Hádka so snúbencom

24. mar 2022

Ahojte žienky, idem sa sem vyžalovať :( včera som sa veľmi pohádala so snúbencom.Pred dvoma rokmi nám jeho rodičia prisľúbili záhradu, aby sme si postavili po svadbe dom. Tešili sme sa, už sme aj mali plány,že aký bude a tak. Lenže snúbencovi sestra ostala 2hy krát tehotná 🤦 tak teda rodičia tu záhradu prepísali na ňu, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom, lebo ich je veľa.Mňa to tak neskutočne sklamalo. Strašne som plakala. Veľmi sme sa na to tešili, mali sme aj nasporené 20% aby sme dostali hypotéku. Oni nemali nič nasporené 🤦 aj to po známosti im stavebná firma urobila základnú dosku nech majú čím proste ručiť. Áno ja chápem, že proste 2 malé deti, ale jednoducho, deti si mám urobiť,keď mám kde bývať, keď proste im viem poskytnúť zázemie (áno hovorí zo mňa hnev).
Vždy keď proste mám ísť k budúcim svokrovcom a dívam sa na ten dom, čo sa stavia, tak mi proste strašne do plaču.
Neznášam snúbencovu sestru, jej deti, jeho rodičov. Som strašný človek,ja viem, ale strašný hnev mám v sebe. Hádka bola taká,že sme boli u jeho rodičov, prišla tam jeho sestra, začala tam rozprávať o dome, naraz pozrela na mňa, a spýta sa má,že hihi a vy kedy budete mať konečne svadbu a dieťa?
No a nakoľko ja už nervy som z nej mala, tak som sa na ňu usmiala a hovorím jej - vieš Natálka, svadbu budeme mať vtedy, keď budeme mať už zabezpečené bývanie, a keď budeme mať zabezpečené bývanie, a trošku si nasporime bokom, potom budeme mať dieťa. Vieš, aby sme sa tolkati netlačili u rodičov, ktorí nám dali záhradu zadarmo, a ešte aby sme nemuseli potom vyplakať po známosti, aby nám dosku spravili,nech máme čím ručiť, lebo za tie roky,čo sme spolu, sme neboli schopní si nič nasporiť.Jeho sestra na mňa vybafla,že som obyčajná zlatokopka 🤦 pritom z tých 20% vyše 15% som dala ja,čo som bola pracovať v zahraničí. Zdvihla som sa, išla som von, snúbenec išiel za mnou, kričal po mne,že naco som to vyťahovala,že rodičia sú teraz nahnevaní a tak. Že má chápe, aj on je za to nahnevaný,ale že som to nemala. Išli sme k mojim rodičom, ale máme "tichu domácnosť" hrozne ma to mrzí,že som takto vypenila,len ma vyprovokovala tá otázka. Samozrejme,odvtedy sme pozerali nejaké pozemky a tak, ale zatiaľ sme nevybrali nič. Čo by ste na mojej strane robili Vy?
Ja viem,že teraz vyzerám strašne povrchne, sebecky, no stále jednoducho to neviem prekusnut. Snubencovi som sa ospravedlnila, on to prijal, no inak sa nebavíme.

zmrzlinka2021
24. mar 2022

Tak nech pozemok vam daruju mila autorka TVOJI rodicia!

A posudzovat ludi, kedy maju mat deti je od teba dost drzost. Kazdy si moze narabat so svojim majetkom podla svojho uvazenia. Este nie ste ani manzelia a uz chces priatelovym rodicom diktovat, komu vobec maju prenechat nejaku zahradu.

Vsak vypytaj od vasich rodicov pozemocek. Ked nedostanes, kupte si. Nemate? No tak smer bytovka - proste zivot nie je o rodinom dome, lebo "aj ini maju".

stastna17
24. mar 2022

Preco ste rátali s tym ze pozemok bude vas ked ma sestru?

elizabet173
24. mar 2022

prečo sa ty montuješ do toho, čo urobia svokrovci so svojou záhradou? Nie je fér od nich, keď vám ju sľúbili a teraz ju dali švagrinej, ale preto si nemusela byť na ňu nepríjemná. A ak je záhrada v susedstve domu svokrovcom, ešte im raz budeš ruky bozkávať, že to urobili takto

anjelicek26
24. mar 2022

Nielen ze vyzeras, ale si... ano zamrzi, chapem, bolo prislubene, ale situacia sa zmenila... ta zahrada nie je vasa, nikdy nebola... patri jeho rodicom a daju ju tomu, komu uznaju za vhodne. Kvoli tomu sa v hodine rozhadat, hovorit, ako neznasas svagra, svagrinu, ich malicke deti, si ty v poriadku?

