Emočná nevera a jej dôsledky na vzťah
Ahojte, zakladam nove vlakno lebo nenasiel som nikde (snad). Som 40rocny muz, svojui manzelku som spoznal 2006, zobrali sme sa 2011. Studoval som pravnicku fakultu a kedze nemam bohatych rodicov/ani kontaktnych ani nikoho zasebou, musel som napredovat sam. Som jednoduchy chalan. Svoju manzelku som si zobral preto, lebo to bola jedina osoba, ktora ma vedela skrpotit a pritahnut. Som dynamicky, temperamentny, hadam teraz uz chlap 🙂. Po vystudovani pravnickej fakluty som nejaky cas nemohol najst adekvatne miesto koncipienta a tak som po viacerych zamestnaniach skoncil v jednej korporatnej firme, kde som si urobil koncipentsku prax. V tom case som zarabal asi 700 eur. Nasledne som sa zacal ucit na adbvokatske skusky. Trva to asi 1 mesiac a bolo to v roku 2013. Pocas tohto obodbia mi manzelka oznamila, ze stale bola na druhom mieste a mame byt a ze ona chce dieta asi tak rok mio tom hovorila.. Na moje vysvetlenie, ze naklady su 550 a ja mam 700 a Ty potrebujes vytaminy osatenie, pockaj urobim skusky vydrz. Pred skuskami vsak prisla s tym, ze NIEKOHO stretla, ze ma motyle v brucho. Na moj apell, ze vyriess to, ja idem urobit skusky bude dobre, urobila to, ze tri mesiace to potiahla. MALA romanik, ona tvrdi, ze bez sexu, kava, kino, koncert, nejaky kolega z prace a bozkavanie.. Od vtedy mame tri deti, prijem stupol o 100x a pani manzelka stale pusta ine informacie. O nu som sa riadne po advokatskych skuskach staral, kompenzoval nedostatok casu, dovolenky, ballet, kino. Simultaltne chodila s kktom. po materskej sa vratila a znova a dokonca pre mojho najmladsieho syna. Vrchol bol vianocny vecierok, ked prisla domov 5.30, hoci mame zaplatene limusin taxiky a vedia ju kedykolvek doniest. Znevazuje moje emocie, na otazky odpoveda "mierne" agresivne a ze o nic nejde. Ale poznate ten pocit ked o nieco ide a druhy vam tvrdi ze o nic nejde, vsak? tak presne toto citim. posledny rok som to nezvladol a ked ona nerespektuje co ma zranuje, tak nebude zo mna dostavat to najlepsie. venujem sa praci, dobremu vinu, kamaratom a na vsetko som sa vydrbal.
co by ste spravili v mojej situacii? vraj uz vsetko povedala, a rozpravat sa s nou normalne neda. emocne plocha .
@zuzanapjat Dysgrafia je jedna vec, ale toto nema hlavu ani patu...
@kristianbovy počkaj, ona ta podvádzal, vraj nič len bozky kino atď...hned po tom ste si urobili 3 deti...ona je s tým dotycnym a tebe tvrdí, že nie.
Medzitým je to ako u vás?
Ty pracuješ, platíš limuzíny, piješ víno a na všetko serieš,... Ona chodí do kina, na kávu, bozkáva sa... A deti sú kde? 🤔
@kavasmliekom precitaj si este raz poriadne prispevok so vsetkymi mojimi chybami. hovorim o poslednom roku, ze som sa na to vydrbal.
@kristianbovy a mal by si ist k psychologičke/psychologovi ty sam, aby ti pomohol spoznat sam seba a zaklady toho, preco si sa naviazal na svoju manzelku. V rodičoch si nemal oporu, zrejme si sa nikdy necitil byt bezpodmienecne milovany. Mozno si stale len dufal, ze ta ocenia, podporia a pd. NEVIEM. Neviem si inak vysvetlit, preco si manzelke toleroval veci, ktore si v minulosti toleroval. Preco si sa tolko snazil a preco sa tak trapis ci ta miluje a ci zase nema motyliky z nejakeho kkta. Ty musis na sebe pracovat, spoznat sa, dat sa dokopy vnutorne. Pomoze psycholog.
@kristianbovy ale aj za ten ostatný rok sa niekto musí starať
@kristianbovy je rozdiel komunikovať s ľuďmi s ktorými nie si emočne spätý - to je jednoduché, ale komunikovať s osobou, ktorá ti je blízka a zároveň dokáže zraniť je o to náročnejšie (preto sa ti môže zdať, že to dokážeš ustáť a možno aj dokážeš, to z nás nikto takto od pc nevie posúdiť/. Neviem ti odpovedať, pokiaľ jej to nenavrhneš, nebudeš poznať odpoveď a keď nebude chcieť, tak urob pre svoje emočné a psychické zdravie niečo a skús sám nájsť odbornú pomoc /sú aj psychologovia muži, príp. nejaký kouč- s dobrou recenziou a pod./ a nezabúdajte na deti - tie všetko vidia, cítia a preto je dôležité vnímať aj ich v takomto prostredí...
