matematicky štatisticky podvádzať, lebo Štatistika!!!! 4 mamičky z 10 vyššie sú podvádzané a tieto ženy ti dávajú radi aby si plne dôverovala tvojmu mužovi, samozrejme môžeš, nemusíš si nič všímať na ňom ani sa zaujímať kde je , s kým je, čo robí.
Čo oči nevidia srdce nebolí ako povedalo zopár žien tu na MK😉
@slovakboy Ježiš zase ty tie múdra tvoje, áno chápeme, dostal si parohy a odpustil si jej, už sa neľutuj nepíš to všade bože 🙄
@jana_eyre_2 ,,ja som napríklad silne monogamny človek, nikdy som nedokázala nikoho podviesť a ani to nikdy nedokážem..
Ak som mala príležitosť, okamžite som ju utla..,,,
Za toto máš u mňa hlbokú poklonu👏 mám to rovnako 😇
Ja som raz čítala túto knihu a môžem povedať že otvorí v tomto smere oči do hĺbky problému,pomôze natrénovať nežiarlenie.
Miroslav Plzák: Othelón alebo manuál o žiarlivosti
@moonlight1210 tato pasaz ma zaujala..."A jemu nevies byt prinosom (nemas, co nove ponuknut), ani nie si nijak zaujimava, lebo jedine, co dokazes, je byt na nom zavesena, alebo sa dozadovat a vynucovat si jeho pritomnost a zdoraznovat, ze dvaja zalubeni predsa chcu byt vzdy iba spolu a sami (nepriznas, ze mozna pritomnost inej zeny v okoli ta znepokojuje, lebo ona mu moze ponuknut novost, sviezost, kdezto ty nemas co, ked sa ti svet scvrkol len na to, ako ho donutit byt s tebou osamote.)."
Mozes mi prosim vysvetlit akym prinosom je muzovi zena na MD s malymi detmi? Neberme ten jednorozcovy scenar o oteckovi doma o 16tej a nasledne preberajucom stafetu a zena ma free a stara sa o seba...Berme tu klasiku o oteckovi doma o 18 a vlaznejsom zaujme. Proste aky prinos ma pre neho ta zena ? Unavena, dorobena, pribrata...?Ziadny 🤷🏼♀️ Je rada,ze je muz doma,ze sa ma s kym konecne porozpravat na chvilu.
Alebi mi vies prosim vysvetlit naco su dvaja spolu, ked kazdy si ma zit svoj zivot a svoje zaluby a nie travit cas s tou polovickou? Ci len preto,aby mali "spolubyvajuceho" a staleho sexualneho partnera? 🤔
@juliasb https://linktr.ee/kristinabaudy skus sledovať na instagrame túto terapeutku ... za mňa topka pre ženy
Proste som si povedala, že keď budem žiarliť, nijak to nášmu vzťahu neprospeje, skôr uskodi. Som mu povedala, že aj keby ma podvedie, tak ja sa to aj tak nedozviem alebo ak sa dozviem, tak on príde o mňa 😃. A po druhé ja neznášam, keď niekto extra ziarli na mňa aj bezdôvodne, zažila som to a je to des a preto ti nerobím ani ja. Ale to musí mať človek asi takú povahu, že to dokáže.
@juliasb presne ako tu už niekto písal..
Ja som žiarlila v každom vzťahu, niekedy až extrémne. Pri mojom manželovi nežiarlim absolútne. Jednoducho nemám na to najmenší dôvod a cítim z neho skutočne obrovskú istotu❤️ Asi je potrebné nájsť toho pravého, ktorý ti nedá najmenší dôvod žiarliť a nebude ti podkopávať sebavedomie nijakým spôsobom 🤷🏼♀️
Už si mala kvôli tvojmu žriarleniu aj konflikt? V minulosti, stalo sa napríklad, že si robila ziarlivostne scény? Alebo ich robíš teraz manželovi?
Nikdy som nežiarlila ,niekedy som mala pocit že som asi z inej 🌏 planéty ,nežiarlila som naozaj nikdy a desí ma ten ohromujúci počet ľudí, ktorý si stále myslí, že žiarlivosť značí lásku. V skutočnosti je žiarlivosť znakom veľkej neistoty. Pokiaľ žiarlime, nie sme si istí sami sebou alebo vzťahom. Ak o sebe pochybujeme, myslíme si, že nemáme partnerovi čo ponúknuť a naše kvality sú v porovnaní s ostatnými zanedbateľné. Neistota zo vzťahu zase znamená, že partnerovi neveríme a očakávame od neho len to najhoršie. Vo vzťahu má byť dôvera, ktorá oboch predurčuje správať sa spôsobom, pre vzťah najprospešnejším.
Ľudia si nepatria ,nevera ako taká by ani neexistovala keby sme tento fakt vedeli akceptovať.
@juliasb ja ti rozumiem, mam to podobne. Pri tom nedava mi dovod ziadne, no ked vidim, ze si s niekym pise na telefone a sa pousmeje, mne uz v hlave ide, ze isto s nejakou kolegynou. Potom nennapadko prejdem okolo a zistim, ze to s kamosom si memecka posielaju... vsetko je to o hlave. Ja doverujem na 99,9%. A rada? Naco sa strachovat, ze co bude, co ak ta podvedie a trapit sa tym, kazit si naladu a vztah vynyslanim "scenarov". Ak na to nahodou dojde, budes to riesit potom. Skor si aj tak nepomozes 🤷♀️
@juliasb Rozist sa.
Prestala som postupne lebo som si povedala, že ma môže poviest keby chcel hocikedy keď som v práci a on je v práci - podniká. Že mu musím veriť lebo keby chcel môže to urobiť a stále myslieť na to a kontrolovať ho robilo iba dusno medzi nami
@juliasb pomohlo mi vymeniť chlapa. Pri bývalom som stále musela riešiť nejaké jeho "kamarátky" a vypisovačky. Samozrejme že som bola hysterická žiarlivka keď som na to mala dôvod. Za to môjho ďalšieho chlapa, môjho manžela, by som pokojne poslala na chatu aj s modelkami. Lebo mu absolútne dôverujem a za 10 rokov som nemala dôvod žiarliť, ani robiť scény. Ja vravím, ženy majú neskutočný šiesty zmysel, keď cítiš že niečo nie je ok, tak nie je...
@duunlo to vôbec nie je pravda, že ten kto žiarli, automaticky by podviedol.
@doriiis zaujímavé, stojí za to sa nad tým zamyslieť. A ako sa chovali tí žiarlivci? Čo si vypozorovala?
@kvetinka75 ja netvrdim, ze je to pravda. Toto je moj nazor na to, ci je pravdivy alebo nie, o tom mozme diskutovat. Pohar tiez moze byt poloplny alebo poloprazdny a obidva pohlady su spravne.

No sama si neveris, si neista a prenasas to do vztahu a pochybujes. Nie priamo o sebe, ale o druhom. Ako bud s nim chces byt alebo nie. Ziadna obrucka ani obojok nepomoze tomu, ze si vytvaras sama v sebe problem. Otazka je, ze ci to druhemu imponuje, alebo prekaza a zasahuje do vobec zakladov vztahu.