Ospravedln sa snubencovi, ze ti to proste zburalo vsetky sny a plany a musis to v hlave postavat nanovo a inak. Ale ospravedln sa.

Zoberte sa, zbal snubenca a chodte ten zvysok zarobit do zahranicia spolu...

Inak presne ako pise zmrzlinka vyssie - kde je pozemok od tvojich rodicov? Tam tiez snubenec place, ze od nich nic nedostanete? Asi nie...

grace55
24. mar 2022

Jednoznačne si to totálne prehnala a keď vychladneš, treba sa ospravedlniť. Nárok na nič nemáš, k snúbencovej sestre si bola drzá, tiež by ma to naštvalo.

autor
24. mar 2022

@zmrzlinka2021
@stastna17 záhradu rodičia chceli dať ich synovi, a dom mal ostať ich dcére.
Malo to byť,že jeden dostane to a druhý to. No tak isto nakoniec, rodičovský dom je predpísaný aj na dcéru aj na syna.

stastna17
24. mar 2022

Asi mali dôvod nedat vam pozemok, mozno ta prekukli ze si nevdacna.mozno nebude ani dom.

pribinak
24. mar 2022

Tak nech Vám dajú pozemok tvoji rodičia.

Nemôžeš si nárokovať na niečo na čo nemáš nárok. Raz si postavíte domček na svojom vlastnom pozemku a budete hrdi že ste to zvládli sami

zmrzlinka2021
24. mar 2022

@autorka a preco sa teda ty hnevas? Ved to su ich rodine vztahy, dohody, rozhodnutia a hlavne ziadny narok na majetok ani deti nemaju. Rodicia mozu v pohode vsetko predat, ist na cestu okolo sveta a prezit zvysok zivota v zahradnej chatke.

autor
24. mar 2022

@anjelicek26 moji rodičia žijú v byte, dali nám 15tisic na účet.
+ Ako som písala, jeden mal dostať záhradu, druhý dom
Ale nakoniec, aj dom je prepisany na obe deti, a záhrada len na dcéru

elizabet173
24. mar 2022

nehnevaj sa, ale skutočne ťa je do toho nič, čo svokrovci robia so svojím majetkom a ešte sa preto hádaš so snúbencom?!

mogaa
24. mar 2022

to ako budúci svokrovci podelili ich majetok je výlučne ich vec...ver tomu, že nakoniec budeš ešte rada že nebývaš pri svokrovcoch.....ak máte 20% môžete si teraz kúpiť na hypo byt a časom byt predáte a postavíte dom....vôbec by som sa s tým netrápila.....teba do toho ako budúci svokrovci podelili majetok vôbec nič nie je, ty si stále len cudzí človek.....

anjelicek26
24. mar 2022

Ja dodnes nechapem toto delenie majetkov, kym rodicia ziju... ako supy a len toto bude moje a hento tvoje... ja som tak rada, ze sme si vybudovali a postavali nieco vlastne a dom/byt po rodicoch nechcem, nepotrebujem, co najdlhsie chcem ich a nic ineho...

via88
24. mar 2022

Ale zas ked raz slubili… ok je to ich, chapem, ale tak naco slubovali.

autor
24. mar 2022

@mogaa ja viem, ale hrozne ma to zamrzelo. Ja viem,že som urobila hlúposť. No keď niekomu niečo sľubim, a potom urobím inak.
Snúbenca to tak isto nahneval, a 3 mesiace sa s rodinou nebavil a bol u nás

danieli
24. mar 2022

V zivote by sa mal clovek spoliehat sam na seba…isla si absolutne cez ciaru…tvoje sklamanie si vyjadrila uplne nevhodnym spravanim…

autor
24. mar 2022

@anjelicek26 jeho rodičia to tak chceli, oni nám to s tou záhradou navrhli, my sme to vďačne prijali, už sme si plánovali všetko a potom urobili niečo iné.
Ale aspoň si ma ty, aj ostatné baby utvrdili v tom, že bude lepšie si nájsť pozemok niekde ďaleko od rodiny a nikomu nebyť nič dlžní

ukulela
24. mar 2022

Dostanete pol domu. Mali sa ti? Pozemok mozno za 50 000, dom za 200 000? Neboj. Kupite si vlastne a budes spokojna.

