icon

Emočná nevera a jej dôsledky na vzťah

kristianbovy
24. jan 2025

Ahojte, zakladam nove vlakno lebo nenasiel som nikde (snad). Som 40rocny muz, svojui manzelku som spoznal 2006, zobrali sme sa 2011. Studoval som pravnicku fakultu a kedze nemam bohatych rodicov/ani kontaktnych ani nikoho zasebou, musel som napredovat sam. Som jednoduchy chalan. Svoju manzelku som si zobral preto, lebo to bola jedina osoba, ktora ma vedela skrpotit a pritahnut. Som dynamicky, temperamentny, hadam teraz uz chlap 🙂. Po vystudovani pravnickej fakluty som nejaky cas nemohol najst adekvatne miesto koncipienta a tak som po viacerych zamestnaniach skoncil v jednej korporatnej firme, kde som si urobil koncipentsku prax. V tom case som zarabal asi 700 eur. Nasledne som sa zacal ucit na adbvokatske skusky. Trva to asi 1 mesiac a bolo to v roku 2013. Pocas tohto obodbia mi manzelka oznamila, ze stale bola na druhom mieste a mame byt a ze ona chce dieta asi tak rok mio tom hovorila.. Na moje vysvetlenie, ze naklady su 550 a ja mam 700 a Ty potrebujes vytaminy osatenie, pockaj urobim skusky vydrz. Pred skuskami vsak prisla s tym, ze NIEKOHO stretla, ze ma motyle v brucho. Na moj apell, ze vyriess to, ja idem urobit skusky bude dobre, urobila to, ze tri mesiace to potiahla. MALA romanik, ona tvrdi, ze bez sexu, kava, kino, koncert, nejaky kolega z prace a bozkavanie.. Od vtedy mame tri deti, prijem stupol o 100x a pani manzelka stale pusta ine informacie. O nu som sa riadne po advokatskych skuskach staral, kompenzoval nedostatok casu, dovolenky, ballet, kino. Simultaltne chodila s kktom. po materskej sa vratila a znova a dokonca pre mojho najmladsieho syna. Vrchol bol vianocny vecierok, ked prisla domov 5.30, hoci mame zaplatene limusin taxiky a vedia ju kedykolvek doniest. Znevazuje moje emocie, na otazky odpoveda "mierne" agresivne a ze o nic nejde. Ale poznate ten pocit ked o nieco ide a druhy vam tvrdi ze o nic nejde, vsak? tak presne toto citim. posledny rok som to nezvladol a ked ona nerespektuje co ma zranuje, tak nebude zo mna dostavat to najlepsie. venujem sa praci, dobremu vinu, kamaratom a na vsetko som sa vydrbal.

co by ste spravili v mojej situacii? vraj uz vsetko povedala, a rozpravat sa s nou normalne neda. emocne plocha .

Strana
z7
majah212
24. jan 2025

partnerská poradňa? skús navrhnúť manželke takúto formu. Ak sa už odpojila od teba/manželstva tak je to veľmi náročné vrátiť späť .. Myslím, že najlepšie v takýchto situáciách je vhľad 3 nezaujatej osoby (samozrejme, že obaja partneri musia chcieť pracovať na vzťahu). a ako sú na tom deti? tie si zaslúžia žiť v stabilnom, zdravom rodinnom prostredí (keď píšeš, že si sa na všetko vykašľal)

stanulienkat
24. jan 2025

Zena asi nevie od dobroty co robit.....Venujes jej dost pozornosti? Mate cas na seba aj ako manzelia a partneri?

judit47
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
24. jan 2025

@kristianbovy malo informacii. Kolko rokov maju deti? Aka je ako matka? A hlavne co su to tie INE INFORMACIE? To akoze pretrvava jej romanik uz odvtedy? Viac ako 10 rokov? Skus viac opisat, co sa deje. Lebo po nejakej kratkodobej nevere, kedy jej nieco chybalo, tak to riesila milencom, este by ste mohli zapracovat na vztahu, ak sa nechces rozvadzat. Na rovinu hovorim, ze ja by som to nedala, ale tak niektore pary to zvladnu. Ale ak ma dlhorocneho milenca, v podstate partnera, mal by si ju kopnut do riti tak silno, ze by letela.

kp7333
24. jan 2025

Asi vies, ze bola chyba s nou zostavat a deti robit. Teraz uz je kazda rada marna. Mozno este skusit tu poradnu.

