icon

Hádka so snúbencom

24. mar 2022

Ahojte žienky, idem sa sem vyžalovať :( včera som sa veľmi pohádala so snúbencom.Pred dvoma rokmi nám jeho rodičia prisľúbili záhradu, aby sme si postavili po svadbe dom. Tešili sme sa, už sme aj mali plány,že aký bude a tak. Lenže snúbencovi sestra ostala 2hy krát tehotná 🤦 tak teda rodičia tu záhradu prepísali na ňu, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom, lebo ich je veľa.Mňa to tak neskutočne sklamalo. Strašne som plakala. Veľmi sme sa na to tešili, mali sme aj nasporené 20% aby sme dostali hypotéku. Oni nemali nič nasporené 🤦 aj to po známosti im stavebná firma urobila základnú dosku nech majú čím proste ručiť. Áno ja chápem, že proste 2 malé deti, ale jednoducho, deti si mám urobiť,keď mám kde bývať, keď proste im viem poskytnúť zázemie (áno hovorí zo mňa hnev).
Vždy keď proste mám ísť k budúcim svokrovcom a dívam sa na ten dom, čo sa stavia, tak mi proste strašne do plaču.
Neznášam snúbencovu sestru, jej deti, jeho rodičov. Som strašný človek,ja viem, ale strašný hnev mám v sebe. Hádka bola taká,že sme boli u jeho rodičov, prišla tam jeho sestra, začala tam rozprávať o dome, naraz pozrela na mňa, a spýta sa má,že hihi a vy kedy budete mať konečne svadbu a dieťa?
No a nakoľko ja už nervy som z nej mala, tak som sa na ňu usmiala a hovorím jej - vieš Natálka, svadbu budeme mať vtedy, keď budeme mať už zabezpečené bývanie, a keď budeme mať zabezpečené bývanie, a trošku si nasporime bokom, potom budeme mať dieťa. Vieš, aby sme sa tolkati netlačili u rodičov, ktorí nám dali záhradu zadarmo, a ešte aby sme nemuseli potom vyplakať po známosti, aby nám dosku spravili,nech máme čím ručiť, lebo za tie roky,čo sme spolu, sme neboli schopní si nič nasporiť.Jeho sestra na mňa vybafla,že som obyčajná zlatokopka 🤦 pritom z tých 20% vyše 15% som dala ja,čo som bola pracovať v zahraničí. Zdvihla som sa, išla som von, snúbenec išiel za mnou, kričal po mne,že naco som to vyťahovala,že rodičia sú teraz nahnevaní a tak. Že má chápe, aj on je za to nahnevaný,ale že som to nemala. Išli sme k mojim rodičom, ale máme "tichu domácnosť" hrozne ma to mrzí,že som takto vypenila,len ma vyprovokovala tá otázka. Samozrejme,odvtedy sme pozerali nejaké pozemky a tak, ale zatiaľ sme nevybrali nič. Čo by ste na mojej strane robili Vy?
Ja viem,že teraz vyzerám strašne povrchne, sebecky, no stále jednoducho to neviem prekusnut. Snubencovi som sa ospravedlnila, on to prijal, no inak sa nebavíme.

diamond007
24. mar 2022

Podľa mňa ste rátali, nie že by vám to povedali jeho rodičia, ale preto že si to myslel tvoj budúci muž.
Zapeklita situácia.
Ja by som to neriešila, tak dali im...no a čo. Spoliehate sa na seba. Buď rada že kúpite ďaleko od svokrovcov a švagrinej.

gelifil
24. mar 2022

@danik1505 hej, chapem

srdeenko19
24. mar 2022

Ty bud fakt rada, že to takto dopadlo. 😊 Lebo co tu čítam ženy, ktoré píšu, že bývajú pri alebo u svokrovcov, tak by si sa ešte veľa naplakala. Niečo si ešte dosetrite, kúpte pozemok co najďalej od nich a žite si každý svoj život. Raz budeš za toto, čo sa udialo veľmi rada, uvidíš. 😊 Snúbencovi sa ešte raz ospravedln, vysvetli, určite to pochopí. Držím palce.

