icon

Dali by ste šancu vzťahu s mužom, ktorý bol vo väzení?

2. okt 2022

Spoznala som sa s mužom, s ktorým si rozumiem prvýkrát v živote najviac, ale po pár týždňoch stretávania sa mi priznal, že bol vo väzení. Zaľúbila som sa do neho, ale mám z toho obavy, že ako sa na toto pozerajú ľudia, zrejme od takých ľudí bočia. Sedel za marihuanu, príde mi ako najlepší muž na svete, teda randila som s rôznymi mužmi, tento mi vyšiel z nich najlepšie a nie je to pretvárka. Ale naozaj mám obavy z jeho minulosti, no vlastne teda skôr budúcnosti, že to môže byť problém, v práci, alebo keby mám s ním deti, tak pre ne. Zrejme by ste každá odišla, či?

Strana
z4
liv1
3. okt 2022

Po tom, co som sa za svoj zivot dozvedela o ludoch ktorych som stretla a dokonca pravidelne stretavam, ti poviem ze keby kazdy z nich co si dal marisku bol v base, tak je tam polovica mesta 😁. A to su ludia na vysokych postoch s rodinami, slusni, studovani.. Ludia su tak naivni… basa je uz ine kafe, asi aj zalezi ako dlho a s kym tam bol. Aka je jeho rodina poznas ju? Poznas niekoho z jeho okolia?

janage
3. okt 2022

Ja sa trocha strácam. 5 rokov bol v base, prepustený je podmienečne. Teda neodsedel celý trest? Celkovo to malo byt koľko?
Nevie si nájsť kamošov vonku, tak si pridáva priateľov bývalých spoluvezňov a udrziava s nimi kontakty? FB nie je k životu potrebný. Príde mi to ako totálna výhovorka.
A o aké množstva išlo? Lebo toto nebude za 3 rastlinky posedené za oknom, či? Tam podľa mňa muselo ísť o veľké množstvá.
On vôbec nemusí byť narcis a manipulátor, kľudne môže byť "len díler"

jana_eyre_2
3. okt 2022

Mladícku chybu si odsedel.. podľa toho čo tu čítam tak ľudia čo robili chyby v minulosti by podľa niektorých asi mali byť vymazani zo života a už nikdy nedostat šancu na normálny slušný život..

Priznal sa ti, spoznávas ho, zatiaľ sa ti vidí ako dobrý človek - kvôli tomu, že urobil niečo nelegálne (schválne nepíšem zle, lebo keby sme boli napr.v Holandsku, nikto by to neriešil) tak by si si snáď nezahodila aj pre seba šancu mať dobrého priateľa..

Lebo viete ženy, sú muži čo nikdy neboli trestaní, nikdy možno nepestovali a nepredávali marihuanu, avšak môžu byť totálne zlí ľudia.. ľudia sa snáď nerozhodujú o vzťahu na základe chýb z minulosti..
Ak by som bola na tvojom mieste, šancu mu dám a beriem ho ako každého iného človeka a vzťah by sa vyvíjal podľa toho ako by ste sa navzájom správali a žili..

autor
3. okt 2022

@jana_eyre_2 Ja to vidím/cítim rovnako. 🙂
Tak zatiaľ má šancu, ale je to najkrajší vzťah aký som kedy mala. Pre mňa je to úplne vysnívaný muž, teda konkrétne, to ako si rozumieme, aké má vlastnosti, záujmy. To, že by bol vo väzení som si nepredstavovala... Keď by sa toho tu niekto chcel chytiť. A teraz nechcem ho obhajovať, mňa vážne zaujímalo, že či by ženy dali šancu na základe týchto udalostí. Zdá sa mi, že je to tak 50 na 50, ale stretlo sa tu dosť chápavých ľudí, tak verím, že by nemal problém si nájsť priateľku, keby som to nebola ja.

vilma7
3. okt 2022

V mladosti sa ľahko urobí chybný krok, ktorý sa žiaľ nedá vrátiť späť.
Pre mňa by to bola stopka v tom prípade, keby si zabil partnerku, ženu alebo milenku.
Ono aj zo slušného človeka sa ešte môže stať trestanec... veď koľko ľudí je pred svadbou čistých a potom narobia galibu.