lindusss2016
24. jan 2025

@judit47 nechcela som sa do tohto pustat, ale ano, tiez mi to napadlo v suvislosti s tym, ze uviedol svoje vzdelanie.

anna777115
24. jan 2025

Ja, mám najradšej takéto ženy ktoré nahánaju, kade tade motyle v bruchu, ale finančny štandart a komfort od chlapa im pride vhod a nemíenia sa ho vzdať . Autor, začni sa spravať, ako chlap a nie umrnčaná barbina. Treba, jej určiť jasne pravidlá, čo si ochotny vo vzťahu tolerovať a čo je už za tvojou hranicou tolerancie. Keď, ťa nemieni rešpektovať, ako svojho partnera, tak nech ide za "motyĺmi v bruchu". Keď, pride o štandart aky mala pri tebe, tak aj motýĺe rýchlo uletia z brucha, tomu ver.

enmery
24. jan 2025

Ona Ťa klame roky rokúce. Peniaze asi máte a ty si to tiež vzdal. Takže o co tu vlastne ide?🙄

enmery
24. jan 2025

@anna777115 Ja poznám také 2. Doma schopný chlap a vysoký štandard a ona behá za degešom "lebo motýliky". Vytriezvenie bolo ale kruté.

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@majah212 dakujem, suhlasim so vsetkym, a mame sa rozrpravat iba v poradni, ked ona nerozoprava vobec? a ked nieco povie tak ma to zranuje? iba pravdu chcem vediet

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@judit47 dakujem za Tvoju pozornost, urcite ma to posunie

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@lindusss2016 deti maju malo 10 8 6, Je to vzorova matka, ale manzelka katastrofa, nikdy v nicom nevedela ma podporit, v ziadnom rozhodnuti, nazore, a pod. to uz viac urobi len moja asistentka. vlastne ja ani neviem ci ma milenca, staram sa daval som jej pozornost, ale zo mna hans kristian andersen nebude nikdy.

oceanahory
24. jan 2025

@kristianbovy Prepac, neda mi nevyjadrit sa k tvojmu prispevku z troska inej perspektivy. Si 40 rocny chlap, advokat, ale pises horsie, ako student strednej skoly 🫣...mal by si na tom popracovat, mne je az tazke uverit, ze toto pise advokat. 😮‍💨

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@lindusss2016 dakujem, osprevdlnujem sa za svoje vzdelanie.

a_alexandra_a
24. jan 2025

@judit47 je to simultánne, keď chceš poučovať, aspoň to napíš správne 😉

@kristianbovy v tejto situácií by bolo najlepšie rozhodnutie rozvod... ty sa snažíš, zabezpečuješ a ona si lieta v oblakoch... skús jej to povedať , možno sa spamätá

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@anna777115 konecne dobra odpoved, velmi pekne dakujem, aj napriek tomu egu som ochotny davat niekolko sanci ale nie donekonecna.

enmery
24. jan 2025

Toto a poradňa?Kto odmieta komunikovať a klame, nepomôže ani 10 poradní. Ako matka je dobrá, partnerstvo je medzi nimi podľa mňa mŕtve už dávno, už keď si robil advokátske skúšky, nevedela chudinka vydržať mesiac a podporiť chlapa. Drží sa ho len a len kvôli komfortu a on hlupák jej to toleruje a čuduje sa. Už je rok 2024!Šancí na zlepšenie bolo tisíc. Budíček!
Keby toto písala žena, už jej balíte kufre. Áno, nielen muži sú nevdačné prasce a klamári. Vychcané vedia byť aj zeny. Ona ostane matkou furt. Nech si behá za motýlikmi a nech jej motýlik aj zabezpečí tento štanderd. Autor by si mal sústrediť na to, že už tomu venoval roky a x šancí a je ešte mladý. Vôbec sa nemusí nechať využívať a ťahať za nos. Má práve na harmonický vzťah a lásku.