@majah212 majuska zlata si, absolvolal som mega dlhu a drahu terapiu, viem, ze zivot so mnou nie je lahky, ale asi preto sme sa niekde dostali, ze pani nemusi nic riesit, ale stale podrazy, z jej strany. uz som z toho dost mimo, a viac si rozumiem so svojou asistentkou ako s nou, ktora vie kde mam ake oblecenie.
Ja len čítam študujem robím skúšky, zarábam...žena má všetko balet kina...len akosi mi tam chýba tam niečo chýba a to čo vás vzťah, vaša domácnosť, záujem o ženu , rodinu, vzťah ako taký..príde mi to ako "zarábam dobre máš blahobyt tak čo nie si spokojná"
A úprimne ak ťa naozaj podvádzala a mala motýle v bruchu pri inom, načo tri deti?
Občas mám pocit že muži si myslia keď zabezpečia zenu finančne že to je to jediné po čom žena túži a majú robiť šťastou.
A tvoj posledný koment zrejme sa v prítomnosti asistentky cítiš lepšie a hľadáš len na tebe chyby ako alibizmus. Pretože v podstate si nenapísal ani jedno pekné slovo na manželku a matku svojich detí
Plus za 11rokov 3deti takže manželka sa točí v jednom kolotoči kolo deti....a tiež predpokladám že keď tak dokonale zarábala, moc času si doma nepobudol.
@sense nie zle si to pochopila, ja som bol stale emocny typ, moj otec bol hulvat a ja som si dal zavazok, ze nikdy sa nechcem spravat k zene tak ako moj otec, do praci mi staci teraz chodit na dve tri hodiny, ponahlal som sa stale za detmi, varil (skusal varit) dahl, thajske jedla, vymyslal som. dovolenka za 5keur? najlacnejsia na slovensku? moj stary otec stale vravel s "pokorou prichadzaju velke veci". nie je to o financiach, som emocne vypety a tenzny, inak by som tu nepisal keby som bol chladny ako ona...........
@kristianbovy a boli terapie efektívne?to že boli drahé, bolo ich veľa nemusí znamenať, že pomohli (ak sám človek nechce, nezmení sa a pod.)ale to je jedno.... veď sám na sebe aktuálne vidíš, ako vznikajú také vzťahy mimo manželstva - sekretárka, kolega, asistent . mi rozumejú viac ako manžel/manželka - áno a takto to pomaly začne. rozumiete si, smejete sa, žiadne stresy, hádky - lebo je to tak jednoduché oklamať mozog/srdce a človek si povie, wau mne je s ním dobre. No ano je, lebo nemusí riešiť bežné veci a problémy v domácnosti (jedlo, deti, krúžky, nejaké trenice, keď je človek vyčerpaný), do práce sa teším lebo tam mám "spriaznenú dušu" - no a tá spriaznená duša, ak je voľná/príp. má rovnaké problémy sa nalepí a takto fungujú, možno až do doby, kedy začnú spolu žiť/bývať/existovať a začnú riešiť rovnaké problémy ako mali predtým v manželstve (a čo potom, keď sa problémy nakopia, opäť újdu niekam k niekomu inému? ďalšiemu kolegovi a pod.?) a dostávame sa do kolotoča....ty sám musíš vedieť čo chceš/nechceš a čo ti môže priniesť budúcnosť a keby aj začneš budúcnosť s niekym iným, je dôležité sa zamyslieť, či dokážeš zmeniť/eliminovať chyby, ktoré sa udiali v predchádzajúcom manželstve/vzťahu.. držím palce
@majah212 suhlasim, ale to rozlisuje gentlemana od opice a damu od ...., vola sa to respekt. vo vztahu su dvaja a derespekt je to , ked chodis s asistentkou poza chrbat manzelky, nevenujes sa jej a pod. akonahle zacnes riesit s niekym nieco citove, nie logisticke, som obycajna opica. partner a vztah je nielen do dobreho pocasia. nase mamy cakali na otcov 2 roky z vojny. partner nie je len do slnecneho pocasia, v dobrom aj v zlom, to je moje stanovisko, ale ked niekto nevie vydrzat par tyzdnov, tak co to je? ked sa zrutis lebo Ti nevysla investicia, tak ma opustas? kolega urobil zle rozhodnutie a jeho pani povedala, ideme dalej, stahujeme sa do mensieho a ides hore, ja som Ta zena ktora stoji za Tebou,
@kristianbovy je s tebou pre peniaze, ma pohodlie a pritom si moze dopriat "motyle v bruchu". Ak to akceptujes tak OK, ak nie tak to ries.
