icon

Hádka so snúbencom

24. mar 2022

Ahojte žienky, idem sa sem vyžalovať :( včera som sa veľmi pohádala so snúbencom.Pred dvoma rokmi nám jeho rodičia prisľúbili záhradu, aby sme si postavili po svadbe dom. Tešili sme sa, už sme aj mali plány,že aký bude a tak. Lenže snúbencovi sestra ostala 2hy krát tehotná 🤦 tak teda rodičia tu záhradu prepísali na ňu, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom, lebo ich je veľa.Mňa to tak neskutočne sklamalo. Strašne som plakala. Veľmi sme sa na to tešili, mali sme aj nasporené 20% aby sme dostali hypotéku. Oni nemali nič nasporené 🤦 aj to po známosti im stavebná firma urobila základnú dosku nech majú čím proste ručiť. Áno ja chápem, že proste 2 malé deti, ale jednoducho, deti si mám urobiť,keď mám kde bývať, keď proste im viem poskytnúť zázemie (áno hovorí zo mňa hnev).
Vždy keď proste mám ísť k budúcim svokrovcom a dívam sa na ten dom, čo sa stavia, tak mi proste strašne do plaču.
Neznášam snúbencovu sestru, jej deti, jeho rodičov. Som strašný človek,ja viem, ale strašný hnev mám v sebe. Hádka bola taká,že sme boli u jeho rodičov, prišla tam jeho sestra, začala tam rozprávať o dome, naraz pozrela na mňa, a spýta sa má,že hihi a vy kedy budete mať konečne svadbu a dieťa?
No a nakoľko ja už nervy som z nej mala, tak som sa na ňu usmiala a hovorím jej - vieš Natálka, svadbu budeme mať vtedy, keď budeme mať už zabezpečené bývanie, a keď budeme mať zabezpečené bývanie, a trošku si nasporime bokom, potom budeme mať dieťa. Vieš, aby sme sa tolkati netlačili u rodičov, ktorí nám dali záhradu zadarmo, a ešte aby sme nemuseli potom vyplakať po známosti, aby nám dosku spravili,nech máme čím ručiť, lebo za tie roky,čo sme spolu, sme neboli schopní si nič nasporiť.Jeho sestra na mňa vybafla,že som obyčajná zlatokopka 🤦 pritom z tých 20% vyše 15% som dala ja,čo som bola pracovať v zahraničí. Zdvihla som sa, išla som von, snúbenec išiel za mnou, kričal po mne,že naco som to vyťahovala,že rodičia sú teraz nahnevaní a tak. Že má chápe, aj on je za to nahnevaný,ale že som to nemala. Išli sme k mojim rodičom, ale máme "tichu domácnosť" hrozne ma to mrzí,že som takto vypenila,len ma vyprovokovala tá otázka. Samozrejme,odvtedy sme pozerali nejaké pozemky a tak, ale zatiaľ sme nevybrali nič. Čo by ste na mojej strane robili Vy?
Ja viem,že teraz vyzerám strašne povrchne, sebecky, no stále jednoducho to neviem prekusnut. Snubencovi som sa ospravedlnila, on to prijal, no inak sa nebavíme.

nikolka1986
24. mar 2022

Je to podraz od rodičov aj od jeho sestry, ak to vedela, že ste to mali mať vy. Ale takto to v rodinách chodí, ak ide o majetky, tak nepozerá súrodenec na súrodenca. Kto má možnosť, berie. Stále pre ňu vlastné deti budú viac ako brat alebo ty. Ťažko sa s tým vyrovnáš.

autor
24. mar 2022

@nikolka1986 ja viem, hovorím, nemusela som tak vypenit. Ale keď ona sa to tak provokačne, ešte aj s úsmevom opýtala :( fakt by som to najradšej vrátila naspäť, a len ju proste odignorovala

danik1505
24. mar 2022

A ja ti fandím. Ešte sa ti do ksichtu vyskrnala. Neznášam, keď sa robia rozdiely medzi deťmi. Aj v našej rodine to narobilo veľa zla. A pritom keby bolo všetko spravodlivo, bolo by to fajn. Aspoň viem, čo nespravím deťom. A nerobia to ani moji rodičia, lebo aj im bolo takto ublížene...

