icon

Dá sa odpustiť nevera?

4. feb 2023

pekný deň, nedávno som zistila, že ma manžel podviedol
boli sme spolu dokopy 5 rokov z toho 2 roky manželia a pred asi 3 týždňami sa mi priznal, že ma 2x podviedol, prvýkrát ešte tri roky dozadu a druhýkrát pred 3 mesiacmi.
neviem čo robiť, on ma prosí o odpustenie ale ja mu už neverím, nedokážem to, nie že by som ochladla uplne v citoch ale zhnusil sa mi, zničená dôvera aj tie ,,hygienické,, dôvody...no fuj
neviem, stále mi píše, kupuje kvety a všeličo a prosí aby sme ostali nadalej manželia...

slovakboy
10. feb 2023

@aurora33 to nie. Ale je lepší ako pred tým. A to že ťa nepresvedčím hovoríš teraz lebo teraz tomu neveríš ešte si to nespracovala neodpustila on neurobil pokánie voči tebe ( alebo áno?) . Potom budeš mat iný pohľad. Ty si sa pýtala či to ide odpustiť ja som odpovedal že áno a ty mi neveríš. Ako keby si nechcela mu odpustiť. Ale to je prvá podmienka. Keď budeš chcieť odpustiť môže sa to podariť keď nechceš tak sa to určite nepodarí. Je to proces nie je ľahký hlavne na začiatku a trvá niekoľko týždňov. Ak ho ale zvládnete, tak budete mat z toho dobrý pocit a skúsenosť. Odpustiť je ťažká cesta s dobrým výsledkom neodpustiť je ľahšia cesta s deštrukciou. Nevravím že nebudeš aj tak neskôr šťastná aj to je riešenie, skončiť vzťah a ísť novou cestou. Budeš ale riešiť iné problémy a tiež prídu. Ja by som to na tvojom mieste minimálne skúsil. Zatiaľ veľmi bojovne rozprávaš. On je v tom tiež dôležitý. Ak mu odpustíš a on znovu urobi to iste tak potom bolo ozaj lepšie to skončiť. Úplne istá si nikdy nebudeš. To nikto. O tom odpustenie je. Prijat to riziko že budeš aj v budúcnosti sklamaná. Samozrejme to riziko ma byt malé. Ak si budeš myslieť v hlave, že ťa určite sklame neodpustíš. Ak si budeš myslieť, že ťa určite nesklame, tvoje druhé ja tomu nebude veriť. Alebo budeš až príliš dôverčivá.aj take prípady sú. Teraz si vyhodená z tejto rovnováhy dôvery. Dôvera znamená, že prijmeš zdravé riziko. Teraz mu neveríš nič. Jednak si myslíš že riziko je veľké a potom nie si ochotná prijat ani to minimálne riziko. To su potom tí chorobní žiarlivci čo zamykajú ženy doma. Alebo ženy čo sledujú každý jeho pohyb.

andrea78
10. feb 2023

@slovakboy zalezi od konkretneho cloveka, protistran. Nie kazdy dokaze byt splachovaci, ze opat doveruje nevernikovi. Lepsi vztah? Pevnejsi, krajsi? Este silnejsia dovera? Tazko, mozno jeden pripad z obrovskeho mnozstva. A to, ze Tebe sa to stalo je vynimka, to vobec nie je bezne. Prave naopak. No a medialne zname osobnosti by som ako priklad vobec neuvadzala, realita je tam vzdy ina a nie to, co sa pusta ,,do sveta,,.

monuska112
10. feb 2023

slovakboy tym chce asi povedat, ze vztah otuzuje to, ze ste spolu prekonali nieco tazke, nieco co vas malo rozdelit ale vy si uvedomite po prekonani ze sme tak silni ze ani toto nas nerozdelilo, hlavne ak obaja dokazu po case si vazit jeden druheho a lubit sa navzajom. ale toto nepochopi niekto, kto nieje schopny odpustat. bez odpustenia to samozrejme fungovat nebude, na tom nieje zvladnute nic. a suhlasim ze tym vela ludi preslo. nie kazdemu to otuzilo vztah, ale vela ludi dokazalo dostat ten vztah minimalne do povodnej roviny, niektori aj naozaj citia ze su pevnejsi ako pred tym. nevera kladie prilezitost otvorit a riesit problemy. vyslovit dlhodobo nepovedane (ano idealne keby sa to udialo pred neverou ale radsej neskoro ako nikdy)
a v ziadnom pripade tu neplati kto podviedol raz spravi to znovu....ano su typy kretenov ale tym to vacsinou krici z oci od pohladu, tam netreba cakat ani na ten prvy vrz. a potom su ludia co proste sklznu a maju na to rozlicne dovody.

