Dá sa presvedčiť muža?
Ako postupovať?Manžel ma 43 rokov a nechce už druhé dieťa.(Spoznali sme sa neskôr ja mam 37). Povedal že určite nie, lebo že všetko je drahé a treba šetriť aj na pohreb. Je to normálny postoj?
Podľa mňa to nemá cenu presviedčať muža na ďalšie dieťa, ak to on tak necíti. Tiež má právo chcieť iba jedno dieťa. Ak ty chces detí viac, tak Ti ich bude musieť urobiť muž, ktorý zmýšľa rovnako ako ty práve teraz v tomto období života.
Tak hlavne nech si šetrí na starobu,to jedno dieťa sa o vás oboch starých postará len ťažko.
@janinah on si myslí že sa staroby nedožije
Na toto sa Ani nedá nič odpísať..
Tak veľa závisí od toho ako ste na tom finančne. Lebo vek je úplne ok
To s tým pohrebom je fakt debilny argument
@pribinak proste on sa cíti dosť starý, že hocikedy moze zomrieť že ziadne druhe dieta
Nemá nejakú krízu veku/depresiu alebo čo? Vzhľadom na tie reči o pohrebe a že sa staroby ani nedožije... Čo sa týka dieťaťa, ak človek skutočne nechce (muž, žena, mladý, starší,...) nie je cesta, aby ho ten druhý silou presviedčal. Teda je to cesta... do pekla... Potom prípadné výčitky, že vidíš, ja som ho nechcel... staraj sa ty, mňa si do toho len dotlačila... To nie je zrovna vhodné prostredie pre dieťa... Dá sa o tom komunikovať, rozobrať dôvody, obavy,... ale konečné rozhodnutie má byť slobodné...
a da s apresvedcit zena? ma nazor a stoji si za nim ... pre teba je sebecky on pre neho mozno ty ... ja som vo veku medzi vami a tiez uz by som do dalsieho nesla... uprimne-niesme najmladsi a nechcem aby som bola vlastnemu dietatu babka... ked bude mat 20 ja 60 to je vek mojej mamy a jej vnucata ... a uprimne biolo by komicke keby bola jeho mama ... takze ja muza chapem
Určite ho kvôli tomu nenecham a budem vďačná aj za to jedno dieťa
Zaujímavá úvaha-šetriť na pohreb! Môj muž mal 45r keď sa nám narodil krpec a zatiaľ nevyzerá,že by ľutoval🤗
Môj manžel mal v 45-ke druhé, ale v dnešnej dobe má tvoj muž pravdu. Aj jedno dieťa je veľa.
Hm, však mihol zomrieť aj keď toto dieťa bolo malinke
Príde mi to, že nemá žiadny normálny argument, ale jednoducho nechce
Pre teba nenormalny, pre neho normalny. Nevieme, s cim ste do vzrahu istli, ake ste mali predstavy, takze tazko cokolvek hodnotit.
Zrejme si uz na to netrufa.
Malo informacii, nevieme, v akej situacii zijete. Tie reci o pohrebe, to je trocha cudne v takom veku, nema nejaku depresiu?
Ja by som velmi netlacila na pilu. Aby si neostala sama....ale...s 2 detmi.
Dnes je bezne, ze ludia maju deti od 35 do 42 rokov, cize skor u manzela vidim ze netuzi po druhom dietati a proste sa vyovara na vek, co je smiesne, kedze dnes su 40 rocne zeny vyslovne mnohe este dievčenske.
Ja by som ho na tvojom mieste respektovala, nie pre kazdeho je cesta viac ako jedneho dietata.
@janinah
Aj keby mala 4 deti, nemusi sa ani jedno postarat.. deti si nerobime preto aby nam nahradili opatrovatelov
@zmrzlinka2021 ďakujem za poučenie. Presne toto som čakala a dalo by sa polemizovať o tom ,ale načo...
Tomu Sa hovori Optimismus....
Ako moze tak mlady chlap takto zit?
S myslienkou,Ze moze kazdu chvilu umriet?
Ved zivot je radost.je to dar!
Aj ked je casto narocny,divoky blaznivy i smutny....
Ale aj tak..
Setrit na pohreb v 43...
Co sme v Indii?
Mala by si ho nejako motivovat,aby mal zo zivota viac potesenia.
Je jedno,ci to druhe dieta budete mat.
Ale ver mi,Vase dieta by iste ocenilo surodenca.
A ako pise @janinah ,urcite Sa o vas lahsie postaraju 2 deti,ako to jedine...
@zmrzlinka2021 v dobrych rodinach,slusne vychovane a charakterne deti Z LASKY K SVOJIM RODICOM,nie preto,ze by museli,sa budu snazit o tych rodicov postarat.a neznamena to hned,ze s nimi musia ostat doma a menit im plienky!
Ale zit si svoj zivot a tvarit Sa,ze rodicia neexistuju asi nebude celkom normalne...
@osky dnes je bezne, ze rodic zijuci v michalovciach ma jedno dieta v BA, druhe v Londyne a tretie v Australii
Viac ako druhe dieta by ma zaujimal jeho psychicky stav.Nechce, tak sa s tym zmier nie kazdy chce mat v 70 tke dieta vysokoskolaka to posunutie casu kedy sa rodia deti nie je najstastnejsia volba
@zmrzlinka2021
@drzaopica
Dobre,ja som uviedla bezny priklad,netreba zachadzat do extremov.
A vravim-postarat Sa o rodicov nemusi bezprostredne znamenat,ze s nimi musim byt.
Ale aspon im pomoct financne,alebo proste ak budu napr potrebovat opatrovatelku,hospic...
Vselico Sa stava.
A to jedno dieta Sa moze aj zblaznit.
A ked uz sem pletiete zahranicie a vzdialenost:
Ja som ten pripad.
Zijem v zahranici,mam tu svoju rodinu i pracu.
A predstavte si,rodicov som si vzala k sebe 🙂
@osky ja som nemala dieta z tohto dovodu a zda sa mi to divne "robit si deti" na starobu.
Rodicov si si vzala k sebe, ale zial je vela pripadov, kedy to ten rodic odmietne...
43 už je pomerne dosť na to, začať sa snažiť o druhé dieťa. Vzhľadom aj k tvojmu veku sa nemusí podariť hneď, pokojne sa môže stať, že bude mať aj 45, alebo viac, kým sa malé narodí. Takže kým dieťa doštuduje, on už bude na dôchodku. Takže chápem, že má obavy, či sa zvládne postarať. Hoci teda, tie reči o pohrebe sú v tom veku dosť mimo.

Ten pohreb asi nie, ale čo je vlastne normálne? Pre každého niečo ine