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@oceanahory dakujem za tVOJU POZORNOST a bdelost.

majah212
24. jan 2025

@kristianbovy základom komunikácie je vedieť komunikovať efektívne, konštruktívne a bez obviňovania - čo zatiaľ nie ste obaja schopní (je to náročné), ja viem, že chceš počuť, že je to jej vina, že ona je ta "zlá" a pod. - ale to nie je riešenie. Slušne jej povedz (bez výčitiek, obviňovania) že chceš navrhnúť manželskú poradňu - tam sa naučíte ako spolu komunikovať, nezachádzať do zbytočne vypätých emočných situácií (resp. ich vedieť zvládnuť). či manželská poradňa pomôže alebo nie - nevie nikto, ale myslím si, že vám môže dať základ pre prípadnú variantu - rozvodu (pretože asi sám vieš, že rozvod dokáže byť extrémny), ktorý sa dá prejsť slušne, s úctou s čo najmenším dopadom na deti, rodinu a vzájomné vzťahy. Ak odmietne poradňu, tak sám vyhľadaj napr. psychológa - potrebuješ sa vyrozprávať, nájsť vnútornú rovnováhu a pod.

zuzubb007
24. jan 2025

Neviem prečo mu radíte poradňu, to určite im pomôže, žena ho má jednoducho na háku a už sa to nezmení zrejme, tu ti odporúčam ako právnikovi si poriešiť rozvod , a rozprávky typu chodila s chlapcom do kina bez ničoho ma naozaj pobavili, to si taký naivný, alebo aké robíš právo, tam by si mal kadiake príbehy ľudí poznať, a vychvalovat sa koľko zarobis a podobne je na chlapovi riadne trápne, zena celá rada, že má svoj komfort a popri si rieši svoje

telefon00
24. jan 2025

@kristianbovy ak máš dojem, že má milenca tak sprav dve veci, prvá môžeš ju sledovať a zistit pravdu. Nič na tom nie je ak máš podozrenie. A druhá, vypítaj si od nej mobil a skontroluj ho. Každopádne nevera sa dá ľahko a krásne zistiť 😊

zuzubb007
24. jan 2025

@enmery presne top odpoved, nechápem túto naivitu

unicornlady
24. jan 2025

túto vetu som nejak nepochopila..."Simultaltne chodila s kktom..po materskej sa vratila a znova a dokonca pre mojho najmladsieho syna"

Čo s tým má najmladší syn? Že nastúpila do práce, keď vyrástol najmladší.
Nechcem byť moc podozrievavá, ale ak mala celý čas milenca, si si istý, že všetky deti sú tvoje?

zuzanapjat
24. jan 2025

@kristianbovy odstrihni sa emočne, ber ju ako dobru matku a buďte uz iba kamarati. Nerobte si naprieky, je dobra matka, matka tvojich deti. Len ako partneri nie ste kompatibilni. Naco sa trapit. Tak to je. Uz si aj tak rezignoval na vztah a nie si stastny. Ona tiez nie. Take veci sa stavaju... nerobte si dusno v domacnosti, odhod ego, su zeny pri ktorych sa budes citit milovany, ziadany a doceneny. Tak naco sa trapit s nou a ciernymi myslienkami. Ty si jej nikdy nemohol verit - ukazalo sa na zaciatku vasho vztahu. Preto je postaveny od zaciatku na zlych zakladoch a preto ti to neustale bura sebadoveru.

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@majah212 ked niekto nekomunikuje doma co ma poradna vyriesit? boji sa to povedat? nevie a nema jazyk? ja viem v celom dni ludi podporit v komunikacii, usmernit, znizit, zaroven nespravne reagovat, ale zaklad je komunikacia. nie ako pred par dnami, prosim nestiham na 14,00 a ona tak stihni

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@zuzanapjat vies nieco n zakladoch nasho vztahu viac?

januska12323
24. jan 2025

Ja tiež neverím, že toto píše advokát. Ako môžeš radiť ostatným keď sám nevieš ani písať ani si dať život do poriadku. Nemal si jej narobiť deti ani sa nechať vodiť za nos. Podvádza ťa už od začiatku a nebola by som si istá ani otcovstvom.

zuzanapjat
24. jan 2025

@kristianbovy viem len to, co si napisal... mala bočaky. Na takych zaciatkoch sa tazko buduje. Jasne ze potom si z toho na nervy a podozrievas ju. Mne to pride ze si sa nikdy nevyrovnal s tymi podrazmi od nej. Tak si vycentrovany...

zuzanapjat
24. jan 2025

@januska12323 nepište bludy. Aj dospeli ludia mozu trpiet dysgrafiou aj s troma vysokymi skolami. Problemy vo vztahoch maju aj psychologovia ktori radia druhym.

unicornlady
24. jan 2025

@januska12323 Ja poznám psychologičku, ktorá je 2x rozvedená. Ale tiež mi to potom príde také, že hovorí o láske, vzťahoch, ako nás život učí, a pritom jej rodina je nakomplet rozbitá a vzťahy zlé.

Strana
z7