dianka555
10. feb 2023

Veľa záleží aj dôvodu nevery, každý má svoj uhol pohľadu. Ťažko sa radí keď vás nepoznám osobne, nežijem s vami. Už len to či on chce byť s vami a urobil chybu lebo si neužil mladosť alebo ho tie frajerky nechcú a preto sa chce ku vám vrátiť dočasne. To je dôležité, nechaj si to ulezat v hlave, veď zatiaľ môžete byť kamaráti a starať sa o dieťa. Potom sa rozhodni.

aurora33
10. feb 2023

@slovakboy takže takto. Človek, ktorý miluje nikdy úmyselne a dobrovoľne toho druhého človeka nezradi s nepodvedie. Myslím si, že to že máte teraz pevnejší vzťah si len nahovaras pretože to chceš. A nemusíš mi pisat ako o tej zradenej. Verím tomu, že mne sa to nikdy nestane. A ak ano tak budem radšej sama ako odpúšťať niečo čo sa odpustiť jednoducho nedá.

banderaska29
10. feb 2023

@aurora33 presne. toto si mi vytrhla z úst. nič tak neutuží vzťah ako prekonávanie prekážok, ale prekážka neznamena že si chlap zašuka a potom to musíme tráviť lebo chudáčik nevedel čo so sebou. prekážky su krizy, ktoré spolu zvládneme vo všetkej počestnosti (občas zalieta doma nejaky tanier 😀)... takže @slovakboy, ak nemáš seba uctu, alebo teda tvoja žena (neviem kto komu zahol) tak si to kludne mozeš preložit ako "lepši vztah ako predtym".. uplna krav*na 😀 jeden je vzdy zlomeny, len vie mozno o tom lepšie mlčat.

aurora33
10. feb 2023

@banderaska29 amen konečne mi niekto rozumie čo som myslela 🙂 kríza je keď sa stane niečo neočakávane a človek za to nemôže a nie keď niekto nevie udržať svoj nástroj v nohaviciach.

slovakboy
10. feb 2023

@banderaska29
@aurora33 hodnotíte môj vzťah podľa svojho uhla pohladu. Podľa vami definovanej normy alebo normy ktorú definuje väčšina. Neviete úplne čo je to láska. Ja viem najlepšie ako sme to zvládli a sebaúctu mi to naopak dvihlo. A určite nie som zlomený. Je to už skoro 30 rokov od vtedy a vyriešili sme to do niekoľkých mesiacov myslím že tri mesiace alebo max 4. Ani slovíčkom som od vtedy to manželke nepripomenul ani necítil potrebu pripomínať. Áno tie tri mesiace to bolo veľmi náročne a presiel som vsetkymi fázami od odmietania zúrivosti apatie chcel som ho zbiť chcel som ju zbiť lamentoval som aký som chudák parohac žiarlil som chorobne vyčítal som kontroloval som ju vyzvedal som atd atd. Ale stále som to chcel vyriešiť a v duši som cítil že to čo robim je nespravne a odpustiť je to správne. A vyplatilo sa. Teraz to tu papagájujem na koniku nie preto že by som na to myslel ale preto že sa to tu furt opakuje a aj bude opakovať. A som svedok že to ide. Lenže hold vy ste múdrejšie vy ste to ani neskúsili tak asi viete. Bolo by dobre keby tu napísal niekto kto to tiež môže dosvedčiť svojim príbehom.

banderaska29
10. feb 2023

@slovakboy ja ti dosvedčím mojim príbehom bude krátky ok ?
podviedol ma... odpustila som... podviedol ma ... odpustila som.. podviedol ma a už som neodpustila. = koniec príbehu 🙂

takže neverím omáčkam o mega láske po nevere a mega dôvere. sorry nikdy ani nebudem a ušetrím Ti čas ani mi už nepíš o tom ako ja sa mýlim. 🙂

aurora33
10. feb 2023

@slovakboy neboj sa ja viem čo je to laska a najmä čo je to sebaucta.

autor
10. feb 2023

@dianka555 deti nemáme a pre mňa kamarátstvo medzi mužom a ženou neexistuje a z lásky tak to už vôbec nie

dianka555
10. feb 2023

@autorka, tak keď deti nemáte tak potom je už len na tebe ako to vyriešis.