filipka250
3. okt 2022

Ja mam v okoli chlapa, ktory dealoval pervitin.
Bol mladucky, akasi ,,spojka".
Dnes je zdravotnicky zachranar, doraba si druhy stupen vs. Ma dve deti.
Nikdy za to nebol odsudeny.
Chcem tym povedat len to, ze kto sa CHCE zmenit, zmeni sa.

autor
3. okt 2022

@filipka250 Tieto tvrdé drogy si myslím, že by už pre mňa boli vážne stopka. To by som nedokázala tolerovat.

autor
3. okt 2022

@filipka250 ani teda "odpustiť".

domca1408
3. okt 2022

ako je to také na vážkach...ale pre mňa pokiaľ nesedel za ublíženie na zdraví nejaké úmyselné, že skrátka nie je násilník tak by som tomu dala asi šancu. v mladosti sa veľa hlúpostí spraví...teraz má prácu a akú?

autor
3. okt 2022

@domca1408 nechcem písať príliš veľa detailov, aj tak je tu už toho veľa, časom to vymažem.
Má normálnu prácu.

filipka250
3. okt 2022

Ja tiez nie, ale kazda mame hranice inde.

domca1408
3. okt 2022

@domca1408 pokiaľ má prácu a normálne sa začlenil do života...ty vieš či má kamarátov, ako vychádza s rodinou....ako sa chová...či si niekedy z neho mala nejaké zmiešané pocity alebo si bola na vážkach ,že sa ti niečo nezdalo. baby máme celkom dobré inštinkty (samozrejme nie vždy ich počúvame) ale ty musíš vo vnútri cítiť aký je.

autor
3. okt 2022

@domca1408 áno toto mám v sebe zrovnané, len sa tak zamýšľam nad všetkými súvislostiami. Vo vzťahu ku mne je podľa mojich predstáv.

scorpionflower1
3. okt 2022

Ak to bola naozaj len trava, tak by som z toho taku dramu nerobila. No musis ratat s tym, ze problemy mozu prist a moze sa k tomu vratit. Na to, co si pomyslia ini by som sa vyprdla, ide o teba, mozes mat dost komplikovany zivot. Ide aj o to, kedy to bolo a co robi teraz, ci je stale v tom istom prostredi alebo ma uz iny zivot. Viacero ludi, co poznam, sa vymotalo z horsich veci ako je trava, su z nich tridsiatnici - styridsiatnici a ziju realtivne normalny rodinny zivot. Maju vsak sklony k zavislostiam a dusevnym chorobam (najcastejsie depresie, schizofrenia alebo aj ADHD). Chcem vsak dodat, ze tieto dusevne choroby su aj dôsledkom rodinneho prostredia, z ktoreho moji znami pochadzaju nielen tej travy. Poznam aj takych byvalych konzumentov travy, z ktorych su dnes manazeri, pravnici, inzinieri atd. atd. Tym to ale neprerastlo cez hlavu.

ropucha6
3. okt 2022

@jana_eyre_2 preco by nemali mat sancu na slusny zivot a zaclenenie, otazka len bola, ci by mu zeny dali sancu. Ako kolegu/znameho by som ho v pohode akceptovala, ako partnera po tak kratkom case z vazenia proste nie.

banderaska29
3. okt 2022

nie, nie, nie a ešte raz nie... poviem ti prečo.
v slabej chvíli sa k minimálne užívaniu vráti. títo ľudia z toho nikdy nevyjdu von navždy. bohužiaľ, taká je pravda. žila som s takým človekom, nesedel ale dealoval. vraj už s tým navždy sekol. po roku a pol som zistila že si v tom veselo pokračuje plus sa pridal aj pervitín.
poznám ich veľa, skrz toho že on mi takých ľudí predstavil. všetci do jedného su v tom zas a robia to perfektne rafinovane, potajme.ale robia !

myslím si že v rámci sebaúcty by som si isté typy ľudí do svojho života nikdy nevpustila, nech sú sympatie či emócie akékoľvek silné.. naozaj daj na mňa. tu o tú basu ako tak nejde, ale o to čo robil.

pralinka25
3. okt 2022

@banderaska29 myslim ze to moc zovseobecnujes. vobec sa k tomu nemusi vratit. ved my vobec neviem ci bol zavisly. vobec nemusel byt. nemusi sa k nicomu vracat. inak z povahy mojej prace poznam aj dospelych ludi s dobrou pracou dobrym platom a zabehnutou rodinou co zacali s uzivanim az v tomto stadiu zivota. takze clovek nikdy nevie.

