Hádka so snúbencom
Ahojte žienky, idem sa sem vyžalovať :( včera som sa veľmi pohádala so snúbencom.Pred dvoma rokmi nám jeho rodičia prisľúbili záhradu, aby sme si postavili po svadbe dom. Tešili sme sa, už sme aj mali plány,že aký bude a tak. Lenže snúbencovi sestra ostala 2hy krát tehotná 🤦 tak teda rodičia tu záhradu prepísali na ňu, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom, lebo ich je veľa.Mňa to tak neskutočne sklamalo. Strašne som plakala. Veľmi sme sa na to tešili, mali sme aj nasporené 20% aby sme dostali hypotéku. Oni nemali nič nasporené 🤦 aj to po známosti im stavebná firma urobila základnú dosku nech majú čím proste ručiť. Áno ja chápem, že proste 2 malé deti, ale jednoducho, deti si mám urobiť,keď mám kde bývať, keď proste im viem poskytnúť zázemie (áno hovorí zo mňa hnev).
Vždy keď proste mám ísť k budúcim svokrovcom a dívam sa na ten dom, čo sa stavia, tak mi proste strašne do plaču.
Neznášam snúbencovu sestru, jej deti, jeho rodičov. Som strašný človek,ja viem, ale strašný hnev mám v sebe. Hádka bola taká,že sme boli u jeho rodičov, prišla tam jeho sestra, začala tam rozprávať o dome, naraz pozrela na mňa, a spýta sa má,že hihi a vy kedy budete mať konečne svadbu a dieťa?
No a nakoľko ja už nervy som z nej mala, tak som sa na ňu usmiala a hovorím jej - vieš Natálka, svadbu budeme mať vtedy, keď budeme mať už zabezpečené bývanie, a keď budeme mať zabezpečené bývanie, a trošku si nasporime bokom, potom budeme mať dieťa. Vieš, aby sme sa tolkati netlačili u rodičov, ktorí nám dali záhradu zadarmo, a ešte aby sme nemuseli potom vyplakať po známosti, aby nám dosku spravili,nech máme čím ručiť, lebo za tie roky,čo sme spolu, sme neboli schopní si nič nasporiť.Jeho sestra na mňa vybafla,že som obyčajná zlatokopka 🤦 pritom z tých 20% vyše 15% som dala ja,čo som bola pracovať v zahraničí. Zdvihla som sa, išla som von, snúbenec išiel za mnou, kričal po mne,že naco som to vyťahovala,že rodičia sú teraz nahnevaní a tak. Že má chápe, aj on je za to nahnevaný,ale že som to nemala. Išli sme k mojim rodičom, ale máme "tichu domácnosť" hrozne ma to mrzí,že som takto vypenila,len ma vyprovokovala tá otázka. Samozrejme,odvtedy sme pozerali nejaké pozemky a tak, ale zatiaľ sme nevybrali nič. Čo by ste na mojej strane robili Vy?
Ja viem,že teraz vyzerám strašne povrchne, sebecky, no stále jednoducho to neviem prekusnut. Snubencovi som sa ospravedlnila, on to prijal, no inak sa nebavíme.
@ddaassuullaa to nemá zmysel 😅 zbuchanu svadbu v kostole za 3dni som ešte nevidela. Ale veď nech si vybúri hormóny, a dostane to so seba. Veď aj ja som to tak urobila 🤷
no nemusela si tak vypeniť ale úplne ťa chápem. Praskli ti nervy. Ak mám raz niečo sľúbené a robím plány a zrazu je všetko fuč. Na jednej strane je to ich majetok, môžu sa sami rozhodnúť čo a ako, na druhej nemali nič sľubovať. Naučte sa spoliehať iba sami na seba. To bude najlepšie. A neveriť už nikomu, ak niekto niečo sľúbi. treba rátať aj s tou možnosťou že to nesplní
Nemali dávať prázdne sľuby a ešte švagriná podpichuje. Vrcholne nezodpovedné, narobiť deti a nemať poriadne bývanie. Ale tak ich pozemok, urobia s ním čo chcú. Nuž, postarajte sa o seba sami, aspoň nikomu nebudete musieť byť zaviazaní. Hej vypenila si, ale zas si nepovedala nič čo nie je pravda.
@evamarek77 😶😶😶 ???? A takto nejako to dopadne, keď čítate každú 3tiu vetu, a bez porozumenia 😀
Ako sa poznám a moju povahu tak by som urobila to isté čo ty :D akože bolo to od nich nepekné že pozemok sľúbili vám a kvôli tehotnej "švagrinej" ho nebudete mať
@foxyfox
@kvetinka75 hej hej, ideálne sa spoliehať sám na seba.
Snúbenec doteraz čo u nich býval, prispieval na energie, robil nákupy.
Ona s mužom neprispievali nič, prvé dieťa mali,keď ona skončila strednú, nikde nerobila. Keď jej muž niečo zarobil,išli dakde na dovolenku alebo tie peniaze minuli na blbosti a za 6rokov, čo sú spolu si nič neporiešili.
A ešte si ma ide takto podpichovat,čo keby nemá rodičov,čo ju vždy uprednostnili, tak neviem kde by boli aj s deťmi.
V tomto smere mi je hlavné ľúto môjho snúbenca, lebo proste je mu to ľúto,že rodičia vždy uprednostnili sestru, ale dneska mi povedal,jak tam bol,že ich to mrzí, ale že keď ona im tam celé dni plakala,že ten pozemok chce ona, tak jej ho dali. Takže tak
@evamarek77 nechapem ze mas potrebu sa do autorky sa furt naviazať...
Aby si to pochopila... pozemok bol sľúbený synovi a jeho snubenici... ktorí sa mimochodom chovajú zodpovedne a plánujú aby neboli nikomu na krku.