autor
24. mar 2022

@via88 áno veď práve, no aj ja som sa mohla udržať
@danieli viem, mohla som ju ignorovať ako som to robila doteraz, ľutujem to

stastna17
24. mar 2022

Najlepšie je si urobiť sam a daleko a potom keď niečo ostane bude len plus , kym nemas podpisany papier, nemas nic

salome123
24. mar 2022

Švagriná býva teraz kde?

anjelicek26
24. mar 2022

Ano presne takto, najlepsie urobite ked budete mat vlastne a v klude. Urcite to za to stoji nemat u nikoho "zavazok" a kedze asi ta zahrada susedi s domom rodicov - to znamena nastahovanych svokrovcov u vnucat 24/7 ked pojdu na dochodok a montovanie sa do vsetkeho pri stavbe a upravach terenu, budes este rada, ze to nie si ty, co tam ide byvat... dochovanie svokrovcov ako bonus, lebo ved blizko.. treba vidiet tie pozitiva...

autor
24. mar 2022

@ukulela pozemok nedostaneme, ten má ich dcéra.
Polku domu má môj snúbenec, ale s domom sa nebude nič robiť. Sestra si s mužom mala prerobiť poschodie, spraviť samostatný vchod, a urobili to takto.
Takže suma sumáru, zadarmo nedostaneme nič

autor
24. mar 2022

@salome123 ešte u svojich rodičov,kým sa ten dom na záhrade dokončí

nikolka1986
24. mar 2022

Ako nasralo by to každého. Sľúbili to Vám, keby nesľúbili tak neriešiš. Ale ty šetríš ako debil, lebo sa tešíš že si postavíte dom na sľúbenom pozemku a oni potom vycúvajú, to je poriadne podlé. Na druhej strane, oni to chceli dať synovi, nie tebe. Tak sa mal ozvať on a nie ty.

ukulela
24. mar 2022

Rste raz. Pozemok ma vyrazne nizsiu hodnotu ako dom. Suhladila by si iba s pozemkom? A domom celym pre svagrinu? Mali ste sa ozvat, resp partner. Takto si nemiestne vypenila.

nnnuuunnn
24. mar 2022

Ja sa čudujem, že sem niekto napíše takéto detaily zo života, veď možno aj švagriná číta modrý koník. Ak Ťa to aj zamrzelo, ale povedať niekomu kedy si ma urobiť dieťa? Čo Teba do toho aj keby bola s nimi bezdomovec? Možno ty už budeš na dieťa stará, keď to budeš toľko odkladať a toľko sa rozčuľovať. Ale zrobená zjavne nebudeš, keďže pohnúť a zarobiť si sama sa Ti až tak nepozdáva, tak možno to Ťa zachráni 😀
A akú cenu má ten pozemok? Že si na to neviete zarobiť/našetriť? Veď ste dvaja. Ale popravde byť tým Tvojim priateľom, tak neviem či sa aj nerozidem keď si takáto.

autor
24. mar 2022

@nikolka1986 on sa aj ozval, 3 mesiace sa s nimi nebavil, a bol u nás. Popravde odvtedy k nim chodí málo, stále je nahnevaný, že keby nám to aspoň neslubili, tak by to takto nebral

autor
24. mar 2022

@ukulela áno, súhlasili.

autor
24. mar 2022

@nnnuuunnn robiť som robila, z tých 20% som vyše 15% dala ja. Keby čítaš aj komentáre, tak som písala,že nám to navrhli jeho rodičia, ten pozemok.
Tak isto by si sa dočítala, že snúbenec sa tak isto kvôli tomuto s rodinou prestal na 3 mesiace baviť, lebo sa tak isto nahneval.