banderaska29
3. okt 2022

@pralinka25 ja viem ale máš to buď alebo. nemala by som pokoj na duši ani istotu stále by mi to vrtalo v hlave. sú aj normálni chlapi bez akejkoľvek drogovej minulosti, tak preto hovorím že rozhodne takýto vztah neodpoúčam.

a argument že poznáš dospelých ktorí zarabaju su slušní a začali s tým - to neovplyvníš, čo ale ovplyvníš je, či si muža už s takouto minulostou do života pustíš. ja sa opakujem nie a nie a nie.

shelby88
3. okt 2022

Bála by som sa. Môj bývalý užíval marihuanu a či aj predával neviem. Mal s tým problém aj predtým, ale tvrdil, že s tým prestal.. Nie neprestal. Najväčší blud, ktorý vedia takýto ľudia povedať, že je nenavykova.

jana_eyre_2
3. okt 2022

@ropucha6 subjektívne dôvody plne chapem, neviem však či čítame rozdielne diskusie ale ja tu vidím veľa odpovedí kde sa človek čo si odsedel svoj trest škatuľkuje ako apriori zlý bez toho aby ho poznali.. prepáč ale to mi je proti srsti.. autorka je jediná ktorá ho pozná takže vyjadrenia ako sa človek čo kedysi diloval nikdy nezmení, mi prídu prehnane zovšeobecňujúce..

ropucha6
3. okt 2022

@jana_eyre_2 jasne, zovseobecnovat nema zmysel, to ukaze len cas, ci sa poucil alebo sklzne opat na nie dobre chodnicky. Len som reagovala, co bola autorkina povodna otazka. Ale je jasne, ze ako v kazdej diskusi, dostane aj vela nevyziadanych odpovedi 🙂

laurika999
4. okt 2022

Ja by som mu neverila.

mpg
4. okt 2022

@banderaska29 U toho muža môže byť problém aj to, že on ešte nemá deti a ak bude chcieť mať dieťa (o niekoľko rokov), ak sa zabehne do normálneho života, tak bude hľadať takú priateľku, ktorá tiež bude chcieť mať rodinu. Teraz je vlastne v takom prechodnom období a je spokojný aj s prvou ženou, ktorú našiel, ale neskôr môže hľadať viac.
A aj tých priateľov, ktorý sa nato zameriavali alebo aj ešte zameriavajú by mal nechať, lebo často aj iní stiahnu do tohto, keď sa často stretávajú.
Je pri ňom veľa rizík. Ale priateliť sa s ním a pomôcť mu začať žiť nový život, to by ešte mohlo byť, pozorovať či niečo nehrozí a nedať sa zatiahnúť do niečoho.

autor
4. okt 2022

@mpg Mne osobne toto nevadi, lebo mozno deti budem chciet este aj ja. Ale je to predcasne hovoriť, v podstate tuto temu uz mam v sebe vyriesenu, som s jeho minulostou ok. A buducnost nepoznam, ale som ok s kazdou variantou. Aj tou, ze som len na prechodne obdobie, ja uz nemam tendencie niekoho pri sebe chciet drzať, ak niekoho lubim, som rada, ze bude stastny aj inde, ked to tak sam vyhodnoti.

natiblaskova
6. apr 2024

Nikdy v živote už viac! Vydržala som to zubami nechtami 5 rokov... ( lebo ja sprostá preco s nim nemať deti, že?) bol to horor, teror všetko dokopy píšem mala lebo sa uchlastal a utopil.... Bol to najhorší človek akého som kedy spoznala. A úprimne nabalil ma na to aký je chudáčik a on vlastne za nič nemôže a bla bla bla a ja mladá naivná som verila každé slovo....

natiblaskova
6. apr 2024

Ale dúfam, že ten tvoj je aspoň časti normálny a naozaj sa polepšil ...A držím palce 🙂nech ste šťastný

natiblaskova
6. apr 2024

Teraz pozerám dátum... No ako ste autorka?

ludka59
10. aug 2025
@marcela1207

Basa človeka veľmi zmení keď už sa tam dostane. Určite mu daj šancu!!!

@marcela1207 myslíte ako ku lepšiemu či horšiemu

Strana
z4