ddaassuullaa
24. mar 2022

Vies co, ja ti nenalozim. Vyryvat zacala svagrina a ty si sa neudrzala. Ruku na srdce, kolko zien si v mladom veku udrzi nervy na uzde. Prehnala si to, to je jasne, si si toho vedoma a zial, uz to spat nevezmes. A vies co? Ani svagrina nevezme nikdy spat tu zlatokopku, tu priepast uz nikto nezasype, no aspon sa ukazala tiez v pravom svetle.
Dalsia vec - aj ustna dohoda je dohoda. Rodicia sa zachovali nefer voci synovi, snad to s vami aspon prediskutovali. Ak nie, o to horsie. Neskoro je uz plakat nad rozliatym mliekom a dam.ti len jednu radu. Ak si ty do vztahu priniesla viac penazi ako partner, maj o tom.doklad pri kazdom spolocnom ukone. Pokial jeho rodina nedrzi slovo, naraba so slubmi ako s deravou fusaklou (vyhodit, neriesit), zariad sa. Nikdy nevies, ci ti poza chrbat nebudu stvat chlapa proti tebe. Nikdy nevies, co bude...to vzdy zle dopada, ked sa mladym do zivota seru stari (pardon za expresivny vyraz).
Neposlem ta pytat pozemok.od tvojich rodicov - pokial vam.ho neslubili, to je co.sprostost?
Pories to s partnerom, ked vychladnete, ako to vidi dalej on, ale svoj prinos do manzelstva si chran. Ak budete kupovat cokolvek pred manzelstvom, straz si svoj zatial vacsinovy podiel. No a s tou rodinou by som si uz nemala co.povedat. ak ste si od nich nic nepytali, ponukli vam.to sami a vzapati vam napluli do tvare, uz by som im neverila nic. Bola by vyriesena otazka svadby (u mna), obrad pri svedkoch a oznamenie rodine a odlet na svadobnu cestu.

simsalabim
24. mar 2022

Ja by som povedala, ze super, ze nemusis stavat pri svokrovcoch. To bol uplny lucky escape 👍 Naozaj nemas co lutovat.

vierka05
24. mar 2022

@ddaassuullaa konecne prispevok k teme a s rozumom napisane...niektore sa nedaju citat...

autor
24. mar 2022
mogaa
24. mar 2022

nuž ber to tak že dcéra keďže býva pri rodičoch ich aj doopatruje....ver tomu, že ťa nemohlo postihnúť nič lepšie ako že nemusíš bývať vo dvore so svokrovcami....svokra by bola v kuse strčená u teba + stály kontakt na dvore...stavba je investícia do budúcnosti, postavený dom u niekoho v záhrade len tak nepredáš keď budeš chcieť odísť...

autor
24. mar 2022

Baby...ďakujem všetkým, ktoré ste si ma zastali, aj ktoré ste ma skritizovali.
V prvom rade si plne uvedomujem,že som dospela a vypenit som nemala. Aj napriek jej provokačnej otázke, som ju mala len odignorovať.
Ďalšia vec je, ako som už spomínala, oni nám to takto navrhli podeliť, sľúbili nám teda pozemok a nakoniec to urobili takto.
15% z 20% som dávala zo svojich financií a nakoľko moji rodičia žijú v byte, tak nám poskytli 15tisic, pozemok nemali dať aký.
Mne bolo aj ľúto môjho snubenca, nakoľko odmala robili rozdiely (tak mi to vravel, po čase som to aj videla), vždy uprednostnili dceru, lebo bola mladšia.
Určite večer otvorím fľašu vína, a porozprávam sa so snúbencom, navrhnem mu, nech teda nájdeme pozemok niekde ďalej aj od jeho aj mojej rodiny, a nikomu nebudeme nič dlžní.

angela85
24. mar 2022

Nečítala som predošlé príspevky,ale poviem ti úprimne. Buď rada,že to takto dopadlo a dakuj všetkým naokolo,že nemusíš byť nikomu vďačná a mať svokrovcov za riťku. Je dobré že si to zo seba dostala,i keď si si zbytočne posramotila vzťahy pre vec ktorá bola proste správna,ale aj tvoj hnev aj jeho rodičov prejde. Akoze fakt sa vám nemohlo stať nič lepšie. Len si udobri svojho priateľa,on za to nemôže, a uvidíš že o to viac sa bude snažiť,keďže jemu to bude ľúto. Prajem vám veľa síl a nervov, pri stavaní "vášho" skutočne len vášho domova. A nech čím skôr dosetrite a dostanete úver a ver môže takto to je najlepšie