78787878
24. mar 2022

Spolovice vidim chybu aj v rodicoch, nielen v potomkoch. Tie staromodne hlavne dedinske modely, radsej si odopierat, aby som mal co zanechat a darovat svojim detom, su take typicky slovenske. Mnohe deti s tym prirodzene vyrastaju, lebo im to vtlkaju odmalicka do hlavy.

xxx23
24. mar 2022

Dobre si urobila, ze si jej povedala… mala si guraz… ale uvidis casom zistis ze je to najlepsie co sa vam stalo… byvat so svokrovcami a sestrou by teda nebola vyhra… so snubencom sa porozpravaj a dobre bude…

liv1
24. mar 2022

Takto. Vhodna reakcia to nebola. Ale ak to raz rodicia sami ponukli, pride mi to dost odveci od nich. Jedna vec je ak by ste si to z nejakeho dovodu sami narokovali, co by bolo nevhodne, ale oni vam to doslova ponukli. Faktom je, ze najlepsie sa v zivote na nikoho nespoliehat, iba na seba. Teraz sa vzchop, poplac si, ponadavaj si v sebe, vyrozpravaj sa kamoske. ALE. Najlepsie, ak sa pri nejakej prilezitosti vsetkym naraz hlboko ospravedlnis so vztycenou hlavou a povies im, ze je ti to velmi luto ako si sa zachovala, ze z teba slo len obrovske sklamanie, pretoze ste uz mali velke plany a nasetrene a bola si z toho velmi smutna. A povedz prepacte mi to, nemali sme s tym pocitat, zelam vam vsetko dobre… a tebe drzim palce, aj kvoli tvojmu snubencovi, aby ste si to dobre vyriesili, nech sa to s vami dlho netaha

annamalaga
24. mar 2022

No tak budete bývať inde bože, tragédia najväčšieho zrna , čakať stále , čo mi dajú svokrovci, ja by som išla zatiaľ do bytu a časom sa uvidí, so švagrinou minimálne kontakty a je po probléme.

caroline_
24. mar 2022

Mna by to teda tiez nahnevalo,naco slubuju ked nic z toho,ale suhlasim,mozes byt rada ze nebudes mat svokru za zadkom

helus888
24. mar 2022

Nechápem koli čomu ste sa pustili do autorky . Ja osobne si myslím ze ak mne osobne rodicia niečo také prislubia mali by to dodržať . Nie ze ja si zacnem plánovať šetriť a nakoniec za to za švagriná otehotnie moje plány so snubencom padnú. Už ci sa situácia zmenila alebo nie tiež by som bola nahnevaná. Ak som to pochopila dobre autorka tvoja švagriná ma manžela? Už keď sú tu také teorie ze ti majú darovať tvoji rodicia tak co svagrinin manžel? Nemal sa postarať o rodinu?

whatever1
24. mar 2022

Nemala si ziadne pravo sa ozyvat, totalne si sa zhodila a zosmiesnila. Jediny kto mal pravo sa ozvat je ich syn. Mala si ich nechat nech si to vyriesia ako chcu. Mozno by casom prepisali vacsiu cast domu na tvojho priatela, aby to bolo spravodlive. Ich dcera potrebovala ten pozemok teraz viac ako ich syn. Vy este ani nie ste svoji ani deti nemate, ak by prisli tiez by na vas mysleli. Kazdopadne vyskakovat na jeho sestru to si fakt prehnala. Skus si to zobrat opacne. Predstav si ze mas brata ktory ma frajerku, ty cakas druhe dieta, rodicia budu trvat na tom aby pozemok siel tebe pretoze to potrebujes viac. Bratovi to budu pravdepodobne chciet kompenzovat inak. A jeho frajerka ti vynada za to ze si si spravila deti lebo ten pozemok chcela ona. No pride ti to normalne? Mne to hlava neberie. Zamysli sa nad tym. A povodna dohoda bola aka? Ze priatel dostane pozemok plus polovicu domu a sestra len polovicu domu?

helus888
24. mar 2022

@whatever1 autorka písala ze pôvodná dohoda bola ze syn dostane pozemok a dcéra dom . A teraz ma dcéra pozemok a polovicu domu . To už je spravodlivé?