biaa
10. feb 2023

@banderaska29 suhlasim s tebou😀 určite sa tým “utuží” vzťah keď chlap strka 🍆 do inej a zena otrca naopak inemu klacku určite 😀 a zijeme v rozprávke kde jednorožec plavaju a piesok sa leje

monuska112
10. feb 2023

ja len neda mi nenapisat. samozrejme nech si kazdy zije jak mu pasuje najlepsie ale neda mi jedna predstava: napriklad nasmerujme to na moju situaciu
sme manzelia 12 rokov, mame tri deti, pracujem staram sa, planujem vylety, rodina funguje, nejsom alkoholik, s manzelom sa smejeme, respektujeme travime cas a tak normalne...povedzme ze by som sa s niekym bozkavala, len tak nie lebo som bola opita ale proste mi to prislo ako dobry napad, prijemna aktivita. povedzme ze mu to nejaka dobra dusa povie napriklad ocelova harpia.
a teraz. moj manzel povie (to co tu tvrdite po vacsine) " bozkavanie je pre mna nevera, nemozem a nechcem ti to odpustit lebo mam sebauctu a zradila si vsetko na com sme stavali (len to pisem uz sa pucim od smiechu nic v zlom)
tak kurna, ja sa tu snazim budujem vztah, trham pri porodoch svoju vaginu, spravam sa s uctou pracujem zarabam, staram sa o domov a on teraz toto vsetko zavrhne, lebo som napchala svoj jazyk do huby inemu?? :D :D :D viete co ak by mi konecne doslo ze to mysli ten moj seriozne, s radostou by som odisla, pretoze ak niekto dokaze vasu dekadnu pracu zahodit kvoli takejto prkotine, majte sebauctu a utekajte od takehoto cloveka prec.

autor
10. feb 2023

@dianka555 dôvod nevery... No to vie len on, ale chyba je v ňom, nie vo mne a mňa to vlastne už ani nezaujíma, proste to urobil a cez toto sa neviem preniesť

biaa
10. feb 2023

@monuska112 aha čiže vlastne keď je človek vo vzťahu uzasny, starostlivý a partnera si “vazi” tak vlastne to že niekomu preberie mandle je vlastne v poriadku hej?🤣🤣🤣 to má na to plne pravo veď vsak lebo vzťah má uzasny tak prečo by nemohol?

katkazocele
10. feb 2023

@aurora33 tiež mu neverím 😟😏

katkazocele
10. feb 2023

@banderaska29 to tlačia do hlavy tí ktorí podvádzajú alebo ich podviedli a zostali s nimi nasilu 😔

biaa
10. feb 2023

@katkazocele tak alebo taký ako @monuska112 ktorá tvrdí že vlastne keď sa bude vo vzťahu spravat skvelo milovat manzela a starat sa vzorne o deti tak má pravo strkať jazyk inemu do ust lebo to nieje nevera 🤢 omg

katkazocele
10. feb 2023

@monuska112 ty chuderka,. konečne mám dôkaz prečo má nenávidiš a uražašz lebo vieš že na Beriem aj bozkávanie ako neveru a ty si sa teraz prakticky priznala že keď je chuť a máš z toho dobrý pocit tak jazyková je pre teba Ok 😏 ďakujem ti mám screenshot a ten ti budem dávať vždy keď na mňa budeš reagovať a niečo mi vyčítať 🙏

katkazocele
10. feb 2023

@biaa aj tebe to dáva logiku ako mne 😅😁

biaa
10. feb 2023

@katkazocele ja sa chytam za hlavu po veceroch😂 pockaj príde tema že sme spolcene a že vždy jedna s druhou súhlasíme 😂 cakam kedy to pride

autor
10. feb 2023

Ahojte, dnes som mu povedala definitívne, že rozvod

biaa
10. feb 2023

@autorka to rada pocujem. Myslím si že si spravila správnu vec 🙂 nebudeš sa trapit zvyšok zivota s nevernikom po boku

autor
10. feb 2023

@biaa Tak tak, už ma aj prestal akosi otravovať s jeho vyznaniami...

biaa
10. feb 2023

@autorka tak nieje o čom 🙂 malo to tak ssi byt

koniarova
10. feb 2023

No dlho to nevydržal chlapec ,😁 tie vyznania.

autor
10. feb 2023

@koniarova aspoň vidím ako mu na mne a našom vzťahu ,,záležalo"

aurora33
10. feb 2023

@monuska112 Tiež mi nejde nenapísať na toto niečo. Sme manželia desať rokov, dve deti, mame dom, obaja pracujeme, vzorne sa staráme o deti, lubime si rozumieme si smejeme sa…ja nefajcim, nepijem, proste normálna žena a kebyže môj muž či už opitý či triezvy len tak niekomu strkal jazyk do úst lebo mu to ,,príde ako dobry nápad či príjemná aktivita” tak ano nech ti to akokoľvek vtipne, rozviedla by som sa s ním.

katkazocele
10. feb 2023

@biaa už čakán že ťa nazve môj fanklub, že si paranoidna a že si zaťažená bojovanim a odsudzovaním nevery 😬 ona ale vážne nechápe že to vyznelo ako keby sa verejne priznala: áno v mojom vzťahu keď mám chuť tak si vykusnem s nejakým chlapom, veď Katka mu to nepovie 😂😂😂