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
24. mar 2022

@evamarek77 treba si aj komentáre prečítať 😉 by si sa dozvedela,že ten pozemok nám navrhli jeho rodičia + aj to,že z 20% bolo 15% financií mojich

stary_ujco
24. mar 2022

Do konca zivota by si pocuvala od svokry, ze ti darovala pozemok a este sa o nu ani na stare kolena nepostaras...
A tu polovicu domu co dostal muz pekne vratit rodičom. Lebo toto nemoze dopadnut nikdy dobre. Sestra na zahrade v novom dome a muz v rodicovskom, kde ma polovicu sestra? Bude aj polovicu investovat do opráv? A keby malo dôjsť na predaj, tak cudziemu nie. Lebo nepustí si cudzieho na spoločný dvor. A od tvojho muza bude ešte pytat polovicu peňazí za stary dom.
Urobte sice najdrahsie ale najlepsie rozhodnutie: vypadnite niekam dalej a zite si svoj zivot. Navsteva na narodeniny a vianoce na 2 hodiny. Pripadne decka na prázdniny.

janinah
24. mar 2022

Ty brďo,ja sa zas idem modliť za ak nie dobrú,tak aspoň normálnu nevestu...a ty sa choď hanbiť do kúta,ten chlapec si pri tebe ešte užije, o svokrovcoch ani nevravím.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
syslik81
24. mar 2022

byvat vedla svokrovcov nieje vyhra takze nakoniec bude rada ... ospravedln sa aj ked len cez zuby ale ak muza milujes budete s nimi rodina... dokazali ste nasetrit nieco tak si kupne iny pozemok alebo starsi dom a poprerabajte si ho .. vzdy sa najde ine lepsie riesenie ....jeho rodicia sa rozhodli ako rozhodli-ich majetok a ty im to vycitat nemozes

nnnuuunnn
24. mar 2022

Ja som to čítala, ale tak žiaľ rozhodli sa ako sa rozhodli. Určite si nemala právo útočiť na švagrinu a kedy sa ona rozhodla mať deti, to len na okraj. Ale veď buď rada, žiadna kaša a neje taká horúca ako sa uvarí. Možno ten pozemok nestojí za to, prežiť celý život so svokrovcami, a nakoniec ich ešte opatrovat.

iv007
24. mar 2022

Kolko mate so snubencom rokov? Naozaj dvaja dospeli ludia nie ste schopni sami si zabezpecit byvanie? Ja som mala 23 rokov ked som si sama kupovala prvy byt, rodicia mi ani len nerucili.Nechcela som ich do toho zatahovat a hanbila by som sa ako pes delit majetky este pocas ich zivota.Keby ten pozemok podaruju hoci aj bezdakom,teba do toho nic..V zivote sa spoliehaj len sama na seba.Kupte si spolocne byt,hoci aj mensi a casom uvidite.

panelacikova
24. mar 2022

autorka, ja chápem tvoj hnev aj žiaľ a plne súhlasím v tomto s
@ddaassuullaa a sama by som to lepšie nenapísala.
len ešte poznamenám voči autorke, že buď rada, že ten tvoj prakticky drží s tebou, že sám cíti krivdu, horšie by bolo, keby na teba vyletel, poslal ťa preč a ostal u rodičov. takto ti dal najavo, že drží s tebou. dokonca sa na nich tiež hneval, píšeš...
a úplne prvé, čo mi napadlo, keď som začala čítať tvoj prvý príspevok - otvárací - bolo taktiež to, čo tu už padlo. prejdú roky a ty budeš ďakovať nebesám, že nemáš dom na pozemku susediacom so svokrovcami.
a súhlasím aj s
@stary_ujco v zmysle, že dajte ruky preč aj od polovice toho domu, budú s tým len šarapaty. obzvlášť teraz, keď vidíš, aká je švagriná drbnutá. ja by som nechcela polovicu domu. faktom je, že ho má prepísaný iba snúbenec, ale i tak by som sa ho opýtala, či to vážne chce, či chce do smrti potom investovať do niečoho, čo nikdy nebude jeho. lebo investovať bude potrebné časom. nech si jeho sestra o x rokov zožerie po smrti rodičov aj svoj aj ich dom. vy si budete bývať pekne vo svojom a mať pokoj od všetkých...

gelifil
24. mar 2022

Bolo to od nich podle a uplne ta chapem!..samozrejme, ten co je zodpovedny a mysli na buducnost, setri, bol oklamany. A dceruska doteraz zila u rodicov a zas len vyhody......a je blbost pisat, ako tu citam, ze pozemojk 50000 a dom dvesto!Odkial to viete?Ten dom nie je novostavba, ani lokalitu nepozname...

