icon

Druhá puberta u 40-ročných žien

kiki19191919
25. okt 2022

Ahojte. Mam 32 a 2 deti z toho jedno autisticke takze mam vela prace. Moja kamaratka bude mat 40 a chyta ju druha buberta. Nechcem ju stratit ani ju odstrkovat no lezie mi to na nervy. Ona bola vzdy mila slusna pokorna a skromna a zrazu sa zmenila. Sama tvrdi ze ide na nu druha puberta. Neverila som tomu no vidim obrovske zmeny. Najviac ma trapi ze zacala pit a byt hadavicna. Drzi rozne diety aby schudla. Vzdy ked schudne sa dojde predvadzat aka je pekna a na druhy den uz pije a potom ma opicu a samozrejme pribere naspet a potom ma depku.

Nechcem ju odkopnut. Ako jej mam byt v takom pripade oporou? Ako dlho to potrva? Mam byt trpezliva? Je mi jej luto. No ak to caka aj mna no zbohom.

Mozete mi nieco poradit prosim?

haley7897
•
25. okt 2022

@kiki19191919 a prečo si myslíš, že to má niečo spoločné s vekom. Myslíš ze to je nejaký vývojový míľnik 40 ročných? 😂 Tvoja kamarátka má evidentne problém, ale nieje spôsobený vekom. Možno špecificky u nej ze okrem iného nezvláda starnutie, ale určite to nieje normálny, bežný stav 40 ročných žien 🙈

h2
•
25. okt 2022

Čiže na základe tohoto až jedného prípadu si usúdila, že ženy v 40-tke chytá druhá puberta? Lebo mňa v tom prípade nejako minula. Možno príde v 50-tke. Ale dúfam, že nie.

eeffka
•
25. okt 2022

Toto nie je problem 40r zien ale skor vnutorne nespokojnych zien. Mladi v prdeli a chcela by stara mladou byt. Co tam narobis? Nic. Mozes tak zboku pozorovat a dufat ze neprepne aj tebe.
Mala som take damy 2 moznost zazit, niekedy to bolo usmevne, niekedy trapne

andreakotesova
•
25. okt 2022

Možno to nie je puberta, ale menopauza 🙂

viestta
•
25. okt 2022

To nie je puberta. To je kríza stredného veku. To je čas, keď zistíš, že "Kamene prianí čas na jemný piesok rozomlel"
Niekto sa caz to prenesie s graciou, niekto je z toho len šokovaný a nejak to spracuje, niekto sa utapa v žiali a robí všetko pre to aby pravdu nevidel. Kamoška je asi tá tretia možnosť.

deti95060810
•
25. okt 2022

ja skôr poznám chlapov s touto diagn.
nájdu si mladé dámy a na tie svoje doma sa zvysoka vykašľú...

zmrzlinka2021
•
25. okt 2022

@kiki19191919
Maj ju rada taku aka je, neodkopni ju urcite.
To co pises, je skor syndrom nespokojnosti s vlastnym zivotom, urcitej vnutornej nevyrovnanosti.
Stoj pri nej, bud jej oporou, objijmi ju, ale zarove, ak sa ta spyta na nazor na nieco, bud k nej uprimna.

kofa77
•
25. okt 2022

presne ako pise
@viestta
to je kriza ako hrom, -mladi v prdeli, do duchodu daleko. chyta to muzov - nove, casto nakladne konicky na ukor rodinneho rozpoctu, nove zeny, nove deti.
a aj zeny- vek uteka, ale ako je dnes tlak na vyzor, tak tiez blbnu s roznymi zakrokmi, modou, vztahmi, lebo ten ich na gauci je nudny..
co s ytm neviem, dufam, ze mna to obide 😀

panelacikova
•
25. okt 2022

@kiki19191919 to nie je puberta. len jej začalo šibať. asi nezvláda postupný prechod do starnutia...

janickacrazy
•
25. okt 2022

@kiki19191919 kamoška je rozvedená? Asi má veľa voľného času. Mám v okolí tiež jednu, rozišla sa s dlhoročným frajerom a odvtedy jej nie je rady. Začala sa maľovať, chodiť na diskotéky, popíjať, atď. V mladosti si neužila, tak sa snaží teraz. Úprimne je to skôr smiešne, ale tak nech si robí každý ako vie.

oli18
•
25. okt 2022

Boze, baby. Ze 40ka a starnutie 🙉. Este v 50, aj 55ke budete mlade (povedala seniorka 65+🤣).

domak2
•
25. okt 2022

Mozno zistila ze byt pokorna, skromná a slušná jej neprinieslo nič, tak si chce aj trochu užiť. Ak nemá doma malolete deti a nikomu tým neublizuje tak ju nechaj tak. Ale musí aj ona chápať, že ty teraz nezdielas jej hodnoty a možno chvíľku kamosky nebudete. Ja tiez dúfam, že dôchodok strávim na plazi s pinacoladou v ruke a ci budem niekomu smiešna mi bude jedno 😅 v 40 mi to nevydá, syn bude ešte maly

viestta
•
25. okt 2022

@oli18 ja mam kamarátku, ktorá pred tridsiatkou pomaly o rozum prišla, lebo už bude stará. Odvtedy každé narodeniny histerci, vyplakava týždne vopred, týždne potom.. . A moja mama ešte stále hovorí Raz, keď budem stará...
Takže verím, že niektorým z toho čísla aj zahrabe

oli18
•
25. okt 2022

@viestta vek je to posledne, z coho by som mala traumu. Nik nevie, ako dlho tu bude. Ani mlady, ani stary. Preto si treba uzivat kazdy den a nebrat to cislo do uvahy 😉

zuzinka888
•
29. okt 2022

Tak mladsia uz nebude. Asi ma pocit, ze musi dobehnut čo zameskala/nestihla.

kiki19191919
autor
•
1. nov 2022

Dakujem vam za odpovede. Teraz sa moc nerozpravame aj ked mi chyba hadam sa nase cesty zase stretnu. Ona ma dve dievcatka jedno zacalo v skole a druhe v skolke a volny cas ju zrejme vyhodil z kolaji