SI advokát tretej cenovej alebo ? 😀
@procrastique dakujem, verim, ze sa Ti bude v zivore lepsie darit.
@kristianbovy súhlasím a chápem ako to myslíš, len ťažko nám/mne osobne je posudzovať druhú stranu, keďže máme len jednostranný pohľad. Možno je manželka vyhorená po toľkých rokoch rovnakého kolotoča, možno je emocionálne nedozretá osoba, možno má svoje problémy, ktoré si nesie z detstva/rodiny a pod. Jasne, že na prvý pohľad je jej správanie nelogické, ale to je len dôsledok niečoho/niekoho a pod. - preto býva dobrá poradňa (samozrejme, ak chcú obaja). Možno si si ty podvedome našiel citovo nedostupnú osobu/ktorá zrkadlí rodiča z tvojho detstva (ale toto su všetko len dohady na internete). Píšeš racionálne, normálne, snaha je vidieť (ale ako píšem, je to len to, čo nám tu ukážeš, nikto nevidí ako to je doma, tým ťa neobviňujem, podľa písania by si bol ideálny partner, ktorý potrebuje asi stabilnú oporu vo svojej polovičke...
@kristianbovy ešte raz, prečo ste si robili 3 deti, keď už predtym ta podvádzala... A co je s deťmi, keď ty sa nezaujímaš len chlastaš a ona neviem čo robí,... Lebo som nepochopila jednu vetu "Simultaltne chodila s kktom. po materskej sa vratila a znova a dokonca pre mojho najmladsieho syna."
Ja akosi neviem,na čo sa pýtaš, nerozumiem príspevku...
Žena ti zobrala syna? Či čo?
Bola na večierku,prišla ráno.To je v poriadku či? To ťa už hneď podvádzala?
Buď som ja retardovaná alebo nejak nechápem...
Nie je to tak,že ty na ňu tlačis, upodozrievas z veci,ktoré nie sú pravdivé?
Poznám takého chronicky chorého chlapa,ktorý svoju ženu až emočne, psychicky týral,čo ju podozrieval za každých okolností,až v absurdných,....
A ak mala nejaké motýle bruchu s nejakým kolegom,tak sa zverila,lebo ju to trápilo ....Lebo v ňom síce slepo,videla to,čo u teba nenašla....
@fantaghiro21 dakujem, som dominantny a stabilny chlap, ale toto sa netyka ze kedy prisla a ako, mohla prist aj o tri dni dopita a dokoksovana, ale nie s nim. a klamala a s clovekom ako som opisal vyssie.
Tu by sa hodila odpoveď od ženy. Mne to pripadá, že sa na začiatku pošmykla lebo si sa jej vôbec nevenoval, musela ťahať domácnosť finančne, porodila, potom prišli ďalšie deti, domácnosť, chlap furt niečo vyčíta ale riešiť problémy to nie. Tak sú našla spriaznenú dušu keďže doma ste to nemali. Nepíšeš nič o tom ako ste sa o vzťah starali okrem spravenia troch detí.
A ona bola jediná žena v celom tvojom okolí? Že ťa podviedla (neverím, že v tom nebol sex) a ty si jej ešte 3 deti spravil? vieš, peniaze nie sú všetko...nemal si neveru odpustiť...lebo neverník ostane neverníkom...darmo ma tu niekto bude presviedčať o opaku...možno sa na istú dobu neverník ukľudní, ale keď príde príležitosť...využije ju...a urobí to tak, že na to nikto nepríde...
Tvoja žena ti jasne dáva najavo, že ťa nemiluje, nechce ťa...nechápem, čo riešiš...proste sa rozveď, ona bude šťastná s milencom a ty? ...možno si ešte niekoho nájdeš a možno nie....
@januska12323 kazdy prosim uzna ze 3 deti su narovna vec, nebol som uplne vypnuty, budoval som firmu, snazil pomahat na vsetkych frontoch, je pravda ze vecer som isiel do krcmy sa najebat, ale ked spi tak spi. emocne som hladal stale vyzitie. nemal som rad, ked mi volala v strede dna a ja som musel par ludi vyhnat prec. kazdy musi mat svoje miesto, uplne rozumiem, zene na materskej ktora caka na manzela po praci. s vsetkou uctou a pokorou ja mam mozem z prace odist kedykolvek, nie som vazal, ale uz nebolo toho dost? je moje zrenenie nelegitimne? alebo len ja mam davat vsetko?
