icon

Dá sa presvedčiť muža?

7. okt 2022

Ako postupovať?Manžel ma 43 rokov a nechce už druhé dieťa.(Spoznali sme sa neskôr ja mam 37). Povedal že určite nie, lebo že všetko je drahé a treba šetriť aj na pohreb. Je to normálny postoj?

Strana
z2
spadnutaslivka
8. okt 2022

podľa mňa tým len chcel naznačiť, že na ďalšie dieťa je už starý. Nevieme, aký má príjem, ale pohreby sú dnes brutálne drahá záležitosť. Keď bude teraz mesačne odkladať len po 50eur, tak bude šetriť roky. A možno vidí vo vlastnej rodine, že chlapi umierali okolo 60-ky a potom sa nečudujem, že už rozmýšľa o smrti. Poznám rodinu, kde fakt chlapi umierali vo veku 55 rokov (+/- 3 roky).

nevenka
8. okt 2022

A to jedno dieta nebude trpiet, ked muz "moze hocikedy umriet"? Podla mna on je bud pesimista od prirody a bol taky stale alebo sa nieco zmenilo, z coho ma depky alebo tak? My mame 3 deti a cakame stvrte, mam 39 rokov a na starobu nemyslim. Mozno sa jej dozijem, mozno nie, to nikto nevie, ale my momentalne, co setrime, tak vsetko ide do domu, nie na pohreb 🙄.

janickacrazy
8. okt 2022

No a na začiatku ste plánovali 2 deti? Alebo ste sa o tom nebavili? Ak nechce, presvedcis ho dosť ťažko. Ja som môjho presvedčila na tretie, tiež sa mu nechcelo. Ja som bola smutná, trápilo ma to, videl to na mne a nakoniec si to nejak v tej svojej hlave usporiadal, že dobre. Trvalo to niekoľko mesiacov. Teraz samozrejme je malý jeho absolútny miláčik.

barborachors
8. okt 2022

A co na tom akoze nechapes? Proste nechce druhe dieta. Teraz ho nechce. A anó, pohreby su sialene drahe a plus spalovanie mrtvol bude teraz tiez drahé. Lebo energie. Lebo Putin a vojna. Co je na tom na nechapanie. Chce jednemu dopriat max a nie mat dve a delit sporenie, vzdelanie, starostlivost a vsetko. Vsadza na kvalitu, nie na kvantitu. A mozno o rok zmeni nazor. Neries.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2