lucia147852
24. mar 2022

no ja ked tu čítam na mk tieto výlevy neviest, tak si hovorím, že som rada, že mám zatiaľ len dcéru. Milá autorka, pozemok bol svokrovcov, situácia sa zmenila, tak to riešili ako riešili. Prečo čakáš, že ti má niekto dať niečo na zlatom podnose? Veď si kúpte svoje, alebo pýtaj od svojich rodičov, keď chceš zadarmo. Je jedno či si mala 20% alebo nemala, ten pozemok nebol tvoj. Keby mi nevesta urobí v dome takýto záchvat, tak by som jej nedala už nikdy nič. Takéto delenie majetkov za života rodičov vôbec neuznávam, chudáci rodičia ešte žijú a ich deti sa bijú ako supy o majetok.

ibo
24. mar 2022

Ja ťa na jednej strane chápem....ale tá druhá má trošku viac premohla...v dnešnej dobe by som veru nejakému prísľubu moc neverila,pokiaľ to není na papieri...ale keďže mám deti,neviem si predstaviť aby mi nejaká frajerka môjho syna rozprávala čo mám robiť s mojím majetkom....

denden77
24. mar 2022

raz sa im za tento "podraz" podakujes 😁

nikpa
24. mar 2022

Toto su vždy veci pri ktorých nastávajú v rodinách rozbroje, majetky. Nečudujem sa ti, že si vypenila. Nech si tu hovorí kto chce čo chce ale každá na tvojom mieste by sa cítila rovnako. S rozdielom, že by sa možno ovládla. Pokiaľ rodičia rozdelia majetok deťom spravodlivo, teda rovnako tak sa netreba hnevať. Svokrovci uprednostnili toho kto má deti, to je pochopiteľné, chceli im pomôcť ale švagriná nemusela podpichovat, no musíš sa nad tým povzniesť.

derdia
24. mar 2022

Ja ta chapem... Ale musis proste s pokorou prijat to co sa ti stalo... Vies zozeru ta nervy a nenavist a aj tak tam budu zit fruhi ludia.. Nic neurobis.ja ti len j3dno poradim, modli sa aby si to dokazala prijat a uvidis sama ako sa ti ulavi... Aj ked chapem ta.. A sucitim s tebou.

selest
24. mar 2022

Prehnala si to to je jasne, svokrovci vam niesu nic dlzni aj ked to slubili mali pravo si to rozmysliet. Mala by si sa ospravedlnit, svagrina tiez nemusela podpichovat ked vedela ze ste to mali slubene a ste z toho sklamani ale aspon do buducna vies na koho sa spolahnut a na koho si davat pozor. Ale pravda je ze sa ti nic lepsie nemohlo stat, ved citaj kona kolko sa tu popisalo o byvani na jednom dvore so svokrovcami. Otvor flasu vina a oslavuj.

lienka.7
24. mar 2022

Aj keď ta tu 99% obvini ze si tiež zlatokopka, ja ta chápem. V podstate mas pravdu, vy sa snažíte byt zodoovedni, plánovať a pride nezodpovedna sestra a všetko jej "padne" do lona, lebo vsak jej treba pomôcť. Pokial vam ten pozemok raz sľúbili, je jedno ze ty si "iba" snúbenica, mali sa ako prve opýtať vas/syna, ci s tým suhlasi... a samozrejme ze jeho sestra sa citi ako víťaz, bude sa ti ešte do tváre vyskierat... a ano, ta zla si samozrejme ty,ebo si sa "ozvala"... mimochodom, takto sa robia rozdiely medzi deťmi. Týchto tem je tu neurekom

kassandra25
24. mar 2022

Urobila si velmi velmi zle! Aby ta nevymenil veru. Keby si to povedala jemu a sestre sa usmievala, privetivo chovala, to by bral. Ale toto je dost cez. Mozno mas to, co ti je malo. Chces byt inde, s niekym inym.

gelifil
24. mar 2022

@danik1505 ano, rozdiely su zle ale zas aj delenie rovnym dielom , ked jeden sa stara, vola, zaujima a druhy pride 2x do roka je nic moc

danik1505
24. mar 2022

@gelifil pravda. Ale v tomto prípade to zrejme tak nebolo. A u našich tiež nie.. Asi preto ten pocit krivdy.