whatever1
24. mar 2022

@helus888 Diki. No v kazdom pripade nech je to akokolvek, autorka nie je v takej pozicii aby mohla do niekoho vyskakovat kvoli majetku a vycitat tehotnej svagrinej to ze caka dieta. Samozrejme stvat ju to moze, ze svokrovci nedodrzali slub, je to pochopitelne ked s tym pocitala. To chapem.

zuzana9393
25. mar 2022

Vam slubili pozemok a sestra by ostala s holym zadkom? Ci ako to bolo povodne planovane? Nehnevaj sa, ale keby takto vystrajal tvoj priatel, to este chapem. Ale aby si ty, v podstate cudzia osoba tak robila taketo sceny??? To by som sa ozaj hambila. Si pohodlna, dieta chces mat az ked bude vsetko ,,nachystane". Len treba mysliet aj nato, ze v dnesnej dobe je zazrak vobec mat dieta

gelifil
25. mar 2022

@zuzana9393 najprv čítaj...pohodlna je skor ta druha

zuzana9393
25. mar 2022

@gelifil a preco by ona bola pohodlna? Sak je to ich dcera, ona ma narok na nejake dedicstvo a nie potencionalna nevesta, ktora je prakticky cudzi clovek. Rodicia nadobudli nejaky majetok a je len na nich ako s nim nalozia. Samozrejme, ze je smutne ked im to slubili a su sklamani, ale na toto isto nema pravo. A je tam aj iny pohlad. Ak raz rodicia ostanu tak, ze budu potrebovat opateru.... Kto sa o nich postara? Nevesta, alebo dcera? Idealne aby si vsetko zabezpecili sami a nikto im nema co vycitat

karolinakr
25. mar 2022

Nevidim dovod, prečo by si sa mala ospravedlňovat, bola si vyprovokovana, to by sa ti švagrina mala ospravedlniť..a rodičia tiež, ked vam niečo slubili a zmenili rozhodnutie aspoň sa ozvat, a potom sa ti niekto škeri do ksichtu.A ty v zastave mysle napišeš na konik, kde vieš ako to chodi a pošlu ta hanbit sa do kuta s nalepkou hyena a zlatokopka.Vsak normalne si svokrovcom mala povedat, ze ste s tym pozemkom počitali, že čo sa zmenilo..Kupte si domček niekde daleko od nich načo stavat, a môžeš sa tešiť na nove byvanie a zariadit sa podla svojho...Ja neviem prečo furt na koniku je onalepkovany a napominany človek, čo je v celej veci nevinne.Vsak vas ked oklamu svokrovci tiež s usmevom na perach im ruku bozkate a caj do postele priniesete? To by som chcela vidiet. Zamrzelo by to hocikoho.. Autorka aj zle je na niečo dobre, aspon budete mat sukromie

sense
25. mar 2022

Nečítala som všetky komenty... Ale do určitej miery ta chápem aj keď teda ty zatiaľ nie si ich rodina a co oni ako rodičia urobia za živá nie je tvoja starosť, ale verím ze to zamrzí veľmi.
Mojej mame sľúbil už nebohý dedo tiež takto záhradu na stavbu domu dokonca 3 zo 4 súrodencov súhlasili, keďže dedo "chcel byť fér", ten štvrtý povedal ze moja mama by to predala a nie ze vstavala co bola kravina ale dedo predal tu záhradu vnučka za 1 euro na m2 čiže za úplne smiešnu sumu.... A mamu to veľmi mrzelo ale bol to jej otec, zmierila sa s tým. Ale na brata za podraz zanevrela lebo nečakala ze práve on niečo také povie a jeho dcéra 2 roky po tejto "kúpe" predala za 5 cifernu sumu.

