Dilema medzi dvoma mužmi
ahojte, som 3 roky po rozvode.
Kratko po rozvode som sa dala dokopy so sucasnym partnerom, stretavame sa, rozumieme si.
Benefity zo vztahu s nim:
empaticky, laskavy, starostlivy, nema deti, ale s tymi mojimi vychadza skvelo, vieme sa porozpravat o hocicom, pozname sa 25 rokov, neziarli, neobmedzuje ma, mame fantasticky sex, byva odo mna 1km, je to moj rovesnik
Nevyhody:
nema moc chut sa viazat, netravime spolu vela casu, je to abstinujuci alkoholik, v mnohych smeroch sme uplne rozdielni - ja mam rada spolocnost, kulturu, sport, knihy, cestovanie. On ma rad lezanie pred TV a samotu.
Mali sme teraz na jesen taku vacsiu krizu, kedy to vyzeralo na rozchod. V tom obdobi som zacala viac komunikovat s jednym davnejsim znamym - z cias ked som chodila na online zoznamky. Obcas sme si napisali, zvykli sme si zavolat.
Muz cislo dva - je starsi o 7 rokov, zdielame spolocne zaluby - cestovanie, sport, kulturu, lasku ku kniham a hudbe, ma deti, cize vie, co to obnasa, ma ich v striedavke, s ex ma dobry vztah.
Nevyhoda je, ze byva 120km odo mna. A ze sa zatial moc nepozname. Stretli sme sa raz. Doniesol mi kvety, bol velmi galantny, dobre sme sa spolu bavili, je to muz, ku ktoremu mozem vzhliadat.
Muz 1 robi skladnika, muz 2 pracuje pre e-goverment a na vysokom poste pre banku. Svoju pracu specifikovat nechcem, ale moj cisty mesacny prijem je viac ako 2 nasobok priemerneho svk platu. (to len na ozrejmenie aj financneho zazemia)
Muz 1 je velmi empaticky, ludsky, pozna ma lepsie ako poznam ja samu seba, ale okrem minulosti mi pride, ze nemame nic spolocne. Plus neustala hrozba navratu k alkoholu, aj ked vyzera, ze to ma v sebe upratane, ale obavam sa, ako bude reagovat pokial sa mu v zivote stane nieco zle. Dost sa stresuje kvoli banalitam ( z mojho pohladu).
S muzom 2 sa teoreticky k sebe hodime ovela lepsie, len ta vzdialenost je proste velka na nejake stretavanie sa ked este mame aj obaja deti a obaja sme pracovne vytazeni.
Nejako som sa do toho zamotala. Nechcem sa rozchadzat v sucasnom vztahu momentalne, ale na druhu stranu neviem sa vzdat telefonatov s muzom cislo 2. - zeby prislo k nejakemu fyzickemu zblizeniu s cislo 2 kym som vo vztahu, to uplne vylucujem. Stretli sme sa zatial len raz na kave.
Ta vzdialenost je problem, avsak v priebehu cca roka sa planujem odstahovat zo sucasneho bydliska. Muz cislo 1 sa za mnou stahovat pravdepodobne nebude. Viem, ze by som mala ten vztah asi ukoncit, ale nedokazem to.
Ani neviem co cakam. Proste som sa do toho celeho nejako zamotala a neviem, co chcem :( a co by som mala.
Autorka uz v prvej teme si priznala, ze potrebujes byt chvilu aj sama, zamerat sa na seba, pracovat na sebe aj v ramci terapie, takze podla mna vies velmi dobre o co ide a kde je pes zakopany len sa potrebujes rozhybat, nabrat silu na rozchod a mozno aj ukoncenie kontaktu s dvojkou. Drzim palec
@heleninamama ano. Toto je jeden z problemov. Na zaciatku som to tak nepocitovala. Po rozvode som ostala uplne sama, bez penazi, bez priatelov, takze bolo velmi jednoduche spadnut do vztahu s nim. On sa zas snazil vybojovat svoj boj so zavislostou. Boli sme si navzajom oporou v nasich trapeniach. Zohralo rolu aj to, ze sa pozname dlhe roky. Avsak, ja som sa odvtedy posunula, profesne, financne, on ostal v podstate tam kde bol.
To co ma na nom pritahuje je mozno prave ta inakost, neskutocna dobrota, uplne inak sa diva na veci ako ja, vela sa od neho ucim.
Muzi z mojho sveta su mudri, vzdelani, rozhladeni, solventni, ale vacsinou tak trosku egoisti a workoholici.