Zrazu pride vychcana švagriná, co sa jej cely život ustupovalo ...len tak sa zahrá na chuderku a bum pozemok zrazu dostane ona. Mimochodom, co sa nestará o bývanie (aj) jej muž, hm?
Syn mal dostať pozemok, dcéra dom - vrámci teda dedičstva. Dcéra má pol domu + pozemok, syn ma pol domu.. no akosi mi tu absentuje nejaká elementárna spravodlivost.
A nevidím na tom nič zlé, ze sa budúca nevesta ozvala. Asi na to nemal gule nikto iný v rodine.
Fuha, no nechcela by som v rodine osobu ako ty 🙂
Ad1 - teba do toho nič nie je aj keby bola sestra jeho uprednostnovana. Raz by si sa skusila so mnou tak rozprávať ako si sa rozpravala s nou, bolo by to naposledy, ver mi 🙂
Ad2 - áno, rodičia urobili chybu ze sľúbili a nakoniec urobili inak, hold, stava sa, ale opäť platí bod 1
Ad3 - tvoj snúbenec je jediny, kto moze nejak reagovať na to v rodine, snad nie je nesvojpravny
Ad4 - ponaucenie, ktoré z toho vyplyva? Nespoliehat sa, ze ti rodičia jedni alebo druhí nieco darujú. Mate byt schopní postaviť sa na vlastné nohy ako si sama velkodusne písala, ze sa zoberiete az ked si zabezpečíte zazemie, atd. Tak, nech sa páči, máš príležitosť 🙂
Ad5 - nezavid ze jeho sestra dostala viac. Bud lepším clovekom, dokaz ostatným, ze si viete zabezpečiť byvanie sami a nespoliehajte sa na pomoc ostatných
@lienka.7 ďakujem 🙏
Ako hovorím, áno ja som vypenit nemusela, ale jednoducho ani ona nemusela provokovať. A po dnešku keď viem, že ona za rodičmi išla vyplakavat, aby jej ho dali,že jej ho nedali oni len tak🤦
No snubenec bude teraz bývať u nás, so sestrou kontakt mať nechce, s rodičmi ak budú niečo súrne potrebovať, inak to on sám nechce.
@evamarek77 a syn je od susedov?????? Ja neviem, ty si fakt musis ist svoje.. 👎👎👎
@karelova v pohode, je to obojstranné 😉
Ja mam vybusnu povahu. Urcite by som sa ozvala ako aj ty. A potom by ma to mrzelo, ako teba 🙂 tvoja reakcia bola prirodzena. Ked ho slubili synovi, mali slovo dodrzat. Nemam rada ked sa robia rozdiely medzi detmi.
Ja ta chápem... zažila som si niečo podobné.
Veci si treba vydiskutovat hned a napriamo, obzvlášť keď mas v rodine takého hada ako je tvoja svagrinka👌
@evamarek77 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ PMS?
@srdeenko19 radsej mat raz mesačne PMS ako byt zlým a zavistlivym človekom celý život.... 🙂
@evamarek77 súdiac podla odpovedi autorky, syn je pravdepodobne rad, ze konečne niekto jeho vychcanej sestricke povedal zoči voči aka je... asi toľko k tomu.
@lienka.7 a + jej nedopne ani to,že keďže sú manželia, tak pozemok je aj na ňu aj jej muža. Len tá polka domu je čisto na ňu. Jej muž cudzí nie je? Či keď ma status už manžela nie snúbenec, tak je to niečo iné?
@evamarek77
Mne nemali dať nič, pozemok mal byť napísaný na snúbenca, len dom sme si mali stavať spolu. A posledná vec ešte k tebe. Ak by som bola zlatokopka, závistlivá a pomstychtiva, ako si to opísala. Tak by som sa so snúbencom dávno rozišla, a nevzala ho bývať k nám, a nie to si s ním ďalej plánovala svadbu. Keby som zlatokopka,logicky, načo by mi bol muž, ktorý má len pár eur na účte? Čo myslíš? Ja som bola nahnevaná, preto,že jeho sestra mala provokačnú poznámku. V tomto smere sa naskytá otázka - kto je zlomyselny?
Mimochodom, pri tomto výstupe by som si byt rodičmi ešte sakra premyslela ci darujem časť toho domu aj bratovi keď ma takúto 'ctiziadostivu' snúbenicu... Vlastne dobre, ze si sa ozvala, aspon rodina vie, s kym maju dočinenia a na co si majú dať pozor... 🙂
@karelova aha, čiže ty si tá karelova a aj ta marek. Hneď som si myslela. 😂😂 Ale asi necitas diskusiu, čo sa tu píše, tak si dobre mimo.
Ty musis byt strasna chudera 🤦♀️. Aby si nedopadla tak, ze to ziadny tvoji buduci svokrovci nebudu.
@karelova ctižiadostivá snúbenica (ak si to celé čítala) dala väčšinu financií. Načo by mi bola polka starého domu 🤦
@srdeenko19 sklamem ta, si len hlupo paranoidna a vôbec nie vtipná 🙂
No ale bola si hamizna na pozemok, ktorý by mimochodom ani nebol tvoj 🤣🤣🤣
Ale tvojho snubenca.
@karelova ja mam len trosku strach, lebo strašni psychopati medzi nami žijú. 😊 Si toho živým príkladom.
@karelova otazka moze byt postavena aj opačne- každy stastny, že teba nema za svokru Ty ked za každym činom vidíš zavisť, musíš mať komplexy ako hrom..

Nemusis tu jedovatu pani riesit ani sa jej spovedat, to nikam nevedie. Vlastna skusenost🤷♀️🤦♀️. Mudrejsi ustupi...a ignoruje😁
🍀🍀🍀✊️✊️✊️✊️ nech ste stastni