cacianka
25. mar 2022

@karolinakr presne, nevycitala svokrovcom, iba reagovala na ustipacne útoky lemravej svagriny.
Prečo sa teda nepostaral o bývanie jej muž ?!
Tam už ani tak nebol problém so svokrovcami, ale vyšťanou švagrinou.
Ja tiež kvitujem, že sa ozvala a usadila ju. Už sa trápia 3 mesiace, sú odvtedy ticho, ale raz to buchlo. Aspoň ukázala že keď si švagriná o niekoho utrieť hubu, dostane po nej(obrazne)
Aj ku mne mala moja švagriná nenápadné poznámky, zvláštne chovanie, ale raz som vypenila aj ja, svokre som sa ospravedlnila že ak som im nejako nevedomky ublížila, urazila, že má to mrzí, ale už sa urážať od jej dcéry a zaťa nedám, 40 rokov som ju nepoznala tak mi ďalších 40 chýbať nebude. A odišla som na vlak

beatta7
25. mar 2022

chapem, ze ta to mrzi, ze si s tym ratala, ze ste uz mali nejaku predstavu, ale vies ako sa hovori, ze nikto ti nemoze dat tolko kolko ja ti mozem slubit a to je presne o tom, pomery v rodine sa zmenili, situacia tiez a proste si to vyzadovalo ine riesenie, ale to je ich vec ako si riesia, ty sa nespoliehaj na to co by ti ostatni dali alebo tak a teda je chybou predpokladat, ze ludia sa budu chovat tak ako ocakavame 😉

zdenkastanka
25. mar 2022

Ty si strasna truba, ale ze strasna.... kym nic nemas oficialne na papieri s nicim nemozes ratat do budúcna.to je len na okraj... A radsej sa spoliehat sami na seba a necakat s natiahnutou rukou kto mi kde da pozemok/peniaze aby ste mohli stavať.

zdenkastanka
25. mar 2022

A ako naložia so svojim majetkom svokrovci je ich vec... ked budu chciet prepisu to hoci aj na dcerine deti..

sashabb
25. mar 2022

Dobre si spravila, že si jej povedala narovinu svoje. Všetko je o komunikácii. Je tu veľmi veľa diskusii, kde sa len držia ústa a vnútorne sa trpí. Načo? načo byť pokrytec?
Nemáš sa za čo hanbiť, veľa ľuďom treba povedať pravdu rovno do tváre aby sa zobudili. 👍

autor
25. mar 2022

No včera sme mali so snúbencom rozhovor. Hnevať sa na mňa nehnevá, len mu to prišlo ľúto.
Sestre sa vraj nemám za čo ospravedlňovať, ona provokovala, a vraj jej to už niekto musel šplechnut do tváre, lebo že od mala všetko dávali jej, uprednostnili ju vo všetkom, takže si s tým lámať hlavu nemám.
Išiel si teraz domov po veci, bude bývať u nás a sami si budeme riešiť pozemok aj dom.

cacianka
25. mar 2022

Bolo akcia reakcia, ako vriedok, neliecil sa sám, tak si ho vytlačila.
👍Provokovala zdutá na koni, že ona maaaa všetko a vy nič, ako vás ojebabrala. Pekne si jej ešte povedala, nepoužila si žiadnu nadávku ani škaredé slovo.
Niekto by ju poslal do pi..

lienka.7
25. mar 2022

Ako nechapem tu poniektore, za co sa mas TY ospravenovat? Ze vas svokrovci osra... na úkor protezovanej sestričky? Možno tvoj drahy bol aj rad, ze si to povedala za neho, sam asi nemal gule, ako sa vravi, resp.nechcel vyzerať zle.
Inak ja by som ju ani na svadbu nepozvala...

zdenkastanka
25. mar 2022

A vy byvate u tvojich rodičov ?ked pises ze pride byvat ku vam... ja ze uz byvate spolu..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
heln
25. mar 2022

@evamarek77 ja neviem, citame to iste? ja citam o snubenici ktora so snubencom uz minimalne dva roky planuje svadbu a stavbu domu.... a vynadala svagrinej, nie vsetkym.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
25. mar 2022

@evamarek77 neboj sa, svadba bude. Ale bude len menšia, my, 2 svedkovia, moji rodičia, jeho rodičia. Aj o tom sme sa so snúbencom rozprávali, zajtra ideme na faru, a dohodneme sa s farárom 😉