Dokázali by ste akceptovať, keby váš partner bol v kontakte s bývalou?
Ahoj, jedná sa o voľnú diskusiu. Dokázali by ste akceptovať to keby váš partner/ka manžel/ka bol/a v kontakte s bývalým? S tým, že by tam neboli žiadne ,,reálne záväzky" typu dieťa, dom/byt, hypoteká..., že by chceli byť ,,kamaráti"
Zo zaciatku nasho vztahu bol s byvalou v kontakte,este siel aj stenu vymalovat,peniaze k meninam poslat, to sme boli len kamarati,ale ked predo mnou povedala ze mu donesie polievku rybaciu ,ktoru ma tak rad, som jej povedala,ze ja mu navarim lepsiu.Uz su neni v kontakte lebo som povedala jasne ze mi to vadi.
Fakt netuším. Musela by som najskôr byť v tej situácii.
Ja som v kontake s mojim ex, jej priatelka ziarli aj na chalanov, tak odpisuje ked je v robote,raz za čas pred robotou pride na čaj(kávu nepije) na ranajky, pokeca s mojou dcerou, trosku pokecame a ide do práce- má flexibilny pracovny čas a ked cestuje okolo tak sa zastavi, niekedy raz za mesiac...
Je to ako by bol moj velky brat, ale uz 15 rokov od rozchodu, a stale si myslim že je dobry človek.
To že on to doma nepovie je jeho osobne rozhodnutie, nieč zle nerobime, žiadne bosky či sexualne zblizenie nie je.
Čo ja viem? Nie som vydatá. Ani každý môj ex nie je ženatý. So všetkými som v kontakte. Co považuješ za kontakt? Mne sa z času na čas niektorý ozve, jeden raz za pár rokov, iný na každý sviatok (ten jedinú co je ženatý, mimochodom), tretiemu sa občas ozvem ja, keď potrebujem niečo čo viem ze poradí... Nie je v tom žiadna pravidelnosť a ani žiadna nostalgia, ani kamarátstvom by som to nenazval. Normálne vzťahy ľudí, co sa poznajú a vždy sa s každým zaujímame aj o to, ako sa jemu alebo mne, alebo dokonca rodine darí. Čo chcem, poviem, co nechcem, zamlčím. Bolo pri jednom už aj také, že si to jeho priateľka nepridala, tak sme sa nekontaktovali ale ta už je tiež ex. Keby som mala partnera, ktorému vadí, že niekto sa stal súčasťou môjho života, asi by som to chápala tak, že neprijíma môj život bezpodmienečne. Bála by som sa, že dnes je to obmedzenie kontaktu s človekom, lebo je môj ex a zajtra to bude obmedzenie kontaktu s niekym ďalším z iných dôvodov. Myslím, že v korektnom a zdravom vzťahu sa dá toto pochopiť a prijať, keď človek miluje. Dôležitá je dôvera a úcta. Keď jedno nefunguje, nie je dôvod zotrvávať vo vzťahu. Ale všimla som si, že málokto až nikto takto veci vníma, ľudia majú potrebu ľudí ovládať. Aj preto nie som vydatá, hľadám niekoho s rovnakým nastavením.
Nie som extra žiarlivá, možno by mi to nevadilo, možno áno. V každom prípade bola som v kontakte dlho so svojimi ex a dobre to nerobilo. Áno je to fajn pohľadať si ego, ako bolo vtedy a co teraz s novou ma atď, aké potom som si to nejak utriasla v hlave, že pre všetkých zúčastnených to bude takto lepšie. Hlavne na bývalého manželku som vždy myslela, že toto by sa jej určite nepáčilo a hlavne ten počuť, že ten človek he stále tak trochu "namotany", stačilo by malo a bola by z toho katastrofa🙂 možno keby sme boli iné povahy tak by to išlo v pohode... z mojej strany určite.
@sheila121 blbosť.. mám najlepšieho kamaráta od 15, teda 22 rokov. X rokov sme boli obaja nezadani, no nikdy nás anilen nenapadlo spolu niečo riešiť. Chodili sme spolu na pivo (aj v tom čase keď on už mal pomerne vážny vzťah), pomáhala som mu vyberať spodné prádlo pre priateľku, on vedel aj kedy mám svoje dni a veľa iného.. 🙂 a vďaka nemu som spoznala aj môjho manžela keďže sú tiež kamaráti.
A ako dlho si s priatelom?
Otázne je, čo považujete za kamarátstvo. Keď si s niekým v kontakte na úplne pravidlnej báze a castej, s ktorým riešite aj svoje úplne intímne veci - neverím, že to tak funguje a vždy jedna strana pomyslí na viac. Iné je "kamarátstvo", keď sa stretneme trebárs raz za rok, polroka, mesiac, príležitostne, teda nie ste v intenzívnom kontakte.
nie, to by byvali nikdy nie su...ak ale myslis kontakt v zmysle vidime sa, pozdravime sa, prehodime par slov ok ...ale nie pisanie, volanie, stretavanie sa ...
@autorka nevidím žiadny zmysel sa kontaktovať s ex. Najmä správy typu píšem len tak, ze ako sa máš... a potom akoze spolu spomínať, co bolo, aky bol sex a pod. Toto uz nechapem vobec. Navyše, nie každý sa dokáže po skončení vzťahu uplne odosobnit. Ten kto kontaktuje zvyčajne ten rozchod nema spracovaný, pripadne tajné dúfa, že takýmito "pripominackami" sa k sebe môžu ešte vrátiť.
Pred 20 rokmi mi to vadilo, keď mu ona občas napísala, alebo si volali... keby chodili na kávičky a pod, to by som v tom čase asi nedala 🤣🤣.
Ale teraz napr. sme potrebovali človeka z jednej profesie, keď som googlila, kto to robí, našla som zhodou okolností jednu z ex môjho muža, tak som mu hovorila, nech to vybaví teda on, keďže sa poznajú, alebo teda poznali.
@lienka.7 tiež si to myslím, že ked sa niekto kontaktuje s ex tak ma nedoriešené veci a v niečo dúfa

U nás to funguje, s bývalým som sa rozišla v dobrom, som vydatá 13 rokov a s bývalým máme kamarátsky vzťah. Občas sa zastaví u nás aj na kávu, manžel s tým problém nemá.