@earlgrey dobra otazka, bola to jedina zena ktoru som chcel, nie som promiskutiny, ani poly ani nic. Sex nebol, podla jej informacii, ale uz teraz zacinam pochybovat ze ojebavala a ojebavala ma aj 2023, ked prisla rano. fyzicku neveru nedokazes. nemal som odpusti neveru. lebo ja som ani nevedel v tom case ze ide o neveru. teraz to vyslo napovrch. Dik, Bracho dobry koment.
@kristianbovy žena tvrdí, že je to tvoja vina? Či prečo si myslíš, že je to nelegitimne? Máš právo sa cítiť ublížený ale si tiež vinný na tom čo sa celé roky dialo a ty si odpúšťal. A nehnevaj sa na mňa ale chodiť po večeroch do krčmy ti na charaktere nepridáva.
@januska12323 nudil som sa, preco si nemozuem dat 2x moet a najebat sa ked vsetci spia?
@kristianbovy ale čo klamala? Že prišla s kolegom domov či ako?
Strašne tazkk ti je rozumieť čo píšeš....
Nie si ešte aj teraz na*ebay?
Nemal si čas sa ozývať a máš teraz vás vypisovať na mamičkovsky portál?
@kristianbovy Brácho? Som žena 😀 ale nemáš za čo...a hoci fyzickú neveru nedokážeš, emočná je oveľa horšia...tam už ide o city, nie len o živočíšny pud...
A je vlastne jedno, či sex bol alebo nie...vedel si pred splodením detí, že chodí s iným mužom na kávu, do kina atď. toto žiaden normálny, inteligentný, rozumný muž nebude akceptovať...tu nejde o žiarlivosť...ale o úctu a rešpekt...veď keď mám muža, tak do kelu nepôjdem do kina s iným mužom, ale pôjdem so svojím vlastným...žiadne bozky, dotyky a motýle v bruchu s cudzím mužom by nemala mať...jedine, ak ty si sa jej dostatočne nevenoval a nedával to, čo chcela a potrebovala...nevedel si? veď si písal, že sa ti priznala, že niekoho stretla, že mala motýle v bruchu atď. takže si vedel, že je pobláznená do iného muža...ty si ju v zápäti zasypal peniazmi, limuzínami, dovolenkami za 5k...a ona - šikovná - si povedala, budem mať super život, financie a budem sa aj naďalej stretávať s milencom, veď čo, mám doma blba, ktorý ma miluje, ktorý mi po finančnej stránke dá všetko, čo chcem...urobím si s ním aj zo 3 deti, nech to ma grády a ja sa naďalej budem stretávať s mužom, pri ktorom mám motýle v bruchu a vlhké nohavičky...
Ináč s tým slovníkom to nepreháňaj, hrozne zlé sa čítajú vulgarizmy, aspoň pre mňa...na to mám skutočne averziu 🤣
@fantaghiro21 zle mu rozumiet, lebo podla mna nie je celkom ok. Bud ma vypite, bud si dal nieco ine, ale tiez poznam cloveka, ktory takto komunikuje, ked mu prestavaju zaberat lieky, alebo ich odmietne brat. Tak neviem... uz by som bola opatrna chlapovi cokolvek radit, ked nepozname jeho celkovy duševny stav a hlavne ked trpi paranojou, ze ho zena podvadza. (a realne to tak nemusi byt, lebo je to zatial len jeho domnienka bez dokazov)
Za mna si sadnut a dohodnut sa na otvorenom vztahu, s tym, ze budete vzorni rodicia, ale vztah bude otvoreny pre oboch a teda casom sa ukaze, ci to ma sancu, alebo pojdete komplet od seba. Daj ten cas aj sebe. Nieco mi tu nesedi, 3 deti spravit s clovekom,co od zaciatku tak nejak zavadza… ako bud si ju velmi chcel, alebo ste to robili z rozumu a chceli mat rodinu a cely ten koncept, alebo si ju lubil a bol zamerne blby a slepy. Lebo mne toto pride ako davno mrtvy vztah, tam uz jedine ist rozumom na veci. Emocionalne je to skor pokus o vkriesenie mrtvoly z hrobu.
@fantaghiro21 prepac neviem co si to dovolujes, toto bola posledna moznost kde som mohol napisat. pisem rychlo lebo okrem toho lkoordinujem veci. hore som napisal.

@januska12323 dakujem pekne za odpoved, velmi ma posunula. su jednoducho ludia, ktori sa nevedia zmierit s tym, ze niekto moze byt niekde inde ako su oni. pardon ONY pokial sa to tyka zien.