Ja sa nevidim po boku muza cislo 2 ako partnerka, len rozmyslam velmi dopredu. Asi uplne zbytocne. Aj tak nic nevymyslim.
@wheel ano. Po rozvode som bola zufala a oslabena osamela a nestastna. To sa vsak uz zmenilo. Preto mi tento vztah prestava vyhovovat. Na druhu stranu je vyhoda v tom, ze on ma ziadno neobmedzuje. Neriesi ze som sikovnejsia, uspesnejsia, ze som nezavisla. Nevadi mu ze mam kamaratov, ze chodim fotit akty, ze cestujem sama kade tade, ze si ponosim drevo ked treba a necakam s tym nanho. To su veci ktore by asi vacsina muzov nezniesla. Urazalo by to ich ego.
Ja si zivot napravat nepotrebujem, nehladam nahradneho otca pre svoje deti, neplanujem lepit rodinu ani zakladat dalsiu. hladam v prvom rade niekoho pre seba, s kym mozem zdielat spolocne konicky a zaujmy, s kym mozem travit svoj volny cas a neskor pripadne aj starobu.
A nevolavam s nikym potajomky, to uz som pisala niekolkokrat ze sucasny partner vie o tom druhom. Ale pozna ma natolko ze vie, ze nikam dalej to s tym druhym posuvat nebudem, kym nemam dorieseny vztah s nim.
@janewithane presne tak to je. Potrebujem sa rozhybat a ukoncit vztah s jednotkou. S dvojkou ziadny vztah nemam, len mi v podstate ukazal, ze su aj muzi, ktori su na podobnej vlne ako ja. Okrem exa som za cely zivot ziadneho dalsieho takeho nestretla
Prosim ta mozes dat ten priklad jeho dobroty a ako sa inak diva na veci? Mne sa aj tak zda, ze to na vztah nestaci a mala by som ho len ako kamarata.
A tento novy mas pocit ze je iny, ako ti rozhladeni egoisti, ano? V com je podobny ako tvoj ex? A preco ste sa vlastne rozviedli?
@alexandrahaspi neviem to poriadne popisat. Je to proste dobry slusny clovek. Vseobecne. Ale nie uplne ideal do vztahu. Zacinam mat pocit.
A dvojka sa kludne casom moze prejavit ako egoista. To vobec nevylucujem.
S exom je podobny v tom ze k nemu mozem vzhliadat. Vacsinu muzov co poznam, tak v mnohych ohladoch prevysujem, nestihaju mi, pripadne to ich ego nezvlada. Sorry ak to znie namyslene, neviem ako to nejako vystiznejsie napisat aby som nepisala na pol strany.
S exom nastali problemy ked som prestala byt zienka domaca a zacala som sa realizovat. Pokracovalo to opakovanymi neverami z jeho strany. Az mi jedneho dna dosla trpezlivost a poziadala som o rozvod.
A kolko maju deti rokov?
Chapem, ja mam tiez manzela ku ktoremu mozem vzhliadat, zaroven on hovori ze bezomna by nebol tam kde je.
preto si neviem predstavit mat takeho ako je tvoja jednotka a tym nechcem nikoho urazit. Ale ked tebe nestihaju bezni muzi a mas takeho ktory je totalne este niekde pod tebou, fakt nechapem ze este vobec uvazujes ktorym smerom sa ubrat, je to uplne jasne ;)
@alexandrahaspi deti su na prahu puberty.
Ano, asi to je jasne, ze sa k sebe nehodime. Na moj vkus je strasne pohodlny a taha tym dole aj mna. Dnes spal do 9. Potom medzi 12-13 si siel zase zdriemnut a potom este raz o 5 poobede.
Mna uz potom ani nebavi vymyslat a hladat program ked jemu sa nikdy nic nechce.
Nehodime sa proste k sebe a nemyslim ze je medzi nami az taka laska aby sme to dokazali prekonat

@heleninamama Nechcel som to napisat tak rovno 🙂 Predsalen nikto nevie ako v zivote dopadne, ale tak aby normalnu zenu zbalil skladnik alkoholik byvajuci v podnajme na to, ze je s nim dobry sex..Neviem, zavana mi to ultrazufalstvom. A ano chapem ze bezna slobodna mamicka je zufala, osamotena, sklamana, nadrzana, vsetko dokopy, ale takymto zmyslanim si ten zivot nenapravi.A potajomky si vyvolavat s druhym.. :/ Uplne top spolocnost aj jeden, aj druha.